luni, 1 decembrie 2014

Revenirea la normal

 leaving normal
Au trecut două săptămâni de la Marile Alegeri din Noiembrie, în urma cărora aproape  jumătate din Românie a căzut în extazul din fundul grădinii, cam la fel cum căzuseră și în Decembrie 89. Ai fi zis că România vrea cu tot dinadinsul să devină o țară europeană, că în sfârșit se vede o schimbare în atitudine, în justiție, în politica românească, în activitatea parlamentară, dar nu, nicio minune nu poate ține mai mult de trei, trei ore, trei zile, trei săptămâni, trei luni, 3 ani. La noi au trecut două și gata, ne-am revenit la normal, gata cu minunile.
S-a întors domnul Ponta
S-a întors domnul Ponta de la recuperare. La plecare a spus că merge să se refacă în familie. Familia s-a numit Ghiță, acest Johannis al PSD. Divorțează Ponta? Nu știu, dar se pare că e dragoste mare între el și Ghiță. Lumea credea că se va întâmpla o minune, că după o săptămână de cugetări la rece va realiza că el este de vină pentru eșecul  de la alegeri, pentru că el a decis tot, nimic nu s-a întâmplat fără știrea lui, nici scandalul din diaspora, nici proasta mobilizare din țară, că doar el a tot bombardat presa cu sondaje în care apărea pe un cal alb făcându-și intrarea în Alba Iulia, ca Mihai, colegul lui Zgonea. Cine credea că la întoarcere va demisiona din partid sau de la guvernare sau va fi mai umil s-a înșelat. Ponta a revenit la normal, același infatuat, încăpățânat, plin de el, egoist și inconștient. A mai schimbat un ministru, va mai schimba câțiva pentru că ori de câte ori o dă în bară, el aruncă pisica în curtea altuia. Va urma o nouă remaniere, nici nu știu a câta, dar știu că în 2 ani a schimbat cam 3 guverne, numai el nu se schimbă. Vor urma schimbări și destituiri și la partid, va da și de acolo câțiva oameni afară, pe cei care nu îl laudă, că așa e în PSD. Eu zic să nu mai caute vinovați pentru eșec, de vină este Dogaru, cel care se lăuda că a bătut palma cu el, i-a acordat ultima șansă și i-a pus la dispoziție ”specialiștii lui” pentru campanie. Mai vrea cineva specialiști ca Dogaru? Până una alta, uite că ăștia de la DNA le stricară întâlnirea și dădură buzna în primăria lui Olguța, tocmai când ea era laBruxelles. Să te ții jale.
PLN –ul se bruderșefște
Nici Johannis nu se lasă mai prejos. Era gata-gata să stabilească un record, să fie singurul președinte care nu vizitează un licurici înainte de instalare, dar și-a revenit. După ce i-a cântat cocoșul american de trei ori, felicitându-l pentru reușita la care personal nu a avut nici un merit, iată că este chemat la Poartă, să primească firmanul, indicațiile, direcția și să i se spună între patru ochi că fără sprijinul lor, cu tot efortul german tot neica nimeni ar fi rămas cu  casele lui cu tot. Așa că nu vă speriați, am revenit la normal, nici un președinte neinstruit  de  Washington. Gurile rele spun că ar fi chemat de fapt ca să dea socoteală pentru legăturile cu Renato Usatîi, comunist rus,  prin domnul  Michael Horst Schmidt,  sponsorul său de campanie, unul din puținii săi prieteni și  despre Proiectul România, dar și despre numirea domnului Mihalache ca șef al cancelariei prezidențiale. Nu ar fi exclus ca varianta Mihalache să nu mai stea în picioare după întoarcerea din State și atunci se va vedea cât de tare se ține domnul Johannis.  Și pentru că a fost felicitat de trei ori,  a dat și el 3 băute,  după fiecare mesaj câte una, că nu e de ici de acolo să te sune americanii de trei ori în două săptămâni. La ultimul bruderschaft  au participat cică 400 de colegi de partid. Ca să nu îl ia procurorii cu biblia în mână la întrebări de unde a avut el bani să plătească 400 de cico și 400 de prăjituri, s-a decis să se plătească nemțește. Știți cum e asta? Întrebați-o pe Angela Merkel cum și-a plătit Germania datoria  pe care o avea față de România și veți afla. Cineva din partid, nu știu cine, că nu l-am mai văzut până acum pe sticlă, a sărit să spună că ei, colegii,  au decis să plătească fiecare cât a consumat, pentru că Johannis e nou și încă nu are atâția bani. Bine zis, încă nu are, că nici Băsescu nu avea înainte de a deveni președinte. Și ce nuntă a făcut Elenei, mamă-mamă, parcă tot 400 de invitați din partid, mulți dintre ei aceiași. Ptiu Ptiu!
Justiția face cadouri
Nici justiția, cea care alături de servicii a fost vioara întâi a acestor alegeri, nu vrut să se obosească prea mult, gata cu minunile gata cu anormalitatea. Se speriase românul că nu o să mai aibă cine să îi fure, cine să îi mai mintă, cine să le mai dea țepe, cine să le mai taie pădurile, cine să le mai ia terenuri retrocedate, cine să mai pună subsolul la dispoziția companiilor generalilor americani. Își făceau rumunii cruce cu ambele mâini de frică că rămân fără corupți, dar slavă domnului, ne-am revenit la normal și aici.
Pe lângă Elena Udrea cad bombele, cad capete, tot ce a fost,  a viețuit, a shopinguit, a politicit cu ea de la broască la prințul consort, sunt ridicați de procurori și chemați la ”una mică” numai ea nu, ea este pură, habar nu are săraca ce s-a întâmplat pe lângă ea, habar nu are unde sunt banii, câți bani avea în casă sau în conturi și nici de unde veneau. Aferim, asta da justiție. Și cel mai prost om din România ar observa că puntea de legătură între Cocoș, afacerile cu retrocedări, justiție și politic este doamna Udrea, numai procurorii noștri nu. Ei nu sunt proști să își bată cuie în talpă. Dar ce a uitat cineva a cui pilă este doamna Kovesi?
Dacă tot vorbim de retrocedări și justiție, hai să vedem cât de normali suntem. Vă amintiți numele Marko Atilla Gabor? Deputatul acela UDMR pentru care DNA cerea încuviințare de reținere și arestare preventivă în cazul despre care vorbeam mai sus, legat de Alina Bica, prietena Elenei Udrea. Nu m-ar mira să nu se dea curs cererii, pentru că gata, a zburat puiul cu ața, am reintrat în normalitate. Durerea însă e alta. Același personaj a fost de foarte curând condamnat la 3 ani cu suspendare în alt dosar, pentru abuz în serviciu în alt caz de retrocedare unde a jucat rolul de membru al comisiei de retrocedare a bunurilor aparținând  minorităților. Nu vă bucurați, că nu aveți de ce.  Pe scurt domnul deputat a închis ochii la un fals in acte, prin care o clădire în care ființau două școli, a fost ”retrocedată” în baza unor acte false Bisericii Reformate din Sf. Gheorghe. Paguba adusă statului se ridică la numai 1.300.000 euro. Într-o primă instanță domnul deputat fusese condamnat la 3 ani cu executare, alături de complicele său, domnul  Maroșan Tamaș, reprezentant al Eparhiei Reformate din Ardeal, iar Eparhia la plata pagubei aduse statului. Era prea mult, anormal pentru România. Iată însă că miercuri, 26.11.2014, judecătorii Curții de Apel Ploiești au ajuns la concluzia că e anormal să bagi la închisoare un om ca domnul Marko, sau ca domnul  Tamaș și le-a redus pedeapsa la 3 ani cu suspendare  scutind totodată  și Eparhia Reformată de plata banilor. Deci făptuitorii dovediți rămân și cu banii și cu clădirea și în libertate. Normal nu?
Tu ești Mircea?
Aceeași justiție română revenită la normal s-a gândit să facă o bucurie domnului Traian Băsescu supărat că pierde Cotroceniul și Vila Lac și piscina și coabitarea așa că i-a dat drumul fratelui prezidențial cică arestat la domiciliu. Întâmplător, dar cu totul și cu totul întâmplător, nu pentru că ar fi planificat cineva ceva, a doua zi după eliberare domnul Mircea Băsescu își sărbătorește ziua de naștere. Ca să vezi coincidență. Pe lângă el iese și prietenul Căpățână că doar amândoi au luat banii de la familia Anghel, nu? Deci cine se speriase cumva că lui Mirciulică îi va cânta cucul la gherlă,  să îi vie inima la loc, că doar Traian a promis că după ce nu mai e președinte se ocupă de fratello. Să mai spună cineva că nu are el cuvânt.
An la an
Tot cuvânt au și parlamentarii care nici nu au trântit bine legea amnistiei că iată că revin la ea și o pun pe tapet din nou, dar cu altă pălărie cică. Ca să vezi, cică au multe plângeri la CEDO pentru condițiile grele din pușcării și nu au altă soluție decât să elibereze pușcăriașii. Pe ei nu îi interesează stoparea fenomenului infracțional, ce treabă au ei cu asta, pe ei condițiile din pușcărie îi interesează, așa că în loc să înăsprească pedepsele și să aplice legea, ei amnistiază în draci ca să înmulțească numărul infractorilor  în libertate, fie ei parlamentari sau nu. Așa s-a ajuns ca un violator care a violat o fetiță de 8 ani, condamnat inițial la 20 de ani de pușcărie a reușit să scadă pedeapsa la 15 ani și iată că, minune, nemaicomițând nici un viol în pușcărie din lipsă de material minor, a fost eliberat după 8 ani. Deci a făcut doar 8 ani de pușcărie, câte un an pentru fiecare an de viață al fetiței, AN LA AN cum se spune . Nu vi se pare corect? Dacă fetița ar fi avut 2 ani, justiția română, sublima justiție română i-ar fi dat 4 ani de pușcărie și el ar fi făcut jumătate, ca să fie an la an. Normal nu?

Și moldovenii sunt români
Normalitate este și ce se întâmplă în Moldova, că doar și ei sunt români nu? Presa face mare caz mare de o așa numită încercare de lovitură se stat în care ar fi implicată o grupare Antifa, care ar fi manevrată, folosită de șeful unuia din partidele înscrise în luptă la alegerile parlamentare are vor avea loc pe 30 Noiembrie. Cică un grup de 15 oameni, tineri săraci și studenți manipulați, voiau să ia conducerea statului înainte și după alegeri, după cum declară oficialități moldovene. Să te apuce râsul și alta nu. Ce să spun, au fost găsite niște grenade, puști și muniție, coctailuri Molotov, pistoale cu amortizor și AG-7 și gata, lovitură de stat, amestec rusesc, pericol pentru democrație. Aiurea. Moldova e plină de armament de toate calibrele, dacă vrei să cumperi, cumperi de la ei și tancuri, este știută filiera sau sursa moldovenească de armament și nimeni nu a vorbit până acuma de lovitură se stat. Stați liniștiți frați români, nu e nimic, sunt alegeri în Moldova  iar cei de la putere trebuie să iasă și ei cu ceva pe strasse  și cum la ei nu ține faza cu agenții secreți că  sunt prea mulți  sau cu  Kovesi, scot și ei pe piață ce pot, că manipularea tot manipulare se numește indiferent pe ce o canalizezi, că doar români suntem.
Hai, gata, înapoi la treabă că am intrat în normal.
Revenirea la normal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.