joi, 26 mai 2011

FA-TE CA TE LUPTI, MIRCEA !

JOACA DE-A RAZBOIUL




De mult timp nebagat in seama, fara actiuni cu efecte reale, visand la cai verzi pe pereti si provocand furtuni in cesti de cafea, Comitetul Director (prin seful sau ) se mira ce sa mai faca, doar doar ii baga cineva in seama .

-trambiteaza drept victorii rasunatoare, orice buna ziua soptit de portarii de la judecatorii, la trecerea avocatului SCMD prin fata lor. ” CD a atacat in justitie si ICCJ a facut praf HG 735, la 7 ian 2011”

Reamintesc celor cu memoria scurta , ca SCMD a atacat in justitie, apoi si-a retras actiunea, iar victoria a fost obtinuta de avocatii Iepure la Cluj si Piperea la Bucuresti, singurul merit al avocatilor SCMD in acest castig a fost faptul ca s-au gudurat pe langa cei doi avocati.

-Se lauda cu 14 rezolutii in favoarea rezervistilor, din cele cateva mii aflate in desfasurare, uitand sa mentioneze care este solutia data in celelalte instante si cate filiale sunt nevoite acuma sa isi trimita sindicalistii pe drumuri la Bucuresti, pentru a avea de unde sa se intoarca.
Adevarul, mult mai trist, este -conform situatiei publicate pe pagina juridica,  ca dintr-un total de 21753 de actiuni depuse de sindicalisti, numai 618 au avut -deocamdata- castig de cauza, in prima instanta, restul de 21135 au primit solutii defavorabile. Deci, cu ce ne laudam ?

-Organizeaza pichetari peste pichetari, care mai de care mai penibila si mai inutila, intr-un efort exasperant de a scoate din pusculita spre decontare cat mai multi bani pe materiale si logistica deja existenta. La ultima „Mare Adunare” au participat abia 200-250 de oameni, dupa ce CD speriase jandarmii si primaria cu cateva mii de demonstranti. Si ca o culme a impertinentei, esecul este pus pe nemembrilor de sindicat care nu s-au alaturat actiunii organizate – zic ei – foarte bine de SCMD.

-Face declaratii sforaitoare, demonstratii de magalomanie si lipsa de realism vecine daca nu confundabile cu paranoia. Nu e nevoie sa exemplific aici, oricare comunicat al CD este un exemplu viu.

-Continua sa jigneasca in stanga si in dreapta pe toti cei care nu au inteles ca singura lor salvare este sa cotizeze in conturile SCMD, pentru ca nu e asa , aici este singurul loc in care iti poti depune banii in liniste, fara nici o teama ca vor fi .. justificati vreodata. Deci pentru toti „fraierii incantati care au primit acuma 100 lei" in plus, sa nu uite ca „au obtinut cresterea pensiilor datorita SCMD si ca numai SCMD duce astazi lupta ca aceste pensii sa le ramana asa, marite.”

Aici onoratul CD se contrazice, sau in termeni fotbalistici, isi da cu stangul in dreptul . Cand afirma ca nu s-au marit pensiile si totul e o propaganda ieftina, cand se lauda ca marirea i se datoreaza si prin urmare, toti cei care au primit pensia marita ar trebui sa se inscrie si sa cotizeze suma aceea in conturile SCMD. Cei carora nu li s-a marit , sa nu isi faca iluzii, si ei trebuie sa se inscrie in SCMD, ca sa li se mareasca si lor, pentru ca nu e asa, numai cu SCMD se pot obtine victoriile sub inteleapta conducere a nu spui cui ca mi se basica limba.

-Continua sa faca propaganda unor partide politice care le-au promis ceea ce promit politicienii de fiecare data si a promis si marinelul acuma cativa ani. Ca unor lideri SCMD li s-a promis probabil si un loc pe liste, face parte din bonusul promis de respectivele partide, pentru voturile sindicalistilor.Din toate promisiunile sau dorintele discutate, nici macar una nu va fi realizata. Pentru ca nu exista sprijin financiar pentru nici una din ele. Ganditi-va la un singur lucru. Sa presupunem ca ceea ce spune acuma in toate comunicatele domnul Dogaru, ar fi adevarat, adica :

- Incepand cu 2012 cadrele militare active vor fi platite cu solde echivalente tarilor NATO, sa zicem 3000 de Euro. Asta ar insemna un efort si un buget al MapN de 8 ori mai mare numai pentru salarizare. Asta va insemna o discrepanta intre soldele militarilor si salariile celorlate categorii de 10 la 1. Asta ar insemna ca guvernul sa faca cu adevarat ca soldele militarilor sa para nesimtite fata de cele ale celorlalte categorii.

- Militarii in rezerva vor fi trecuti din nou capitol aparte in legea pensiilor cu pensii ocupationale, alaturi de cei din justitie, iar pensiile lor vor fi legate din nou de cele ale militarilor activi. Asta inseamna ca si pensiile militarilor in rezerva vor creste in acelasi procent si astfel bugetul MapN va trebui nu sa creasca de 8 ori ci de 20 de ori, pentru ca la ora actuala avem mai multi rezervisti decat activi.

In atare situatie, se pun urmatoarele intrebari :

1. din ce fonduri se vor plati aceste salarii si pensii, cand toata lumea si putere si opozitie e de acord ca nu sunt fonduri si suntem varati in datorii pana peste cap.

2. ce vor face celelalte categorii sociale, vor asista aplaudand cum militarii vor castiga de 10 ori mai mult decat ei ?

As vrea sa raspunda la aceste intrebari si conducerea sindicatului si a filialelor care s-au grait sa semneze protocoale de vanzare cumparare intre sindicat si partide si sefii partidelor care au promis blana ursului din padure.
Cum bani este clar ca nu exista, se trage o concluzie. Suntem aburiti. Intrebarea este cine  si de catre cine . 1.Domnul Dogaru de partidele care promit ? Sa fie chiar atat de naiv incat sa nu isi fi facut socoteala   cum trebuie si sa nu fi sesizat ca ceea ce i s-a promis e imposibil de dat?
2. Noi sindicalistii ? De catre cine?
Partidele politice ?
Domnul Dogaru ?
De toti ?
Ce spuneti ?

Ca un capitol de noutate, sesizat in ultimul comunicat al CD, in care se lupta cu puterea, nu pot sa nu remarc limbajul evoluat al celui ce a scris articolul. Daca inainte nu vedeam decat propaganda pura, acuma au inceput sa fie inserate prin comunicat si cuvinte ca strategie si tactica. Se pare ca domnul Dogaru a invatat mai multe despre armata de cand a trecut in rezerva decat stia ca activ .. e adevarat activ ca propagandist, nu ca militar combatant. E buna la ceva si rezerva nu ?

Apropo, un rand si pentru domnul Rinciog : Domnule Rinciog, nu ati mai terminat de studiat amaratul ala de raport financiar ? Ne-ati amenintat ca il publicati integral si pana acuma nimic. Ati uitat ? Daca da , ce , sa cititi sau sa scrieti ?

5 comentarii:

  1. Ca intotdeauna distractiv ,amuzant si cu tente de realitate.
    Imi pare bine sa te salut si sa te recitesc,fara aprobare in integrum.
    stramb

    RăspundețiȘtergere
  2. Hai, Marine, n-are rost sa ne tot domnim atat, suntem colegi, ce naiba!... Spune-mi Doru, te rog.
    Probabil functioneaza telepatia, caci mai inainte cu cateva zeci de minute de a-mi pune tu intrebarea strategica si obsesiva despre SCMD (raportul financiar, bata-l vina, ca nu si-a atins scopul!...)tocmai iti scrisesem cate ceva.
    Si apoi, postarea anterioara, pe un subiect atat de drag tie - raul Dogaru, raul CD, etc - era bine mestesugita si chiar te rog sa o lasi la vedere, pe pagina, pentru ca vizitatorii care nu stiu sa scormoneasca in arhiva sa se poata delecta cu aceasta creatie si sa se imbarbateze in lupta impotriva SCMD...
    Apoi iti voi spune despre raport.
    Cu simpatie si colegialitate,
    Doru Rinciog

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Stramb,
    Ca intotdeauna , cu jumatate de gura de acord. Dar tot ca intotdeauna uiti sa specifici unde nu am dreptate si de ce. Ar fi fost interesant de aflat un punct de vedere vizavi de neadevarurile enuntate de mine . In al doilea rand , din cate cunosc eu, cititul este absolut liber suta la suta, fara ingradiri si discriminari. Deci chestia cu cititul fara aprobare in integrum , mi se pare fie o rautate inutila fie o greseala de exprimare. Sunt sigur ca se aplica varianta doi. Este adevarat, ca partea cu comentatul este mai greu , mai ales pentru cei fara coloana vertebrala, care prefera sa injure din anonimat. Sper insa ca nu faceti parte din categoria celor care regreta faptul ca nu se mai poate injura pe acest blog.
    Altfel, aveti dreptate, am ramas acelasi. Sper sa ati observat Si eu sunt bucuros sa aflu ca a fost salvata herghelia.

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Rinciog,
    E adevarat, suntem colegi de sindicat, dar nu si prieteni.Eu ma tutuiesc numai cu prietenii. Cei care au avut aceasta calitate dar au pierdut-o, pot sa mi se adreseze cum considera ei, eu am fost invatat sa ma feresc de dusmanii care vor sa imi devina prieteni si de prietenii care nu au stiu sa ramana ce au fost.
    In rest, sper sa auzim de bine si daca se poate si de raport.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.