marți, 19 aprilie 2016

Alegeri libere cu aleşi închişi

Goran_Bregovic-Lia_Olguta_Vasilescu-240x135
Daţi-ne omul, de dosar ne ocupăm noi
Arestarea primarului de Craiova, a pus  bomboana pe coliva justiţiei lui Iohannis. Nu cred că se mai îndoieşte cineva că actuala politică şi activitate a serviciilor şi  DNA ar avea altă ţintă decât înlăturarea tuturor celor care stau în calea instalării păpuşilor muppets pe care încearcă să le dirijeze acest Kermit sforărit şi el din două direcţii. Şi cercetarea lui Arrafat este tot o încercare a lui Iohannis de a arăta că el este mai tare decât Popeye,  pentru că el a reuşit să îl dea jos pe Ponta de la partid cumpărându-l pe Dragnea, apoi şi de la guvern cumpărându-l pe Oprea, apoi l-a dat jos şi pe  pe Oprea după ce acesta a refuzat să treacă pe faţă de partea lui pentru a schimba majoritatea parlamentară,  iar acuma îl dă jos şi pe Arrafat,  culminând cu primăriţa din Craiova, singurul oraş mare în care PSD mai avea .. puterea. Toate astea le-a făcut şi le face Iohannis cu ajutorul binomului Koco, în goana sa după puterea absolută, care înseamnă justiţie, servicii, executiv, legislativ, administraţie. Nici presa nu a rămas neatinsă de mâna mutului, Antena 3 trece încet dar sigur de partea “liberalilor”,  mai ales după ce şi-a pierdut sediul şi de facto, România TV  va trece şi ea, indiferent ce declară Ghiţă, pentru că România TV este a serviciilor, nu a lui Ghiţă personal şi, cu lepădarea de Ponta sau nu, Ghiţă va fi de partea puterii, dacă vrea să rămână în libertate şi cu televiziunea pe mână.
Toarnă  fratre, toarnă!
Oricum DNA-ul ne arată că nu mai are limite. După ce pe vremea lui Băse a ajuns să scoată amenii din biserică şi să îi pună să jure cu mâna pe Biblie  că sunt mistreţi, după ce la alegerile din 2012 a trecut la arestarea celor care “ au folosit sisteme de informaţii complexe” pentru a afla cum stau cu procentele, după ce au încercat să dea jos un guvern pentru că nu a schimbat o lege electorală deşi asta ar fi însemnat încălcarea legii electorale, acuma acelaşi DNA arestează primari pentru că au fost sponsorizaţi. Că Olguţa Vasilescu i-a forţat sau ameninţat cu ceva pe ei care au sponsorizat-o, va fi greu de dovedit, pentru că va fi cuvântul lor, al unor “investitori” care speră că turnând-o pe Vasilească, vor primi în continuare contracte şi după iunie 2016, sau vor avea undă verde la afaceri, fără controale , ca la Colectiv sau la grădiniţele private, împotriva cuvântului ei. Oricum, se ştie deja al cui cuvânt va fi crezut, că ar fi culmea ca după ce s-au chinuit să găsească 5 turnători, procurorii să o creadă pe cea pe care s-au chinuit să o înfunde. Dar teoretic, cam asta ar fi,  cuvintele lor de turnători care până acuma nu au avut nimic de spus,  contra cuvântului ei.   Este oricum LMC că toată tevatura cu Olguţa este făcută pentru a o înlătura pe aceasta de la candidatura la Primăria Craiovei, pentru că dacă ar fi candidat, nu ştiu cine ar fi putut să o bată. La fel de adevărat este că nici preşedintele CJ Dolj,  pesedist şi el, cu dosare mai vechi dar mai puţin trâmbiţate şi chiar mai lent instrumentate,   nu plânge de grija Olguţei, atît el, cât şi finul său îi purtau sâmbetele încă din 2012. Până una alta, doasarul Olguţei are cam 600 de pagini şi nu ştiu dacă judecătorii vor avea timp să le citească pe toate până la alegeri, pentru că nu au doar dosarul ei în lucru. Printre cei care au reclamat-o sunt cei care au lucrat la pasajele Craiovei şi care şi acuma au contracte în derulare.


O partitură, mai mulţi cântăreţi
Şi pentru că nu ajungea un par la un car de oale, iote şi o comisie trimisă de primul ministru, să verifice modul în care de desfăşoară lucrările de modernizare a Parcului Romanescu. Pentru că nu prea au cu ce să o prindă pe Olguţas, domnii de la guvernare, şi-au unit eforturile cu parchetarii  şi  încearcă să caute şi ei, poate or găsi o groapă ceva,  săpată la o adăncime neadecvată sau un gard care nu are înălţimea standard, sau cine ştie vre-o statuie ceva se va plângă că a fost înjurată de lucrătorii Olguţei şi astfel ea va fi găsită vinovată de crime împotriva umanităţii, lipsă de respect faţă de valorile naţionale, atentat la siguranţa naională. Sau  poate se găseşte cineva să spună că i-a fost îngrădită libertatea de mişcare prin interzicerea accesului în parc şi iată încă patru capete de acuzare. Nu ştiu pe ce se bazează acuzaţiile DNA, dar dacă  un om politic sau primar este învinuit că a găsit sponsori pentru campani sau pentru o activitate culturală, atunci de ce mai există legea sponsorizării şi de ce se mai fac donaţiile? S-au trezit acuma patronii de la MITLIVE şi  RECON să plângă că au plătit concertul lui Goran Bregovici ? Dar le-a pus cineva pistolul la tâmplă? Păi atunci nu sunt oameni de afaceri ci papagali, pentru că,  voit sau nu, s-au lăsat păcăliţi de o femeie care nu avea nici o pregătire în domeniu.  În ceea ce îl priveşte pe Bregovici, am fost la spectacol, şi după cum se uita la Olguţa, ar fi fost în stare să plătească el tot, numai să poată cânta pentru ea.

Aleşi pe sprânceană
Dacă românii, dar în special Craiovenii, vor înghiţi şi această făcătură a DNA,  acest amestec mai mult decât făţiş în campaniile electorale,  indiferent cine ar fi victimele, atunci poate e mai bine să anulăm alegerile, să modificăm Constituţia să modificăm legea Electorală, şi să dăm  legal dreptul procurorilor să desemneze ei candidaţii  pe toate funcţiile care îi interesează şi în felul ăsta cheltuim mai puţini bani de la buget cu dosare şi făcături de doi bani. Tot parchetarii ar trebui să decidă şi cine să sponsorizeze candidaţii, cu căt şi ce formă să ia aceste donaţii sau sponsorizări, pentru a fi siguri că la următoarele alegeri nu ne vom trezi că s-au făcut mânării cu sposorizările. Interesant este şi faptul că din 7 primari ai Bucureştiului, 5 sunt judecaţi  sau cu dosare, doar doi, “întâmplător” penelişti, sunt încă liberi. Măi să fie oare de asta se numesc ei liberali, petru că sunt singurii în libertate?   La fel de ciudat este că peste tot în ţară sunt cercetaţi , arestaţi, suspendaţi,  primari şi aleşi  din toate partidele, numai din PNL nu. Se pare că parchetarii îşi aleg victimele pe sprânceană. A cui sprânceană ? Să fiu sincer însă, am ştiut că se va întămpla şi asta, imediat după alegerile din 2012 cînd Ponta, aflat atunci pe cai mari se pornise să schimbe şi să demită numai miniştri PNL-işti,  de nu mai ştia “săracu” Crin pe cine să mai numească, ajungând la un moment dat să renunţe şi la portofoliul justiţiei, numai să îi fie lăsat partidul în pace.  Aşa că Ponta nu trebuie să fie supărat,   i se înapoiază cu vărf şi îndesat. Dar parcă totuşi  este exagerat, ce se întîmplă acuma nu s-a întămplat nici sub Gheorghiu Dej, nici sub Băsescu.  Faţă de ce va fi acuma, la alegerile din 2016,  cele din 1946 pot fi considerate alegeri libere. Oricum, eu sunt supărat pe Olguţa, pentru că s-a făcut de râs pentru o mită de 300.000 de Euro. Păi pentru banii ăştia broscoiul nici nu se dădea jos din pat, Piţi îi cîştiga la un meci pierdut al Naţionalei,  iar Mircea Băsescu îi lua de la un singur candidat la puşcărie într-o zi, în timp ce  ea s-a chinuit 4 ani, având în mână miliarde de euro pe mână.  Zău, e ruşinos.

Alegeri libere cu aleşi închişi

2 comentarii:

  1. Si tu esti o coada de topor ce loveste in DNA Neacsule. Nu vrem coruptie dar votam coruptii. Paradoxal, nu ? Esti plin de gogomanii si manipulari. DNA este de vina ca in 25 de ani am furat, distrus si suntem ultimii in Europa. Ma lasi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bineinteles ca imi vei sterge comentariul. Mai schimba-ti si tu mintea aia mucegaita.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.