miercuri, 1 aprilie 2020

Coronavirusul, armata, fițuica și parlamentarii


Așa cum era de așteptat, având în vedere ”politica” plină de ”înțelepciune” a guvernanților, lupta cu coronavirusul  se adâncește, guvernul este din ce în ce mai disperat, mai lipsit de eficiență și mă tem că și mai inutil. Când ai dat drumul, ba chiar ai ajutat virusul să intre în țară, organizând zboruri pentru a aduce în țară FĂRĂ A ÎI TESTA ȘI FĂRĂ A SEPARA PE CEI BOLNAVI DE CEI SĂNĂTOȘI, cetățeni venind din țări cu epidemie, chiar din centrul epidemiei europene, după ce sute de mii, dacă nu milioane, de posibil infestați au intrat în țară, orice ai face acuma  este aproape inutil, pentru că chiar dacă doar 10% din ei au fost infestați, aceștia lăsați liber, în posibilitatea de a contacta membrii familiei în acea ”izolare la domiciliu” au infectat cel puțin câte 3-4 persoane. Cum însă s-a constatat că foarte mulți din cei întorși nu au respectat nici măcar măsura de a rămâne acasă, în familie, este de așteptat ca numărul celor infestați de ei care la rândul lor au infestat pe alții să se multiplice necunoscut atât ca număr cât și ca suprafață, imposibil de verificat.
Autoizolarea celor care s-au întors, fără a fi testați, aruncarea lor în sânul familiei, printre oameni sănătoși a dus la această infestare necontrolată. Ar fi trebuit săli se spună să stea separat de ceilalți membri ai familiei, să fie întrebați dacă au această posibilitate, dacă nu , să li se ofere condiții de izolare individuală. Izolarea ”în familie” a însemnat de fapt contaminarea familiei , chiar dacă a ”scăpat” statul român de sarcina carantinei. A fost una din cele mai mari greșeli ale guvernului, alături de continuarea aducerii românilor în țară și ne-testarea acestora. Aceste 3 elemente au dus la situația de acuma și nu suntem decât la oul piciorului epidemiei.
Iată deci că așa zisa măsură preventivă, prin ”autoizolare” a dat posibilitatea autorităților SĂ ASCUNDĂ DIMENSIUNILE INFESTĂRII, nu să împiedice infestarea. Iar acuma după săptămâni de circulație liberă a celor infestați, nimeni nu mai este în stare să controleze situația, nici măcar Dumnezeu. Doctorii, fie că au acordat asistență medical unor bolnavi de coronavirus, fie unor bolnavi cu alte boli, s-au îmbolnăvit și ei tocmai din cauza faptului că virusații au umblat la liber iar virusul odată cu ei. Spitalele se închid, medicii demisionează sau se contaminează și intră în carantină pentru că  guvernul condus se ambiții politice a luat măsuri total nerecomandate. Ne amăgim cu faptul că avem număr mic de infestați confirmați. Da, pentru că nu avem teste care să confirme, căci dacă s-ar testa la acest moment toți cetățenii, nu știu care ar fi rezultatul. Oricum drama abia de acum încolo va urma. Din cauza lipsei testelor și proastelor  ”protocoale” dar și ordinelor politice transmise către și de la directorii de spitale sau DSP –uri politizați, au fost ascunse sau neverificate cazuri de deces, nu numai în Suceava cea atât de lăudată de președintele Iohannis în Campania electorală ci în cam toate zonele unde s-a înmulțit numărul de cazuri.
Armata
Armata a fost chemată să dea o mână de ajutor populației, poliției, medicilor, guvernului.
Cu ajutorul armatei au fost aduse în țară mii de tone de materiale necesare populație și spitalelor, materiale care fără intervenția armatei ar fi ajuns poate la alegerile din .. toamnă.
Armata a trecut la sprijinirea forțelor de ordine la granițe pentru verificarea intrărilor în țară.
Armata a trecut la producerea de izolete care în curând vor fi mai necesare decât măștile.
Armata a trecut la instalerea de spitale de campanie.
Armata a pus la dispoziția sistemului medical tot sprijinul material și uman disponibil fără a ține cont de riscuri.
Armata a pus la dispoziție- chiar dacă inutil și(după părerea cel puțin a mea) ilegal- militari care să întărească trupele ministrului de interne în stradă.
Armata a fost solicitată să întărească spiritul organizatoric și gradul de competență al ministerului sănătății prin cooptarea generalului în rezervă dr. epidemiolog Florin Paul în structura Ministerului Sănătății.
Armata a primit și alte sarcini  prin care să suplinească și să coordoneze alte structuri și domenii medicale la care Ministerul nu mai face față. Este posibil ca încet-încet armata să fie implicată total în această luptă, atunci când politicul va constata că nu mai poate face nimic dar imi e teamă că va fi prea târziu iar până la urmă totul se va sparge în capul ei, ca de fiecare dată, căci are mulți dușmani. 
Ciobanii dau cu bâta
Unul dintre ei, căruia nu îi dau numele pentru că nu merită, face din țânțar armăsar și lovește în haina militară învinuind un general de lașitate pentru că ”nu a participat fizic” la ședințele Comitetului pentru situații de urgență județean. Știrea a apărut într-o fițuică clujeană și sunt convins că nu va dura mult până să facă ”deliciul” televiziunilor sau unor ziare care pun accept pe știrile de doi bani. Generalul care este învinuit că a dat bir cu fugiții este Comandantul Diviziei 4  I. ”Gemina” care aflat în concediul medical pentru o viroză nu a fost prezent personal, dar și-a trimis locțiitorul la tote ședințele, deci armata a fost reprezentată acolo. Autorul articolului, cu un limbaj de birjar îl face pe  general fricos, dar îl laudă excesiv pe locțiitorul acestuia, generalul Tonu care este un ” un om de toata isprava, operativ si instruit, muncitor si cu coloana.” Ei bine, având în vedere limbajul ordinar  autorului la adresa comandantului diviziei și laudele (exagerate?) la adresa locțiitorului său eu îmi pun întrebarea dacă între autorul articolului și locțiitor nu este cumva o legătură cel puțin afectivă, dacă nu direct, pentru că e prea mare diferența de percepție. Nu se poate ca unul să fie Balaurul iar celălalt Făt Frumos. Sunt convins că ministrul apărării va analiza, cerceta, cântări cu subiectivitate înainte de a lua o decizie în acest caz, indiferent care va fi ea. Oricum nu e treaba măgarului, pe unde fac pișu oile, e o vorbă din popor, deci nici pe autorul articolului nu îl interesează cine participă din partea armatei la ședințele comitetului pentru situații de urgență. Până una alta, imaginea armatei a fost oarecum mânjită de autorul acestui articol, iar eu dacă aș fi în locul comandantului Diviziei, nu l-aș lăsa netras la răspundere în fața legii.
UDMR –prietenul tradițional al armatei române
Un alt prieten al armatei, aș putea spune tradițional, nu de la evenimentele din Târgu-Mureș, nu din 89,  nu din 44, nici din August 1919, când au fost nevoiți să simtă la propriu opincă românească pe Parlamentul Maghiar ci cam de pe la Posada, este … iredentismul maghiar prin reprezentanții lor în structuri politice, sociale, paramilitare. UDMR-ul ca asociație naționalistă care nu ar avea ce căuta în Parlament, nefiind partid politic, face cum face și în plin război împotriva COVID19 se ocupă de atacuri pe la spate împotriva celor care luptă împotriva virusului. Când toată lumea caută rezolvarea problemelor socio-economico-medicale ale momentului, domnii din UDMR se ocupă de pensiile speciale în care ei includ și pensiile militare, deși.....
Coronavirusul, armata, fițuica și parlamentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.