luni, 10 decembrie 2012

Ponta îi ia locul lui Băsescu

 

Ponta îi ia locul lui Băsescu


Nici nu se număraseră voturile, nici nu cântase cocoşul de trei ori şi Ponta deja trădase. Imediat după închiderea urnelor, când conform exit- polurilor  se configura victoria clară şi confortabilă a alegerilor, Până să se numere voturile, neforţat de nimeni, neîntrebat de nimeni, fără să se consulte cu Antonescu, Ponta s-a grăbit să anunţe pe cei care au votat USL că au votat degeaba, că degeaba au dat o majoritate confortabilă USL pentru a nu mai sta la mâna altora, el a decis cu de la sine putere, împotriva voinţei majorităţii, că intenţionează să trădeze votul românilor aşa cum l-a trădat şi la referendum şi poartă discuţii cu UDMR pentru a forma împreună guvernul şi majoritatea pe care oricum o avea. Pentru asta scoate la bătaie necesitatea schimbării Constituţiei, ca şi cum românii îl mandataseră să schimbe Constituţia şi numai aşa o putea face pentru a-i mulţumi.
Ţin minte că în urmă cu o săptămână Antonescu făcea apel la români să iasă la vot pentru a nu mai fi nevoiţi să suporte şantajul UDMR. Românii l-au ascultat şi au adus UDMR în pragul neintrării în parlament. Ascultând însă mesajul domnului Ponta imediat după închiderea urnelor, vizavi de intenţia de a forma o „majoritate constituţională „ cu ajutorul UDMR, mă întreb dacă nu cumva acesta a fost un mesaj pentru pesediştii care numărau voturile, că UDMR va trebui să aibă obligatoriu minim 5% . Şi mă întreb ale cui interese le urmăreşte domnul Ponta, dacă Antonescu a cerut sprijin şi participare masivă la vot pentru a scoate UDMR în afara pragului electoral ? Tare îmi e teamă că Ponta urmăreşte scoaterea PNL de la guvernare şi o coabitare cu UDMR. Practic ar fi imposibil, dar dacă bate palma cu Băsescu o viitoare guvernare UDMR ARD, PSD, UNPR nu este exclusă. Întâmplător, cu o zi înainte de alegeri, Băse iese şi el în faţa maghiarilor şi le cere să participe la vot. De ce oare ? Ale cui interese le apără Băsescu  prin acest mesaj?
Întrebările sunt retorice, este ordin de la împărăţie ca România să se federalizeze, a spus-o Ponta la Craiova în ziua încheierii campaniei electorale, dar a folosit alt termen, un eufemism, „regionalizare”. Mai contează ce cred, ce doresc sau ce votează românii ? Bineînţeles că nu. Ponta se crede acum viitorul călău al românilor, el decide cu de la sine putere cine sa facă legile în Parlament, el schimbă Constituţia îşi asigură majoritatea parlamentară pentru a tăia şi spânzura, aşa cum a făcut şi Băse  după ce a devenit preşedinte. Şi asta o face când încă nu a fost numit prim ministru şi în condiţiile în care Dragnea anunţă că USL are asigurate două treimi din locurile în Parlament, chiar şi fără UDMR.  Antonescu-le, trezeşte-te băiatu, că nici nu ştii când deschizi ochii şi nu mai eşti la guvernare. Şi nu mai pleca la Viena, că s-ar putea să pierzi avionul de întoarcere. Români, vi se pregăteşte o poantă. Ponta deja i-a luat locul lui Băsescu în comportament. Ce vă faceţi când cei doi vor bate palma ? Amândoi vor binele UDMR-ului, nici unul pe  al românilor. Cei doi patrioţi vor conduce România braţ la braţ.
La asta, aşa ca bonus se adaugă ştirea trecută cu vederea şi aproape neglijată, că 78 la sută din românii din Alba sunt de acord cu otrăvirea solului, apelor şi sufletului românilor, de dragul unor bani şi a unei campanii feroce desfăşurată de compania canadiană pentru folosirea cianurilor la Roşia Montana. Până şi Antena 3, sau Voiculescu a pus botul la reclamele lacrimogene ale celor care „vor să lucreze” şi alţii cum lucrează ei. E plină ţara de oameni care vor binele altora  cu forţa. Este malefic, mizerabil, să pretinzi că aperi interesele românilor, dar în acelaşi timp să umpli emisiunile  postului cu reclame la otrăvirea pământului. „Îţi doreşti un viitor sigur pentru tine şi copii tăi!!!”Aşa se laudă Antena 3 între două reclame cu Roşia Montana. Cu un cioban ca Becali în parlament, vom merge ca oile la tăiere.

Ponta îi ia locul lui Băsescu

5 comentarii:

  1. Felicitari dnei. Cristiana ANGHEL în SENATUL ROMÂNIEI și am convingerea că se va lupta până la capăt pentru drepturile noastre, ale militarilor în rezervă și în retragere.

    RăspundețiȘtergere
  2. mda, sincer dezamagit de scorul extrem de slab obtinut de pdl. asa-i cand mergi cu blaga, trimiti in fata o baba betiva ca macovei iti vopsesti parul (mru, neamtu (ard)) si dai la o parte vectorii principali ai propiei guvernari. boc si udrea.

    ei bine mult hulita udrea a fost singura care a purtat o batalie pe bune cu sanse la vot a scos 45% cred, iar filiala conduse din umbra de boc a fost singura performanta la baioneta cu usl (cluj).

    tot timpul ti-am spus, boc nu-i tampit boc e om politic.

    daca ma gandesc la paiatele blaga, mru sau neamtu ma bucur ca a iesit cum a iesit

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana aseara am crezut ca tuica de Gorj este slaba. Dar se pare ca m-am inselat si e mai tare decat palinca de Ardeal. La unii le ia mintile si doar daca o miros. E bine ca la bautura sa nu vorbesti. Daca nu era asa atunci e nasol...
    In ceea ce priveste Rosia si gazele in Dobrogea , papagalii sau nu au votat sau habar nu au de implicatiile acestor proiecte.
    In legatura cu regionalizarea sau federalizarea Romaniei, tu ca militar instruit ai impresia ca dupa 1990 noi ne decidem singurio soarta? Sau crezi ca chestia cu UDMR a fost aruncata doara asa din cauza aburului ,, de cianura ,, ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Micutule, ti s-a parut cumva ca sunt venit cu pluta, sau era o intrebare retorica?Eu de mult trag semnalul de alarma.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.