duminică, 28 mai 2017

În PSD gura bate curu

raspuns ministerul muncii
Cu riscul de a fi certat iarăşi de unii pudibonzi voi păstra această expresie în articolul meu pentru că reflectă până la identificare faptele celor ce vor fi prezentaţi mai jos. Nici nu ştiu cu care să încep, pentru că e o aşa mare aglomeraţie,  de ai crede că e concurs, sau se dau ceva milioane de euro celor care reuşesc să se afirme. Expresia în sine este cunoscută ca exprimând situaţia în care un om, din plictiseală, teribilism prostie, sau chiar proastă educaţie, deschide gura şi spune lucruri pe care de altfel nu le-ar spune dar le vorbeşte gura fără control şi astfel se faultează singur sau dă  altora ocazia să îl taxeze.  O să îi prezint în ordinea comiterii faptelor .
1.       Cătălin Rădulescu . Vi-l amintiţi ? Este deputatul cu mitraliera, cel care cu ocazia protestelor de la Victoria de când cu Legea graţierii, se lăuda că el are o “mitralieră” cu care a tras la revoluţie,o armă “de panoplie” cu care este gata să tragă oricând i se pune lui pata. Se mai lăuda acest gură-spartă şi că el este revoluţionar deci merită şi respectul naţiunii. Ei bine, aşa cum spuneam încă de atunci,  marele revoluţionar  s-a băgat singur la rece, pentru că parchetul a deschis un dosar “în cauză” cum le place lor să spună, s-au făcut cercetări şi s-a descoperit că domnul avea acasă pe lângă o armă deţinută legal, şi alte elemente de armament şi muniţie  pentru care nu avea autorizaţie, de aici beleaua. Şi pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură, luat la bani mărunţi s-a descoperit că nici mare revoluţionar nu prea a fost iar acuma se fac cercetări in rem privind obţinerea certificatului de revoluţionar. Se poate spune că domnul deputat are gura cât buca şi mintea cât nuca.
2.       Bacalbaşa. Cine nu îl ştie pe domnul deputat(altul?) Bacalbaşa, tot membru PSD  medic, fost  preşedinte de consiliu Judeţean, deputat, scriitor, un om de spirit. Personal îl simpatizam şi încă îl simpatizez pentru mintea ascuţită şi chiar şi nota aparte pe care o face în cadrul politicienilor români. Despre el nu se poate spune că nu are ce căuta în Parlament dar se poate spune că uneori, orbit de patriotismul de partid, sau luat de val uită că vorbeşte în faţa Parlamentului, nu îi propriul cabinet medical şi că “duşmanul vegheşte” aşa că este nevoie de un mai mare autocontrol. Într-o dispută la tribuna parlamentului cu un confrate din Vaslui, cunoscut şi el pentru gura mare, doctorul a depăşit,  nu decenţa incintei, pentru că ce s-a spus de-a lungul anilor în acea sală, depăşeşte cu mult ceea ce a spus doctorul şi chiar ce spune un birjar pe capră, ci nivelul lui de educaţie şi eu pentru asta îl sancţionez. Se aude însă că va fi sancţionat şi tras de urechi şi de partid. Asta e, gura, bat-o vina.Nu ştiu dacă distinsul doctor va rămâne cal sau şa, dar précis se va bate saua ca să priceapă şi calul.
3.       Olguţa Vasilescu. Ei, cine credea că va ajunge olteanca lider în bătutul ..părţii dorsale”? Vă mai amintiţi probabil discursul său din faţa feţelor europene, discurs suţinut în Olglish, când putea să vorbească în frumoasa limbă maternă şi scăpa de critici. Dar ea nu, ea a vrut să arate că e mai tare decât fularul de mohair. Ei bine, deşi era de aşteptat, nu s-a potolit. Numai că de data asta doamna Olguţa a spus corect ceea ce a spus, dar îşi dă totuşi peste gură singură, pentru că pe de o parte, în legea salarizării susţine blocarea pensiilor speciale până în anul 2022, din motive clare de lipsă de lichidităţi în celebrul articol 40 al legii, incluzănd şi pensiile militare în rândul celor speciale. Necunoscătorii i-ar da dreptate numai că domnia sa, -repet, de data asta pe bună dreptate şi corect- pe de altă parte, răspunzând unei scrisori trimise de un grup de asociaţii ale militarilor-   spune că de fapt pensiile militare nu mai sunt sau nu sunt pensii speciale, ci pensii militare. Iată ce spune domnia sa negru pe alb. “ Începând cu data de 1 Ianuarie 2016, pensiile militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special au devenit pensii militare de stat şi au ieşit din cadrul sistemului unitar al pensiilor publice, fiind incluse în SISTEMUL PENSIILOR MILITARE DE STAT. “ Nimic mai adevărat, dar atunci de ce sunt incluse pensiile militare în articolul 40 al legii salarizării care se referă la pensiile speciale? Cine răspunde la întrebarea asta? Oricum acest răspuns al doamnei Olguţa poate fi folosit în instanţă dacă cineva va ataca articolul. Mai spune însă doamna Vasilescu ceva înteresant în acel răspuns: “Totodată menţionăm că Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale nu a fost iniţiatorul niciunui demers cu privire la modificarea şi completarea Legii 223 privind pensiile militare de stat. “ Acest răspuns este foarte interesant, pentru că dovedeşte că modificările prin care le sunt amânate restanţele şi actualizările militarilor, au fost clocite, propuse şi introduse de ministerele care gestionează pensiile militare, aşa că se dovedeşte ceea ce mulţi nu admit, şi anume că militarii sunt faultaţi de purtătorii de uniformă, nu de civili. Probabil pentru acest răspuns doamna Olguţa va fi pusă în discuţia CEx al PSD, la viitoarea şedinţă, sau se va găsi un acar Păun dându-se vina pe  o greşeală  de comunicare.
Succes PSD, cine se înscrie pentru următoarea rundă ?
PS: Pentru cei care mai au dubii legat de influenta razelor de soare asupra tablelor la mare iată ce declara într-un interviu domnul general Ciucă Nicolae,  privind   modul în care s-a lucrat la Legea salarizării unice, pe partea militară:
„Pot să-i asigur, însă, pe camarazii noștri, că am discutat pe marginea acestei legi, într-o ședinţă coordonată de secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Mircea Dușa, cu contabilii-șefi de la toate categoriile de forţe, de la toate comandamentele, cu specialiștii de la Direcţia Financiar-Contabilă și din celelalte structuri cu responsabilităţi pe acestă linie.Proiectul de lege a fost îndelung dezbătut, amendat și modificat, astfel încât, așa cum arată acum, asigură, din punctul nostru de vedere, o justă reașezare a sistemului de salarizare din armată.”
QED.
http://presamil.ro/general-nicolae-ciuca-seful-statului-major-general/

În PSD gura bate curu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.