marți, 13 decembrie 2011

SLATINA O FILIALĂ PEDEPSITĂ ?


Cum se desfiinţează cei care votează contra conducerii sau  NU PUI BOTUL, NU IEI POTUL

După o pauză destul de mare, revin asupra subiectului SCMD dar nu cum voiam eu, cu o continuare a serialului CNR minţit ci cu un episod care ne arată ce se întâmplă cu cei care se pun contra vârtejului şi votează contra majorităţii. Din câte ştiţi, la CNR de la Alba Iulia, a existat un vot împotriva ROF. Acuma am primit liber la publicare, şi pot spune că votul a aparţinut domnului Dogaru Dumitru, preşedintele filialei Slatina care a încercat zadarnic să susţină punctele de vedere ale membrilor filialei care îl investiseră cu voturile lor. Alături de dânsul au mai fost câţiva preşedinţi de filiale, ale căror nume nu le fac publice, neavând acceptuul lor. Cu toate astea, aşa cum spuneam şi anterior, ROF ul a fost votat cu multe articole antistatutare sau total nedemocratice, datorită mai multor factori asupra cărora nu mai revin .

Ce s-a întâmplat mai departe ? Păi pe undeva s-a decis pedepsirea raufăcătorilor.
Istoric:
Filiala Slatina este o filială relativ mică, sau mai bine zis mică spre mediu, dacă facem comparaţie cu unele filiale de până 100 de membri. La Slatina sunt în jur de 200 de membri cotizanţi, din care marea majoritate cadre provenind din MI. Deşi mică, filiala a fost una activă,cu acţiuni serioase şi ca om care a urmărit activităţile acesteia şi în general activităţile filialelor, o pot cota undeva în Top Ten ul SCMD ca iniţiatoare de activităţi şi participare. Preşedintele filialei, ca şi întregul birou au făcut de multe ori sacrificii şi au scos bani din buzunare pentru ca filiala să meargă. Nu sunt singurii, situaţii de genul acesta se mai întâlnesc şi prin alte filiale, mai mult sau mai puţin , dar la Slatina acestea au căpătat aspecte dramatice.

De la începutul anului, filiala a trimis –conform indicaţiilor conducerii şi legilor financiare,- propunerea de buget al filialei pe 2011. Ce a făcut conducerea sau mai zis departamentul financiar ?

NICI PÂNĂ LA ACEASTĂ ORA FILIALA NU A PRIMIT RĂSPUNS LA PROPUNERILE DE BUGET ŞI NU A PRIMIT DOCUMENTUL APROBAT SAU NU DE LA Bucureşti. Este prea departe probabil şi costă mult trimiterea prin poştă. Una la mână.

Ca orice filială şi filiala Slatina are nevoie de un sediu. A primit dezlegare de la centru să îşi caute un sediu şi să trimită soluţiile către Bucureşti. Ceea ce filiala a făcut, trimiţând iniţial informaţiile cu variantele găsite apoi cu acordul CD, contractual de închiriere a spaţiului spre a fi semnat de ordonatorul de credite şi reprezentantul juridic al persoanei juridice, recte preşedintele SCMD. Deci document semnat şi parafat de CD . Două la mână.

În Rezoluţia CNR din data de 20.10.2011 scrie negru pe alb:”La dezbaterile pe marginea raportului s-a aprobat initiativa Comitetului Director (CD) de a se acorda un cuantum de 30% din cotizatii catre filiale, cuantum care va ramane acelasi si in anul 2012. In mod expres, acelasi cuantum pentru anul 2012 a fost dezbatut si votat la sfarsitul lucrarilor. S-a votat, de asemenea, ca filialele mici si cele nou infiintate sa fie, ca si pana acum, sprijinite financiar pentru desfasurarea activitatilor sindicale.”

Deci CNR a decis ca din fondul de 70 % (imens pentru 9 membri ai Comitetului Director plus membrii de familie, prieteni din copilărie, foşti colegi care sunt „angajaţi” sau contractanţi ai SCMD) să se sprijine filialele care nu pot acoperi cu cei 30% alocaţi, cheltuielile curente , de chirie, întreţinere şi alte cheltuieli STRICT NECESARE SUPRAVIEŢUIRII FILIALELOR. Asta scrie la pricaz dar nu se aplică nici la necaz.
Şi acum să ne explicăm :
Filiala Slatina trebuie să plătească chirie pentru sediu,7oo RON pe lună, sumă cunoscută şi aprobată de CD DECI ŞI DE ŞEFUL DEPARTAMENTULUI FINANCIAR. Pe lângă asta, pentru sediu se mai plăteşte lunar şi suma de 150 RON pentru facilităţi, deci un total de 850 RON pe lună.

La cei să zicem 200 de membri, cota de 30% ar fi cam de 8000 de lei. Acum dacă socotim de câţi bani are nevoie filiala pentru a plăti chiria şi întreţinerea sediului, ar fi 850x12 = 10200 RON pe an . Deci, dacă Slatina ar cheltui pe an bani numai pentru chiria şi întreţinerea sediului, i-ar mai trebui din partea SCMD 1800 RON. Şi asta este strict numai pentru sediu, fără a lua în calcul cheltuieli de deplasare ale membrilor BO chemaţi la şedinţe din localităţile de domiciliu altele decât Slatina, cheltuielile prilejuite de diversele activităţi la care au participat, manifestări, pancarde , banere, mobilier, computer, materiale de birotică etc. Membrii biroului nu şi-au permis să cumpere din banii filialei nici măcar pixuri. Ba mai mult, mobilierul din sediul filialei este adus de acasă de secretarul general al filialei în vreme ce la alte filiale s-au dat bani pe fotolii de piele.

Acestea sunt calculele . Să vedem care este acuma situaţia. Situaţia este gravidă şi prezintă umflături.
Filiala Slatina, in ciuda repetatelor cereri şi rugăminţi a primit până în prezent doar 4400 RON adică jumătate din suma la care avea dreptul prin decizia CNR şi ne aflăm la jumătatea ultimei luni a anului, lună în care CD cere insistent plata în avans cotizaţiilor pe anul 2012. Pentru ce domnule Dogaru Mircea, dacă dumneavoastră nici la sfârşitul anului nu daţi banii filialelor pentru plata chiriei ?Păi dacă nici banii cuveniţi filialei nu au venit decât pe jumătate, când să mai primească şi ajutorul promis de CNR ? Astea sunt glume ostăşeşti marca Dogaru. .. Mircea. Ba mai mult, la o cerere de a i se trimite banii, şeful filialei e chemat la Bucureşti, ca să se umilească acolo, cerând ceea ce îi revenea de drept.

Toate aceste date şi fapte sunt reale, pot face dovada celor spuse, în caz că cineva din CD va încerca să conteste cumva ceea ce spun. Se pune întrebarea cum a rezistat până acuma filiala în sediu dacă nu a primit banii nici pe jumătate pentru plata chiriei ? DIN BUZUNARELE PROPRII , DIN PENSIILE MEMBRILOR BIROULUI OPERATIV. ATÂT DE SĂRAC ESTE SINDICATUL ÎNCÂT FILIALELE ÎŞI PLĂTESC ÎNTREŢINEREA LA SEDIU DIN BANII PROPRII.

Unde sunt cotizaţiile sindicaliştilor domnule Dogaru Mircea ? DE CE VĂ BATEŢI JOC DE OAMENI DOMNULE DOGARU MIRCEA ? Nu cumva pentru ca preşedintele filialei şi filiala Slatina a fost mai vocală şi nu a făcut sluj la picioarele auguste ? Nu cumva pentru că domnul Dogaru Dumitru preşedintele filialei Slatina a exprimat corect votul membrilor de filială la CNR şi a taxat un ROF făcut în bătaia de joc a sindicaliştilor?

Aşa sunt tratate filialele mici care nu au puterea să vă forţeze mâna sau nu vă cântă în strună?
Acuma este clar ca lumina zilei de ce insistaţi dumneavoastră să aveţi cât mai multe filiale mici prin toate colţurile de străzi din oraşe si sate, ca să le puteţi manevra mai uşor, ca să depindă financiar de “mila măriei sale “ să nu poată cârmi stânga sau dreapta faţă de decizia atotputermnicului pentru că s-ar vedea cu raţia înjumătăţită. Am vrut să scriu RUŞINE DOMNULE DOGARU, RUŞINE STIMAŢI MEMBRI AI COMITETULUI DIRECTOR, dar scriu degeaba , ceea ce cer eu de la dumneavoastră, nu aveţi. NICI UNUL . Situaţia filialei Slatina spune asta , nu eu. Aviz tuturor filialelor mici mijlocii şi mari. Banul e ochiul dracului dar şi mijlocul prin care sunteţi stăpâniţi.

Acuma înţeleg şi eu băiat de provincie cum se aplică politica guvernului, la sindicate. PDL dă bani primăriilor de culoare portocalie, iar Dogaru bani de fotolii filialelor botaniste. NU PUI BOTUL NU IEI POTUL..

Epilog.

Preşedintele şi secretarul general al filialei şi alţi membri ai biroului îşi vor prezenta demisia în semn de protest faţă de modul în care ei personal, filiala au fost trataţi de conducerea sindicatului, de Comitetul Director, fiind puşi în situuaţia de a nu îşi putea plăti chiria sediului. Nu este exclus ca filiala să se desfiinţeze. ASTA AŢI DORIT DOMNULE DOGARU MIRCEA ? DESFIINŢAREA CELOR CARE NU VA PUPĂ PAPUCII ?

Întrebare : NU VI SE PARE DOMNILOR DIN COMITETUL DIRECTOR CĂ DUMNEAVOASTRĂ VĂ LĂFĂIŢI ÎN 2.000.000 RON PE AN ÎN TIMP CE FILIALELE NU AU CU CE SĂ ÎŞI PLĂTEASCĂ CHIRIA FIIND ÎN SITUAŢIA DE A FI EVACUAŢI ? NU CREDEŢI CĂ PROCENTAJUL AR TREBUI INVERSAT ?


Eu zic că e necesară o altă întrunire a CNR.

PS Umblă zvonul că speriat de iniţiativa filialelor din Bucureşti care s-au unit într-un consiliu, exact pentru a se apăra şi feri de astfel de situaţii jenante, iniţiativă care va fi urmată si scripticde filialele oltene cât mai curând şi poate şi de altele, domnul Dogaru Mircea s-a gândit să înfiinţeze dânsul nişte structuri regionale în fruntea cărora să pună ca”direcţional “ câte un reprezentant al CD tocmai în ideea ce a controla totul şi de a fi sigur că nu mişcă nimeni în formaţie. Ce vor spune filialele, se vor lăsa iarăşi călcate ăn picioare ? Poate cele cu fotolii de piele în sedii, vor aplauda iniţiativa şi vor cere cu supuşenie un alt lanţ care să le strângă gâtul. Îi sugerez domnului Dogaru Mircea să nu încerce în zona asta că se rup lanţurile.

20 de comentarii:

  1. Pentru inceput multumesc de corectitudine!
    Vom reveni.Asteptam vizita la nivel inalt.Credeti ca va avea loc ?

    RăspundețiȘtergere
  2. BO Slatina
    Nu aveti pentru ce ! Nici nu cred ca s-a pus vreodata problema corectitudinii la mine. Imi pare rau ca nu ati gasit intelegere si respect din partea celor care traiesc din activitatile filialelor. Daca va veni cineva , va veni sa va certe, nu sa rezolve corect problema Si o va face pe ascuns, nu in fata filialei. Asa se lucreaza din pacate. Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Neacsu,
    1. Apreciez grija dv. pentru colegii din Slatina dar mi se pare un pic negandita economic ideea cu sediul, adica 10200 lei e cam mult. Daca toti membrii filialei au achitat cotizatia atunci ar trebui sa aiba 24.000 lei. Circa 70 lei pt. cheltuieli in justitie s-au alocat fiecarui membru de sindicat, deci 14.000 lei. Deci 10200 + 14000 = 24.200 mai mult decat cotizatia pe un an. Pai, domnii astia au constituit filiala sa se lupte pentru drepturile lor sau doar ca sa aiba birou? Eu stiu ca e bine sa te intinzi cam cat iti ajunge plapuma. Si mai intreb, diferenta de bani nu trebuie sa se ia de la alte filiale? Adica unii nu-si permit sa dea 2400 lei intr-un an pe un birou dar din banii lor sa plateasca biroul slatinenilor? MI SE PARE INCORECT SI IMORAL. Pe de alta parte SCMD ar trebui sa le dea banii sa nu se ajunga la executare silita dar presedintele filialei ar fi trebuit sa se gandeasca la asta si sa rupa contractul cand s-a vazut in incapacitate de plata.
    2. Sindicatul traieste din banii filialelor nu CD.
    3. Presedintele filialei este lamentabil. Bine ca nu-si arata si dessu-urile pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  4. Curios fiind, am intrat pe goagal sa vad cam cum merg chiriile in Slatina:
    Inchiriere Apartament 2 camere Slatina (Olt)

    Etajul: 4
    Suprafata: 66mp metri patrati
    Descriere
    Persoana fizica inchiriez apartament cu 2 camere str. A.I.Cuza, etj4/10 mobilat si utilat complet pe termen lung,preferabil cuplu,pret 600Ron
    Ei, de asta ce mai ziceti?
    Cred ca baietii puteau gasi o chirie mai mica, in functie de buzunar. Dar... cand ai mana fierbinte... banul se topeste...
    Si, ma intreb, domnul presedinte a incasat cotizatia integral, de la toti membrii, pe anul 2011? Nu de alta dar, ca sa iei, trebuie sa si ai de unde lua...

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim 8.20
    Apreciez grija dumneavaostra fata de membrii Comitetului Director, dar au destui avocati , platiti gras care sa le apere bruma de onoare care le atarna si de care se impiedica in relatiile cu filialele. Dar daca faceti cumva parte din departamentul juridic, m-as bucura sa va cunosc identitatea, sa stiu si eu ca macar unul incearca sa mai pledeze. Din pacate nu in interesul sidicalistilor ci doar al unor persoane din conducere. Dar macar asa si tot ar fi ceva.
    1. Calculul dumneavoastra ar putea fi corect financiar dar este incorect din punct de vedere al angajamentelor asumate.CD este cel care a aprobat si semnar contractul si nu filiala Slatina
    2. Departamentul financiar nu a depus in contul filialei nici macar jumatate din banii pe care trebuie sa ii livreze conform celor stabilite tot de ei si votat la CNR
    3. CD nu a respectat nici hotararea luata la CNR proivind ajutorarea filialelor mai mici care datorita numarului mic de membri ( asta e tot o politica pabugoasa a domnului Dogaru, aceea de a avea multe filiale mici prin tooate cartierele Bucurestene, pe fiecare strada , cate 2-3 de sector, ca sa le poata controla mai bine , dar ca sa inmulteasca si cheltuielile cu sediile lor) nu pot niciodata sa isi asigure plata unui sediu .De ce ?
    4. Sindicatul tocmai pentru asta este creat , pentru intrajutorarea . Daca ai citi istoria sindicatelor, ai vedea ca unele din punctele stabilite inca de la nasterea primului sindicat , (UNION ii spunea )este tocmai ajutorarea celor aflati la stramtoare de catre sindicat. Ce facem cu cei care in urma unui accident nu mai pot lucra si primesc renta de la sindicat , nu ii mai ajutam pentru ca nu toti primesc acest ajutor ? Atunci care este spiritul unirii ? Trecand peste acest spirit, CD trebuie sa isi respecte propriile decizii si hotararile CNR.
    5. spui ca filiala trebuia sa anuleze un contract defectuos ? De acord dar sunt cateva probleme
    - unde ar fi avut sediul ?
    - nu ei sunt cei care aveau dreptul , deoarece nu ei au incheiat contractul
    - daca aplicam aceasta regula pentru ei, intreb eu de ce mai pastram contracte cu case de avocatura paguboase care nu au nici o performanta sau pe procese inutile .Acolo se cheltuiesc bani mai multi decat pe un sediu .
    - Presedintele filialei a facut mai mult decat imposibilul ca sa rezolve situatia, a cerut in nenumarate randuri CD sa ii rezolve situatia iar lipsa lor de reactie a determinat acest demers. Poate mai sunt si alte filiale in aceeasi situatie si pastrand tacerea, ar fi creat impresia ca totul merge ok si CD se achita de obligatiile ce ii revin.
    - Presedintele filialei a reusit recent sa renegocieze contractul ( nu CD, asa cum ar fi trebuit ) si a reusit sa scoata chiria la 500 RON. Deci si sub acest aspect presedintelui filialei Slatina nu i se poate reprosa nimic.

    RăspundețiȘtergere
  6. PS .
    Recent filiala Slatina aprimit 1000 RON ( inclusi in cei 4400 de care vorbeam in material. Stii care este culmea ?
    Din acesti bani circa 75 RON au fost opriti de banca pentru administrarea fondului. Deci nici macar pe acestia nu i-a primit in totalitate. In schimb, la sediul central, in conturile pe care alta data le gestionau cu generozitate domnii Apostol si Rinciog, se aduna dobanzi grase din banii care trebuiau sa intre in conturile filialelor. Unii fac bani din dobamzi, iar altii nu ii primesc nici pe cei care li se cuvin pentru ca trebuie sa plateasca comisioane. Ce spuneti de aceasta inginerie finaciar contabila ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim 8.47
    Banuiesc ca esti acelasi avocat. Eu ti-am dat raspunsul, fara sa vad noul comentariu. Dumneata canbd imi raspunzi, punctual la problemele ridicate ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Bai, Neacsule! Tu ce vrei?Nu-ti convine, pleaca!
    Cred ca ai gresit locatia!

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim 10.03
    Asa e ca v-ar conveni ? Nu ar mai avea cine sa arate cat de parsivi sunteti. Doare nu ?Suntei pe ramura coboratoare deja . Sindicatul cu actuala conducere nu va mai trece niciodata de 15 mii de membri .Am vrut sa spun 10 , dar am mai pus 5 de la mine . Read my lips !

    RăspundețiȘtergere
  10. @neacsu
    cred ca va referiti la "demnul" 08:42 nu 08:47.Cum am mai spus...ano=kkt!,...daaaaar la comisioane brusc isi recapata identitatea.Si cum NU se satura niciodata,banii filialelor stau in depozite ca sa produca dobanda .Buuun!
    Intrebare:dobanda ajunge la filiale?? ca doar sunt banii lor.Si daca nu ajunge la filiale atunci unde ajunge,in ce buzunare??
    ce zici neacsule trimiti tu intrebarile mele mai departe?Nu ca m-ar interesa ca nu-s banii mei,dar eu nu suport hotii.
    Sa dea Dumnezeu si sa-mi spui ca am gresit,ca am calomniat etc....Dar daca am dreptate?? ca e deja o moda.
    ex.
    filiala X strange un leu din cotizatii.Leul intra in conturile scmd central si dupa jde mii de ani la filiala se intorc fix 30 de bani.
    scmd central ramane cu 70 bani(enorm) plus dobanda cat "s-a copt" leul in banca.
    Multi[plica cu nr.de filiale/membri/sume totale anuale,aplica si tu acolo un un 7% amarat(dar se poate ajunge chiar la 12-14%-la termen) si vezi cine umfla buzunarele.
    tare mi-e teama ca dupa nebunia asta prin ian,feb,2012 o sa ma distrez la" stirile de la ora 5 " vazandu-i pe unii cu handcuffs."Marii" cinstiti .De marele sindicalist petcu nu vb nimeni?,ca si-a "tras" 7 ani de bulau.Poate ii mai reduce un an 2 la apel da tot nasol e.
    Eu dorm linistit!Altii (mitici) oare pot dormi la fel?

    RăspundețiȘtergere
  11. @Corleone - Curlioane, bre! Talentul tau la scris si socotit este invers proportional cu cel la desertat pahare. Ia-ti o bere la 2l. si calmeaza-te.

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnule Neacsu,
    Nu fac parte din CD si nici nu le iau apararea. Sunt membru al SCMD si nu gandesc la fel ca dv. Asa ca, raison (CEL CARE GANDESTE ALTFEL DECAT MINE , NU MA JIGNESTE , MA COMPLETEAZA! ), nu ma jigniti, lasati-ma sa va completez. Se pare ca dv. sunteti avocatul filialei Slatina, nu stiu care este onorariul si nici nu stiu daca nu sunteti cumva voluntar. Atentie, “ avocatul nebagat, are plata un kkt.” Mai mult, atentie la acuze, puteti fi actionat in instanta daca nu aveti probe beton. Nu fac parte din Departamentul Juridic si apar interesele a 100 de membri de sindicat care nu au sediu pentru ca nu au bani dar activitatea se desfasoara in conditiuni bune, inclusive adunarile generale sau ordinare. Asadar, ma deranjeaza ca cei 70% din cotizatia noastra care raman la dispozitia CD, sa fie folositi pentru plata chiriei ALTEI FILIALE. Asadar, daca bine vedeti, asta e CEVA.

    Si acum, raspunsurile… punctual:
    1. Calculul este corect. Deocamdata aritmetica este una singura, doar Roberta Anastase a mai inventat o altfel de aritmetica dar aia functioneaza doar in Parlament.
    - corecta remarca dar si cinica si rautacioasa – nu CD a facut aranjamentul ci presedintele filialei. Reprezentantul CD doar a semnat… ca primarul. Si uite efectul – nu e vinovat cine face ci acel care semneaza. Asadar, dl. Dumitru Dogaru nici usturoi n-a mancat nici gura nu-I pute. Ce-mi aminteste mie chestia asta cu pasatul raspunderii de anumite chestii cazone (si murdare). Deci NU CD A BAGAT PE GAT CONTRACTUL CELOR DIN SLATINA CI ACESTIA AU PROCOPSIT CD CU UN CONTRACT PAGUBOS.
    - Dar dl. D. Dogaru nu a semnat pe acel contract?
    (va urma)

    RăspundețiȘtergere
  13. (continuare)

    2.Cei 30% se depun in contul filialei DIN COTIZATIA INCASATA. Oare in ce procent a fost stransa cotizatia? V-AM MAI PUS ACEASTA INTREBARE DAR ATI OCOLIT-O. Acel 30% a fost STABILIT SI VOTAT la CNR de catre presedintii de filiale.

    3. S-a aprobat in CNR si ajutarea filialei Slatina dar dl. Dumitru Dogaru a “uitat” sa spuna despre ce suma este vorba, nu de alta dar sa stie si presedintii pentru ce voteaza. Cred ca daca expunea situatia, votul nu ar fi fost unanim, asta insemnand cotizatia unei filiale mici pe un an. Si acum, intrebari:
    - Dv. ati da 200 euro din buzunar pe chiria unui birou de munca voluntara?
    - Creti ca toate filialele au sediu? Eu zic ca nu.
    - Daca ati fi in Bucuresti v-ar conveni sa duceti cotizatia din Drumul Taberei la Casa Scanteii?
    - Filialele sunt bine asa cum sunt. Ele sunt infiintate pe alte baze decat sediul – traditii, arme, grupuri de militari, etc. si va rog sa ma credeti ca nici o filiala nu-si va da autonomia pentru un sediu. Marsavii cu banii nu se fac dar, daca tot v-a mancat, va scarpin – tocmai filialele cu multi membri au si multi bani.

    4. Ajutor ca ajutor dar prostia, greseala si nebagarea de seama nu se platesc.
    - Posibil sa stiu mai multe despre Union decat dv., drept dovada si faptul ca am acceptat un dialog. Deocamdata, SCMD nu acorda ajutoare decat familiilor membrului de sindicat decedat, in valoare de 1000 lei. Va dati seama, chiria Slatinei costa cat ajutorul de inmormantare pentru 10 decedati. Asta e CEVA.
    - Pentru creduli si afaceri paguboase nu s-a stabilit nimic. Probabil se va stabili la CNR-ul pe care-l invocati, cam … pe la pastele cailor…

    (va urma)

    RăspundețiȘtergere
  14. (Continuare)

    5. Da. Filiala trebuia sa declanseze demersurile pentru desfacerea contractului.
    - Existau destule posibilitati mai ales ca Slatina este un oras cam de talia Vasluiuluin nu-i megalopolis. Ca tot aveau protocol cu USL puteau sa le solicite ajutorul. Sunt convins ca erau ajutati.
    - Deocamdata nu s-a finalizat nici un process. Vom vedea eficienta avocatilor atunci cand vom vedea si sentintele. Importanta actiunilor in justitie nu poate fi comparata cu cea a unui amarat de sediu al unei filiale de 200 de membri din care au mai ramas probabil jumatate, din pacate, dupa cadourile izmenarului. Si apoi, nu sunteti dv. indreptatit sa judecati activitatea departamentului juridic. Nu aveti nici calitatea, nici calificarea. Puteti da cu presupusul – asta e altceva. Eventual, o furtuna intr-un pahar, pe net.
    Ce ma mira, totusi, e ca in Timisoara am avut un birou central de 25 mp. Cu 100 euro. Mai, sa fie! De cand e Slatina mai scumpa decat Timisoara?
    Pariez ca SCMD va plati datoria. Sunt oameni de onoare.
    Pacat de dl. D. Dogaru - nu stie in ce a intrat. Dar, din pacate, domnia sa va iesi sifonat din toata tarasenia. Mare pacat ca este un om bun...
    PS - Ne cunoastem. Am mai discutat unele probleme si, uneori, v-am dat dreptate. De data asta ati dat cu bata-n balta: faceti rau si SCMD si Filialei Slatina.
    PPS Sunt cel care a stat langa dv. la ultimul miting la care ati participat. Aveam o vesta albastra pe care scria SCMD.
    Nu va obositi sa-mi raspundeti. Am incheiat discutia. Asta.

    Anonim marti, 8.20

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim 10.00
    DVoiam sa va raspund dar daca ati inchis subiectul, nu vreau sa vorbesc singur.
    Daca ma cunoasteti , atunci stiti ca nu sunt angajatul nimenui, si nu urmaresc scopuri ascunse si in nici un caz raul sindicatului.Dumneavaostra confundati cumva critica adusa unor persoane din conducere cu destabilizarea sindicatului, marota plecata din capete de secretari de partid si lipita din gresala sau cu buna stiinta prin alte capete. Altfe, va apreciez curajul de a va expune punctele de vedere si chiar daca nu coincid cu ale mele nu pot sa nu va apreciez pentru ca aveti macar un curaj acela al sustinerii unui punct de vedere. Ca cel al identitatii merge numai pana la jumatate. Sunt multi cei care poarte vesta albastra iar la ultimul miting nici nu mai stiu cine era pe langa mine .. ce sa facem varsta. O zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  16. Am inchis doar acest subiect. Continuarea nu ar face bine nimanui, dar chiar nimanui. Va apreciez fair-play-ul si sa fiti convins ca si eu sunt fair-play. Avand in vedere tocmai acest aspect, al jocului corect, am revenit cu motivul incheierii discutiei si, sincer, nu-mi refuz placerea sa va doresc o zi buna!
    PS Ce-ar fi daca am deschide o discutie si despre dusmanii SCMD: oprea, iliescu ancmrr, boc, base si, mai nou, madam Kovesi.
    Inca odata, o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  17. Anonim 4.38
    La intrebarea vizavi de deschiderea unei discutii despre Oprea si comapnia, iti pot da raspunsul pe care l-am dat domnului Zgonea , vizavi de motiunile de cenzura . De ce ? Si discutiile despre Oprea, Basescu, Kovesi, Boc si motiunile de cenzura si intentia de suspendare a lui Basescu cu un parlament controlat de el sunt pure frectii, incercari care nu aduc nici o schimbare,deci INUTILE. Cu atat mai mult cu cat acolo banuiesc ca avem aceeasi parere si atunci, ce facem discutand ? Nu putem schimba nimic. Ceai care pot schimba ori nu vor ori sunt prea lenesi
    Pe cand sindicatul este un subiect care discutat si inteles la realitatea existenta, prin noi sindicalistii se poate schimba . Dar imi e teamna ca avand opinii ca a dumitale , sau lipsa ca cei mai multi, vom ajunge curand la aceeasi stare de fapt sau aceleasi efecte ca si cu Basescu. Domnul Dogaru ii calca pe urme cu un zel demn de o cauza mai buna.Eu daca insist pe acest subiect nu o fac pentru ca am ceva cu cineva ci pentru ca sper, cred ca se poate schimba ceva, fie mentalitatea si obiceiurile celor ce ne conduc fie opinia celor ce dorm.Si nici obiectul Basescu et compania nu il ocolesc , pe celalalt blog al meu, numai astfel de subiecte abordez . Nu stiu daca ai sesizat ca acolo nu au aparut aspecte legate de sindicat , deci am obiective si principii pe care le respect.

    RăspundețiȘtergere
  18. Anonim 4.38.
    Un singur aspect: preturile la orice produs nu sunt date de locatie ci de raportul cerere -oferta. Din cauza asta se si schimba in cadrul aceluiasi oras si nu raman aceleasi pe perioade mari.

    RăspundețiȘtergere
  19. Si inca unul, chiar daca nu vei raspunde. Eu prefer sa dau banii unui alt coleg care cu ajutorul meu ramane in sindicat si stiu ca maine pot conta pe el, decat unui avocat care isi face treaba de mantuiala si dupa ce ca e platit ca sa ma apere, mai cere si onorariu de castig de parca eu l-am platit ca sa piarda .

    RăspundețiȘtergere
  20. TOP GUN
    PETER PAN,
    N-ai inteles ca sunt oameni care amusineaza ocazii,profituri,relatii chilipiruri??????Asta-i mica lor satisfactie pasagera,daca n-au inteles nimic din viata asta,poate pricep ceva din viata viitoare!!!!!!!'Oamenii nu se schimba,',aud asta de la psihologi care se lupta de secole cu dependenta oamenilor de diverse Satane:alcool,droguri,tigari,sex,tutun,mancare.Asta ,daca le mai da Doamne ,Doamne,vreo sansa!!!!!!Poate doar o gandire pozitiva si soarele sa rasara pe strada noastra,speranta unui viitor mai bun,fara lasii si profitorii astia!!!!!!!Mi-au placut pozele de pe facebook,pisicuta si catelul cu zoreaua dupa ureche!!!!!!...fac toti banii!!!!!
    O SEARA EXCEPTIONALA SI,......SA FITI IUBIT!!!!!!
    P.S. STAREA DE GRATIE,E DE VINA,
    SUNA A RECREATIE..........!!!!!!!???????????

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.