sâmbătă, 14 mai 2011

UNDE DAI SI UNDE CRAPĂ

Năstase de PDL


Am asistat aproape fără să vreau la unele momente din Conferința Națională a PDL, expuse la unele posturi tv . Spun fără să vreau, pentru că de fapt căutam să văd știrile, și să văd marea manifestație a SCMD, în fața locului unde iși țineau lucrarile portocalii. După propaganda si mesajele transmise de domnul Dogaru pe toate posturile si mijloacele care l-au mai primit, credeam că o să spargă porțile cerului. Când acolo pe nicăieri, nici un cuvant până la ora la care scriu acest articol. Poate dușmanul de clasă speriat de amploarea acțiunii si numărul mare de participanti, a interzis orice informație privind marea de oameni care demonstra împotriva partidului de guvernământ. Sau poate televiziunile păstrau știrea ca cireașă pe tortul câștigătorului, la emisiunile de seară. Cine știe.

Cert este ca uite asa, forțat de împrejurări am urmărit discursul domului Paleologu Teodor, un mare necunsoscut pentru mine până la aceată dată, despre care nu știam decât că îi place să taie panglici. Și uite așa am aflat și eu ca poți să iți faci un nume în partid, concurând ca iepuraș.Păi ce, Mourinho, nu a început ca translator și acum e cel mai tare din parcare ? Privindu-l pe distinsul iepuraș, mă frecam la ochi, crezând că visez. Figura dânsului ca și vocea, mi-au amintit de tinerețile politice ale distinsului 4 Case, cel care cu ceva ani in urmă, invita ziariștii să numere ouăle corbului. Am închis ochii o secundă și l-am ascultat vorbind. Nu numai vocea , dar și stilul usor ironic, diplomat, dar cu iz de arsenic se confundau.Si uite asa am rămas pe post să fiu de față la nașterea acestui Năstase al PDL. Și dacă tot l-am ascultat, ce am reținut? Trei aspecte mi-au reținut atenția.

1. Om prevăzător, dornic de afirmare, ambițios, a candidat pentru 4 funcții nu doar pe cea de președinte unde știa că e pe post de iepuraș. Față de ceilalți doi candidati, junul catindat s-a găndit că daca nu prinde ciolanul, măcar un os de ros tot îi rămâne. Bună socoteală.

2. Și-a propus să mărească numărul femeilor din conducerea PDL, pentru că nu e așa , de când au plecat Ritzi și Placintă nu mai are cine să numere voturile in senatul României. Și cum fiecare are blonda sa, de ce nu ar avea și el.A ocservat dumnealui că blondele aduce noroc la politicieni și atunci și-a asigurat nește cheerleadere frumușele care să îi ridice si dânsului.. cota politică. Bună socoteală.

3. Va pune accent ca viitor președinte al PDL pe câștigarea electoralui liberal nedecis.Subtil spus, un frumos eufemism pentru nemultumit. Se știe că o parte din liberali sunt nemultumiți de această alianță împotriva anusului, parcă așa îi spune nu, și s-a gândit juniorul să și-i apropie promițănd o nouă alianță sau cine știe, poate chiar o reintegrare sau reevaluare. Pentru acest obiectiv ar avea sprijinul asigurat al domnului Stolojan care nu e asa , este încă un mare Guru.Și uite asa crede domnul Paleologu că va rupe inima târgului, aducând noi membri de partid, din grupa USLașilor. Pentru asemenea realizare, ar putea fi chiar decorat de către tatucu nu ? Deci nu strică sa promită și el liberalilor, ce promit PSDeii UDMR-iștilor.

Bună socoteală.

Una peste alta, ce nu a spus si sper să nu fi uitat domnul Paleologu este faptul că indiferent cine va câștiga alegerile, seful tot Trăiănuț este și cine iși face iluzii că va conduce partidul se inșeală. Era un banc pe vremuri:”Cu cine se învecinează URSS? Răspuns corect : Cu cine vrea ea !!”

Așa și cu alegerile. Cine câștigă alegerile ? Cine vrea Traian.

3 comentarii:

  1. Marine, Bine ai re-venit, aici!
    Bine scris! Interesante observatii!
    Si eu sunt ... fan Paleologu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mi-a placut stilul Dl. Paleologu!
    Si cred ca a atins toate problemele serioase cu acest mod "neserios" de abordare!
    Ca a obtinut numai 24 de voturi nu are relevanta, intrucit alegatorii azi trebuiau sa fie de partea lui Boc sau Blaga! Dar miine?...

    RăspundețiȘtergere
  3. Si Nastase a pornic ca un simplu membru de partid, pe vremea candPetre Roman era in carti. Apoi a devenit prim ministru, apoi sef de partid, apoi...Deci domnul Paleologu are tot viitorul in fata.Iar de vorbit, sunt multi care vorbesc bine. Taote doctrinele vorbesc despre buna stare si prosperitate. Drumul spre iad e si el pavat cu intentii bune .Cine sta in partidul lui Basescu, acceptandu-i hegemonia, isi pune o eticheta de care nu scapa usor.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.