luni, 15 decembrie 2014

Când plânge doamna Kovesi


kovesi si bugetulUite atâta e…

Săriţi, arde!
A luat foc media. Dezastru naţional, toate posturile de televiziune, dezbat drama prin care trece doamna Kovesi şi instituţia pe care o păstoreşte, faptul că nu a primit la repartiţia bugetului, banii pe care i-a cerut sau pe care îi doreşte. Săracele moderatoare de pe toate posturile tv cu gândul la procesul Media Pro, s-au şi grăbit să plângă pe umerii doamnei Kovesi şi să facă astfel presiuni mediatice pentru a ajuta săracul DNA. Pauză de plâns! Intervine pe post doamna Kovesi, pentru a se face mai înţeleasă şi a pricepe şi iapa că dacă nu se face cum vrea ea, pune şaua pe cei care repartizează bugetul. Este invitat la discuţie şi ministrul bugetului, dar surpriză, doamna Kovesi nu vrea să dezbată subiectul cu domnul ministru la tv, domnia sa a intrat doar „să spună ce are de spus”, nu să discute. Domnia sa se plânge în media dar se crede în sala de judecată. Păi doamnă procuror, dacă doriţi să rezolvaţi problema în cadru instituţional, plângeţi-vă tot instituţional şi lăsaţi televiziunile pentru cei care ştiu ce înseamnă dialogul, nu ne mai faceţi să pierdem timpul ascultându-vă milogeala. Ca simplu cetăţean mă interesează să crească bugetele sănătăţii, al educaţiei, al apărării, al administraţiei, al cercetării, nu al DNA care vrea buget separat. Şi aşa în 2014 aţi beneficiat de două creşteri substanţiale la recalculări, eu zic că e suficient.

Ce facem cu rufele?
În ceea ce vă priveşte, trebuie să demonstraţi că meritaţi acei bani, nu doar să cereţi. Pentru aceasta va trebui însă să decideţi dacă sunteţi popă sau hoţ. Mai pe înţelesul dumneavoastră, trebuie să decideţi dacă doriţi să scoateţi problemele DNA sau rufele în media, sau decideţi să le spălaţi în familie. Dacă ieşiţi cu ele în presă atunci participaţi la procesul căruia vă arătaţi desuurile, nu puneţi pumnul în gură. Dacă tot vorbim de rufe, ar trebui să faceţi ceva cu stenogramele care tot ies în presă din dosarele instituţiei pe care cu onoare(?) o conduceţi. Cum explicaţi aceste scurgeri cu miros de corupţie din dosarele care vă convin în timp ce pe altele puneţi lacăt sub pretextul că nu se difuzează date din procesele aflate pe rol. Nu am văzut, nu am auzit, nu am sesizat să fie dezbătut în presă măcar un caz cu un procuror, grefier, judecător, sau ce o fi care a vândut presei date din dosare transformând procesele în studiu de caz mediatizate, bineînţeles numai acele procese care conveneau direcţiei trasate de procurori. De ce oare? Nu v-am auzit să protestaţi cu atâta vehemenţă, aş spune chiar de loc pentru aceste încălcări grave ale legii de către oameni din justiţie, dar săriţi la gâtul unei instituţii pentru că nu vă repartizează banii pe care îi doriţi. Când o să aud că justiţia funcţionează la 40 % din capacitate, cum funcţionează Ministerul Apărării, vă aştept în media, până atunci nu mai cereţi bani doamnă procuror, se poate şi cu 99%.

Simple reclamaţii sau intimidări?
Pe de altă parte, dacă cineva face aprecieri vizavi de deciziile sau cazurile justiţiei, îl învinuiţi de ingerinţe în treburile justiţiei ameninţări şi încercări de influenţare a deciziei juridice. Dar dumneavoastră acum ce faceţi doamnă procuror, nu faceţi acelaşi lucru la adresa ministerului finanţelor şi bugetului, nu se poate considera că intervenţia dumneavoastră este o ameninţare şi o încercare de intimidare a celor care decid bugetul? În condiţiile în care lucrătorii dumneavoastră saltă de pe stradă politicieni, miniştri, deputaţi, primari, poliţişti, judecători ca inchiziţia odinioară, sau ca gestapoul, cum se simt oare acum lucrătorii din ministerul finanţelor auzindu-vă atât de furioasă la adresa bugetului primit? Pe dumneavoastră acum cine vă saltă pentru aceste ameninţări şi încercări de intimidare cu nimic diferite de orice comentariu făcut la adresa deciziilor din justiţie?Nu este asta o încercare de influenţare a procesului decizional din ministerul bugetului şi al primului ministru? Nu poate fi asta considerată drept amestec al puterilor în stat? Nu cumva vă arogaţi şi cereţi prea multe drepturi? Întreb şi eu, nu dau cu parul. Dacă cineva din afara justiţiei, informat, dar fără  dovezi s-ar fi îndoit de activitatea conducerii DIICOT sau  ar fi pus măcar un semn de întrebare vizavi de cloaca de acolo unde şeful şi adjunctul se carotau reciproc şi se învinovăţeau reciproc de încălcarea legii, ar fi sărit toată magistratura ca arsă  şi s-ar fi plâns pe la toate ambasadele că justiţia nu este lăsată să îşi facă treaba şi se crează presiuni asupra ei,  se pătează imaginea magistraţilor.  Acuma vedem că practic şefa DIICOT  este ridicată din stradă de mascaţii dumneavoastră, dar imaginea justiţiei rămâne  nepătată. Dumneavoastră personal ieşiţi pe post şi spuneţi că aceasta a comis fapte care au necesitat această intervenţie,  deşi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie  dar asta nu aduce atingere imaginii magistraţilor din România. Deci orice aţi face domnia voastră este ok şi orice am spune noi, este rău. Cine a stabilit asta doamnă Kovesi?   Părerea mea doamnă procuror este să lăsaţi media să îşi facă treaba,  să nu o mai folosiţi cum, unde şi cât  vă convine dumneavoastră  şi să rezolvaţi problemele instituţiei  instituţional, să nu mai faceţi presiuni mediatice asupra celor din ministerul bugetului şi a primului ministru. Asta dacă tot vorbim de respectarea legii, dacă nu, măcar spuneţi să ştim cum stăm.Părerea mea doamnă Kovesi, este că toate ministerele şi instituţiile statului trebuie lăsate să îşi facă treaba fără presiuni , nu numai justiţia iar ce aţi făcut dumneavoastră acuma este la fel de ilegal ca şi ceea ce a spus recent CSM  că au făcut  Ponta, Băsescu şi Macovei.
Update
Aud că în urma intervenţiei dumneavoastră televizate, ministrul bugetului a anunţat că vi se va repartiza bugetul cerut. Deci a ţinut… QED!
Când plânge doamna Kovesi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.