miercuri, 12 decembrie 2012

Cum se instalează un parlament ilegal


Au trecut alegerile, începe bătaia de joc. Unii nici nu au aşteptat numărătoarea voturilor şi deja s-au ridicat la cer precum porumbeii şi au lăsat un găinaţ fierbinte în capul celor din ale căror mâini ciuguleau cu câteva ore înainte cerşindu-le votul. Aşa sunt parlamentarii noştri, ca porumbeii. Domnul Ponta, ca prim ministru a ţinut să ne administreze primul duş rece vânzând voturile românilor către UDMR, din dorinţa de a respecta indicaţiile europene, de a îşi asigura sprijinul lor în vederea nominalizării la funcţia de prim ministru şi de a îşi asigura majoritatea fără PNL, care începe din ce în ce mai mult să facă valuri prin unii reprezentanţi. În aceeaşi politică se înscrie şi absorbirea UNPR.
A doua lovitură dată, sau al doilea găinaţ în capul alegătorilor, s-a consumat azi prin redistribuirea voturilor către greii PDL, cei cu care greii USL au şi ei afaceri şi sunt înrudiţi precum Ponta cu Oprea şi care se năşesc, încuscresc, cumetresc, asociază, prin diferite unghere ale corupţiei inter şi extra-partinice, cumetrii care nu ţin cont de culoare politică şi apără interesele grangurilor şi graurilor din politica românească. Aşa se face că deşi au luat scoruri de maidan, Anastase, Oltean, Blaga şi alţi ca ei, la care se adaugă penalii Solomon, Neţoiu şi alţi looseri ameninţaţi de DNA, sunt cooptaţi în clubul   imunizaţilor care timp de 4 ani vor face bezele procurorilor. Asta spre cinstea şi cu ajutorul colegilor din USL care lasă privirea în jos şi admit încălcarea  legii electorale, care stabileşte clar care este reprezentarea în Parlament. Păi dacă la 18248414 de votanţi am avut  până acum 3 zile 478 de parlamentari  iar de mâine avem 588,  înseamnă că românii s-au înmulţit în trei zile ca iepurii, cu  4581516  alegători gata vaccinaţi şi majori cărora le corespund cei 110 parlamentari noi nouţi.   Cum justifică legiuitorii încălcarea propriilor legi? Cum se respectă procentul de reprezentativitate stabilit de lege ? Cine sesizează Curtea Constituţională, ce face avocatul poporului ?
Sau cum justifică legiuitorii încălcarea art 80(9) din Legea electorală care spune clar că  “ În fiecare colegiu uninominal pentru Camera Deputaţilor, respectiv Senat, se atribuie un singur mandat de deputat, respectiv de senator.” Păi dacă legea spune aşa cum se face că la Craiova, în  colegiul 1 au fost aleşi senatori   trei candidaţi la Senat ?
Se sesizează cineva?
De ce mai facem legi, dacă le încalcă exact cei care le fac? Păi eu credeam că la redistribuire, PENTRU COLEGIILE ÎN CARE NU SE OBŢIN 50% PLUS 1 VOTURI, REPARTIŢIA SE FACE ÎN FUNCŢIE DE NIŞTE CALCULE, DAR DE CE SE MAI DAU LOCURI ÎN COLEGIILE UNDE S-A CÂŞTIGAT CU MAJORITATE ATÂTA VREME CÂT LEGEA INTERZICE ACEST LUCRU ? Pentru că aşa vor ei, cuscrii, naşii, finii, cumetrii, asociaţii, partenerii.
Noua legislatură va începe nu cu o fraudă,  ci cu o ilegalitate crasă, anticonstituţională şi antidemocratică o bătaie de joc la adresa românilor şi la adresa noţiunii de stat civilizat.
Câştigătorii alegerilor nu mai prididesc să se laude şi să se împăuneze cu rezultatele, ridicând în slăvi măreaţa realizare, uitând însă că prezenţa la vot a fost de numai 41.76 %, ceilalţi 58.24% dintre  alegători nu au binevoit nici să se deplaseze la vot pentru aleşii neamului, dar să le mai şi acorde votul. Şi atunci cu ce se laudă câştigătorii ? Cu 1062787631 cetăţeni care nici măcar nu i-au băgat în seamă şi au considerat că nu au pe cine vota? Despre ei nu vorbeşte nimeni ? Cu ei nu se laudă nimeni ? Ne lăudăm însă cu 4.572.228 care au votat USL. Ce să spun mare realizare. Dacă ne uităm, sunt mai puţin decât cei care au votat la referendum pentru căderea lui Băsescu şi cam tot atâţia cât l-au votat pe Băsescu preşedinte, cifră pe care la referendum USL o critica şi o considera nelegitimă pentru preşedinte.  Deci cu ce se laudă PSD, PNL şi  UNPR? Asta înseamnă pentru ei victorie zdrobitoare şi prilej de mândrie, 25% din electori ? Hai să fim serioşi să  recunoaştem că ar trebui mai întâi să se întrebe cu cine ar vota ceilalţi 75% din populaţie dacă ar apărea un partid care să nu facă ce au făcut ei. Numai că nimeni nu are timp de asta. Primul ministru sărbătoreşte, formează majorităţi constituţionale, bate palma cu trădătorii şi dă comandă de noi scaune în parlament ca să fie toată nobilimea mulţumită. Ceilalţi 75% din populaţia ţării pot aştepta până la viitoarele alegeri, iar cei care i-au votat să spere.
Ceilalţi, perdanţii cei care o ARDeau PDLeşte până în Mai cu aceleaşi calcule ca şi cei care acum sunt cu capul în nori, au început să se înjure şi să dea vina unii  pe alţii. Bineînţeles ţapul ispăşitor este ba şeful de partid, ba aliaţii care nu au adus nimic, ba preşedintele care şi-a pus eticheta peste ei, trăgându-i înapoi. Nici unul însă nu vrea să recunoască că Băse i-a făcut, Băse i-a nenorocit şi tot Băse o să le pună crucea, pentru că ei au fost tot timpul  doar nişte oi puse în bancă, care nu au avut curaj nici măcar să se ridice de pe scaune şi să bage o bilă în urnă, atunci când cel pe care îl blamează acum le spunea că nu au voie să voteze. Oi au fost oi să rămână şi să nu behăie că râde şi Becali de ei. Să spună sărut mâna  fraţilor din USL care le-au dăruit ilegal locuri în parlament printr-o lege pe care acum USL pasămite o blamează  dând vina pe CCR că nu a schimbat-o dar pe care tot ei au iniţiat-o când erau în găleata în care este PDL acum.
Nici unii nici alţii nu învaţă nimic şi nu văd mai mult de lungul nasului, se smiorcăie ca nişte muieri sau se bucură ca nişte copii care au dat cu piatra în apă şi au făcut cercuri, făcând concurs care are jetul mai lung. Dar toate astea vor trece în câteva zile, căci se vor reorienta, vor bate palma prin bufetul Parlamentului, vor pune la cale noi afaceri şi contracte, vor da cu tifla alegătorilor şi vor încerca să se ridice cât mai sus să nu fie deranjaţi de ţipetele celor din ale căror palme ciuguleau până ieri. Nu vor să înveţe nimic. Culmea este că nici alegătorii nu vor să înveţe nimic şi se vor lăsa acoperiţi de găinaţ la fiecare mandat.
Betty,  eşti răzbunată, socoteala ta este depăşită de socoteala lui Ponta.
Cum se instalează un parlament ilegal

14 comentarii:

 1. Victorie! Hai că se poate! La viitoarele alegeri vom intra în parlament toţi cei care ne prezentăm la vot! :)

  RăspundețiȘtergere

 2. ,,De ce mai facem legi, dacă le încalcă exact cei care le fac? Păi eu credeam că la redistribuire, PENTRU COLEGIILE ÎN CARE NU SE OBŢIN 50% PLUS 1 VOTURI, REPARTIŢIA SE FACE ÎN FUNCŢIE DE NIŞTE CALCULE, DAR DE CE SE MAI DAU LOCURI ÎN COLEGIILE UNDE S-A CÂŞTIGAT CU MAJORITATE ATÂTA VREME CÂT LEGEA INTERZICE ACEST LUCRU ? Pentru că aşa vor ei, cuscrii, naşii, finii, cumetrii, asociaţii, partenerii”
  Asa credeam si eu…dar surpriza !
  Ma gandesc ca trebuie inceputa o campanie impotriva celor care intra pe usa de la WC !!
  Cei mai in drept ar fi noii parlamentari care au intrat cu 50+1 si au inchis colegiile! Ar trebuii sa nu accepte ,sa boicoteze sedinta de constituire ..etc ! Ma indoiesc insa ! Si-a vazut sacii in caruta si gata
  Mas media si cine o mai fi ..nu trebuie sa-i lase in pace…sa le punem stammpile ..sa-i huiduim pe unde ii prindem …E prea de tot!!

  RăspundețiȘtergere
 3. nici nu si-a instalat majoritatea categorica parlamentara si ponta a taxat poporul

  RăspundețiȘtergere
 4. Excelent Marine! Sunt curios daca cineva va prelua idea ta privind acest parlamentul ilegal.... si cand te gandesti ca in 2009 am fost la referendum pentru parlamentul de 300 iar acum avem unul de 588.....

  RăspundețiȘtergere
 5. Ma bucur sa vad cit de repede iti schimbi convingerile. In vara, cind peste 7,4 mil. AU SPUS ""NU", eu te intrebam cum ramine cu cei peste 11 mil. care erau asimilati cu "NU" ? Acuma, cind peste 4 mil. AU DECIS in numele nostru al tuturor, tu te intrebi cum ramine cu cei peste 14 mil. ?
  Ai tot vorbit despre dictatura. Ei bine, abia acuma incepe.
  Te intrebi cum se respecta legea ? Abia acuma ai nevoie de procurorii aia care "terorizau oamenii cu Biblia in mina". Sper sa-i mai apucam, ca se vorbeste si despre desfiintarea lor.
  Sa-ti mai amintesc ce spuneai cind "dictatorul" vorbea despre reducerea numarului de parlamentari ? L-ai invins, acum avem mai multi.

  RăspundețiȘtergere
 6. NU uitati !
  1 Legea au facut-o PEDELACII si au vizat-o cei din CCR !!
  2 DACA nu era aceasta imputita de lege,NICI macar UN pedelac nu intra in parlament !!
  ACUM URLATI --DICTATURAAAAAAA ! Asa ca mai taceti ca sunteti ca niste babe nesatisfacute!!

  RăspundețiȘtergere
 7. Esti in eroare Cezare, legea au facut-o peneleii. Mai ceteste.

  RăspundețiȘtergere
 8. În vară, El Prezidente și gașca politică de la putere și-au îndemnat susținătorii să nu meargă la vot. Oamenii lor sau conformat și s-au adăugat celor care din lehamite, comoditate și lipsă de înțelegere a civismului nu se prezintă de obicei la vot.
  Acum tot ce înseamnă politic s-a mobilizat pentru a aduce susținătorii la vot. Cred că nu au fost mai mult de 2-4 procente din alegători care nu și-au putut exercita votul din motive obiective, gen vremea proastă ori lipsa din localitatea de reședință. Rezultă clar că jumătate din populația cu drept de vot sancționează întreaga clasă politică prin absența la vot.
  Cred că Ponta a înțeles cel mai bine acest vot de blam al populației și acesta este principalul motiv pentru care încearcă să-și adjudece o masă cât mai mare din electoratul prezent la vot, ba mai mult a lăsat să intre în parlament și mulți din perdanții opoziției pentru a da un oarecare aspect de normalitate.
  Știe că vin vremuri grele, că vom fi nevoiți toți românii să soatem din buzunar în următorii doi ani peste 2000 de euro pentru a plăti datoriile și că reacția populației începe să fie tot mai vehementă. Așa că încearcă să scoată castenele din foc cu toate mâinile politice. Dacă au noroc de un viitor an agricol bun și de puține sincope ale economiei europene și mondiale, pot scăpa cu fața curată vre-o 2-3 ani, altfel vom avea alegeri anticipate în toamna viiotare.

  RăspundețiȘtergere
 9. Steliane, eu nu mi+am schimbat convingerile. SE schimba hotii, convingerile mele au ramas aceleasi, ce am criticat inainte cristic si acuma, aceleasi fapte, aceleasi fenomene. Tu insa te schimbi. Ai laudat hotiile guvernului Boc si ai incurajat dictatura lui Basescu. Acuma vad ca nu iti place dictatura lui Ponta. De ce? Parca erai de acord cu dictatura. Sau tu era de acord cu Basescu indiferent ce facea dar nu esti de acord cu Ponta orice ar face? Veyi asta e diferenta dintre noi. Tu aperi sau critici oameni, eu apar principii indiferent de persoanele care le incalca.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dintre "hotiile" guvernului Boc am laudat doar legea pensiilor in rest nu prea am comentat alte subiecte.
   Nu am incurajat dictatura nimanui ci din contra am scris ca nu e dictatura la noi ci mai repede putem vorbi despre anarhie. Am scris de multe ori ca nu sunt de acord cu toate actele lui Basescu. De exemplu am cerut de zeci de ori sa ma ajutati cu lista generalilor avansati pe alte criterii decit cele militare. Am scris de multe ori ca ii doresc sa zboare cu avionul pilotat de asemena generali sau sa fie pasager pe o nava comandata de doamna chestor Lipa sau...Din pacate ori nu ai citit ori nu ai vrut sa citesti. Nici alti inamici ai lui Basescu (Plano, Elena, mosul etc.) nu mi-au dat niciun nume. Probabil ca tu ai vazut atunci comentariile mele doar prin prisma pensiei.
   Vezi apropo de articolul de azi, Precizarile CCR Prin Decizia nr.682 din 27 iunie 2012, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.473 din 11 iulie 2012, si incearca sa-ti amintesti ce spuneam pe atunci. Iti amintesti cine a cerut verificarea constitutionalitatii si cine era la putere atunci ?
   Ai studiat principiile de drept international care spun ceva despre un termen in care NU POATE FI MODIFICATA LEGEA ?
   Ai putea sa-ti completezi articolul daca gindesti putin, inainte de a sari din nou la bataie.


   Ștergere
 10. În vară, El Prezidente și gașca sa politică și-au îndemnat susținătorii să nu meargă la vot. Oamenii lor sau conformat și s-au adăugat celor care din lehamite, comoditate și lipsă de înțelegere a civismului nu se prezintă de obicei la vot.
  Acum tot ce înseamnă politic s-a mobilizat pentru a aduce susținătorii la vot. Cred că nu au fost mai mult de 2-4 procente din alegători care nu și-au putut exercita votul din motive obiective, gen vremea proastă ori lipsa din localitatea de reședință. Rezultă clar că jumătate din populația cu drept de vot sancționează întreaga clasă politică prin absența la vot.
  Cred că Ponta a înțeles cel mai bine acest vot de blam al populației și acesta este principalul motiv pentru care încearcă să-și adjudece o masă cât mai mare din electoratul prezent la vot, ba mai mult a lăsat să intre în parlament și mulți din perdanții opoziției pentru a da un oarecare aspect de normalitate.
  Știe că vin vremuri grele, că vom fi nevoiți toți românii să soatem din buzunar în următorii doi ani peste 2000 de euro pentru a plăti datoriile și că reacția populației începe să fie tot mai vehementă. Așa că încearcă să scoată castenele din foc cu toate mâinile politice. Dacă au noroc de un viitor an agricol bun și de puține sincope ale economiei europene și mondiale, pot scăpa cu fața curată vre-o 2-3 ani, altfel vom avea alegeri anticipate în toamna viitoare.

  RăspundețiȘtergere
 11. Nu ne va apuca toamna si guvernul Ponta va avea mari probleme, dar nu ii intereseaza, au majoritate parlamentara. Baga cativa protestatari la mititica, rup si ei cateva picioare, il reevalueaza pe Gogu şi îl reintroduce în dispozitiv că doar îi ştie pe toţi demonstranţii.Sefii de sindicate prin si ei ceva contracte si funcţii si gata. PĂrimarii nu vor da aprobare pentru mitinguri si astfel nu va fi nici un miting legal, jandarmii vor intra legal la rupere.

  RăspundețiȘtergere
 12. pana una alta, discutiile dintre PNL si USL privind impartirea ministerelor au fost intrerupte. Una din doua, ori se rupe coalitia ori PNL va inghiti galusca. Eu cred in varianta 2.Foamea e prea mare, nu vor risca liberalii sa stea iara in opozitie.

  RăspundețiȘtergere
 13. VIS ÎMPLINIT

  Românii au ieşit la vot, cu mic, cu mare
  Şi nimeni nu i-a mai putut opri – nici iarna ,
  Căci şi-au dorit şi ei, în fine, o schimbare :
  Să intre în Guvernul Ponta … Csibi Barna

  RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.