marți, 18 septembrie 2012

Bătături



În Decembrie 89 pe când Ceaușescu se afla în vizită în Iran, în Timișoara, un pastor reformat, cu sarcini mult mai pământești si mult mai aproape de Timișoara decât cerul, dădea foc României într-un plan bine pus la punct de ”sfinți” cu gânduri necurate;

În 90, pe când românii credeau că odată cu Ceaușescu au scăpat de toate necazurile și vor trăi liberi ca în occident, cei care preluaseră frâiele țării dădeau asigurări celor ce puseseră focul, că sunt ”oameni de bine ” și vor respecta democrația și indicațiile occidentului;

Timp de 20 de ani, pe când românii așteptau să prospere și să o ducă mai bine, Europa se uita în grădina lor și socotea cam în cât timp va reuși să îi ajute pe români să ”scape” de greaua moștenire a regimului comunist.

Prin aceiași ani ai comunismului, pe când românii de rând se uitau pe furiș la poze cu zgârie nori și mașini străine, în ROUEN, un alt român, dar mai special, își incendia vasul provocând astfel incendierea altor 38 de nave, pentru a șterge urmele traficului cu armament;

Mai târziu, mult mai târziu, pe când aceiași români se luptau cu nămeții și protestau împotriva tăierilor de salarii, ajutoare, pensii, indemnizații, sporuri, un alt om special, numit de curând prim ministru, recomanda românilor leneși și puturoși să strângă cureaua în timp ce el cheltuia 10 miliarde pe prostiuțe, adică forfecuțe, piepteni, puf-puf, creme și plasturi antiopărire și antibătături, din banii puturoșilor.

Astăzi pe când toate aceste lucruri sunt știute sau scoase la iveală,românul privește la televizor, îi trage un comment pe facebook și se culcă răcorit, mulțumit că există câțiva nebuni care se plimbă în locul lor pe lângă Cotroceni, și îi creează ocazia să spună la o adică, că și el a luat atitudine și nu a fost pasiv.



12 comentarii:

  1. Buna seara!
    De ce nu este dat in judecata-in nume propriu-de jurnalistii atat de afectati(Gadea, Striblea, Dana Grecu, Turcescu, Pora si altii)?
    Nu ma incalzeste cu nimic ca posturile tv si jurnalele sunt pline de dezvaluiri!
    As vrea sa vad o stire de genul:" Astazi, postul tv. (dl./dna .... a depus plangere la .... pentru ...."
    In rest, numai vorbe si audienta!
    "Presa este cainele de paza al democratiei"
    Fals! Cainele, mai si musca, nu doar latra!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aveti dreptate, presa este un caine. Dar este un caine dresat sa latre numai cand vrea si la cine vrea stapanul. Nu a fost invatat sa muste. Asa ca isi face numarul, se face ca latra si gata. Nu ii intereseaza efectul juridic, cu ratingul. Cand veti intelege ca toate aceste subiecte sunt scoase numai pentru rating si nimic altceva ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ahaaa deci despre presa: "Dar este un caine dresat sa latre numai cand vrea si la cine vrea stapanul."
      seful tau voiculescu abia acum ti-a spus asta??Ti-a spus si de majorarea de salariu precum lui Gadea.Ciutacu mai are de asteptat,Mircea Badea urmeaza "sa ia viteza" pentru ca nu "performeaza"
      PS Razvan Dumitrescu este pe cai mari,iar stimata doamna Dana Grecu(tanti aia isterica) urmeaza sa fie mutata pe un post administrativ.Pam,pam!!

      Ștergere
  3. si atunci ce rost are comentariul cu incendierea pt a sterge urmele traficului cu armament?Si daca s-a facut trafic s-a facut in interesul tarii,nu aiurea.
    si in ultimul rand:Cat de prost poate fi cineva,care crede ca printr-un incendiu(chiar si de vapor),se pot sterge urmele a sute de tone de armament,de la arme de infanterie,lansatoare de diferite tipuri,pana la artilerie si blindate.S-au evaporat precum apa distilata??Nici o urma pe fundul marii,nici macar o teava de AKM,un TT amarat,nimic,nimic.Hai da-o dreak ca nu era inghetata sa se topeasca??Sunteti ridicoli!
    Haideti nu mai faceti pe prostii ca riscati sa ramaneti asa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai lasa brasoavele basistule.
      Armamentul, datorita sistemului de ambalare, lasa urme chimice. E simplu sa dovedesti ca o nava a transportat arme.
      Doar un incendiu sterge urmele.

      Ștergere
  4. @Don...
    Lasa-i domnule sa creada. Ei sunt militari adevarati si ei stiu ca tevile de armament se topesc in apa de mare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Don Corleone, m-ai vazut cumva pe statul de plata al cuiva ?Daca da, spune unde, daca nu cere-ti scuze. Daca stii ce sunt alea scuze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu te-am vazut pe nici un stat de plata>Asta nu inseamna ca nu exista.Pe de alta parte sunt fel si fel de plati si nu numai in bani....nu mai face pe naivul!!

      Ștergere
    2. mai bine explica-mi mei pe intelesul mau,cum a ars vaporul ala si INCA 36 de vapoare si totusi din armament nu a ramas nici o urma.
      PS Tu crezi ca vapoarele sunt "parcate" ca masinile in fata blocului?.Nici atunci nu ard 36.
      Oare pana unde se va ajunge cu asemenea minciuni desantzate?
      Ma scuzati domnuuuu' cu logica de fier.Nu au fost 36 ci 38 dupa cum rezulta din text si nu vapoare ci nave.Nici cel mai al dreak bombardament de aviatie si artilerie nu putea scufunda/incendia 38 de bucati.
      La revedere drum bun dom' neacsum

      Ștergere
    3. Curleoane, vezi ce spui ca ingheata apele. Ia citeste matahaluta de aici si sa vezi cum ti se taie sunetul: "Mai mult, Traian Băsescu a explicat la emisiunea respectivă că a scăpat de răspunderea presupusă de provocarea şi urmările incendiului, a modificat probele care i-ar fi putut conduce pe anchetatorii francezi la cauzele reale ale acestuia: „acum, pot să o spun public, nu mai e nici un secret, am schimbat ceva în instalaţie înainte să permitem accesul autorităţilor franceze la bord, ceea ce a făcut imposibilă demonstraţia, demonstrarea vinei noastre“.

      Ștergere
  6. Corleone, inca odata , iti cer sa probezi ceea ce spui privind plata sub orice fel de forma s-ar face, sau sa iti ceri scuze. Daca nu, poti sa uiti ca exista acest blog, ti se vor sterge toate postarile indiferent ce vor contine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Curleoane Curleoane, te manaca in cur. Te iei de cashu ca prostu, arunci cu noroi desi stii bine ca spui prostii, numai asa ca sa lovesti in el. Daca nu iti convine ce spune si vrei sa il pupi in cur pe Base, pupal pana iti crapa buzele dar nu vorbi prostii. Faci tu cum faci si devii nedorit pe toate blogurile.Esti maso ?

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.