vineri, 1 ianuarie 2021

Gata pauza, capul la fund!

 

Au trecut alegerile, avem guvernul lui, am avut și Crăciunul lui, de acuma gata cu veselia, la muncă, cei care mai au de muncă, adică aleșii, ceilalți capu la fund. Fiecare la fundul cui poate.Cine are datorii în urma alegerilor știe unde este arondat. Cine nu are obiceiul să pupe funduri străine, să își bage capul între picioare și să își pupe propriul fund good-bye, cum spune partenerul strategic. Apropo de strategic, se pare că prin statele unite ale SUA se pregătește un nou război civil dar mai pe șestache.

Un vaccin pretențios

Deci gata cu distracția, cu glumele, cu speranțele, lăsați-le la poartă, așa scria și Dante. Primele zile după Crăciun au adus și primele vaccinuri și primii vaccinați. Nici dacă venea Regina Angliei, nu i să puneau atâtea covoare roșii pe drum, la intrarea în țară, la intrarea în Cantacuzino, la întrarea în prima asistentă, flori și aplauze, mai ceva ca la inaugurarea primului km de autostradă. Iar presa, cea pro-indobitocire ne susură la ureche ce bine s-a simțit cutare sau cutare după vaccin, nu l-a durut nimic, nici în partea dorsală, nici în partea frontală. Cei care se întâmplă să moară sau să aibă simptome sau reacții adverse, sunt deocamdată ținuți sub observație, până se lămurește situația, poate au făcut ceva ce nu trebuia, poate au mâncat portocale insuficient de coapte, poate au băut apă nedistilată, sau poate nu au fost respectate condițiile de transport, manipulare și păstrare a vaccinului și astfel acesta a fost contaminat. Dacă citești câte condiții trebuiesc respectate ca sa ai succes și sa poți spera la un rezultat bun, ajungi la concluzia că nu ai nici o șansă să ți se întâmple ceva favorabil. În cel mai fericit caz nu vei simți nimic în primele 15 minute care sunt cruciale. Dacă după 15 minute, 15 zile, 15 săptămâni, 15 luni vei avea probleme, asta nu mai e treaba lor, ”sigur ai făcut tu ceva, nu se poate”, ca să parafrazez un clasic în viață. Și asta pentru că deși la ora actuală se află ”în stare de lucru” 4 vaccinuri, nici unul însă trecut prin toate fazele legale și complete privind certificarea rezultatelor, la noi deja s-a stabilit oficial și s-a stabilit ”strategia” de vaccinare, cu vaccinul Pfizer , cel mai…. incert și mai pretențios. Iată în ce condiții acest vaccin poate fi considerat, DAR NU GARANTAT, eficient:

https://i0.1616.ro/media/2/2701/33586/19828667/1/comirnaty-epar-product-information-ro.pdf

Citind toate cerințele dar și așa zisele garanții care sunt minime, te întrebi de ce se grăbesc unii să se vaccineze, câtă vreme:

  1. Nu sunt nici complete și nici sigure studiile privind efectele, reacțiile, rezultatele
  2. Există efecte adverse cunoscute, producătorul spune că nu grave, dar nu spune ce înseamnă grave pentru el
  3. Condițiile cerute privind transportul, manipularea, păstrarea și administrarea sunt atât de draconice, aproape imposibile încât există 90% șanse ca măcar o condiție să fie încălcată, fie privind temperatura, fie menținerea în spațiu deschis mai mult decât este necesar, fie compromiterea unor doze odată cu deschiderea pachetului, încât există mai multe șanse ca o doză sau un întreg lot să fie compromis decât să apuci o doză necompromisă.
  4. La noi, dacă se va întâmpla un ”incident” și cineva va uita o ușă deschisă la un frigider mai mult de un minut, sau niște doze, afară mai mult de 3 minute, cine credeți că va spune” avem doze compromise, nu le băgați în lucru pentru că nu mai sunt bune? NICI DRACU NU VA RISCA. În țara lui ”lasă, că merge și așa” nu va risca nimeni să își asume o greșeală sau chiar un incident de care nu se face vinovat. Doar suntem în România nu ?

Iată, spre exemplificare o mostră de … cerințe:

” Acesta este un flacon multidoză şi trebuie diluat înainte de utilizare. După diluare, un flacon (0,45 ml) conţine 5 doze a câte 0,3 ml. 1 doză (0,3 ml) conţine 30 micrograme de vaccin de tip ARNm COVID-19 (înglobat în nanoparticule lipidice). ARN mesager (ARNm) monocatenar cu capăt 5′ , produs prin utilizarea unei transcripţii in vitro acelulare, de la modele de ADN corespunzătoare, cu codificarea proteinei S (spike) virale a SARS-CoV-2”.

Apăi dacă un flacon conține 5 doze care trebuiesc scoase de acolo în termen de 3 minute și conține 30 micrograme de vaccin, înglobate în nanoparticule lipidice, de unde știu eu că aceste micrograme și nanoparticule vor fi repartizate în mod egal în cele 5 doze când vor fi extrase, bănuiesc cu o seringă? De unde știu eu că o doză nu va conține toate nanoparticulele de vaccin iar alta nici una? De unde știe cel care scoate dozele din flacon unde sunt nanoparticulele de vaccin din tot lichidul ăla în care sunt păstrate? De unde știu eu că am fost vaccinat cu vaccin și nu doar cu diluant?

Trebuie admis că producătorul și-a luat toate măsurile încât să nu poată fi tras la răspundere pentru că condițiile de păstrare, manipulare și lucru sunt atât de dificil de menținut și respectat încât acesta oricând poate spune că nu i-au fost respectate condițiile impuse de prospect. Așa că trai nineacă pe pielea proștilor.

Cîțu are nevoie de un congelator

Că tot vorbim de temperaturi, frigidere, congelatoare și condiții de păstrare a mărfii, se pare că premierul proaspăt desemnat și ales și numit și votat tocmai și-a asigurat carnea pentru cel puțin un an de zile, acuma singura lui problemă ar fi cum să o păstreze. Probabil va comanda un congelator din cele care transportă cutiile cu vaccin, sau poate îi pune la dispoziție domnul ministru Ciucă un spațiu de depozitare de la Cantacuzino, pentru că după Ordonanța de urgență de azi, sunt convins că vor fi foarte mulți donatori care vor dori să îi căptușească frigiderul. Dacă ne gândim numai câți pensionari militari așteptau indexarea din Ianuarie, pe care nu o vor mai primi ajungem la concluzia că domnul Cîțu, cu guvernul lui cu tot nu ar trebui să își mai facă probleme cu carnea tot mandatul și ceva peste. Domnul Ministru Ciucă ar putea face un face un asemenea gest că oricum armata a devenit Maica Tereza bună la toate, a preluat sarcinile Jandarmeriei în paza unor obiective, face treaba DSP-urilor, spitalele militare sunt pline de civili(si medici si pacienti), armata asigura fluidizarea traficului la întoarcerea ”diasporei” de la ”lucru”, armata preia, păstrează și repartizează vaccinurile, tot ce nu vor su nu pot face altii, preia armata. Dar când e vorba de salarii, armata e trimisă la colț, pentru că acolo e locul ei. La congelator. Dar unul pentru Cîțu, cred că se mai poate găsi.

După cum se vede din materialul de mai jos, adio creșteri de pensie, indemnizații, salarii medii, indexări pe anul 2021.

Bineînțeles, nu va scădea nimic, totul va fi însă înghețat. Eu cred că am fost păcăliți, ăștia de la Pfizer ne-au mințit, nu vaccinul va fi ținut la minus 80 grade, ci pensiile salariile și indemnizațiile noastre. Și nouă ne spuneau că au adus frigidere pentru vaccinuri. Hai să fi serioși, căutați în ele și veți găsi doar venituri.

Bineînțeles că magistrații nu sunt afectați, nimeni nu vrea să îi deranjeze, de aici trăgându-se o singură concluzie: politicienii se tem să îi supere pentru că se știu cu schelete prin fișete. Eu înțeleg că CCR a decis că nu li se pot diminua veniturile pentru că ar fi un atac la independența justiției, dar nici înghețate domnule? Doamne, ce sensibili sunt, să nu răcească ptiu ptiu!Ale militarilor însă, așa cum spunea și ultima decizie a CCR, pot fi ciopârțite până nu mai rămâne nimic. Despre asta însă în alt articol. unde vom vedea cum se duc oile la strungă

Unii (militari) și-ar putea pune întrebarea dacă în acest context se vor mai acorda indemnizațiile promise prin legea 168 care trebuie să se aplice din februarie 2021, dacă nu cumva se va da o altă OUG de prorogare a acesteia pentru că ”nu e bani”. Stați liniștiți tovarăși, la modul în care au fost întocmite Normele de aplicare de către MApN, nu e nevoie de nici o OUG, prorogarea e asigurată prin procedura de aplicare stabilită de autorii legii și ai Normelor, care asigură aplicarea legi cam tot prin 2021, pentru că … se știa că nu e bani la stăpânire. Dar MApN va primi cei 2% iar contractele cu partenerul strategic nu vor suferi, de asta fiți siguri. Deci suntem în grafic.

https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/vaccinurile-anti-covid-19-despre-administrare-si-protectie

Gata pauza, capul la fund!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.