luni, 8 decembrie 2014

Pomenile lui Oprea, decongelarea lui Degeratu şi armata asistată


oprea si ontanu
Cartoons
Motto :
Se spune că domnul Oprea se afla în concediu în Palm Beach. De la aeroport la hotelul unde urma să fie cazat se deplasează cu taxiul. Când să coboare plăteşte şi lasă un bacşiş gras, în amintirea vremurilor când şi el primea “ bacşişuri” cu ajutorul cărora a ajuns general cu 4 stele. Taximatristul, un tip la 45 de ani i-a mulţumit într-o română cu uşor accent american dar a refuzat banii.
-Mulţumesc domnule general Oprea nu e nevoie pentru dumneavoastră e gratis!
-Dar de unde ştii româneşte, a întrebat Oprea
-Păi ştiţi, sunt fost soldat roman, scos la pensie la 40 de ani, am emigrat şi m-am angajat taximetrist că altceva nu puteam face ca fost militar, nu aveam nici o calificare am fost mecanic conductor în misiuni prin Afganistan şi asta m-a ajutat să mă angajez şofer. Dacă nu aprobaţi şi votaţi dumneavoastră legea unitară a pensiilor, nu eram aici.
Nici nu coboară bine din taxi şi se prezintă un tip, la 50 de ani îi ia bagajele şi i le cară până la recepţie. Oprea îi lasă şi lui un bacşiş gras şi spre uimirea lui şi acesta îi mulţumeşte în limba română şi refuză banii, mullţumindu-i că fără el nu se gândea să vină în America. Oprea îl întreabă şi pe el de unde îl cunoaşte şi de unde ştie limba română iar acesta îi spune că este un fost militar angajat, ieşit la pensie la 45 de ani, pentru că nu a avut bani pentru şpagă să ajungă subofiţer, a emigrat în SUA unde nu s-a mai putut angaja decât portar la hotel pentru că toată viaţa făcuse pază în misiuni în Afganistan  şi în cazarmă şi asta l-a ajutat la CV să se angajeze portar la hotel.
După ce se cazează, domnul Oprea iese prin oraş şi la o tonetă vede un bărbat de 55 de ani vânzând Hot Dog. Cere  unul, vrea să lase un bacşiş dar nu i se primesc banii şi i se mulţumeşte tot în română.
- Dar tu de unde mă cunoşti întreabă Oprea, dar imediat răspunde tot el.: ştiu, şi tu eşti fost militar angajat ieşit la pensie ai emigrat în SUA…
- Nu domnule Oprea, eu sunt încă activ, ies în iarnă la pensie, dar cum în ţară nu am unde să mă angajez, până să primesc pensia, că nu am nici o calificare, am dat ceva şpagă ca să vin aici în concediu, şi acuma mă antrenez pentru noua slujbă, şi îmi scot şi banii, făcând hot-dog. M-a ajutat la asta şi faptul că toată viaţa asta am făcut, am fost gratargiul unităţii, am făcut mici pentru vizitele şi controalele de la unitate. Acolo am văzut că americanilor le plac micii şi la grătar şi la conducere şi vreau să dezvolt un proiect aici. Dacă nu eraţi dumneavoastră, nu ajungeam aici. Dacă lucrurile merg bine nici nu mă mai întorc în ţară, aplic pentru pensie on line sau mai bine vă dau eu un ciubuc şi îmi semnaţi cererea acuma?

Oprică om sucit
Aflu de pe internet că domnul Oprea Gabriel a iniţiat un proiect de modificare a legii 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor din armată. În proiectul domniei sale domnul Oprea, actualmente ministru al Internelor vrea să ne convingă că nu mai poate dormi de grija militarilor angajaţi din armată, exact în nomentul în care poliţiştii, actualii săi subordonaţi fac grevă şi protestează pentru că nu le sunt respectate drepturile. În plin scandal al corupţiei şi abuzurilor din MI care culminează cu cazul de la Bistriţa unde un şef de Poliţie punea la cale distrugerea psihică a unei subalterne, mergându-se până la propunerea de a fi violată, domnul Orea vrea să îşi spele imaginea prefăcându-se îngrijorat de soarta soldaţilor. Omul ăsta suferă de invers. MI- ul arde şi el moare de grija soldaţilor din armată.
Inutil să mai amintesc că tot domnia sa şi-a bătut joc de armată sub comanda lui Boc, apoi a lui Ponta, prin acceptarea şi aplicarea Legii 263 cu toate aventurile aplicării şi ulterioarele reparaţii, prin L-241 la care are o contribuţie majoră, în partea negativă a ei, alături de domnul Dogaru Mircea acest părinte denaturant al sindicaliştilor rezervişti. Eu nu înţeleg de ce când este ministru de interne vorbeşte de drepturile militarilor iar când a fost ministru la apărare a apărat drepturile civililor intraţi în armata pe uşa din dos şi a onţanilor –zidari ajunşi generali . Nu mai pomenesc de ocrotirea şi promovarea nulităţilor din armată, care îşi zisu mari comandanţi de arme.
Bomboana otrăvită
Practic ce propune domnul Oprea? Încearcă şi el o pomană, o colivă, dar cu bomboana otrăvită. Dacă domnul Onţanu, mâna sa dreaptă face pomeni prin sectorul 2 şi dă sarmale şi mici cu diferite ocazii, uite că a decis domnul Oprea să dea şi el pomeni. Aparent se pare că vrea să facă un lucru bun, doreşte să prelungească vârsta de “pensionare” a soldaţilor, de la 50, la 55 de ani. Am pus în paranteză “pensionare”, pentru că de fapt nu este vorba de pensionare, ci de tragere pe linie moartă până la vârsta de 65 de ani când vor avea acces la pensie, conform prevederilor legii pe care tot Oprea a implementat-o în armată. Conform legii, chiar dacă sunt pensionaţi înainte de vârsta de 65 de ani, aceştia nu vor putea beneficia de pensie până la vârsta de 65 de ani, deci este impropriu spus că sunt pensionaţi, practic ei sunt scoşi din sistem cu dreptul iluzoriu al unei pensii şi în baza unei legi care se poate schimba şi le poate impinge blidul cu linte până la vârsta de 70 sau poate 75, cine ştie, după cum vor mai decide următorii Oprea din parlamentul României. Pensionarea saoldaţilor angajaţi la vârsta de 55 de ani era convenabilă în condiţiile vechii legi când vechimea de pensionare era de minim 20 de ani ăn armată şi se puteau pensiona cu plata pensiei anticipat, dar aşa, este o porcărie. Până atunci, paşte murgule iarbă!
Sabia cu două tăşuri
Legea propusă de Oprea, ca şi celelalte la care a contribuit, este una cu două tăişuri. Pe de o parte dă, dar pe de alta ia îndoit, pentru că în primul rând, aşa cum spuneam , deşi ies la pensie la 55 de ani militarii nu vor putea lua pensia până când împlinesc vârsta de pensionare, iar cu condiţiile de trai, stressul, alimentaţia şi asistenţa medicală din România, nu ştiu câţi o vor prinde, ca să nu mai amintesc de uzura psihică din misiunile de “apărare a păcii” în stil american, renumita “Pax Americana “. Pe de altă parte, după ce sunt scoşi din sistem, chiar şi cu facultăţi şi studii făcute, cine îi mai angajează şi unde, la 55 de ani când ţara colcăie de tineri şi mai ales tinere gata să se prostitueze profesional pentru un salariu de 700 de lei, plini de forţă, de speranţă şi uşor de dus de nas , necunoscători ai drepturilor proprii. Cum să le ia faţa “tinerii” pensionari acestor copii care vor accepta să intre în probe luni de zile pe salarii înjumătăţite, bucuroşi că au bani de ţigări şi cafea pentru ca apoi să cedeze, realizând că sunt exploataţi de nişte analfabeţi bişniţari sau recuperatori ajunşi patroni?
De aia spun eu că bomboana pe care o dă acuma Oprea soldaţilor, este o bomboană otrăvită, care nu face altceva decât să le lungească chinul într-o armată în care sunt promovate doar pilele politice iar ceilalţi sunt trimişi să îngraşe cu sângele lor deşerturile afgane, irakiene sau în curând câmpiile ucrainiene. “Slavă Domnului,” măcar din Ucraina sunt aduşi mai repede şi nu apucă să prindă miros, aici trebuie să fim recunoscători partenerului strategic.

Pilat de Ponta
Dar dacă tot moare de grija armatei, ar putea domnul Oprea să spună de ce a ajuns armata sub conducerea sa în ultimii 10 ani în halul în care este, încât să nu mai fim în stare să ne apărăm propriile graniţe? Vrea domnia sa ca prin acest proiect de lege să acopere măreaţa operă de distrugere a armatei, operă realizată cu sârg prin politizarea şi uneperizarea ei, prin promovarea nonvalorilor, punerea pe butuci a producţiei de război autohtone, buticalizarea unităţilor militare, privatizarea fostelor intreprinderi care produceau tehnică şi echipamente militare, trecerea serviciului secret şi a logisticii şi înzestrării armatei sub comanda primului ministru ? Crede domnia sa că dacă face asta lumea va uita că nu mai avem aviaţie, că avem două fregate de mâna a treia bune doar ca ţintă pentru antrenamentele la trageri pe mare şi că funcţiile de conducere sunt arvunite politic? Crede domnia sa că aşa se spală pe mâini ca Pilat din Pont? Eu mă îndoiesc.
Pe de altă parte, domnul Oprea se face că nu vede proiectul de lege care va fi pus în discuţie în Camera Deputaţilor, prin care se vor reda pensile speciale, nu de serviciu, speciale, parlamentarilor şi lucrătorilor din Parlament, proiect care include şi restituirea sumenlor oprite de legile lui Boc. De ce nu introduceţi şi militarii şi poliţiştii aici domnule Oprea? Ei nu merită sau nu fac obiectul interesului şi grijii dumnevoastră?
S-a trezit Hibernatu
Să nu uit, mai apare un segment, un element, un alt general care brusc nu mai poate dormi de grija armatei. Domnul general Degeratu, fostul Şef al SMG, fostul consilier prezidenţial, fostul şef al Federaţiei Militarilor din România, acuma, după ce stăpânul Băsescu, cel care timp de 10 ani alături de Oprea a distrus nu doar armata ci şi ţara, a adus la 40 % capacitatea de apărare a ţării, iese din starea de congelare şi spune că a fost lovită capacitatea de apărare a ţării. Este adevărat ceea ce spune vizavi de subminarea capacităţii de apărare dar eu mă întreb, îl întreb şi întreb unde a fost în timpul ăsta? Unde a fost când se luau salariile şi pensile militarilor, unde a fost când militarii erau spurcaţi pentru că aveau “ pensii nesimţite”, unde era când Băsescu jignea haina militară, unde era când armata se ducea pe râpă? Unde să fie, era la Cotroceni era consilier pe probleme de apărare al celui care distrugea armata, apoi înfiinţa alături de un individ dubios , tobă de aranjamente şi manipulări , o federaţie a militarilor prin care dorea să monopolizeze vocea militarilor din rezervă ca să se audă numai ce dorea conducerea de partid şi de stat. Asta făcea domnul Degeratu, atunci, iar acuma când Băsescu trece în rezervă, iese şi domnia sa în media cu dezvăluiri “incendiare” venite dintr-o conştiină care până acuma a dormit în cizmele lui Băsescu. Nu vă e ruşine domnule Degeratu? Probabil că nu. Acuma vreţi să azvârliţi în spinarea celor ce vor urma şi vă vor urma la conducerea destinelor armatei, toate nelegiuirile făcute sub oblăduirea lui Băsescu şi sub ochii închişi ai conştiintei care acuma a prins glas. Nu ieşiţi din front domnule general, este tâziu, staţi acolo unde aţi fost şi până acuma, ciocul mic, urmaţi-vă soarta alături de cei pe care i-aţi slujit. De ce iese abia acuma domnul Degeratu să ne spună cât de gravă este situaţia în armată, nu cumva ca să arate noului preşedinte cât de capabil este şi ce capacitate de sinteză are? Se gândeşte la o nouă poziţie de consilier la Cotroceni şi începe să scuipe mâna pe care a pupat-o ca să arate că nu a fost de acord cu ceea ce a făcut ? Aşa cum spuneţi domnule Degeratu, este târziu, este prea târziu să mai faceţi ceva pentru armată. Armata nu o mai slujiţi de mult, nu încercaţi să ne impresionaţi domnule Degeratu. Eu nu vă mai numesc Degeratu, eu v-aş numi Hibernatu.
O armată asistată
Nu ştiu cum vor reacţiona militarii activi la această găselniţă a domnului Oprea, ştiu doar că cei care sunt déjà în rezervă încă mai aşteaptă o lege a pensiilor ocupaţionale, încă mai speră că domnul Oprea va repara cumva legea 241 promovată de domnia în acelaşi stil dând cu o mână şi luând cu două, sau va promova o lege a pensiilor militare în care punctul de pensie să fie legat de salariul militarilor activi, aducând astfel rezerviştii acolo unde le e locul, lângă militarii activi, nu lângă asistaţii social, handicapaţi şi infirmi. Dar cu o armată handicapată, adică fără aviaţie, fără marină, fără coloană vertebrală, fără producţie de război, care are nevoie de asistenţă din afară pentru a-şi supraveghea propriile graniţe, recunosc, locul rezervei   lângă asistaţii social este cel mai potrivit. Nu numai rezerva ci şi armata activă este asistată, pentru că nu mai este în stare să se mişte singură, nu mai are cap, nu mai are aripi, nu mai are picioare, nu mai are coloană vertebrală.
http://www.amosnews.ro/oprea-initiat-o-propunere-legislativa-pentru-modificarea-legii-privind-statutul-soldatilor-2014-12
Pomenile lui Oprea, decongelarea lui Degeratu şi armata asistată

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.