vineri, 6 mai 2022

Cine vrea ca România să intre în război?

 

Motto: ”
Vom duce un război economic și financiar total împotriva Rusiei. Poporul rus va suporta și el consecințele.” -Bruno Le Mair

În vizită la neamuri…

Scurtă trecere în revistă

Pentru orice om normal din România, răspunsul la această întrebare este simplu : DOAR UN IDIOT AR VREA ASTA. Între noi fie spus, s-ar putea să fie destui, dacă e să ne luăm după Țuțea.  

Pentru orice om normal din afara granitelor, care nu ar avea nimic de a face cu România, răspunsul ar fi la fel de simplu, dar altul : UN DUȘMAN AL ROMÂNILOR.

Pentru orice politician roman răspunsul este : Putin. În acest caz, se aplică răspunsul de la alineatul 1.

Și acuma să vedem totuși cine ce vrea.

Putin se știe ce vrea: vrea înapoi fostele teritorii rusești pe care tătucii Lenin în 1922, Stalin în 1945 și Hrușciov în 1954 le-au dat Ucrainienilor pe care i-au crezut frații lor și au crezut că vor sta lângă ei mereu. Rusia Kieveană părea inseparabilă. Cât este de îndreptățit Putin să își readucă Donbasul,  Crimeea (pe care ar putea-o revendica și urmașii urmașilor lui Ștefan cel Mare, sau ai lui Nicoară Potcoavă) și celelalte teritorii deja ocupate,  pentru a construi o nouă Rusie anexată sau nu, dar orientate spre Moskova, este un subiect care ar putea fi discutat nu ani întregi, ci secole fără a se ajunge la un consens. Poate ar fi la fel de îndreptățit ca și România în realipirea nordului Bucovinei și a Basarabiei, ca și Polonia în readucerea Podoliei în granițele proprii, ca și Slovacia în recuperarea teritoriilor luate de Stalin și date Ucrainei. Ce este interesant, este că liderii  acestor țări, în loc să ceară Ucrainei să le înapoieze teritoriile luate, este adevărat de ruși, dar deținute actualmente sub teroare de către Ucraina, plâng de grija teritoriilor pe care Rusia și le ia înapoi pentru că poate și pentru că vrea. Noi nu putem, DAR NICI NU VREM.

Cine crede că Rusia va mai ceda Ucrainei teritoriile pe care le revendică,  să recitească alineatul 1.

Cine crede că SUA va ajuta Ucraina să își recupereze Crimeea și nordul Mării Negre, să recitească fraza de mai sus.

Cine crede că SUA are alte interese în Ucraina decât slăbirea puterii Rusiei și controlul resurselor dar și investițiilor familiei Biden și altor investiții americane recunoscute sau nu, a trait degeaba.

O lume întreagă crede că dacă scapă de hegemonia gazului rusesc transportat prin țevi  și se bagă sub hegemonia gazului „american”, (exploatat din orice alt teritoriu numai de pe pământ american nu) și transportat pe calea apei sau aerului, va fi mai bine iar la vară cald. Nici nu vreau să știu cât va costa transportul gazului și ce criză va fi iarna viitoare. Deja se fac planuri de raționalizare a anergiei și probabil vom cumpăra și vaccinuri contra .. frigului, nu m-ar mira, au strategigii soluții la toate.  Nemții, și nu numai ei, desi sunt renumiți drept un popor calculat, abia acuma au realizat că își puseseră toate ouăle într-un singur coș atunci când au decis să renunțe la exploatarea cărbunelui, având perspectiva Nord Stream 2 și și-au revizuit atitudinea, numai că sunt pe cale să facă o a doua greșeală, pentru că se pare că nu au schimbat strategia, ci doar coșul și cocoșul. Ei tind să rămână tot găini chiar dacă iau măsuri pentru reorganizarea producției militare autohtone. Nu te poți baza pe industrie fără a fi sigur că ai suficientă energie proprie. E ca și cum un pescar și-ar cumpăra barcă  dar fără a avea unde să pescuiască.

Acuma, că tot s-a obișnuit lumea cu dezinformările și manipulările din toate părțile, dacă nu ar fi suferința oamenilor de rând, familiile destrămate, decesele celor împlicați în conflict și de o parte și de alta, dramele familiilor rămase fără copii sau părinți, frați, parcă te apucă râsul. Totul a devenit o cacealma, luptele se duc pe dedesupt, prin canale de scurgere sau de televiziune sau internet, oamenii habar nu au ce se întâmplă cu adevărat, cei din Moskova sunt siguri că Europa  aplaudă armata rusă eliberatoare, Europa este convinsă că Zelensky este un președinte curajos și că nu și-a schimbat tricoul de o lună (cum nu și-a schimbat Roman puloverul  în 89), ucrainienii cred că vin americanii cum credeau și bunicii noștri prin pașpa, e o brambureală bine întreținută și alimentată, cum a fost și cu originea covrigului. Așa cum s-a lămurit originea acestuia în 2 ani, așa se va lămuri și situația în Ucraina în următorii 2 ani.

Culmea este că unii fac gafe și ”dau din casă”. Un ministru francez recunoaște cu nonșalanță că toate măsurile economice nu  au fost luate (numai) pentru a-l pedepsi pe Putin sau pe oligarhii ruși, ci și  pentru a determina populația rusă să își îndepărteze liderul să se răzvrătească.  Asta pentru ei nu e genocid, e o tactică bine gândită și pusă în practică. Alimentarea Ucrainei cu muniție și tehnică militară este privită ca o modalitate de a pune capăt conflictului. De trei ori a anunțat  Zelenski că poartă negocieri pentru semnarea unui acord de încetare a focului sau armistițiu cu Putin și tot de atâtea ori Biden a promis marea cu sarea, dar Ucraina nu va mai primi înapoi Marea iar sarea o va primi în ochi. Pe de altă parte, SUA ÎI ÎMPINGE PE ALȚII SĂ PARTICIPE LA ”ELIBERAREA UCRAINEI”,  ”SUSȚINE” LUPTA UCRAINIENILOR ȘI ÎI ÎNDEAMNĂ SĂ LUPTE PÂNĂ LA ULTIMUL, DAR EI NU ÎȘI TRIMIT SOLDAȚII ÎN UCRAINA, DEȘI AU ACOLO ”SPECIALIȘTI”.

Pentru că lucrurile, așa cum am spus, se ”așezaseră”, lumea deja discuta despre conflict așa cum discută vecinele  despre eroinele din filmele turcești și indiene, făcătorii de știri și ”doritorii de pace” au scos pe piață un nou subiect, ”o nouă amenințare”.

 Unirea Moldovei cu România

Cele mai recente sondaje arătau în Dcembrie 2021 că numărul cetățenilor moldoveni care doreau unirea  cu România era cuprins între 30-40%. De asemenea, conform cifrelor oficiale, circa 1,05 de milioane de cetățeni moldoveni au și cetățenia română, dintre care circa 750.000 sunt adulți, iar restul minori.

Tot atunci, Maia Sandu declara  „Știm că există un număr mare de oameni și, probabil, în creștere care sprijină ideea Unirii. În același timp există o altă parte din societate care este speriată de ideea Unirii, ori, un asemenea proiect major se poate face doar cu susținere majoritară, suficientă în societate. O să urmărim sondajele, o să vedem cum se întâmplă lucrurile”

Asta se spunea în decembrie 2021.

 Între timp a izbucnit conflictul sau războiul din Ucraina, Rusia a anunțat că nu vrea trupe NATO la granița Rusiei și că cine sprijină militar Ucraina se poate considera în conflict cu Rusia. Recent, pe 4 martie 2022, armata ucrainiană  a aruncat în aer podul care leagă Transnistria de Odesa. Despre asta presa românească nu a scris. Probabil nu era suficient de interesant. Pe 26 aprilie în orașul Maiak, sunt aruncate în aer două antene radio-tv. Toată presa occidentală s-a inflamat, observatorii OSCE au dat raportul, rușii sunt îngrijorați iar Serviciile secrete Ucrainiene care de două luni ne informează că după Ucraina Putin va ataca Moldova, apoi România apoi cine știe cine va mai urma, ne anunță că acțiunea este o acțiune sub steag fals. Fals fals, dar al cui ? Putin vrea să îi învrăjbească pe moldoveni împotriva ucrainienilor? Ce să facă Moldovenii? Să tragă în pianist? Exclus și absurd. Dacă tot e să se urmărească ceva scopuri subversive,  mai plauzibil ar fi ca scopul acestui atac ar fi să arate lumii că Putin dorește să atace și Moldova. Varianta cu ”învrăjbirea” popoarelor moldovean și ucrainian e absurdă,  demnă de o piesă de teatru ieftină. Se cunosc prea bine unii pe alții de secole, nu e nevoie de două antene pentru a aprinde ”flacăra iubirii”.

Și uite cum concomitent și în același timp se mai lansează o ipoteză. Pe tivul poveștii cu exploziile din Trannstria se țese și o înduioșătoare cerere în căsătorie, mascată, anunțată nu de mire ci de pețitori anonimi care vor să implice în conflictul dintre ruși și ucrainieni,  PE ROMÂNI, românii din Moldova și România. Brusc, exact acuma când nu mai avem nicio grijă, când economiile României și Moldovei duduie, când în zonă e pace, prosperitate și voie bună, nemaiavând altceva de rezolvat, se pune problema unirii Moldovei cu România.

Scenariu:

  1. Rușii aruncă în aer două antene în Transnistria.
  2. Moldovenii nu mai pot urmări emisiunile TV din Tiraspol.
  3. Moldova se simte amenințată.
  4. România se simte obligată să își apere sora pe care de 30 de ani a văzut-o doar în poze și (probabil) va anunța că va trimite trupe în Moldova să îi apere pe românii care nu mai pot urmări emisiunile preferate.
  5. Rusia trimite trupe în Transnistria să îi apere pe rușii care nu mai pot urmări emisiunile Moskovei.
  6. Conflictul se extinde, SUA ”RECOMANDĂ” partenerilor NATO să pună în aplicare articolul 5.
  7. NATO pune în aplicare articolul 5 și promite (în limitele tratatului și angajamentelor asumate)  reconstrucția antenelor după încheierea  războiului ruso-român.

Ce declară acuma, după 5 luni de zile de la declarația din decembrie 2021 doamna președinte Maia Sandu despre Unirea Moldovei cu România?

 „Noi suntem o ţară democratică şi asemenea decizii le iau doar cetăţenii într-un mod democratic. Când poporul va spune că vrea acest lucru, acest lucru se va întâmpla. Atât timp cât poporul nu spune că vrea acest lucru sau nu există o masă critică care să susţină acest deziderat, atunci…”

Era și momentul unor declarații legate de această unire. Curios este că în campania electorală acest subiect nu a suscitat interesul doamnei Maia. Și totuși, cine e poporul în accepțiunea doamnei președinte?

Curios este că ”nu se știe” cine a lansat în Moldova această … sugestie, probabil că cineva care dorește … să complice situația, cel puțin cea politică, în zonă.

La noi în România se știe cine agită spiritele, ”nebunul” de serviciu care nu pierde niciun moment să arate lumii că respiră: ” Vedem ce se întâmplă acum în regiunea transnistreană, la o aruncătură de băț de Chișinău. Reîntregirea națională este singura soluție de securitate reală pentru populația dintre Prut și Nistru.” Lumea se pregătește de război iar el trimite invitații la nuntă că a tocmit lăutarii și pierde banii.  

Și deși în urma acestor declarații ar urma să te întrebi pe când nunta și să te bucuri, eu cred că ar trebui să ne întrebăm când vin ăia cu arcanul, că avem și la cutie.

Trenule mașină mică

Deocamdată oficialii români, nu au făcut declarații, ei oricum nu au opinii personale, ei primesc mutările în plic, sau în șapcă (cașchetă).

Dar asta nu înseamnă că stau cu mâinile în sân. Uite, liderii celor două mari partide parlamentare s-au dus cu trinul pân la Kiev ca să se pozeze cu actorul. Privind fotografia nu poți să nu verși o lacrimă. O poză ca aia am și eu acasă (un fel de carpetă cu răpirea din Serai a vremurilor de azi) de la un grătar la moșie cu doi prieteni. Păcat că nu s-a dat un clip de la momentul respectiv, că auzeam și mititeii sfârâind.

Cu această ocazie domnul prim ministru ne-a lăsat cu gura căscată. Declarația domnului premier este impresionantă. Când a povestit dânsul cum s-a plimbat cu trenul ca în vremea când mergea în vacanță de la Sibiu și se auzea glasul roților de tren ” te duc te-aduc, te duc, te-aduc” m-a luat nostalgia. Doamne, ce vremuri!

 Gurile rele spun că obosit fiind, în mersul monoton al trenului, domnul prim-ministru a adormit. La un moment dat s-a trezit și privind pe geam  și văzând case dărăpănate, drumuri desfundate, oameni săraci, copii desculți, s-a apucat să își scrie discursul: ” stând în faţa acestor clădiri distruse, văzând şcolile, spitalele distruse, poţi să realizezi că nimic din ceea ce presupune a se respecta în legile şi principiile armate…”. Ciolacu, aruncând o privire peste umărul premierului citește și îi spune: ”don gheneral, opriți-vă, încă nu ieșirăm din România.”

M-a mirat însă când a spus că de când e dânsul militar, nu a văzut grozăvii ca în Ucraina: ” Cariera mea este cea de militar şi am mai fost în astfel de zone de conflict, am mai văzut astfel de imagini, dar niciodată atât de zguduitoare…” AOLEO! Dar la Nasiriah ce a fost, botez? Să întrebe pe cei din transportorul lovit de AG  dacă au simțit zguduitura. El sigur nu a simțit-o, că dacă o simțea, nu mai vorbea așa acuma.  Dar în Irak când trecea pe lângă sătucurile bombardate de trupele ”aliate” pentru eliberarea poporului irakian de povara petrolului, ce făcea întorcea capul? Imaginile caselor distruse și amărâților ologiți de loviturile date ”cu precizie chirurgicală” de aviația bravilor aliați  în orașele și satele irakiene sau afgane nu l-au zguduit? Sau au fost zguduituri mai ușoare, așa cam cum te zguduie când pui frână la trotinetă.

Mai spuneam eu cândva ceva despre dubla măsură. Este absolut incredibil ce poate face politica din om, cum uiți să gândești normal și îți schimbi scara de valori, cum adopți ”poziția oficială” și uiți tot ce ai știut până să devii ”de-al lor”.

Este cel puțin ciudat să vorbești despre apărarea drepturilor civililor dintr-o țară, în timp ce lovești în dreptul la viață al populației civile din alta. Iată ce spune domnul prim ministru Ciucă :  „Să protejăm vieţile civililor, să protejăm obiectivele care fac parte din patrimoniu, care fac parte din asigurarea serviciilor normale, medicale, de învăţământ pentru populaţia civilă. Este absolut incredibil şi am susţinut la întâlnirile pe care le-am avut poziţia României de a condamna aceste atrocităţi, aceste crime de război…” Unde era domnul prim ministru când cultura rusă a fost interzisă pe scenele lumii, când sportivii ruși au fost scoși din competiții numai pentru că erau ruși? Atunci nu mai proteja obiectivele care fac parte din patrimoniu, populația civilă?

Pe de altă parte însă  în același timp, România este alături de aliații săi și sprijină măsurile economice luate împotriva POPULAȚIEI ruse, așa cum spunea acum două zile ministrul francez al economiei Bruno Le Mair :“Vom duce un război economic și financiar total împotriva Rusiei. Poporul rus va suporta și el consecințele.” Va judeca cineva crimele comise împotriva poporului rus  luat drept țintă de aceiași aliați? Bineînțeles nu. Și atunci despre ce vorbim? Unde este UMANITATEA? Iar domnul Le Mair mai spune și că de fapt se urmărește  prăbușirea economică a  Rusiei. Păi dacă asta se urmărește nu cumva tot conflictul a fost provocat pentru atingerea acestui scop?

Revenind la vizite, am înțeles că și mister Cîțu a fost primit de pianist, tot miercuri, dar nu cu Ciolacu și Ciucă, că nu mai era loc…??? Numai la români poți vedea așa ceva. E tipic românesc. Ceva mai pragmatic dar și mai iresponsabil, el  propune ca România să trimită arme Ucrainei. Nu știu ce arme ar vrea el să trimitem, dar am auzit că se opun cu îndârjire clanurile de mafioți cămatari sau sportivi, pe motiv că ei nu vor să rămână fără săbii și bâte de baseball, că nu mai au cu ce să se joace prin baruri, iar de pistoale nici nu poate fi vorba. Pe de altă parte, se vede treaba  că Cîțu habar nu are ce înseamnă ca România să dea 100 de puști Ucrainei. De unde cartușe că ucrainienii când cer puști vor și cartușe iar la noi… s-a ales praful de… pușcă. Dar aștept să aud că domnul președinte al Senatului, că atât i-a mai rămas, se înrolează voluntar în detașamentul Azov.

Dar gogoașa de aur o primește totuși Ciolacu. Acesta promite că România va fi în linia întâi: „România este pregătită să fie în prima linie pentru a ajuta la reconstrucţia unei Ucraine puternice după război. Obiectivul României este să joace un rol esenţial în reconstrucţia Ucrainei.” Noi în 30 de ani nu am reușit să construim un combinat, dar am distrus 100, nu am reușit să construim o autostrada, dar am stricat și drumurile pe care le aveam, am lăsat în paragină și am vândut până și vechile CAP-uri, sistemele de irigare, am pierdut sau lăsat să dispară o flotă,  dar vrem să ajutăm la reconstrucția Ucrainei după război. Nu am văzut fața lui Zelenski când a declarat Ciolacu ce sprijin acordă România Ucrainei. Ar fi fost interesant de văzut.

După atâtea declarații despre distrugeri, drame, sprijin în reconstrucție,  totuși, cine impinge România în război ?

Pe final, nu pot să nu  întreb: dacă acuma domnii Cîțu, Ciolacu, Ciucă, sunt atât de îngroziți de ororile războilui, de imaginile distrugerilor, dacă invadarea unei țări de forte armate străine și moartea copiilor, a civililor, femeilor sunt crime de război, CE AU CĂUTAT MILITARII ROMÂNI ÎN IRAK ȘI AFGANISTAN că domnul general nu a văzut nimic  de acest gen acolo, soldații americani jucau șotron cu copii irakieni, leapșa cu talibanii și fotbal american cu românii. În intervențiile aliaților în Siria, Irak, Afganistan nimic nu l-a impresionat pe domnul general, cum l-au impresionat spitalele și școlile (în limba română???? ) distruse  din Ucraina.

Teste

Războaiele sunt o uriașă oportunitate pentru cei are se ocupa cu producerea și comercializarea tehnicii militare să își testeze și probeze ”pe viu” produsele, pentru a le vinde. Unele din ele nu se pot testa în acțiuni simple, unde se duc doar operațiuni de tip guerilă (cum ar fi dronele) altele unde nu sunt folosite rachete așa că au nevoie de un conflict mai complex, cu o folosire mai largă a tehnicii, incluzând rachetele.

Coincidență sau nu, pe la sfârșitul anului 2021 pe YouTube au apărut câteva filmulețe care ne prezentau o nouă armă un sistem de rachete-bombă care pot fi trimise din .. orice avion cargo care nu are nevoie de alte modificări decât de instalarea unor paleți și ”muniția aferentă”. Această formulă prezintă avantajul că poate fi folosită de pe orice avion -cargo, încărcăturile pot fi adaptate în funcție de capacitatea avionului dar și marele avantaj că fiind avioane cargo nimeni nu știe ce transportă și atacarea lor reprezintă riscul de a fi învinuit că ai atacat un avion civil comercial. Pe de altă parte mai prezintă avantajul că nu necesită investiții suplimentare doar paleții și bombele-rachetă. Practic orice țară care posedă avioane cargo le poate folosi, nici măcar transforma, ca bombardiere fără a fi învinuită că posedă avioane militare. Funcționează pe sistemul catapultei.

Pentru a fi ”introduse” publicului larg însă, e nevoie ca cineva să folosească intens rachetele, ori până în prezent Rusia nu le-a folosit decât la scară mică. Hai să dăm o mână de ajutor, să convingem sau forțăm Rusia să folosească rachetele sale, ca să vedem și noi la lucru noua ”jucărie” care va scurta războiul, așa cum au făcut-o bombele de la Hiroshima și Nagasaki. Așa ne dovedim devotamentul pentru cauza păcii în lume. Priviți clipul.”Merită” văzute pe viu, nu ?

https://newsweek.ro/actualitate/maia-sandu-sceptica-in-privinta-unirii-romaniei-cu-rep-moldova-e-nevoie-de-o-majoritate-larga

https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-25522069-nicolae-ciuca-despre-vizita-ucraina-ajuns-trenul-kiev-fost-calatorie-lunga-mai-fost-zone-conflict-mai-vazut-astfel-imagini-dar-niciodata-atat-zguduitoare.htm

https://economedia.ro/vom-provoca-prabusirea-economiei-rusiei-bruno-le-maire.html#.YmsLc9NByqY

Cine vrea ca România să intre în război?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.