luni, 28 martie 2016

Statul sunt ei


sforait
Unde e lege, nu e tocmeală
Acum câteva zile am scris un articol despre cum ne fură pe noi, craiovenii, Primăria Craiovei prin mai micii sau mai înalţii săi funcţionari, care aleşi, care sus puşi. Este vorba de un furt în toată regula, la nivel înalt, prin sistemul de taxe şi impozite, deci oficial şi cât se poate de pe faţă. Pe scurt, Primăria prin funcţionarii ei falsifică deciziile de impunere a impozitului pe case, trecând la rubrica „ data construcţiei” o altă dată, nu cea reală, împiedicând astfel cu bună ştiinţă aplicarea art. 457 din Legea Fiscală, articol care revede reducere a impozitului în funcţie de vechimea blocului. În loc să se treacă data reală a construcţiei locuinţelor, pe decizia de impunere sunt trecute datele cumpărării imobilului ceea ce le „întinereşte” pe toate cele construite pe vremea lui Ceaşcă, astfel că aproape toate ar apărea construite după anul 1991, după ce s-a dat liber la cumpărarea imobilelor de la stat. Şi uite aşa bugetul primăriei se umflă cu bani furaţi din bugetul cetăţeanului. Să fiu sincer nu mă aşteptam nici la o răzmeriţă din partea cetăţenilor, deşi sunt furaţi de însăşi primăria oraşului prin salariaţii ei, nici la cenuşă în cap din partea primăriţei, că doar nu era să se recunoască participantă la furt sau să îşi pedepsească sau măcar cerceteze subordonaţii, dar măcar aşa de formă, o interpelare pe undeva. După 6 zile de la articolul meu, un ziar din Craiova descoperă fenomenul şi cere oarece explicaţii doamnei Elena Bonescu directoarea Direcţiei Impozite şi Taxe a Primăriei Craiova dar aceasta a solicitat să fie sesizată în scris, probabil ca să aibă timp să măsluiască şi răspunsul, nu numai deciziile de impunere. Doamna Primar tace, se apropie alegerile, nu prea are cum să întoarcă situaţia în favoarea sa, aşa că a adoptat poziţia mutului de la Cotroceni, se face nu nu ştie. Pe lângă asta, aşa cum spuneam, Primăria a mai băgat bani în plus la buget şi prin modificarea repartiţiei zonelor Craiovei, aşa că cei care înainte erau zona 3 acuma sunt zona 1 deci impozită pe o treaptă superioară. Şi aici însă apar situaţii de Gâgă. Astfel , un cetăţean care are două apartamente unul lângă altul, perete în perete în acelaşi bloc, pe unul e taxat în zona A iar pe altul în zona B. Asta îmi aduce aminte de filmul Legea e Lege cu Fernadel, în care casa îi e împărţită în două, jumătate în zona fraceză, jumătate în zona italiană, de o administraţie care împarte oraşul în două fără să ţină cont de oameni, printr-o simplă linie pe hartă. Dacă aşa a făcut şi doamna primar, atunci e demnă de o statuie a umorului de prost gust. Nu Florentin.
Dar ca să nu creadă cineva că numai la Craiova e aşa, am primit semnale şi comentarii care afirmă că şi la Timişoara e la fel şi în Bucureşti, că doar parcă aşa era, azi în Timişoara, mâine în toată ţara, nu ? Deci se fură en gros la nivel naţional, ANAF -ul tace, Curtea de Conturi controlează dar nu sesizează, DNA-ul nu vede , pentru că e ocupată politic iar doamna Kovesi nu deschide dosare fără aprobarea lui Coldea. Media centrală, acel Bubico de pază la latrina democraţiei româneşti, are treabă cu campanIile candidaţilor şi sponsorilor proprii, nu cu cetăţenii, cu luptele dintre Băsescu şi Ponta sau Iohannis, cu rochiile curvelor de carton şi declaraţiile puşcăriaşilor. Am văzut cum era intervievat MM Stoica şi cum se lăuda acesta că a “ştiut să facă puşcărie”, ca şi cum ar fi spus că a ştiut la examen şi a luat notă de trecere.
Oare avocatul poporului ce o spune despre această problema, dar OPPC?

Hei tramvai, car cu proşti dar fără cai ..
Dar românii nu sunt furaţi numai de fisc şi nu numai de bani, sunt furaţi şi de drepturi. După ce s-au zbătut unii să scoată Legea nr. 151/2015, o lege a falimentului individual, lege care nu convine nici bancherilor dar nici statului pentru că nu mai pot lua pielea de pe om, lege deja votată şi promulgată din Iunie 2015 şi care trebuia să intre în aplicare la sfârşitul anului 2015, la şase luni după apariţia în Monitorul Oficial, la insistenţele marilor interese naţionale ale bancherilor şi administraţiei de stat, Ministerul responsabil cu elaborarea metodologiei de aplicare a legii, Guvernul, nu au întocmit nici până azi instrucţiunile de aplicare şi astfel măreţul guvern de tehnocraţi, meseriaşii meseriaşilor în loc sa îşi prezinte demisia în bloc, au cerut prorogarea termenului de apariţie a acelei metodologiei de aplicare a legii, fără de care legea nu poate fi aplicată. Deci iată, iarăşi STATUL român îşi fură cetăţeanul împingând aplicarea legii până uită prostul de român că există o astfel de lege. Şi prostul uită, aşa cum a uitat mereu că votează aceiaşi hoţi de 25 de ani.
Cetăţeanul între samsari şi bancheri
Numai că nici asta nu e de ajuns, prostul de român mai este furat şi pe alte legi. Astfel se fac mari eforturi şi presiuni la care preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş deja au răspuns pozitiv, ca nici legea dării în plată, cea prin care cei care aveau credite ipotecare puteau scăpa de plata dobânzilor dacă lăsau casa băncilor. Bineînţeles că legea în sine este inumană, pentru că în loc să ajute omul să îşi păstreze casa şi să îi reeşaloneze datoria, îi “ înlesneşte” pierderea casei , e adevărat fără a mai plăti şi dobânda. Numai că bancherilor nu le place, pentru că au constatat că se vor procopsi cu apartamente cu care nu vor avea ce face, nu vor avea cui să le revândă, sau vor trebui să le vândă sub preţul pieţei, pentru că românii vor emigra şi ei prin alte părţi goniţi de hoţii care conduc ţara şi îşi bat joc de ei, adică primăriile, consiliile locale, parlamentarii, guvernanţii. Practic pe această lege se bat samsarii de case, care vor legea ca să le poată obţine apartamentele la preţuri de nimic, şi bancgerii care nu vor legea pentru că ei nu mai câştigă nimic, pierd dobânzile. Nici unii nici alţii şi nici parlamentarii care fac jocul unora sau altora, nu se gândesc la cetăţean , pentru că dacă s-ar gândi ar da o lege prin care să îi scape de dobânzile sufocante şi comisioanele abuzive. Da de unde, ei se lovesc pe sub scaune pentru interesele samsarilor imobiliari şi bancherilor. Cetăţenul e prost, bleg, laş şi puturos , aşa că înghite şi tace. Cum să nu fure statul într-o ţară în care legile sunt făcute pentru hoţi ?
Cu decizia pre decizie călcând
Cum care hoţi, cei mari. Că ăia mici nu au ei bani suficienţi să îi ungă pe procurori şi judecători. Nero mă trage de mână, zice să nu mai spun aşa despre magistraţii României, că le stric imaginea, se intimidează, se simt “presaţi”. Ei aş, nu se sinchisesc ei de aşa ceva, iar imaginea şi presiunile, piedicile şi nesocotirea legii sunt atribuţiuni cu care sunt obişnuiţi din interior. Ţineţi minte faimoasa decizie a CCR prin care erau declarate ilegale interceptările făcute de SRI, legea aia conform căreia, după unii era lovită ideea de justiţie în România iar după alţii ar însemna însăşi justiţia în forma ei cea mai pură? Ei bine şi în cazul ei, ca şi în cazul legii dării în plată, decizia a fost dată cu dedicaţie. Cu ajutorul ei vor ieşi din puşcărie sau nu vor fi trimişi în instanţă infractori notorii, cu greutate, care au fost prinşi datorită unor interceptări. Printre ei, întîmplător, 4 infractori “aleşi” foşti membrii ai serviciilor secrete cele mai temute, chiar mai temute decât CIA, pentru care domnul Iohannis a făcut o vizită la facebook-ul plângerii. Ce patru evanghelişti au sesizat înaltele instanţe că au fost interceptaţi ilegal, deci probele sunt puţin ilegale aşa că statul neavând nimic împotriva lor, pot părăsi ţara, dacă nu cumva au părăsit-o odată cu .. dar nu cred asta. În fine, ca nu cumva justiţia să sufere, nici nu s-a dat decizia CCR, despre care nimeni nu ştia ce va cuprinde, că guvernul deja elaborase o OUG prin care transfera nişte poliţişti prin anumite instituţii, poliţişti care iată, au dreptul să intercepteze ei, din interioprul şi cu tehnica SRI , deci alţi infractori nu vor scăpa de braţul lung al legii. Nu e minunat? Bineînţeles, magistraţii vor aplica legea după cum o vor înţelege ei şi astfel vor fi scoşi din puşcării sau din cauze exact cei care trebuie. Şi ca treaba să fie ca în România, în profundul dispreţ al legii şi cetăţeanului, iată că vine o decizie a UNOR JUDECĂTORI AI ICCJ Bucureşti, care au decis să ignore, să calce în picioare, să se Ghişe pe decizia CCR şi să păstreze ca probe interceptările făcute de SRI într-un dosar, deşi erau obţinute –conform deciziei CCR, cel mai înalt for în materie de justiţie, care judecă chiar justiţia, – ilegal. Asta nu ar fi nimic dacă cei careşi-au bătut joc în cel mai înalt grad de sistemul juridic şi definiţia statului de drept, nu ar fi cea mai înaltă instanţă judecătorească din ţară, ale cărei fapte şi judecăţi, sunt luate drept exemplu în alte procese şi instanţe. Acuma să te ţii “interpretări “ale legii şi jurisprudenţă. Când judecătorul va fi suficient de sensibilizat de inculpat, sau acesta va turna pe cine trebuie sau va cotiza unde trebuie, judecătorul va lua de bună decizia CCR . Dacă persoana judecată a supărat pe cineva de la partid, sau pe băieţii de la Ochiul şi Timpanul, se va aplica decizia CCR. Aşa da nene Zegrean, matale parcă spuneai ceva de măreţia justiţiei în România. Ei uite că a atins sublimul.
Toate aceste încălcări ale legilor ţării dar şi bunului simţ, grosolane, anticetăţeneşti , care fac din cetăţeanul român ultima formă de viaţă de pe scoarţa terestră, cred că din Univers, se întîmplă aici, la noi, iar românul sforăie. NE MERITĂM SOARTA.
petre Tutea
http://www.in-cuiul-catarii.info/2016/03/15/atentie-la-primaria-craiova-se-impoziteaza-ilegal-10879
http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_37069/Intrarea-in-vigoare-a-Legii-falimentului-personal-a-fost-amanata-De-cand-se-aplica.html
http://www.romaniatv.net/apar-amendamente-noi-la-legea-darii-in-plata-e-vizata-prima-casa_281598.html
http://www.gandul.info/stiri/premiera-dupa-decizia-ccr-curtea-suprema-nu-renunta-la-interceptarile-sri-15129517
Statul sunt ei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.