vineri, 16 decembrie 2011

TUTTO A POSTO

O ZI BANALĂ
16.11.2011, a fost o zi banală în Românica lui Băsescu.
Am stat cam o oră şi am urmărit ştirile la tv. Ce s-a întâmplat şi ce au dezbătut televiziunile ?

Aflăm că doamna Iacob renumita avocată a tuturor oropsiţilor României cea care cum aude de un caz mediatizat, cum hop în apărarea săracului om, a apărut pe post pentru a explica cât de corect a judecat judecătorul şi cât de rau a fost procurorul care a adus învinuiri nefondate, sau neprobate împotriva clientului său. Care client ? Păi cel mai interesant la ora actuală, domnul professor de la Jean Monet, care a a primit decizie de judecare în stare de arest, fiind considerat pericol public. Păi normal că e pericol public, ce el se pune cu nevinovatul Mondial care a convins vreo două instanţe că este frate cu păpuşa Barbie, dar s-a împiedicat pe la Curţile de Apel?. Dar scapă el. Mă întreb însă, cine o fi stabilit contactul între doamna Iacob şi profesor, doamna avocată sau cineva din anturajul profesorului ? Poate chiar familiile fetelor care au pierdut ocazia unei fantezii cu profesori. La câţi bani cere doamna Iacob pentru reprezentarea în instanţă, cred că au cotizat toate fetele de liceu din Bucureşti pentru onorariu, că doar nu o avea un amărât de profesor de sport cu sporurile neluate de ani de zile, cu 25% din salariu poprit, atâţia bani câte cere de obicei maestra. Înduioşător însă a fost căt de dulce a fost doamna Iacob faţă de judecătorul care a judecat cauza şi căt de pornită pe procuror, de parcă procurorul ar fi dat sentinţa. Păi doamnă avocat, dacă procurorul a reuşit să convingă un judecător imparţial că are dreptate, sunt patru explicaţii :
1. Ori procurorul a fost foarte deştept şi l-a păcălit pe judecător;
2. Ori procurorul a adus probe imbatabile;
3. Ori avocatul nu şi-a făcut meseria – dacă dreptatea era de partea sa - şi nu a ştiut să contracareze probele procurorului;
4. Ori justiţia se aplică aiurea ;
Dumeavoastră doamnă Iacob susţineaţi la tv că judecătorul a dat o sentinţă corectă dar procurorul nu a probat acuzele. Nu vi se pare că sună aiurea ? Pe cine încercaţi să aburiţi, pe judecător, pe client sau pe noi ?

Mai aflăm că tatăl lui Boc, -să il tina Dumnezeu în viata (la Boc ăl Bătrân mă refeream )- a fost internat la Cluj pentru un accident cerebral, o problemă mai veche. Regret sincer şi îi doresc din inimă sănătate bătrânului pentru că după cum am văzut la tv mai de mult, e un român autentic şi nu cred să fi făcut rău cuiva în viaţă. Poate o greşeală să fi făcut, şi e vizibilă aproape zilnic dar asta e, şi răposatul Graur cît a fost de savant tot a greşit şi el odată în viaţă. Dar Boc cel bătrân are măcar un merit pentru care mă rog să îi dea Dumnezeu zile: Este SINGURUL ROMÂN CARE A ÎNDRĂZNIT, PE POST, SĂ DEA CU UN OU PLIN, ÎNTR-UN CAP SEC. Doamne cât a riscat atunci, dacă nu se spărgea oul ? Se pare însă că a dorit să probeze proverbul românesc, care spune că întotdeauna, cel mai înţelept cedează.

Tot azi aflăm că o directoare de bancă, a pus mâna pe nişte bani din bancaşi ca să îşi acopere fapta a dat foc camerei de valori. Asta în condiţiile în care era înregistrată de camera de supraveghere şi se putea dovedi cu înregistrarea că e singura care a intrat în camera respectivă. Prostie ? Inconştientă? Aşa ar fi tentată toată lumea să spună. Eu zic nici una nici alta, doar .. precedent. Lecţie de viaţă. Păi ce, Betty Anastase nu a fost întegistrată tot de camera de supraveghere numărând din doi în trei şi ce s-a întâmplat? Curtea Anti-Constituţionaţă şi-a declinat competenţa, pentru că nu avea în atribuţiuni numărarea parlamentarilor în momentul votului. Să numere cei care au numărat şi ouăle domnului Năstase. Păî atunci, ce , judecatorul care o va judeca la proces, este pompier, să verifice şi să constate cine a pus focul ? Nu . Deci doamna directoare este nevinovată, nu se poate proba vina ei. Trăiască justiţia de Dâmboviţa!

Pe nu ştiu pe unde, Pepe cere 100.000 de euro sau lei… daune morale Zăvorancei pentru defăimare şi faptul ca a mediatizat cazul lor.Ce să spun aşa de rău i-a făcut şi atâta l-a deranjat mediatiizarea, âncăt stătea tot timpul la tv şi comenta înjurăturile Zăvorancei. De ce nu a dat-o atunci în judecată şi o dă acuma ? Abia acuma şi –a adus aminte sau nu prea mai apare pe posturi şi s-a gândit să se automedietizeze? Încurcate sunt căile succesurilor.

Şi azi, Zi Mare, care trebuie trecută cu roşu în calendar. Deputatul PNL Viorel Pop a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare pentru corupţie parcă. Este caz unic în justiţia democraţiei româneşti postdecembriste, cred că în toată istoria României, şi propun ca acestă zi să fie declarată ziua suferinţei în România, ziua în care Justiţia a uitat sau nu şi-a dat seama pe cine judecă. BOR ar putea să îl declare pe domnul Pop martir să îl sanctifice şi să vândă icoane cu cel care a suferit de pe urma unei justiţii oarbe. Să dea cineva pînza aia jos, să vadă şi justiţia că a condamnat un parlamentar. Dar mai are dreptul la recurs. Eu cred că acolo se va repara această greşeală impardonabilă. Păi cum, Năstase scapă şi el pierde ? Unde e unitatea de nezdruncinat din cadrul USL? Prevăd acţiuni largi de protest în circumscripţia domnului Pop. Că doar popa ăla care a întreţinut de alea sexuale cu un enoriaş mititel pe vremuri a beneficiat de ajutorul celor din circumscripţia sa . Se aude ?

Tot în ziua de azi, domnul Geoana critică iesirea lui Ponta vizavi de modul în care a fost primit Prostovanul de ălaa, cum îi spunee, ăla măi, că nu îi ştiu numele, ălaaaaa, fratele lu cumătru lu Mondialu ăla de nu face confuzie între o maşină şi o femeie ca ziariştii de scandal. Deci Prostănacul îl ceartă pe Prostovan că în loc să ne informeze despre fructul discuţiilor de la Cotroceni, ne spune cum i s-a părut lui ciorba,  că a avut prea mult măcriş. Ciorba, nu Ciorbea. Acuma, pe undeva are dreptate el. Şi mai spune dânsul ceva, şi anume că USL merge din ce în ce mai prost în sondaje şi este posibil să se dezmembreze înainte de alegeri. Un lucru este curios. Până să fie dat afară din PSD cum vedea lucrurile? Dacă le vedea la fel şi a tăcut, este părtaş la această situaţie pentru că a întretinuţ-o şi nu a spus adevărul. Dacă acest fapt a început după plecarea lui din PSD, atunci înseamnă că el a declanşat acest proces şi poate fi numit groparul USL. Dacă fenomenul a început de când era el în partid şi l-a vîzut abia după ce a ieşit, înseamnă că statul pe bară îi prieşte şi îi recomand să rămână aşa pentru că este mai bine şi pentru el şi şi pentru noi. Ca în bancul cu oasele de peşte. Nici nu a apucat să mănânce şi s-a deşteptat.

Ce mai aflăm azi ? Păi aflăm că domnul Boc ăl mic şi doamna Udrea cea Mare au pasiuni comune. Amândoi îl iubesc pe Camil Petrescu. Unul citeşte ultima Noapte de Dragoste, Întâia Noapte de Război, cealaltă iubeşte Patul lui Procust. Ce anume iubeşte fiecare şi de ce, nu e greu de bănuit. Domnul Boc simte cum i se stânge funia de gât. Noaptea de dragoste cu Băsescu e pe sfărşite, va veni momentul când Băse va striga BO(C)ULEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE aşa cum a strigat Stolooooooooooooo. Deci se pregăteşte pentru întâia noapte de război. Pe de altă parte, doamna de Pleşcoi simte chemarea străbunilor. O poţi învinui?

Cea mai dureroasă ştire de azi şi pot spune cea mai gravă poate a deceniului sau măcar pe podium, este refuzul Parlamentului României abia preluat de Buldog, de a institui o comisie de anchetă pentru a ancheta datoria istorică a Germaniei faţă de România, datorie despre care am mai scris acuma un an .Puneam atunci nişte întrebări la sfărşitul articolului, întrebări valabile şi acuma. Doar că acuma pare mai clar. Nu numai Băsescu nu vrea, dar Parlamentul şi-a definit clar poziţia. NU VREA NICI MĂCAR SĂ AFLE CEVA. Ar fi putut vota realizarea acestei comisii şi cercetarea cazului, dar asta ar fi însemnat să accepte că această datorie există şi ar fi însemnat că trebuie să demareze procedurile de recuperare. Şi cum poate România, o ţară mică, condusă de nişte vânzători mari , să ceara doamnei Merkel să plătească o datorie aşa mare când dânsa, în marea-i mărinimie, doar ce ne-a lăudat pentru măreţele realizări ? Măcar atât putem face şi noi pentru a ne plăti datoria faţă de doamna Merkel nu ?

Dacă nici asta nu este trădarea intereselor naţionale, atunci ce mai e ? România se presupune că are de recuperat o datorie de miliarde de euro. Guvernul german interpelat de o parlamentară germană instituie o comisie şi cercetează cazul dar PARLAMENTARII ROMÂNI REFUZĂ NU SĂ RECUNOASCĂ EXISTENŢA DATORIEI, DAR CHIAR SĂ CERCETEZE CAZUL, DÂND VERDICT FĂRĂ A CERCETA ? DOMNILOR PARLAMENTARI, SUNTEŢI PARLAMENTARII ROMÂNIEI, NU AI LUI BĂSESCU SAU AI DOAMNEI MERKEL SLUJIŢI INTERESELE ROMÂNIEI IAR REFUZUL DE A VERIFICA ASPECTE DE INTERES NAŢIONAL SE ASIMILEAZĂ INFRACŢIUNII DE TRĂDARE A ACESTOR INTERESE. Avem în faţă una din cele mai grave fapte din istoria aceste naţii, iar românii dorm. Numiţi acestă zi şi ZIUA ÎN CARE PARLAMENTUL ROMÂNIEI ŞI-A TRĂDAT ALEGĂTORII ZIUA ÎN CARE PARLAMENTARII ROMÎNIEI ŞI-AU TRĂDAT ŢARA PRIN REFUZUL DE A VERIFICA DATE DE INTERES NAŢIONAL.Dacă este adevărat sau nu, aceste date trebuiau verificate.

Şi cine comenta la tv acestă ştire? Domnul Gelu Vişan, deputat de Dolj din partea PDL. Care Gelu, care Vişan ? Cel despre care se scria cândva prin ziare că a bătut şi violat o elevă de clasa a X-la la un liceu din Craiova, pe când era pedagog. Cazul nu a ajuns în justiţie, probabil că eleva a fost ajutată să îşi amintească că nu s-a întâmplat nimic şi uite aşa , domnul Vişan, ajutat de domnul Berceanu care fusese profesor la acelaşi liceu, în aceeaşi perioadă, a ajunsără parlamentar.Ei bine , ce putea să spună domnul Vişan despre datoria Germaniei ? Nimic. Stătea şi asculta cum domnul Radu Golban discuta cu un reprezentant al Băncii Naţionale care susţinea –culmea – nu că domnul Golban nu are dreptate, ci doar că nu are toate datele, dar nu făcea nici o referire la faptele pe care nu le cunoştea cel care a descoperit această datorie. Revenind la domnul Vişan, mă întrebam fără să vreau de ce fusese invitat la emisiunea care dezbătea subiectul datorie şi nu la cea care dezbătea violul profesorului de la Jean Monet. Acolo ar fi fost în temă, era blindat cum se spune, ar fi putut chiar să îi de sfaturi doamnei Iacob cum să facă să îl faca deputat pe domnul profesor de sport.
Şi uite aşa a mai trecut o zi în Românica, gugustruţul român aşteaptă “ vikendul”, în afară de nişte violuri, certuri între Zăvoranca şi Pepe, Geoană şi Ponta, şi o trădare, nimic nou în România.

Tutto a posto !
PS. Să nu uităm, acum 22 de ani , oamenii credeau că a venit ziua eliberării de sub dictatură.


6 comentarii:

  1. Mai nimic... decat ca se duce dracului toata sandramaua daca actualii mai raman un an. Oare mai raman?

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim 11.23
    Imi e teama ca da. Opozitia nu stie decat sa depuna motiuni de cenzura si sa se planga. Si sa astepte promisiunile si banii lui Băsescu. Veti vedea mari miscari de trupe in preajma alegerilot dar si dupa alegeri. O sa vedeti cu parlamentari alesi ai USL vor trece in tabara PD sau UNPR cand se vor vedea alesi. Santajul si mita vor lua cote inimaginabile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imaginati-vă o varianta:
    USL să presupunem că la câştiga şi va avea o majoritate fragila dar majoritate în parlament. Băsescu este pregătit cu bani şi dosare şi va cumpăra sau forţa un număr de parlamentari ai USL să iasă din formaţie şi să treaca la independenşi aşa cum a făcut şi cu UNPR. Uite aşa USL cu alegerile cîştigate nu va fi în stare să formeze un guvernm, sau să formeze majoritatea parlamentară.Băesecu nu va face acest pas până după alegeri pentru că l+ar costa mult mai mult şi încă nu ştie cine csi cum va candida din partea USL. Deci îi lasă să se zbată ţşi vor lua un număr de voturi, iar el va cumpâra exact căte îi trebuie, după alegeri .Simplu, ieftin si eficient.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut, Marine!
    Din toata ecuatia asta, lipseste Dumnezeu. Si Ceausescu se credea nemuritor si a fost pedepsit sa moara ca un caine. Un "ceva" imi spune ca piratul nu va apuca sa-si termine mandatul.Democratic, prin suspendare.
    Om trai, si om vedea.

    RăspundețiȘtergere
  5. TOP GUN
    PETER PAN,
    Dupa titlu,ma si credeam in Italia,la mafiotii aia!!!!Ce zici,n-ar fi mai bine sa facem schimb de tari,noi,in Italy si mafiotii aia aici.......??Dar cu base aici!!!!!!
    Un scenariu sf.normal,n-avem noi bafta asta!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA TUTUROR SI,SA FITI IUBITI

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.