luni, 13 septembrie 2010

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!

Nu o fi domnul Oprea un mare strateg cu ale lui patru stele puse una peste alta , dar ceva tactica stie .Stie ca atunci cand inamicul este mai inzestrat si mai numeros, lupta directa nu merge si atunci trece la miscari de invaluire combinate si scurte raiduri de efect.
Invaluirile le executa cu fortele neconventionale , neprofesionisti, dar cu atat mai eficace , pentru ca dau un iz de credibilitate si nevinovatie . Prin teritoriu, membri de partid ai UNPR,mai mult sau mai putin galonati si-au intensificat campania de racolare a cadrelor militare in rezerva, pe care le momesc cu promisiuni “de bine “ si se jura ca “din sursa foarte inalta “ au garantia ca “se va face ceva “ si pensile militarilor nu vor scadea , pentru ca domnul Oprea , ne sustine punctele de vedere si daca nu va fi cum vrea dansul, va demisiona din guvern.

Si ce credeti ca se va intampla daca va demisiona din guvern ? Ne va fi mai bine ? Nu! Se va schimba Guvernul ? Nu . Se va schimba ceva ? Nu . Nici macar arcul guvernamental , pentru ca faptul ca domnul Oprea va demisiona , nu inseamna nimic . Nici mentinerea pensiilor , nici schimbarea Guvernului .Inseamna numai ca ii arata pisica neagra lui Boc , nici macar lui Basescu , pentru ca Basescu are niste dosare puse deoparte vizavi de unii membri ai UNPR, tradatori de profesie care nu sunt la prima tradare si nici la prima ciolaniada , iar cei care se bat pe oase , au sfasiat si ceva piele de caprioara inainte de a musca mana care i-a hranit . Asa ca , promisiunea domnului Oprea ca va demisiona daca nu va fi cum cere domnia sa , trebuie sa ne entuziasmeze tot atat cat ii pasa cocosului ce gandeste gaina , cand alearga dupa ea .

Spuneam deci ca pe teritoriu , filialele de partid au trecut “en fanfare” la racolarea de membri din randul sindicalistilor militari .
Unii , care simt camasa lor mai aproape de piele decat haina sindicatului, au inceput sa se gudure , dau marunt din coada , si scancesc neincrezator dar usor cooperant , sperand la o functie de partid, un post pe la o firma de paza de-a stapanului , si –daca promisiunea se adevereste - se vad fluturand victorios steguletul “vizionarului “ si sufland vartos la vuvuzeaua sefului de partid .

Altii, asteapta neincrezatori , tematori , dar totusi cu speranta ca macar jumatate din promisiuni sa se indeplineasca si sa ramanem intr-un status qvo salvator. Spera si se abtin sa spuna ceva de teama sa nu-si cobeasca singuri , uitandu-se piezis catre cei din grupa a treia care satui de promisiunile si gargara lui Oprea , nu il mai cred nici daca il vad venind calare pe un cal alb si purtand la oblancul seii doua ovale de campanie , pline unul cu lapte si altul cu miere .

Si uite asa , marea masa a rezervistilor , laolalta cu activii care se uita la randul lor nu numai la Oprea dar si la rezervistii care nu au gatul strans in sarma ghimpata si macar pot respira si isi pot privi familiile in ochi, fara sa roseasca, marea masa deci este din nou asa cum le-a placut mereu Piticului, Marinarului si Tradatorului, impartita , divizata , si deci invrajbita si muta.

Si dupa invaluiri, vine si lovitura de efect ca si acum cateva luni de zile in parlament , discursul gaunos, plin de promisiuni, cuvintele poletite in aurul stelelor primite in pozitia calului care bea apa, aburul dens inecacios ca nici nu mai poti deschide gura ca iti intra pe gat si te lasa fara grai .Sa tot fii miltar si sa tot ai un ministru care vorbeste asa frumos , care priveste atat de serios si demn la camera de luat vederi cand minte cu nerusinare si promite militarilor ca le apara demnitatea si onoarea pomenind cameleonic de jertfele armatei si juramantul de viata si moarte rostit de cei pe care ii minte fara sa clipeasca in speranta ca isi va umfla sondajele si va arata comandantului suprem ca e un om de nadejede si reprezinta un partid pe care poate conta .

Nu stiu altii cum sunt dar eu parca am mai vazut odata , candva faza asta , secvential defalcata pe replici si clipiri studiate si culmea culmilor , tot in preajma unui moment crucial cand se vota soarta Militarilor si a tuturor celor ce compun Sistemul National de Aparare. Atunci, ca de obicei , cum se intampla cu politicienii nostri, una a fost vorba si alta fapta . Piticul a castigat cu voturile domnului Oprea . De data asta , va fi invers. Oprea va castiga cu ajutorul voturilor PD . Si acuma , ca si atunci, noi vom fi cei care pierd . Se va vedea asta cand se va vota legea unitara a pensiilor, in forma avansata de de PDL . Dupa asta domnul Oprea poate promite si raiul .

Si totusi din toata demonstratia lui de forta , condimentata cu “ explicatiile “ gangavite, lipsite de profesionalism si esenta ale “doamnei gheneral” (va rog sa ma iertati stimati domni generali nu e vina mea , nu eu am promovat-o pe doamna ), ies afara doua intrebari ca doi ochi ai unui melc codobelc, dupa ploaie :
1. Care va fi pensia unui ofiter care nu are 30-35 de ani vechime si inca 6 -8 ani de conditii speciale ?
2. Daca lucrurile sunt atat de frumoase si toata lumea va castiga , cei care vor pierde, vor fi doar cei cu pensile mari (dar si aceia vor pierde maxim 100 de lei sau 200), de ce domnule Oprea si doamna Lupu adevarate stele… cazatoare ale armatei noastre, DE CE , PENSIILE SI AJUTOARELE SOCIALE ALE VETERANILOR SI URMASILOR NU SE RECALCULEAZA ?
DE CE NU II AJUTATI SA LE CREASCA SI LOR PENSIILE SI
AJUTOARELE DOMNULE GENERAL ?
DACA CRESC TOATE PENSIILE MICI SI MARI, EXCEPTAND CATEVA
CAZURI IZOLATE , ASA CUM ATI ARATAT DUMNEVOASTRA PE POST
DE CE NU INTRA TOATE IN RECALCULARE ?
ASTA E DISCRIMINARE! .

Nu astept raspuns . Raspunsul va veni pentru mine la votul Legii Unitare a Pensiilor .
VERBA VOLANT SCRIPTA MANENT!
Col.(r) Neacsu Marin

3 comentarii:

  1. Felicitari pentru articol si pentru blog!
    Mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. SEFULUI DIRECTIEI FINANCIAR CONTABILE
    SEFULUI SERVICIULUI PENSII MILITARE
    Stimaţi colegi.

    Subsemnatul Col.(Rz) Ing. ……………….CNP ……………….dosar de pensie nr. ……….., domiciliat…………., ………………………………..., va informez pe aceasta cale ca nu sunt de acord cu recalcularea (diminuarea) pensiei militare. Ca urmare, va informez ca nu voi semna si nu voi depune la Centru Militar Zonal cerea tip din Ordinul Ministrului M 101/23 August 2010, publicat in Monitorul Oficial nr 606 din 26 August 2010.
    Daca in virtutea ordinelor primite sunteți obligat sa-mi recalculați pensia, puteți cere dumneavoastră arhivelor militare si civile eliberarea documentelor necesare, întrucât aveţi toate datele necesare obţinerii veniturilor reale in dosarul de pensie.
    Va reţin atenţia, cu deosebit respect, ca nu puteţi face recalcularea pensiei ţinând seama de prevederile Art.5, alin(4) din Legea 119/2010 (recalcularea pe baza salariului mediu brut pe economie), întrucât aveţi la dispoziţie toate datele necesare obţinerii veniturilor reale, acestea găsindu-se in arhivele structurilor aparţinând M.Ap.N. .
    Va informez ca-mi rezerv dreptul de a acţiona in instanţa instituţia pe care o conduceţi in cazul diminuării pensiei, dar si al recalculării acesteia neţinând seama de veniturile mele reale obţinute pe timpul carierei.

    Cu stima,
    Col. Ing. (Rz)
    …………… ……….

    RăspundețiȘtergere
  3. Subsemnatul ……………………………… , domiciliat in……………………….. ………………………………, CNP …………………., dosar pensie nr……………….., va informez ca nu sunt de acord cu recalcularea pensiei, dobândite in baza Legii 164/2001.
    Ca urmare, nu voi solicita C.M.J. si nu voi semna cererea tip din Ordinul Ministrului M 101/23 August 2010, publicat in Monitorul Oficial nr 606 din 26 August 2010.
    Daca Guvernul României va obliga sa-mi recalculaţi pensia, aveţi libertatea si autoritatea sa dispuneţi dumneavoastră, direct, structurilor implicate (D.M.R.U./M.Ap.N., C.M. Zonale, Arhivele Militare, Direcţia Financiar Contabila) eliberarea documentelor necesare si efectuarea recalculării in baza Legii, fara acordul meu.
    Va reţin atenţia, cu deosebit respect, ca nu puteţi face recalcularea pensiei ţinând seama de prevederile Art.5, alin(4) din Legea 119/2010 (recalcularea pe baza salariului mediu brut pe economie), întrucât aveţi la dispoziţie MEMORIUL PERSONAL si toate datele necesare obţinerii veniturilor realizate de mine pe timpul întregii cariere (statele de plata), acestea găsindu-se in arhivele structurilor aparţinând M.Ap.N. .
    In cazul diminuării pensiei ce mi se cuvine potrivit Legii 164/2001, dar si al recalculării acesteia pe alte baze decât veniturile reale obţinute dea lungul carierei, îmi rezerv dreptul de a va acţiona in instanţa, atât pe dumneavoastră personal cit si instituţia pe care o conduceţi.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.