sâmbătă, 25 septembrie 2010

SCRISOARE CATRE UN PRIETEN

Domnule Stramb,
Nu v-am rugat sa alegeti intre mine si Domnul Colonel Dogaru . Sunteti ca si mine ofiter, om cu o pregatire , cu personalitate , cu puncte de vedere .

1 Dar eu nu am mintit cand am spus ca sindicatul politistilor ai caror rezervisti(culmea culmilor) se mai regasesc prin SCMD , au fost deschisi si ne-au invitat sa participam alaturi de ei. La Craiova , chiar ne-au intrebat cati oameni vor sa mearga sa le opreasca loc in autobuz .Asa ca sa nu imi spuna mie nimeni ca politistii nu au vrut sa fim alaturi de ei ca nu inghit .

2.Ca atitudinea noastra fata de greva lor nu trebuia sa fie de indiferenta sau –mai grav- chiar de condamnare (cum a facut domnul Pricina cand a spus ca nu trebuie sa participam la actiuni "ilegale" )este pentru mine o certitudine . Nici nu vreau sa cataloghez atitudinea dansului, din respect pentru haina militara .

3. Ca atatia oameni, sindicalisti SCMD asteptau altceva de la onorata conducere este iarasi o certitudine .

4 Ca lipsa de colaborare , cooperare, coordonare , comunicare este o trasatura de baza a conducerii sindicatului a devenit deja arhicunoscuta nu mai e o teorema este un postulat .

5 Ca am facut rosu in gat repetand de 10 luni si cerand organizare este stiut . Si inainte de a spune aceste lucruri pe blog, le-am spus prin mail, apoi pe pagina interna , apoi la discutii cu membri ai CD . Raspunsul ? il voi da atasat separat. Singurul raspuns primit este cel de la acelasi domn Pricina si am sa imi cer scuze tuturor celor ce il vor citi pentru limbaj, imi cer scuze pentru ca ma vad nevoit sa il postez dar o fac pentru ca altfel veti spune ca fabulez si sunt nedrept . Si eu am vrut sa ramana totul intre noi, sa ne spalam rufele in familie si mi-am spus punctele de vedere initial pe cale oficiala pe circuit inchis . Rezultatul a fost zero . Din cauza`asta a publicat domnul Burcu, -desi eu nu as fi dorit- si celalalte materiale langa cel actual , tocmai pentru a se vedea ca nu e ceva de moment, ca s-au mai facut “interpelari “ iar rezultatul a fost nul .

6. De zece luni de zile mi se spune ca nu e acuma momentul . Dar cand ? cand vom ramane in izmene si ne vor privi cu scarba toate sinducatele ? Multumesc, eu nu pot astepta atat .Cand ne vom da seama ca am pierdut timpul si au trecut garnituri intregi de trenuri pe langa noi ? Poate unii nu mai avem tot acest timp la dispozitie . Poate vrem sa vedem ca am realizat ceva , fie si macar o strangere de mana cu politistii fata de care de zeci de ani nutrim o antipatie sadita si intretinuta cu buna stiinta de organele de partid si de stat din ratiuni care sunt la mintea cocosului. Poate nu e nici vina noastra si nici vina lor ca de zeci de ani ne uitam chioras unii la altii . Cand ne vom destepta si vom pune stop? La revolutie , comandantii ne spuneau ca politisti imbracati civil trag in militari si ii omoara . I-am dat telefon maica-mii care lucra in politie si am intrebat-o ce stie despre asta. Mi-a spus ca toata politia judeteana a depus pistoalele in rastele din prima zi a revolutiei . I-am spus ca nu e adevarat stii ce m-a intrebat ? “Marinica , tu pe cine crezi , pe comandant sau pe mama ta care te-a crescut ? Mia fost rusine ca am intrebat-o , mi-a fost rusine ca am pus la indoiala dragostea si sinceritatea mamei chiar si pentru o clipa, punand-o in balanta cu informatiile date de cel ce ma conducea in lupta .

7. Spuneti ca atitudinea mea aduce deservicii sindicatului . Dar comunicatele domnului Dogaru apelurile dansului catre militarii activi si rezervisti care nu sunt membri SCMD si apelul catre ceilalti membri ai Sistemului National de Aparare , ne-a facut bine ? Cum nu s-a crapat pamantul sub dansul cand i-a facut pe unii boi , pe altii prosti ? Dar comunicatul Domnului Pricina prin care ne spune sa nu ne alaturam prostestului “ILEGAL “ al politisatilor , cat bine ne face ? Despre asta de ce nu spuneti ca ne aduce deservicii ? Numai cand il criticam pe domnul Dogaru sau Pricina aducem deservicii SCMD ?


8.Spuneti ca stau oamenii cu ochii pe noi ? Da asa e . Stau si judeca . Si ceea ce vad nu e bine . Din cauza asta doar stau si se uita in loc sa se alature . Din cauza celor care ne conduc . Pentru ca nu au incredere in ei . Nu din cauza unui tampit ca Neacsu care vorbeste prostii pe blog. Nu din cauza mea ceilalti 70000 de rezervisti milItari si inca pe atat politisti, securisti, SPP-isti, pompieri, graniceri, stau pe bara ci din cauza faptului ca nu se regasesc nici in statutul facut pe genunchi nici in ROF-ul inexistent, nici in comunicatele pline de ura si dispret la adresa lor , nici in conducerea haotica si total lipsita de planificare , perspectiva si demnitate . Din cauza asta Domnule Stramb, in loc sa fim 50000 de oameni, abia ne laudam pe la tv cu 6000 cand noi suntem aproape 4000. Pentru ca pentru cei 65000 lipsa la apel, SCMD nu este sindicatul lor , ci al lui Dogaru si Pricina . DIN CAUZA ASTA NU SUNTEM MACAR 50000 ,nu din cauza lui Neacsu .
Va rog domnule Stramb sa imi spuneti unde gresesc si sunt gata sa va impartasesc opinia daca este argumentata .

Si apropo de alegere , ca un fapt divers eu daca as avea de ales intre un presedinte sau sef (oricare ar fi el ) si un prieten , as alege prietenul Si stiti de ce ? Pentru ca presedintii sunt alesi de altii , iar prietenii mi-i aleg eu . Luati-o ca pe o parere pur personala , fara nici un apropo sau insinuare .

PS Apropo de incredere, v-a spus domnul Dogaru ceva despre infiintarea unui partid ? Daca nu, inseamna ca trebuie sa mai reflectati la alegere . Dansul spune asta numai prietenilor, nu si membrilor de sindicat .Nu e o insinuare , este o informatie primita la mana a doua . Prima a fost cea caruia i-a spus domnul Dogaru .Aveti cumva idee pe cine`mizeaza ca membri ? Ca fapt divers , nu ma interseaza , are dreptul sa faca orice .Imi pun numai intrebarea daca si acolo se va plati cotizatia tot in avans pe un an. Dar daca vorbim de incredere , atunci sa spunem lucrurilor pe nume . Nu am vrut sa fac publica aceasta informatie , desi mai transpirase candva pe blog si s-au repezit sa dea dezmintire .Nici eu nu am crezut atunci , intre timp, am aflat de la cineva care stie direct din sursa . Repet, nu ma interseaza subiectul dar venind vorba de incredere , e bine de stiut.

Si pentru ca tabloul sa fie complet,va mai dau un exemplu de prietenie, ca sa vedeti cum trateaza CD membrii de sindicat si cum prietenii . Va redau mai jos doua interventii ale Doamnei Cobuz:Una pe pagina juridica directiva catre membrii de sindicat . Subiectul, cererile de recalculare:

"Comunicat departament juridic
UPDATE: C O M U N I C A T
________________
27.08.2010

In aceste conditii din deplin respect pentru principiile si normele de drept, pentru demnitatea noastra umana si pentru sacrificiile si privatiunile indurate intr-o viata cu scopul de a ne achita de obligatiile asumate in contractul nostru cu tara, consideram ca si tara, prin oricare ar fi guvernantii ei efemeri, trebuie sa se achite de obligatiile asumate fata de noi. Dar acesti guvernanti efemeri, sfidand tot ce-i drept si sfant pe aceasta lume, ne cer “manifestarea noastra de vointa” in a fi noi autorii genocidului asupra noastra.
Avem minima inteligenta necesara in a intelege acest lucru, fapt pentru care sub nici o forma NU TREBUIE SA DAM CURS SEMNARII SI DEPUNERII FORMULARELOR PRIN CARE SA SOLICITAM RECALCULAREA PENSIILOR."

Si acuma sfatul ACELEIASI PERSOANE catre prieteni, dar pe Roarmy :

" Re: [roarmy230] Fw: Acceptare tacita

Stimate coleg, cred ca ai o parere prea buna despre ... celeritatea proceselor aflate pe rolul instantelor din Romania.
Oricum, si eu voi depune cererea pt. eliberare documente cat mai tarziu cu putinta. Intr-adevar, nu reprezinta o acceptare tacita faptul ca depui cererea de solicitare a documentelor.
Cel putin cererea de recalculare este un act juridic clar facut impotriva vointei noastre (viciu de consimtamant=nulitate act juridic). Da' voi credeti ca magistratii isi mai aduc aminte dr. civil din anul I de facultate?
Elena
Tue Sep 7, 2010 11:22 pm

Show Message Info
________________________________________
Cobuz Lenuta
ecobuz

Te las sa comentezi. Eu nu am vrut sa fac caz din asta , dar ca prieten, nu pot sa nu te pun la curent cu variantele "oficiale " si "prietenesti " ale membrilor CD.


Ma opresc aici si astept sa fiu contrazis cu argumente , nu cu aluzii mai mult sau mai putin fine . Apropo de scris , Domnule Stramb, daca scriu ceva , nu o fac pentru ca imi place sa ma fac vazut, ci pentru ca consider ca am ceva de spus si fac asa cum ma pricep, mai bine sau mai rau.
EU CAND VREAU SA FLUIER, FLUIER !
PS2 . Am renunat sa mai postez mailul Domnului Pricina , din motive de bun simt . Nu face onoare hainei militare .Daca doriti cumva sa va convingeti, spuneti si v-il trimit prin mail .
Al dumneavoastra prieten,
Neacsu Marin

3 comentarii:

  1. Marine,
    Ma doare sufletul!
    Daca din vina mea este totul,
    scuzele ar fi mult prea putin!
    Vasile Burcu

    RăspundețiȘtergere
  2. Aveti dreptate. I-ar daca se va incerca transformarea sindicatului in partid, voi fi intre primii care pleaca. Ma uit cu stupoare cum in ultima vreme se inscriu in sindicat generali care au fost activi pana acum cateva luni si n-au zis nimic impotriva masurilor aberante luate de guvernarea "dinastiei" Boc, asa ca nu este exclus sa-l vedem coleg şi pe amiralul Gheorghe Marin, actualul sef al SMG!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mache , nu asta e solutia . Pentru ca oricum in momentul in care se inscriu innpartid, vor iesi din sindicat . Asa s-a laudat diomnul Pricina . Asa ca ramai, e nevoie de oameni verticali in sindicat . Sa se duca in partid fripuristii !

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.