miercuri, 16 septembrie 2020

Scurse pe surse


Scurse pe surse


PLX 199 bate la ușă
A trecut o lună de când în Comisia pentru Apărare a Camerei Deputaților s-a luat decizia amânării discutării PLX 199 privind ” legea reparatorie ” a L.233 , pe motiv că e nevoie de un punct de vedere comun al reprezentanților asociațiilor militarilor. Termenul acordat atunci era de două săptămâni. Au trecut 4 de atunci și încă nu avem nici o armonizare a liderilor Asociațiilor, nici o rediscutare a proiectului. Ce au făcut de atunci împricinații? Liderul în exercițiu al Forumului s-a săturat de trimis adrese către asociațiile componente  propunând o variantă de proiect și așteptând răspunsuri. Din cele 3 încercări abia dacă au răspuns 10 puse cap la cap, dar multe răspunsuri erau de conjunctură, nu  răspundeau problematicii abordate. Specialiștii MApN, și mă refer aici la DGFC și CPS își păstrează poziția, CPS ostilă față de orice cerere a pensionarilor, poziție vizibilă și din contestarea deciziei Curții de Conturi în instanță, iar DGFC prin menținerea amendamentelor care au înlocuit practic proiectul lui Leș, încercând să dovedească parcă, că se poate și un proiect mai prost decât cel al lui Leș. Mergând pe ideea că trebuie neapărat să meargă pe un proiect comun cu MAI ca și când ar exista un contract semnat între MAI și MApN nu între MApN și militari, DGFC nu vrea să renunțe în ruptul capului la articolele criminale introduse în proiect dând vina și pe MAI dar și pe lipsa fondurilor.  Ar mai fi o speranță, marți, 22.09.2020 când la sediul ministerului va avea loc o convocare a președinților asociațiilor din MApN, componente ale Forumului. Poate acolo vor reuși să se pună de acord, deși unii, rămași poate datori pentru gradele și cocorațiile primite în ultimii ani, vor susține în continuare proiectul aprobat în Comisia  pentru Muncă și care practic pune capac tuturor amputărilor de până acum, trimițând actualizarea la un termen care nu va veni niciodată și  scoțând indexările din procesul actualizării, adică ceea ce a făcut deja dar ilegal CPS cu indexarea din 2016. Și uite așa din această propunere se poate vedea și înțelege cine a fost cu ideea ne-includerii indexării din 2016 în actualizarea din 2017. Păi cine altcineva decât cei care acum susțin scoaterea indexărilor, prin lege, din procesul actualizării, modificând ei, nu politicienii, un alt articol al L223.
Între timp, după amânarea din 14 august, celelalte structuri asociative care mai fac figurație pe internet, și-au mărit decibelii. SCMD promite și îndeamnă la lupte de stradă în condițiile în care are deja o experiență de 10 ani de  frecții. Liderii LADPM se întreabă la rândul lor și întreabă dacă e cazul să înființeze ”un partid al militarilor” ca și când nu ar fi deja înființate 3, unul al lui Oprea, altul al lui Săvoiu și al treilea al lui Peia, numite toate la înființare  ” partidul generalilor”. Poate chiar ar fi cazul să înființeze partidul generalilor în care să intre numai generalii, că și așa au ajuns mai mulți decât caporalii și să se mintă acolo între ei, să își promită unul altuia că va lupta pentru drepturile lor, să își dea țepe să își țină prelegeri, să facă ateliere de lucru, să se laude cu realizările din tinerețe să mai tragă câte o agapă și să se laude acasă că iar au mai dus un război.  Cine crede că înființarea unui partid al militarilor ar fi soluția,  nu știe ce vorbește. El nu vede că noi nu suntem în stare să înființăm sau să funcționăm nici ca asociație a militarilor, dar vrem un partid, care probabil să și candideze la alegeri. Păi la prima listă de alegeri partidul s-ar decima.
Deci, pe plan asociativ  în afară de apeluri și înjurături pe facebook, nimic notabil. Poate ar trebui dată o lege și desființate toate asociațiile militarilor și apoi introduse criterii crâncene de înființare care prin lege și nu statut, să oblige pe lideri să tragă în jug nu să ceară grade, bilete de tratament și decorații. Dar vorbesc prostii. Cine să dea o astfel de lege ?
Raețchi, ”nepriceputul”
Cel care făcuse scandal și anunța cu surle și trâmbițe că PSD-ul își bate joc de militari și nu vrea să  pună în discuție în Comisia Pentru Apărare a Camerei Deputaților PLX 199, mister Ovidiu Raețchi, a plecat în campanie cu mașca, cașca și bastonul de mareșal în banduleră. Ca orice campanie de politician, indiferent de partidul din care face parte, domnul Raețchi în încercarea sa de a câștiga sufragiile purtătorilor de haină sau sânge kaki, vorbește prostii de la cap la coadă. Pe data de 17 august, Ovidiu varsă o lacrimă de crocodil în gamela spartă a militarilor vorbind despre ”o nouă lege a pensiilor” pe care Ciolacu, care între noi fie vorba este mai ”liberal” decât el, pentru că guvernul Orban a ajuns la putere și se menține pe aceeași poziție datorită lui, cel care mimează opoziția, cică ar bloca-o la mantinelă. Iată ce declara Ovidiu pe data de 17.08.2020:
Scurse pe surse

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.