marți, 11 septembrie 2012

Alaturi de Liviu Dragnea?


Cine nu îl cunoaște pe charismaticul Liviu Dragnea? Toate reporterițele cred că se înghesuie să îi fie cât mai aproape când face câte o declarație și zâmbește așa ușor în colțul gurii, ”mustăcește” sperând că lor le-a zâmbit. Crin a fost un băiat frumos,are încă ochi frumoși,  dar Dragnea e un bărbat șarmant, aparițiile sale sunt ”perfect bărbătești”.
Mai nou marinarul a pus haita pe el și procurorii s-au și grăbit să se facă de râs acuzându-l de
” folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite,adică voturi”. În Somalia sau Sudan dacă mergi în fața sfatului tribului Uburububu cu o asemena acuzație, râd maccacii de tine  până  cad din bananier. La noi, DNA-ul Morarului se întrece în aberații și invenții judiciare fără nici o jenă fără nici o teamă că cineva, altcineva în afară de Băsescu, poate să vadă ce învinuiri aduc unui om, numai să îl vadă legat. Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns, dacă nu aș vedea că lumea ridică din umeri, face semnul cu degetul la tâmplă și merge mai departe tratând actele justiției ca pe o ciudățenie și atâta tot. Până când ușor- ușor vom fi ridicați toți cei care constituim un pericol mai mic sau mai mare pentru Piratul din Cotroceni și ne vom trezi că nu mai sunt pușcării suficiente, nici spitale și nici cimitire să ne țină pe toți departe de vânzătorul de țară.
Dar lumea atât cea politică, cât și cea casnică, se mulțumește să comenteze, să râdă, să înjure eventual și atât. Politicienii își fac socoteala câte voturi le vor aduce abuzurile lui Băsescu la parlamentare, televiziunile își numără ratingul, scot pe piață subiecte care mai de care mai ”senzaționale”apar avioane cu armament investigate de ani de zile de unele comisii ale ONU, subiecte de care nimeni nu s-a interesat până acum pentru că nu avea nimeni nimic cu Băsescu și afacerile lui cu armament, dar acum realizează în sfârșit că nu e nevoie să faci ceva ilegal ca să fii anchetat e suficient să te nimerești în fața trenului.
Lumea se mobilizează. A apărut pe Causes, pe net o inițiativă ” Alături de Liviu Dragnea” în care suntem îndemnați să ne autodenunțăm, să fim alături de el în greaua suferință prin care trece. Trecând peste aberațiile cuprinse în actul de acuzare, printre care pot fi și unele realități sau vini încă nespuse sau nedovedite, că doar nu o să fi făcut USL –ul așa dintr-o dată- o campanie ”mani pullite”, Dragnea nu are de ce să se îngrijoreze și nici lumea pentru el. Dar este teribil de reconfortant să te semnezi pe o pagină de net, să spui că ai făcut mișto de Băsescu și te-ai autodenunțat că ești alături de marii oameni ai țării iar procurorii nu au ce să-ți facă. După ce ai făcut asta, te simți Superman și parcă și prețurile la alimente se văd mai mici, mai îndepărtate. Sunt sigur că se vor găsi câteva mii de susținători ai lui Dragnea, poate zeci de mii care vor semna acea petiție și astfel România va fi salvată.
Nu am văzut însă decât câteva zeci de nebuni, poate sute, care nu au ce face și se plimbă pe lângă gardul piratului, alături de Ghișe. Pe net nici o inițiativă ”Alături de Ghișe” iar din partea partidului sau USL nici atât.Nici pe Dragnea nu l-am văzut alături de Ghișe .  Atât el, cât și Ludovic sunt ”rebelii” cei care gândesc cu propriul cap, nu se lasă ”gândiți” de șefu și astfel de oameni nu fac cinste , nu merită nici popularizați, nici sprijiniți nici ajutați. Despre Orban nu se mai spune nimic, partidul i-a arătat pisica, despre Ghișe, din când în când se spune că mai dă din picioare. O să mai fie dat pe post probabil când va leșina vreunul din cei care se cred Zorro ca și el, sau când își va da altul foc prin zonă, sau dacă jandarmii vor intra în acțiune, dar nu sunt șanse, nici Băsescu nici Ponta nu vor să se pună cu Ghișe, cazul Arafat este încă proaspăt,  trebuie așteptat până lumea va uita definitiv. Între timp mai o miștocăreală pe la tv cu Badea abia întors din concediu și dornic de publicitate ieftină și de carnet, mai un subiect ”arzător”care să încingă spiritele în platou și să lungească boala, vin acuș-acuș alegerile și mai dă guvernul niște bani pentru campanie, unchiul Sam va da cu banul să spună cine va câștiga și va primi firman de domnie, iar românul va uita  sau nici nu va ști că sub pământul pe care îl calcă stau orașe de mii de ani, dovezi ale civilizației strămoșilor lor, pe care partidele le vând pentru a fi acceptate ca parteneri de dialog la Bruxelles sau aiurea. Nu este suficient că ne calcă alții în picioare, ne mai călcăm și noi singuri, unii pe alții și toți pe cei ce ne-au dat nume. Eu nu sunt alături de Liviu Dragnea eu sunt alături de Ghișe.O fi mai frumos Dragnea, dar e mai frumos ce face Ghișe.

16 comentarii:

  1. ...vom fi ridicați toți...
    Chiar asa de important te crezi ca-si pierde piratul vremea cu tine ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper ca nu. In privinta ta insa nu imi fac probleme. Anonimii raman anonimi, asta le e soarta.

    RăspundețiȘtergere
  3. ..eu sunt alături de Ghișe.O fi mai frumos Dragnea, dar e mai frumos ce face Ghișe...

    Te referi la turnatoriile de la secu ? Si tu erai turnator, dar la CI ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Prefer pe "turnatorul" Ghise decat pe tradatorul basescu
    pe care-l pupi in cu r cu atat zel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vasileee, Vasileee, mai cheama si-un caine !
      Cum ar zice Mihail Kogalnicescu in "Toporeanca" !

      Ștergere
    2. Acum nu mai sunt anonim. Esti multumit ?

      Ștergere
    3. Popescu si mai cum ? Ca e plina tara de popesti raspopiti.

      Ștergere
  5. Vasile
    Sigur ca era mai bine turnator. Iti ajutai rudele si prietenii sa revina pe calea cea dreapta (fara ca ei sa stie cine e binefacatorul) si primeai si bani pentru faptele tale. In plus ca orice oltean dornic sa stea cit mai in fata aveai sansa sa ajungi cit mai repede caporal. Mama lui de tradator, daca nu trada comunismul tu erai si acuma turnator si iti ajutai rudele si prietenii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    2. Vasile te rog sa iti controlezi vocabularul. Indiferent de partea cui ai fi sau ce sustii, fa-o in termeni civilizati, nu jigni pe cel cu care vorbesti.Sunt nevoit sa tai comentariul pentru ultimul cuvant folosit la adresa lui Popescu.

      Ștergere
  6. Nea Cashule, ai dat cu bata-n balta. Ca intotdeauna nemultumit de nimeni si de nimic, carcotas si bagator de vina. Mai omule, esti invidios pe Dragnea ca are par pe cap si nu carare multilateral dezvoltata ca si tine. Esti de rasu-plansu, mai neica. Pacat ca din cand in cand mai spui si unele lucruri interesante. A propos, uitasi de Dogaru? Si ala are par pe cap mai mult decat tine.
    Pe de alta parte, tot respectul pentru domnii Dragnea si Ghise dar si pentru acei oameni speciali care-si fac plimbarea pe langa gardul piratului chior. Da' mataluta facusi o mare gafa incercand o paralela intre cei doi, ceea ce ma indreptateste sa cred ca esti paralel cu multe. Ori asa crezi ca poti baga zazanie in USL. La modul cel mai serios iti comunic ca nu intentionez sa te jignesc, doar sa te completez.
    Succesuri deosebite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-ai jignit, ai dat doar din clanta. Nu sunt invidios pe nimeni. Am si eu dreptul sa aleg intre unul si altul, fiecare alege ce ii place . Eu am spus ca imi place mai mult ce face Ghisa. Cand dosarul Dragnea o sa fie complet, nu cu acuzatiișe de acuma, ci cu altele, sa imi spui daca o sa iti mai placa de el.Eu nu m-am legat de parul nimanui iar daca am facut referire la capul cuiva , m-am legat de ce e inauntru, nu pe desupra.Tu nu vezi decat acoperisul? Cam superficial baiatu, cam superficial. Nu te-am jignit, te-am completat.

      Ștergere
    2. Imi place ca accepti dialogul. Te-ai slefuit. Apreciez asta. Oricum, eu sunt alaturi de amandoi. Si ar mai fi unul, de care ai uitat - Victor Socaciu. Ma gandesc ce fac ceilalti - lor nu le fac bine plimbarile?
      Si de data asta te-am completat.
      In alta ordine de idei, nu ai nici o veste de la ministrul Dobritoiu in legatura cu pensiile? Vezi, ti-am dat o tema de articol.
      PS - Decat sa dai cu bata-n balta, mai bine dai din clanta...

      Ștergere
  7. Victor Socaciu?Cine e , baiatul ala care s-a dus catre demonstranti sa le spuna ca parlamentarii USL sunt pentru discutarea propunerii lui Ghise si nu vor participa la porcaria prezentata de CCR in plenuil parlamentului, apoi a primit telefon sa se intoarca inapoi ca s-a schimbat calimera la insistentele lui Ponta care conducea partidul din Africa de Sud? Pai eu daca pateam asa ceva in secunda doi, -vorba lui Basescu-, eram demisionat. Sa accepti o asemenea bataie de joc la adresa ta si a celor 7 milioane de oameni nu e de ici de colo. Numai adevaratii oameni de partid pot accepta asa bataie de joc.Nu sunt alaturi de el, Cine accepta asa ceva nu este om langa care sa fii , pentru ca el a ales sa fie alaturi de partid, nu alaturi de oamenii care l-au ales.

    RăspundețiȘtergere
  8. Neacsule, eu cred ca nu esti aproape nici de dumneata...

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.