miercuri, 17 decembrie 2014

Manda şi fosilele din PSD



“Observ cum noi, oamenii tineri din PSD suntem criticaţi de vechile şi prăfuitele figuri din fosilizatul PSD. În ceea ce ne priveşte, lucrurile sunt foarte simple: grupurile parlamentare susţin propunerile lui Victor Ponta şi suntem alături de acesta în efortul de a moderniza Partidul Social Democrat” –Claudiu Manda
Aplauze prelungite, urale, se scandează Ponta şi poporul, sau Ponta impostorul, ca nu am auzit bine!
Manda si Ponta
“În lumea asta prost făcută, într-un partid fosilizat
Când lucrurile’ncep să pută, miroase sigur a .. păcat.” – Neacşu Marin

Dresul busuiocului
Un comunicat de presă al deputatului Claudiu Manda, ne arată disperarea care a pus stăpânire pe membrii PSD în urma catastrofalei înfrângeri la alegerile prezidenţiale din Noiembrie 2014.
După fuga în Dubai, timp în care pesediştii şi-au dat la gioale cu sârg, Ponta s-a întors revigorat şi decis să facă schimbări. A convocat plenara CC a PSD, a identificat vinovaţii pentru ruşinoasa cafteală primită, în persoana bunicuţei Iliescu, a prostănacului Geoană şi a almanahului Marean şi gata, a scăpat –zicea el- şi de petele trecutului şi de ameninţările viitorului. La vremea respectivă, supuşii domniei sale printre care se numără şi domnul Manda, şeful PSD Dolj, un relativ tânăr grangure PSD, înfiera cu mânie proletară acţiunea celor care cereau demisii şi schimbări radicale în conducerea partidului, considerând asta un afrond şi un pericol la adresa unităţii partidului şi accesului la ciolan. Să nu uităm, aporopo de ciolan, că domnul Claudiu fusese propus de Ponta în August 2014 pentru funcţia de ministru al bugetului. Citatul din debutul articolului este suficient de lămuritor  vizavi de  meritele şi calităţile care l-au recomandat.

Big Like Johannis
Între timp, după ce au încercat să dea vina pentru pierderea alegerilor chiar şi pe facebook, care cică nu le-a acceptat şi lor like-urile pentru Ponta, “ ducând astfel la pierderea alegerilor”, mai marii PSD s-au gândit la o altă găselniţă, numai să nu li se ceară să plece de la guvernare. Primo tempo, remanierea guvernului. A câta oară, că dacă socotim câţi miniştri a schimbat Ponta, repopulăm Doftana. Oare nu se găseşte nimeni să îl convingă pe domnul Ponta că după ce a încercat atâţi miniştri este cazul să încerce şi un alt prim ministru? Deocamdată încearcă să schimbe miniştrii sperând că astfel va potoli opoziţia care vrea schimbare până la capăt, dar încă nu îndrăzneşte să muşte până nu vine Johannis din Palm Beach, cu diagrama noului traseu şi schema de încadrare. Apropo, ce ciudat nimeni nu se întreabă ce face el acolo în aceste situaţii grele pentru ţară, cum se întrebau ce face Ponta în Dubai. Cum adică, ţara geme, se frământă, se stabileşte bugetul se fac guverne din umbră şi de după perdea, iar preşedintele stă cu roatele în sus în nisip? Vaaaaaaai, dacă ar fi fost altul şi nu preşedintele ales, acuma am fi ştiut şi câte fire de nisip i-au intrat în .. nas, dar este vorba de perioada de instructaj prezidenţial şi ordinul venit de la Washington spune clar: Mucles!

Socoteala de acasă
Ne întoarcem la aluatul PSD. Deci încercând să lungească boala guvernării, Ponta schimbă guvernul, micşorează portofoliile, face un guvern mai “flexibil” cu o schemă de criză, de disperare, dar criză. Sunt însă semnale că opoziţia nu va înghiţi nada aşa uşor şi atunci, secondo tempo, trebuie să le abată privirea câtre altceva. Şi uite aşa strategii PSD au scos pe piaţă schimbarea schimbării şi aruncă în eter idea ruperii puterii  politice de cea administrativă. Cică au găsit ei unde era buba şi de unde venea mirosul corupţiei şi au decis că nu e bine ca preşedintele de partid să fie şi prim ministru, aşa că propun… separarea puterii în guvern. Cu această găselniţă, speră ei să îi liniştească pe cei din PNL şi aceştia să nu mai ceară schimbarea lui Ponta, căci –iată- tot se va schimba de la sine. Este de la sine înţeles că Ponta nu va da şefia partidului care este pe 4 ani, pe funcţia de premier care azi e mâine nu e. Bună socoteală numai că ce nu realizează ei este că în felul acesta PSD îşi atinge obiectivul rămânând la guvernare, dacă opoziţia va pune botul. Această găselniţă este în primul rând dovada faptului că în sfârşit conducerea PSD a realizat că buba bubelor este Ponta şi că votul din Noiembrie a fost un vot anti-Ponta de vreme ce speră că opoziţia, media, cetăţenii vor accepta să rămână PSD-ul la guvernare dacă nu va mai fi Ponta prim ministru. Cam târziu.

Orice armăsar ajunge gloabă
Brusc domnul Manda susţine demisia domnului Ponta din una din funcţii, i se pare chiar că este o idee briliantă. Numai că în declaraţia sa domnul Manda încearcă să disimuleze realitatea pierderii alegerilor  şi o dă înainte cu îndepărtarea “prăfuitele figuri”, cu “fosilizatul PSD” făcând astfel din Iliescu ţapul ispăşitor. Dacă aşa gândeşte domnul Claudiu despre bătrânii din partid, oare cum îşi tratează părinţii şi neamurile mai în vârstă? Pe de altă parte, nu ştiu ce va spune sau cum va gândi domnul Manda peste 10 ani, poate chiar mai devreme când va veni la rampă un nou Manda sau Zgonea şi îi va spune să plece că a devenit fosilă. Ce spuneţi domnule Manda? Nu uitaţi că orice armăsar ajunge gloabă sau orice câine ajunge javră. Vă garantează cineva că veţi avea soarta lui Făt Frumos? Eu personal mă îndoiesc. Dar probabil ar fi mai corect ca la viitorul Congres, să stabiliţi şi vârsta maximă până la care un membru de partid poate sta în partid şi să decideţi excluderea celor care îndeplinesc o anumită vârstă, să zicem 50 de ani şi prind miros de fosilă. Cât mai aveţi? Mie mi se pare că déjà puteţi … să vă gândiţi la pensionare.

Unu-doi, unu-doi, faceţi toţi la fel ca noi!
Dar domnul Manda în declaraţia sa de presă nu se opreşte la reformatarea propriului partid. El chiar vrea ca toţi să simtă ca ei. Vrând să dea tonul reformării naţionale el suge-rează şi PNL-ului să facă la fel, pentru că aşa vrea el. Cu o înduiosătoare grijă el nominalizează persoanele pe care nu vrea să le mai vadă în conducerea noului PNL, uite aşa de al dracu. Domnule Manda, eu nu am nimic cu nici un partid, dar ştiţi ce spune românul despre câine şi drumul lung. Făceţi-vă domnule modificările în propriul partid şi nu mai daţi lecţii altora, că deocamdată aţi ajuns de râsul lumii, cu majoritate parlamentară, cu 70% primari şi prefecţi, cu toate atuurile, să pierdeţi alegerile. Aţi ajuns să vă arate cu degetul în toate hut-urile din Boşimania. Să nu înşţelegeţi cumva că aş susţine pe nu ştiu cine la conducerea partidelor, Doamne fereşte. Dacă ar fi după mine, aş defiinţa toate partidele, aş da o lege nouă a partidelor aş schimba legea alectorală în aşa fel încât oameniă care au ajuns până acuma pe listele de aleşi să nu mai apară, pentru că 25 de ani ne-aţi procopsit. Dar nu e după mine şi nici după dumneavoastră.
Să auzim de bine, dar nu cred.
Manda şi fosilele din PSD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.