vineri, 3 iulie 2015

Graba lui Oprea și pensionarii

oprea in treningOprea se mișcă
De când cu suspendarea lui Victor Viorel, Vicepremierul Oprea s-a apucat de cros. Aleargă omul acesta de colo acolo mai abitir ca o furnică. Bine, nici înainte nu a stat degeaba, numai că se mișca mai la ralanti și mai pe șestache, să nu se prindă guvizii. De când a devenit premier interimar nici Usain Bolt nu mai poate ține pasul cu el.
Și dă Găbiță din picioare și din gură cât nu a dat în toată activitatea lui de când îi deschidea portiera lui Cozma până a primit, fără să știe de ce, ultima stea. Cineva din apropierea sa îmi spunea cândva că el nu dă interviuri, nu iese în presă cu declarații, pentru că lui îi plac faptele. Recunosc, spunea asta înainte să apară pe piață cel care s-a autonumit omul lucrului bine făcut, care și el vorbește tot ca Oprea, rar și apăsat, așa cum gândește. Nu detaliez, se cunoaște stilul.
Ei bine, de unde, dar mai ales de ce vivacitatea asta a lui Oprea acum, de unde logoreea, de unde graba asta? Păi unde mai prinde el pleașca asta, să se dea general peste toată țara? Înduioșătoare replica sa că este un băiat sărac care a dorit să ajungă general și a ajuns. Păi domnule Oprea, de la Napoleon încoace toți am aflat că în ranița fiecărui soldat stă bastonul de mareșal, deci nu sunteți singurul care și-a dorit asta. Ei da, dar nu toți deschid portiere, șterg blide și spală putini ca să parvină. Asta ați uitat să specificați.
La Sibiu același general Oprea anunța că vrea ca până la alegeri partidul său să ajungă la cifra de un milion. Mulți. Unde ești Lăpușneanule, să vezi că nu mai e valabilă vorba ta, acum domnitorii vor mulți și aplecați.
Ca să ajungă la suma propusă domnul Oprea a trecut la fapte.
Trădători și pomanagii la aceeași masă
Aflăm că partidul său cunoscut drept partidul trădătorilor, a înghițit prin fuziune partidul lui DD, adică partidul pomanagiilor. Frumoasă combinație, nu zic nu, să te tot lauzi cu asta. Mulți s-au grăbit să spună că nu e mare scofala, că și așa PPDD nu mai avea parlamentari, era practic inexistent ca număr de parlamentari pentru a conta în calculele voturilor, chiar și pentru numirea lui MRUnguent la SIE. Ei bine, vă contrazic, pe el nu îl doare numirea lui MRU, pe el îl doare perspectiva alegerilor și trebuie să recunoaștem că în teritoriu sunt încă suficient de mulți oteviști al căror vot va da lui Oprea o forță substanțială. În plus, cu ei crește numărul cotizanților și al membrilor de partid în așa fel încât poate aspira la milion.
Nu rămâne nimeni în urmă
Tot de la domnul Oprea, care cred că până la urmă își va scrânti limba de atâta vorbit după ce a tăcut atâtea mandate, aflăm că a bătut palma cu Federația Națională a Pensionarilor pe care i-a asigurat că nu le promite nimic, dar că partidul său nu lasă pe nimeni în urmă. Oare? Unde sunt domnule Oprea, cei cărora le-ați promis că nu le vor scădea pensiile când ați votat OUG1/2011 și apoi L-263 sau ce cărora subordonatul dumneavoastră de la CMZ București le-a fabricat documente ilegale pentru calculul pensiei? Unii dintre ei au murit scriind scrisori marinarului, alții în fața bancomatelor văzând cât le-a mai rămas din pensie. Așa este, dumneavoastră nu lăsați pe nimeni în urmă, ii ridică cioclii.
oprea si lupu
Respectul lui Oprea
Iar acum aveți tupeul să veniți în fața parlamentului și a rezerviștilor să anunțați că susțineți legea pensiilor militare, că nu este o lege specială, că militarii nu cer privilegii, ei merită respectul națiunii. Unde era respectul acesta când le-ați luat legea 164 ale cărei principii acum pretindeți că le susțineți și i-ați făcut asistați sociali ? De ce nu ați demisionat așa cum ați promis că faceți dacă o singură pensie va fi micșorată? Ați uitat de respect atunci? Unde era respectul față de armată când ați făcut colonei toți bucătarii și ospătarii din rezerva armatei pentru că au semnat cereri de adeziune la partid, sau ați avansat de două ori într-un an, de la lt col. la general ofițeri activi pentru că aveau soția înscrisă în UNPR iar ei vă cântau osanale la activități specifice alături de politicieni corupți?Unde era respectul față de armată când ați dat grade tuturor canacheilor și turceștilor care nici măcar nu făcuseră armata? Dar când ați adus armata la 40% capacitate operativă?
Nu mai vorbiți de respect domnule Oprea, când ați luat un proiect de lege făcut de un alt ministru, l-ați schingiuit, l-ați ținut ascuns prin sertare, datorită poziției de vicepremier pe probleme de securitate și apărare, pentru a-l discuta apoi pe șest cu asociațiile ai căror capi vă lingeau din palmă. Unde v-a fost respectul față de armată și grija față de pensionari când un număr de aproape 30 de asociații ale militarilor v-au invitat la dezbaterea proiectului pe care îl masacraseți prin propunerile oamenilor dumneavoastră și v-ați făcut că plouă? Ciocu mic domnule Oprea, nu toți au memoria scurtă.
Graba va strica treaba?
Acuma domnul Oprea se grăbește. A trecut legea pensiilor militare la foc automat prin Senat și iată, fără a mai trece prin comisiile Camerei Deputaților, a impus-o ca premier interimar, în plenul Camerei, în chiar ultima zi de lucru din actuala stagiune parlamentară. De ce atâta grabă? Pentru că și de aici va ieși un număr imens de voturi pentru UNPR la alegerile din 2016 și chiar de membri de partid. Dacă așteaptă până vine Ponta, este clar că acesta ar culege voturile rezerviștilor în 2016, dar acum, iată, el este salvatorul nației, ca să nu mai pomenesc de diplomații care și ei vor beneficia tot în regim de urgență, de o lege mult așteptată. Aștept să văd sub ce formă va fi, dacă va fi adoptată legea în Camera Deputaților, dacă vor fi acceptate amendamentele propuse in Senat, unde cu adevărat s-a ținut cont de principalele aspecte ale legii, chiar dacă mai sunt imperfecțiuni, și apoi aștept să văd documentele prevăzute la art 61 punctul 4 al legii, căci acel articol poate transforma extazul în agonie. Mă aștept ca în Camera Deputaților, legea să fie ajustată în așa fel încât să se apropie cât mai mult de proiectul propus de Oprea, nu cel amendat în Senat. Așa s-ar explica și graba lui Oprea.Deci să nu ne bucurăm, nici să nu ne bulucim să votăm până nu vedem sacii în căruță. Mai e mult până la promulgare și aplicare, să vedem metodologiile întocmite de șefii de structuri, dar una peste alta până acum pare să fie ok.
Din ceea ce am văzut în fugă pe proiectul depus la Camera deputaților, reies 4 elemente pozitive:
1. Calculul pensiei se face pe baza mediei veniturilor brute realizate în șase luni consecutive din ultimii 5 ani, la alegere;
2. Legea se aplică tuturor celor ieșiți la pensie indiferent de legea sub care au ieșit, la cerere;
3. Cei care au de recuperat bani în baza diferenței dintre OUG1 și cuantumul din 2010 își vor primii banii în 2 ani, în tranșe;
4. Cei care au primit bani în plus, datorită unor cauze care nu le sunt imputabile, nu sunt nevoiți să îi dea înapoi, aceștia vor fi recuperați de cei care au dus la aceste diferențe, respectiv funcționarii.
Nu știu ce și cum va ieși până la urmă, dar mie cu Oprea nu îmi miroase a bine. Veți vedea de ce.
Cert este că Oprea s-a mișcat și s-a mișcat bine pentru el și partidul său, a dat trei lovituri puternice finului Ponta și sunt sigur că nu sunt ultimele.
Gura bate …
Și pentru că tot a început să vorbească, contrar obiceiului, domnul Oprea a mai dat și pe dinafară. Astfel a recunoscut ceea ce nega acum câteva luni, și anume că a dorit să fie numit la SRI dar.. nu a fost să fie. Pe vremea când se vehicula această variantă, domnia sa spunea că nu a mâncat usturoi. Iată că a mâncat dar tocmai acum îi miroase gura. Nu vă apropiați, nu se știe când mai vine un damf. Eu zic să reveniți la tăcere domnule Oprea, nu se știe când vă iese iarăși porumbelul, că nu sunteți deprins.
Găsiți proiectul depus în Camera Deputaților, AICI .

Graba lui Oprea și pensionarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.