sâmbătă, 11 aprilie 2020

Un posibil tratament împotriva COVID19?




Mateiaș mi-a atras atenția asupra unui posibil tratament  pentru cei aflați în  forme mai grave de coronavirus dar și a formelor mai ușoare. Nu sunt medic, nu sunt cercetător, nu sunt nici Baba Vanga, dar uneori leacurile băbești, venite din natură pot fi salvatoare. Nu ar fi prima oară când leacurile tradiționale ar rezolva probleme cărora oamenii de știință nu le dau de cap. Nu ar fi prima oară când știința ar rămâne cu gura căscată în fața unor ”vindecări miraculoase” realizate în urma   unui tratament naturist. Medicii chinezi, (știu că unele persoane, chiar lideri naționali  au alergie  la ”chinezării”  dar și Sun Tze a fost tot chinez) nu se sfiesc să folosească metode  tradiționaliste, naturiste, cu succes. Țin minte ce reticenți erau unii acum 45 de ani când s-a introdus și la noi acupunctura.
Culmea este că natura este cea care ne salvează de fiecare dată deși noi ne batem joc de ea. Ce s-a întâmplat la Azuga zilele astea este cel mai recent exemplu că noi singuri ne facem rău sau mai bine zis, politica iresponsabilă și criminală a guvernanților de până acuma dar și a unor  asociații ”profesionale” care acum o săptămână spuneau că nu putem opri exploatarea forestieră, că vezi Doamne,”deconectăm un bolnav de la aparate”.Cum se numește bolnavul, nu cumva  Holzindustrie Schweighofer?
Cred că și de data asta ne sare totuși în ajutor natura, în lupta cu COVID19 iar leacul se poate afla la îndemâna noastră a tuturor, nu trebuie să dăm bani pe el sau nu trebuie să luăm vaccinuri, sau pastile experimentale din SUA, așa cum ne propun ”specialiștii” epidemiologi cu cercei, agățați la urechea firmelor de medicamente și laboratoarelor  care le subvenționează fundațiile și le decontează vacanțele exotice.
Este vorba de o plantă care crește în România pe toate drumurile, uneori tăiată și neglijată: Pelinul dulce sau  Pelinița cum i se mai spune, pe numele latin ”Artemisia Annua”. Planta, sora mai mică Pelinului pe care producătorii autohtoni de vin (în special din zona Olteniei) îl puneau în vin dând naștere renumitului vin amărui Pelin, așa cum spuneam se găsește peste tot chiar și pe margine șanțurilor, crescând sălbatic, pe miriști, având aceeași formă a frunzei ca și pelinul, dar mai subțire fără acea culoare argintie a fratelui mai mare și fără acel miros specific. Totuși frecată în palmă aduce un pic cu pelinul. Ce are această plantă, pelinița, bun și ce o face  un posibil leac împotriva coronavirusului? Urmăriți pașii de mai jos:
Un posibil tratament împotriva COVID19?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.