joi, 6 decembrie 2012

Băse între şmecherie şi poliţie politicăBăse începe să strige hoţul înainte de a se apuca de manevre electorale. Nici nu a bătut gongul pentru începerea fraudelor, că Băse deja ţipă că USL a fraudat alegerile. Bineînţeles că zgomotul este făcut cu intenţia de a îndrepta observatorii UE pe reprezentanţii USL şi a lăsa mai liberi manevranţii ARD. Băse ştie că USL va încerca să fraudeze, aşa cum vor încerca reprezentanţii tuturor partidelor mai mari sau mai mici, în special acolo unde primarii le aparţin. Cât vor reuşi fiecare şi prin ce metode, numai Dumnezeu ştie. Nici cei care încearcă nu ştiu ce va fi, dar procurorii cu biblia sub braţ vor urmări fiecare beţiv care va veni cu o plasă USL în mână, pretinzând că USL a încălcat legea electorală şi fiecare orb care va cere asistenţă la vot, pretinzând că nu ştiu care preşedinte de secţie de votare a intrat în cabina de vot şi a influenţat votul. Nimic nu va fi precupeţit pentru a demonstra „frauda masivă” a USL.

Teama lui Băse că USL pregăteşte fraudarea masivă, este bineînţeles simulată. De ce simulează Băse este la mintea cocoşului. Dar pe de altă parte, cererea lui disimulată sub această teamă, pe lângă dreptul incontestabil de a fi prezentată ascunde şi o cursă pentru guvernul Ponta. De ce ? Simplu: toată vara după referendum, Ponta şi  Antonescu cu tot corul lor de bocitoare din televizuinile lui Felix au ţipat că listele electorale sunt false, că cifra reală de alegători este mult mai mică, că practic cei 8,5 milioane prezenţi la vot la referendum au reprezentat cu mult peste 50% din totalul alegătorilor, deci Băse trebuia demis. Acum  Băse cere listele electorale pentru alegerile din 9 decembrie cu triplu scop:
1.       PENTRU A PRETINDE CĂ Ponta ascunde listele pentru a frauda;
2.       Pentru a intra în posesia lor şi a putea vedea pe unde poate manevra;
3.       Pentru a demonstra lumii că Ponta foloseşte aceleaşi liste ca şi la referendum  ca şi la locale şi atunci Ponta se află în off-side, pentru că :
-          Fie a minţit când afirma timp de aproape două luni că listele erau greşite;
-          Fie foloseşte cu bună ştiinţă nişte liste false cu intenţia de a frauda şi el aşa cum afirma că a fraudat Băse;
-          Ambele variante sunt în defavoarea lui Ponta şi Băsescu ştie asta, de aceea insistă ca Ponta să prezinte listele, pentru a-l putea incrimina ori de una, ori de alta.
Deci iată că la fel ca în cazul cu alegerile uninominale şi algoritmul care se aplică acum, o lege făcută iniţial pentru binele PNL care acum se întoarce împotriva USL, tot aşa un scandal mediatizat la maxim în vară, acum se întoarce împotriva celor care ţipau atunci că listele nu reprezentau situaţia reală a alegătorilor.
Ponta se află acum într-o situaţie fără ieşire pentru că nu a modificat listele despre care spunea că sunt greşite iar a merge cu aceleaşi liste reprezintă un autodenunţ,  o fraudă anunţaţă din timp, sau o minciună pe care a spus-o pe toate canalele timp de două luni.
Continuarea aici:


Băse între şmecherie şi poliţie politică

2 comentarii:

  1. BEC a transmis numărul persoanelor cu drept de vot. Diferenţa faţă de listele de la referendum, pentru care USL a blocat România, este infimă.
    18.248.414 de alegători sunt aşteptaţi duminica la urne pentru a-şi alege parlamentarii

    La alegerile parlamentare de duminică sunt aşteptaţi la urne 18,2 milioane de români, tot atâţia câţi au fost şi la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Biroul Electoral Central (BEC) a anunţat ieri că numărul total al persoanelor cu drept de vot este de 18.248.414.


    RăspundețiȘtergere
  2. Domn' Neacsu, veniti domnule si pe la noi, pe la MH blog, ca azi sarbatorim 3 ani de la infiintare. Ar fi pacat sa nu "puneti" acolo o vorba, doua in amintirea vremurilor bune...

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.