sâmbătă, 15 decembrie 2012

Români, treceţi la cuşcă!



Nu este vorba doar de admiterea UDMR la guvernare sau admiterea unui amărât de ministru sau doi ai UDMR (dar pe posturi care ii interesează în mod deosebit), ci de forţarea mâinii lui Ponta de către UE de a-i  lua la guvernare, desi nu are nevoie nici de UDMR nici de acordul UE. Numai că dorinţa lui Ponta de a guverna este atât de mare încât acceptă orice numai să fie sigur că nu i se va opune nimeni, iar dacă UDMR este garanţia  OK-ului extern, ce treabă are el, o dă pe conciliere şi gata, s-a scos. Ce nu spune Ponta şi nici Băse cu care a bătut palma, este de ce insistă  forţele externe să intre UDMR la guvernare. De dragul respectării drepturilor minorităţilor conlocuitoare? Da de unde. Toată Europa ştie că maghiarii din România se bucură nu numai de drepturi ci de privilegii în România iar cei discriminaţi cu adevărat sunt  românii şi nu numai în Transilvania ci în toată România. Pentru că de 23 de ani cu o pauză de un an, legea în românia a făcu-o UDMR prin şantajele pe care le-a exercitat asupra tuturor guvernelor în care a intrat.  Să nu uităm Târgu Mureş unde toată Europa s-a dat de ceasul morţii la prezentarea imaginilor cu “maghiarul bătut cu bestialitate”.Cum s-a aflat că de fapt maghiarul era român iar românii care îl băteau erau maghiari, nu a mai strigat nimeni că se face o nedreptate.
Deci nu drepturile maghiarilor din România le apără UE prin introducerea UDMR la guvernare, ci drepturile maghiarilor din Ungaria care doresc federalizarea României şi apoi ruperea teritoriului şi alipirea acestuia la Ungaria. Bineînţeles că asta nu se va face uşor, şi nici pe degeaba. România va primi la schimb o parte din teritoriile de peste Prut că doara asta strigă românii de decenii nu ? Numai că nici asta nu se va realiza de dragul românilor de peste Prut ci de dragul întărâtării Ursului pravoslavnic  Cui îi va conveni acest lucru? Păi este cineva care aşteaptă să intre în coasta ruşilor mai mult decât dorim noi să ne reîntregim ţara.
Şi dacă lucrurile stau aşa şi indiferent ce votează românii, Băsescu şi Ponta bat palma şi pupă mâinile euroatlanticilor nu înţeleg de ce mai dăm bani pe alegeri, de ce stabilim un număr de senatori şi deputaţi şi nu se trag la căciulă, sau la babaroase, de ce atâtea minciuni spuse în campanii electorale, când e mai cinstit să ne spună să nu ne facem iluzii, că tot ce vor ei fac? Nu e mai cinstit să ni se spună că România este bătaia de joc a Europei sau mai bine zis a Alianţei Euro-Atlantice, că mâncăm ce vor ei, dunp[ Codexul lor, ne conduce cine vor ei, ne sunt exploatate  bogăţiile pe care le vor ei, ne plimbăm unde vor ei, ne divizăm cum vor ei iar rolul nostru este rolul cobaiului.
Domnul Dragnea, încercând să justifice intrarea UDMR la guvernarea susţine că o doresc pentru a îndeplini dorinţa românilor de a avea USL la guvernare, fără surpriye, deci se sacrifică de dragul celor care au votat. Uită domnul Dragnea că românii au votat în primul rând scoaterea PDL, UDMR şi UNPR  de la guvernare, prin votul celor 75% care nu au votat, iar pentru USL au votat numai 25%  din români şi nici ăia toţi, pentru că mai mult de jumătate din cei care au votat, deci cam 2 milioane şi jumătate au dat un vot negativ, nu unul pozitiv. Atunci a cui voinţă o respectă Dragnea, a alegătorilor sau a politicienilor umili şi aserviti  lui  Barroso ?Ca să vă conving domnule Dragnea, vă dau două cifre: la referendumum au votat pentru demiterea lui Băsescu 7,5 milioane din cifra oficială de 18 milioane. La alegerile parlamentare candidaţii USL au fost votaţi de un număr de 4,5 milioane de români,  dar mulţi din aceştia au votat pentru că nu aveau altă variantă mai bună nu pentru că vă iubeau, aşa că lasaţi nasul mai jos, nu răstălmăciţi votul românilor cum vă convine.
Mai nou, Comisia de la Veneţia a dat un verdict asupra învinuirilor aduse de Monica Macovei, Băse şi CCR asupra referendumului şi actelor politice din August. Din câte se aude, nici vorbă de confirmare, toate acuzele au fost prostii, aşa spune onor comisia. În aceste condiţii, este normal ca Parlamentul să pună serios în discuţie faptele plângăcioşilor care sunt practic dovedite ca minciuni şi acţiuni îndreptate împotriva statului şi democraţiei din România, acţiuni care au adus un deficit de imagine imens României, cu grave repercusiuni politice, economice, financiare. Să nu uităm cât scăzuse moneda naţională în acea perioadă. Se va întâmpla ceva, se vor lua măsuri împotriva vinovaţilor? Nu cred. Ponta a bătut palma cu Băse, vrea conciliere.
Să nu uităm totuşi că de fapt nu aveam nevoie de părerea acestei comisii, că de fapt lucrurile în România şi pentru români erau clare, că de fapt această poziţie a Comisiei de la Veneţia arată ceea ce spuneam mai sus, România nu mai e guvernată de români, alegerile nu mai au nici o valoare, referendumul nici atât, sforile se trag prin alte părţi democraţia în România este semnată şi mutilată pe alte meleaguri, nimeni nu este acceptat la putere în România până nu se ploconeşte şi nu acceptă condiţiile impuse de „prieteni”.  Nici Imperiul Otoman nu ne-a umilit atâta. Măcar atunci domnitorii erau aleşi de boieri, iar Poarta le dădea firmanul. Acum domnitorul este ales de „Poartă”, iar alegerile sunt doar ocazii de a cheltui nişte bani.
Culmea nesimţirii a aparţinut domnului Ghittenstein care şi cu un picior pe scara avionului ne spune ce să facem. Cât o să mai stăm cu gâtul în jug?
Hai, gata, la cuşcă, am vorbit destul.

Români, treceţi la cuşcă!

10 comentarii:

  1. Pasol na turbinca! Ai dreptate Neacsule. In situatia descrisa de tine suntem pe aceeasi lungime de unda. Mai lipseste sa-l dea jos de la aparare pe Dobritoiu si sa-l puna pe oprea. Si, culmea, sindicatul tace... Somn usor! base vegheaza...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai Dobritoiu e dat jos de mult, de cand a negociat cu FMI si a spus lumii ca FMI nu are nici o legatura cu proiectia bugetului apararii.

      Ștergere
  2. Atunci, pasol na turbinca cu noi ca nu se stie daca mai apucam sa-i bagam noi in turbinca inainte de a ne baga ei in mormant. Ha, ha, ha... ne-au ciuruit si astia...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu as fi inversat animalele. Se potrivesc mai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca tii cont de directia in care trage fiecare si ce au legat de gat, vei vedea ca sunt bine alese personajele.

      Ștergere
    2. Ei ce zici Don Neacsu ? Ti-a placut ,,jocul de glezna " al lui Ponta ? Mai poate marai Austro-Ungaria sau Germania ? El a ,,incercat" ...dar nu se poate !!

      Ștergere
  4. ALTERNATIVĂ

    Maghiari de n-o să bage Ponta în Guvern ,
    Românii n-o să plângă; n-o să le simtă lipsa ,
    Căci le-au făcut îndeajuns viaţa un infern
    Şi ar prefera, în loc de unguri … apocalipsa .

    RăspundețiȘtergere
  5. SLUGOIUL

    Dreptate a avut Băsescu, când i-a zis maimuţă
    Lui pisicul Ponta, ce la două ţâţe ar voi să sugă
    Şi ca la circ să stea atât în car cât şi-n teleguţă ,
    Căci i-ar plăcea la doi stăpâni … să le fie slugă .

    RăspundețiȘtergere
  6. DILEMĂ

    Ponta şi Băsescu n-au făcut decât gargară
    Şi nu ştiu care, din cei doi, e mai căpcăun :
    Porcul pe care nu-l va înghiţi javra ordinară
    Ori javra înghiţită de … porcul de Crăciun ?

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.