luni, 13 aprilie 2015

Clanul Cârpacilor sau cum își dă Oprea capete în gură


oprea cap in gura
Răspunsul
Pe data de 30. 03.2015 în plenul Senatului s-au prezentat două doamne reprezentând ministerele de interne și apărare pentru a răspunde întrebării puse de doamna senator Cristiana Irina Anghel ( și nu Cristina cum a spus domnul Theodor Atanasiu care nu a reușit în 3 ani de mandat să cunoască numele colegilor de senat, nici cu lista în mână ) vizavi de mult trâmbițata, promisa, ascunsa, fluturata, revendicata, copiata, amendata, dar neintrodusa lege a pensiilor militare cu care domnii Oprea și Dușa se bat în piept din 2012.
Toată suflarea rezervistă care a fost înștiințată de eveniment a stat cu ochii în televizor lăsându-și nevestele fără telenovele pe întinsul a 5 minute cât cele două doamne au spălat pe mâinile ministerelor. Așa cum era de așteptat cele două doamne au dat un răspuns care practic nu spune nimic abureli, generalități, nimic concret:
Otilia Sava :
1. Răspunsurile au fost evazive, doamna Otilia Sava începând prin a spune că ”argumentele prezentate în cuprinsul intervenției parlamentare sunt cunoscute de instituția militară și constituie pe lângă alte particularități ale profesiei militare, justificări pentru instituirea unui nou sistem de stabilire a pensiilor militare de stat.” Până aici totul clar, doamna Sava, ne-a luat o piatră de pe inimă, noi credeam că Dușa habar nu are de această lege, pentru că nu vorbise niciodată despre ea, nu promisese niciodată că o va iniția, nu lucrase la așa ceva. Mulțumim doamnă Sava. Dar halatul,, doamnă secretar de stat, cât costă halatul?
2. Doamna Otilia Sava ne spune apoi că instituțiile din domeniul apărării ordinii publice securității naționale, respectiv MAI, MApN, Justiție, SRI, SPP, STS, SIE, au elaborat proiectul de lege privind pensiile militare de stat. Mulțumim doamna Sava, nici asta nu știam, noi știam că cei care s-au întâlnit pe la sediul guvernului apoi prin curțile SRI în Ianuarie, apoi Februarie, s-au întâlnit la o partidă de Popa – Prostul , ei vorbeau ca popa iar noi așteptam ca prostii. Care Lege doamnă, că tot vorbiți despre ea, dar oficial nu a văzut-o nimeni;
3. Ni se spune apoi că proiectul se află într-un proces de însușire de către șefii instituțiilor care l-au inițiat. Uite așa aflăm ceva interesant, și anume că nu instituțiile respective, își însușesc proiectul, ceea ce ar fi justificat întârzierea introducerii proiectului în Parlament, pentru că asta ar fi însemnat că șefii de structuri, departamente și birouri trebuiau să își spună părerea, ci MINIȘTRII SUNT CEI CARE TREBUIE SĂ ÎȘI ÎNSUȘEASCĂ PROIECTUL ȘI PRACTIC EI SUNT CEI CARE ȚIN PROIECTUL ÎN SERTARE ȘI ORI PRICEP MAI GREU ȘI AU NEVOIE DE CÂȚIVA ANI SĂ BUCHISEASCĂ PROIECTUL, ORI PUR ȘI SIMPLU ÎI DOARE ÎN CASCHETĂ DE PROIECT. Bine de știut, mulțumim pentru informație!
4. Dar de aici intrăm în ceață. Păi noi știam că instituțiile care l-au inițiat își dăduseră avizul, proiectul avea toate avizele, așa cum declarase domnul Dușa la DC News trebuia doar să își pună și sindicatele și asociațiile de casă semnătura. Aici doamna Otilia trebuia să spună CINE A MINȚIT, domnul Dușa sau domnia sa? Doamna Anghel, poate o întrebați săptămâna viitoare;
5. Mai aflăm de la doamna Sava că ” LA DEFINITIVAREA proiectului au fost consultate STRUCTURILE ASOCIATIVE REPREZENTATIVE care își desfășoară activitatea în sfera de competență a instituțiilor menționate. În forma actuală, reglementările cuprinse în proiectul de lege, răspund problemelor ridicate de dumneavoastră în cuprinsul intervenției parlamentare.” Din nou doamna Otilia Sava ne lasă pe spate. Păi dacă proiectul este definitivat și au fost consultate ”toate” structurile asociative reprezentative, de ce nu este introdusă legea în parlament? Și încă o întrebare pe care poate o ridică doamna Anghel peste o săptămână: dacă au fost consultate toate asociațiile reprezentative, DE CE NU A FOST PREZENT NICI UN MEMBRU AL MApN LA ÎNTÂLNIREA CARE A AVUT LOC LA SENAT pe data de 13. 02.2015 unde au participat aproape 30 de structuri asociative din sfera de competență a ministerelor menționate? EU AȘ ÎNDRĂNI SĂ SPUN CĂ LA ACEST PUNCT NU MAI VORBIM DE ABUREALĂ, CI DIRECT DE DEZINFORMARE ȘI MINCIUNĂ. Oare se pedepsește cumva un răspuns mincinos dat în parlament la o întrebare a unui senator?
Irina Alexe:
A urmat la răspuns din partea MAI, doamna chestor Irina Alexe. Până să aflăm răspunsul domniei sale să menționăm pentru cititori că doamna Alexe, conform propriului CV este născută în 1977, iar la 20 de ani era și ofițer de poliție și licențiată în drept, un adevărat Făt Frumos al poliției române, ceea ce înseamnă că a început cursurile Academiei de poliție și ale facultății de drept la 16 ani. În 2009, deci după 22 de ani de activitate domnia sa este chestor. Eu nu știu cum obțin Feții Frumoși din Poliția română gradele, dar dacă a primit și ”Ordinul de bărbăție și Credință în grad de Cavaler”, Coana Zoițica, cea căreia i se cerea să fie bărbat, poate fi invidioasă. Să vedem însă ce ne spune doamna Secretar Adjunct al MAI.
În linii mari respectă linia de partid a domnului Oprea și ne spune și domnia sa că:
1. Instituțiile bla bla bla au elaborat proiectul de lege privind pensiile militare, care în prezent „PARCURGE ETAPA ÎNSUȘIRII DE CĂTRE ȘEFII INSTITUȚIILOR INIȚIATOARE”. Deci confirmă faptul că domnii Dușa, Oprea și Helvig sunt cei care țin proiectul la sertar până se vor lămuri ce e cu legea pensiilor. Or fi mai grei de cap dacă le trebuie atâta timp să-și însușească o lege.
2. Mai spune doamna chestor că ”în procesul de elaborare a proiectului de lege au fost consultate structurile asociative reprezentative în domeniu. După parcurgerea procesului de consultare publică prevăzută de Legea 52 /2003 privind transparența decizională în administrația publică republicată, respectiv a procedurii de avizare interinstituțională și avizare de către guvern, proiectul va fi depus la parlament spre dezbatere și aprobare”.
Dar, pe data de 6 Martie 2015, domnul Oprea declara în fața membrilor ANCMRR cu care ATENȚIE declară cu proprie gură că ARE UN ACORD POLITIC, faptul că ”La nivelul guvernului lucrăm acum împreună cu ceilalți colegi pentru noua lege a pensiilor militare dar am spus foarte clar, în momentul în care toate părțile sunt de acord, membrii asociațiilor, sindicatelor când cad foarte clar asupra tuturor amendamentelor, vom veni în parlamentul României.”Păi aici intrăm pe arătură. Domnul Oprea își dă un puternic cap în gură, afirmând prin doamna Alexe că asociațiile au fost consultate, iar apoi că după consultarea publică, (care de fapt a avut loc, așa cum susțin atât doamna Sava cât și doamna Alexeâ în intervențiile lor) și alte procese care și ele au avut loc conform declarațiilor domnului Dușa, legea va fi trimisă în Parlament. Domnule Oprea, va mai dați multe capete în gură? Ăsta e al doilea. Al treilea vi-l dați prin faptul că una spune doamna Alexe în fața Senatului și alta dumneavoastră în fața ANCMRR unde spuneţi că  așteptați ca toți membrii asociațiilor și sindicatelor să fie de acord.
3. Să nu trec peste subiect, vizavi de declarația domnului Oprea privind acordul politic cu ANCMRR, legea și statutul respectivei organizații susțin faptul că : ”Asociaţia nu este angajată politic şi nu desfăşoară activităţi în favoarea sau defavoarea vreunui partid sau organizaţie politică. Poate însă solicita sprijinul acestora în iniţierea, susţinerea sau promovarea unor legi şi acte normative ce vizează protecţia socială a cadrelor militare în rezervă şi în retragere.” Întrând pe site-ul ANCMRR am aflat că ANCMRR se angaja prin respectivul acord politic, să acorde ”SPRIJIN direct pentru afirmarea legitimităţii, reprezentativităţii, utilităţii şi notorietăţii publice a structurilor organizatorice ale ACS (PSD+UNPR)”
Deci, doamna Anghel, poate la viitoarea interpelare îl întrebați pe domnul Oprea de când își permite să facă acorduri politice cu organizații profesionale sau ONG-uri care prin lege și statut nu au acest drept. Nu cumva a încălcat domnia sa legea? Al patrulea cap în gură.
Combinata Oprea-Duşa
Acuma cumulând cele două-trei răspunsuri, constatăm că :
1. Ambele ministere cunoșteau problema ridicată de doamna Anghel  și totuși nu avem nici un răspuns concret la întrebare care cerea lămuriri vizavi de momentul în care guvernanții își vor respecta promisiunile;
2. Proiectul este în curs de însușire de către șefii instituțiilor interesate, întocmit împreună cu casele de pensii sectoriale, asociațiile și sindicatele reprezentative, dar de fapt ”după parcurgerea etapei de consultare publică” și după ce toți membrii asociațiilor vor fi de acord, va fi trimis în parlament. În acest sens, ca membru al SCMD și ROMIL aștept ca domnul Oprea să îmi ceară avizul, căci dacă va trimite proiectul în Parlament fără acordul meu îl voi da în judecată.
3. Doamna Anghel a fost păcălită, pentru că a pus întrebări celor doi miniștri și a primit răspuns doar de la unul singur, respectiv domnul Oprea. Spun asta, pentru că doamna Sava deși a venit în numele MApN, a răspuns în numele UNPR al cărui membru marcant este. Dacă ar fi răspuns în numele domnului Dușa, ar fi spus ca dânsul,adică așa cum a declarat în interviul dat ziarului DC News pe 08.01.2015 „El (n.r. Proiectul) a fost supus dezbaterii publice, conceput împreună cu militarii, nu doar de MApN, că nu vizează legea numai militarii de la apărare, ci și de la Interne, și cei de la servicii, și toate sistemele militare. Documentul și proiectul de lege este finalizat, sunt obținute și avizele de la ministerele care trebuie să le avizeze. Marți o să se organizeze o ultimă întâlnire cu structurile care sunt interesate de acest proiect de lege, inclusiv cu sindicatele și cu rezerviștii pentru că nu doresc să ajungem încă o dată în situația din 2010 când a fost bulversat sistemul militar de pensii și au fot plimbați militari pe la tot felul de instituții să își caute documente pentru a li se putea stabili pensia. Chiar ieri am discutat cu prim-ministrul. Săptămâna viitoare avem această întâlnire și eu doresc ca până la începerea sesiunii parlamentare, la 1 februarie, să trimit proiectul de lege în Parlament, pentru a crea odată un sistem juridic stabil referitor la pensiile militare”
Dar doamna Sava a dat răspunsul domnului Oprea, nu al domnului Dușa, ceea ce duce la concluzia ori că unul din ei minte, ori că doamna Sava a reprezentat și reprezintă de fapt punctele de vedere și interesele domnului Oprea și ale UNPR, nu ale MApN.
Cum explică doamna Sava și MApN afirmația domnului Dușa pe DC News? Doamna Anghel, puteți cere doamnei Sava lămuriri și vizavi de aceste aspecte?
4. Doamna Anghel a mai fost păcălită odată, când a crezut că la interpelarea din 2014 a primit răspuns la întrebarea sa pusă pe același subiect. De fapt răspunsul nu îi era adresat domniei sale, era un răspuns stas, dat de MApN prin doamna Otilia Sava tuturor celor care pun orice fel de întrebare pe tema pensiilor militare, indiferent de întrebare sau de data la care se pune întrebarea. Am prezentat pe Cuiul Cătării atât răspunsul trimis doamnei Anghel in Septembrie 2014,
raspuns interpelare
cât și cel dat de același minister președintelui ROMIL în Martie 2015 și dacă le comparați veți vedea că sunt date așa cum se fac lucrările de doctorat.
Raspunsul MApN
Bătuta pe loc şi cârtiţele
Înainte de a încheia să încercăm să lămurim și ce este cu proiectul cu care se lăuda domnul Dogaru că a fost înaintat de dânsul doamnei Mincă și domnului Pelican iar aceștia l-au depus în Parlament. Da un astfel de proiect a fost depus, dar acesta nu a fost lucrat sau inițiat nici de domnul Dogaru, care nu are dreptul să inițieze procese legislative dar nici nu a fost întocmit de doamna Mincă sau domnul Pelican și astfel nici aceștia nu aveau dreptul să inițieze un proiect care nu le aparține și se pot frige preluând un proiect la care nu au lucrat și pe care îl pot revendica alții. Încurcată treabă.
Dacă s-ar uita cineva pe acel proiect ar constata că este același proiect care a fost pus în circulație prin Februarie și la care se făceau că lucrează domnii Oprea și Dușa , ”îmbunătățit” de domnul Dogaru după propria dorință. Deci domnul Dogaru a plagiat proiectul Oprea/Dușa care la rândul său a plagiat proiectul Dobrițoiu /Sîrbu și l-a prezentat drept proiectul Mincă/Pelican.
De ce tot acest joc cu iz penal? Pentru că doamna Cristiana Anghel ceruse socoteală domnilor Oprea și Dușa vizavi de proiect și amenințase că dacă aceștia nu scot proiectul pe piață, va introduce domnia sa vechile legi 164 și 179 ca proiecte, cu atât mai mult cu cât acestea deja își făcuseră efectul. Cum, așa cum am mai spus doamna Anghel este un senator atipic care se ține de promisiune, trebuia să se facă ceva pentru a o împiedica să se țină de cuvânt și atunci un cap uneperist a decis să iasă pe piață un alt proiect, care să împiedice sau să facă inutilă inițiativa doamnei Anghel pentru că era clar că proiectul Oprea Dușa nu trebuia să iasă. De ce nu trebuia să iasă proiectul Oprea Dușa? Pentru că ar fi trebuit să iasă cu toate avizele de la ministere și sindicate, ceea ce ar fi scurtat traiectul legislativ iar asta nu este în interesul politicienilor, practic nimeni nu dorește acest proiect, este doar fluturat așa propagandistic.
Așa s-a decis introducerea proiectului Dogaru/Mincă/Pelican pe ușa din dos, practic a fost lăsat la poarta Parlamentului ca un copil abandonat, ca să astupe gura lumii și pe de altă parte să ridice cota domnului Dogaru, aflat în criză mare de popularitate.
Ce s-a urmărit
Prin introducerea acestui proiect :
1. Dogaru trecea în mare luptător, care iată face el legea cum vrea el, dar de fapt joacă după cum dictează Oprea;
2. Oprea și Dușa nu mai sunt presați să scoată legea, pentru că deja a fost propusă una;
3. Doamna Anghel se va mulțimi și nu va mai face scandal pe subiectul legii pensiilor și nici nu va mai iniția alta, ca să nu cadă în penibil;
4. Pensionarii militari se vor liniști pentru că iată au o lege în Parlament,
5. Cei care vor observa anumite lucruri incorecte în lege vor fi liniștiți spunându-li-se că se mai pot face amendamente
6. Oprea și Dușa nu pot fi trași la răspundere pentru o lege care oficial nu le aparține și nici presați să o voteze.

Ce a uitat să spună Dogaru
Ceea ce nu le-a spus domnul Dogaru și nici ”inițiatorii” proiectului este faptul că acest proiect deși introdus mai repede are șanse să vadă lumina zilei cel mai devreme în câțiva ani, pentru că:
1. Nu este introdus în procesul legislativ, a fost doar înregistrat și atât;
2. Nu a fost introdus la camera care trebuie să îl ia în discuție;
3. Nu are nici un aviz, nu are nici o bază de calcul privind impactul financiar, nu e văzut de ministerele de resort, pe la care trebuie să treacă obligatoriu;
4. Nu este susținut de nici un partid, are doar câțiva parlamentari care au acceptat acest joc parșiv;
5. Dacă proiectul Oprea/Dușa este în lucru de doi ani și încă nu este gata deși este inițiat de ministere, cât timp va trebui să treacă pentru ca acest proiect să ajungă la faza în care se găsește proiectul Oprea/Dușa acum ?
Deci practic acest proiect este cea mai mare țeapă care le-a fost dată pensionarilor iar cel care le-a tras-o este marele luptător pentru drepturile rezerviștilor, mister Dogaru.
Iată de ce atât proiectul lui Dogaru cât și răspunsurile date de Oprea și Dușa sunt jocuri de gleznă ale aceluiași păpușar Oprea, slujit de aceleași păpuși. Clanul cârpacilor.
http://www.mai.gov.ro/secretari/cv/CV_Irina_Alexe.pdf
http://m.b1.ro/stiri/eveniment/ministrul-de-interne-gabriel-oprea-lucram-pentru-noua-lege-a-pensiei-militarilor-video-105012.html
http://ancmrr.ro/
http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/03/14/dusa-carpeste-din-nou-8887
http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/02/15/opriti-accesul-carpacilor-la-conducerea-armatei-8732
http://www.senat.ro/Live.aspx

Clanul Cârpacilor sau cum își dă Oprea capete în gură

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.