joi, 7 mai 2015

Ziua Trupelor Terestre la Craiova

După tragerile din poligonul Balta vedre, Comandamentul Brigăzii 2 Rovine de la Craiova a continuat seria activităţilor dedicate Zilei Trupelor Terestre.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Participanţi: Actuali şi foşti membrii ai Bg 2.
Locul desfăşurării : Tancodrom, sau mai precis fostul GAZ al Brigăzii, din Obedeanu.
Data: 23.04.2015, începând cu orele 14.30 pentru invitaţi. De data aceasta activitatea s-a adresat numai militarilor activi şi în rezervă, fără presă, a fost cum se spune o activitate internă.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Activităţi desfăşurate: Concursuri sportive între unităţi, la tenis de câmp şi de masă, cros, volei, aruncarea grenadelor şi bomboana pe colivă, trasul la frânghie. Fără îndoială cea mai spectaculoasă probă a fost trasul la frânghie, unde efortul a fost maxim pe unitatea de timp şi a cerut concentrare şi tehnică, nu numai muşchi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bineînţeles spectatorii, galeriile echipelor au concurat şi ele la îmbărbătarea concurenţilor, tensiunea fiind întinsă la fel ca şi frânghia.
Iată clasamentul pe probe sportive:
tenis de masa simplu: 1. Plt.maj. Triţoiu Gabriel – B. 205 A.A.; 2. cap. Motroc Cristi- Cp.220 Spr. /Bg. 2 I; 3. Plt.maj. Anghel Marinică – B. 20 I.
tenis de masă dublu: 1. Bg. 2 I; 2. B. 205 A.A.; 3. B. 20 I
tenis de camp simplu: 1. plt.adj.pr. Ghiţă Ctin – Bg. 2 I. ; 2. Plt.maj. Davidescu Radu – B.26I. ; 3. Mr. Ioniţă Mihai – B. 20 I
tenis de camp dublu: 1. B. 26 I; 2. Bg. 2 I.; 3. B. 20I.
campionat militar de cros: 1. B. 26 I.; 2. B. 205 A.A. ; 3. B. 20I.
campionat militar de volei: 1. B. 20 I.; 2. B. 205 A.A.; 3. Bg. 2 I .
campionat militar de cros: 1- B. 26 I.; 2. B. 116 Spr. Log. ; 3. B. 22 I.
aruncarea grenadelor de mână la precizie: 1 . B. 20 I.; 2. Bg. 2 I. ; 3. B. 26 I.
tras la franghie : 1. B. 26 I.; B. 20I. ; Bg. 2 I.
Din câte se vede statistic cele mai multe locuri 1 le are B26, deci ar putea fi declarat câştigător la clasamentul general.
Vărul Leştaru hâtru cum îl ştiu cei care au lucrat cu el, a zis că s-a făcut o greşeală că a fost introdus B 26 în concurs, era mai rapid şi mai simplu să i se dea locul 1 şi apoi ceilalţi să concureze pentru locurile 2 şi 3. Alţii, mai hâtri spuneau că de fapt B.26 a fost cel mai tare la tras sforile sau la frânghie, cum i se mai spune. Fiecare cu părerile lui. Trecând peste glumă a fost un eveniment extrem de reuşit, am văzut între participanţi, între colegii din interiorul brigăzii un spirit de competiţie plin de fair-play şi camaraderie. Felicitări sincere pentru această atitudine. Vremea a ţinut cu organizatorii şi participanţii, probabil că Sfântul Gheorghe a avut mare trecere în faţa lui Doamne-Doamne pentru că vremea a fost cu adevărat Dumnezeiască.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nota 10 la organizare, nota 10 la realizare, nota 10 la iniţiativă. Pe lângă concursurile militare a mai avut loc un concurs cum nu ştiu dacă a mai avut loc până acuma în armata română.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pentru că orice activitate aniversară se garniseşte cu o gustare, cineva, o persoană din serviciul logistic al Brigăzii a avut idea să se scoată cu această ocazie în câmp şi Bucătăriile Rulante Auto, la care să se gătească meniul ce va fi servit, de la care bineînţeles nu a lipsit tradiţionala fasolică la cazan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Doamna Lt Col. Rucsandra Claudia a lansat ideea, comandantul brigăzii domnul Gl.Bg.dr. Dorin Blaiu a adoptat-o şi îmbunătăţit-o propunând un concurs şi la acest nivel şi aşa s-a ajuns ca fiecare unitate să îşi organizeze propria sală de mese, aducând propriile bucătătii de campanie, propunând propriul meniu care să fie jurizate de o comisie al cărei preşedinte a fost chiar iniţiatoarea doamna, Lt Col Rucsandra Claudia.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A fost şi aici o întrecere de pe urma căreia au avut de câştigat cu adevărat toţi cei prezenţi. Nu ştiu cum au fost celelalte meniuri, nefiind membru al juriului nu mi-am permis să gust din meniurile tuturor unităţilor, dar pot spune că cel pregătit de Master Chef Dorin a fost nu doar bine ales ci şi bine gătit.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Iată însă clasamentul şi la acest capitol:
Cea mai frumoasă sală de mese:
1. Comandamentul Brigăzii
2. B 26.I
3. B116. Sprijin Logistic
Cel mai bun bucătar
1. B20.I
2. B26.I
3. B116 Spr. Log
Cea mai bună organizare:
1. Cmd. Bg.
2. B26.I
3. B 116.Spr. Log
Nu ştiu câte persoane din cele care au fost prezente la activitate au văzut cum arăta locul înainte de eveniment sau ştiu câte eforturi au depus cei care îl au în administrare, respectiv militarii B20. I pentru a da posibilitatea desfăşurării activităţii în condiţii de excelenţă.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
O constatare:
OLYMPUS DIGITAL CAMERAŞi aici rezerviştii au fost printre cei (mai) activi…..

Pentru eforturile depuse înainte şi după activitate, merită nota 10 şi Lt.Col. Coman Ionuţ Florin şi toţi subordonaţii săi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Le doresc tuturor militarilor din Brigada 2 „Rovine” şi din toată armata României să aibă parte numai de astfel de „lupte” şi competiţii şi să nu li se termine „muniţia” niciodată!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Felicitări încă odată organizatorilor, participanţilor, iar din partea celor invitaţi un românesc Mulţumim!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mulţumiri  comandantului brigăzii şi pentru corectitudinea şi eleganţa cu care a ştiut de fiecare dată să trateze pe toţi reprezentanţii asociaţiilor militare din garnizoană cu respect, echidistanţă şi imparţialitate, indiferent că reprezentau ANCMRR, SCMD, ROMIL sau alte asociaţii. 10 cu felicitări domnule comandant de brigadă.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
PS : Auzind că e vorba de fasolică cu ciolan şi gogoşi, mai ales gogoşi,  premierul Victor Ponta s-a gândit să ţină o şedinţă de guvern la Craiova şi ca să nu vină cu mâna goală a adus şi ceva colegi din Bulgaria şi Serbia, numai că nu ştiu cum a făcut că a fost din nou defazat, a ajuns prea târziu. Dacă ar fi venit cu o zi înainte, îl puteam întreba şi eu aşa, ministerial: ce faci bă Victore venişi şi tu la o fasolică? Am ratat ocazia….


Ziua Trupelor Terestre la Craiova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care posteaza comentarii sunt raspunzatori pentru comentariile pe care le fac.