duminică, 7 decembrie 2014

Doi oameni, un caracter, un destin


Dogaru si Ponta
Deși personal si-au discutat de două maxim trei ori, și și atunci pe fugă, nu credeam că între Ponta și Dogaru sunt atâtea puncte comune.
Ponta și Dogaru  doi mincinoși
Ca oameni sunt la fel doi oameni care așa cum spune Vanghelie mint așa cum respiră, nu au nici un pic de respect față cei pe care se laudă că îi reprezintă, își umflă penele și se cred lideri incontestabili și providențiali. Amândoi vorbesc despre drepturile oamenilor dar se gândesc la dreptul lor personal de a profita de ignoranța, prostia, credulitatea, comoditatea și teama românilor. Amândoi sunt gata să treacă peste orice, peste oricine, pun la cale mașinațiuni, umblă cu fitile, cu bățul prin gard, azi leagă prietenii ”pe viață” mâine bagă cuțitul în spate.
Amândoi promit, amână, uită, neagă, retractează, manipulează, dezinformează pentru că deși între ei este o diferență de vârstă, au aceeași școală. Amândoi când sunt contestați, criticați trec la eliminări, distrugeri, pedepse, destituiri, pentru a scăpa de cei care le pun funcția și poziția în pericol.


Politica suspendării
Despre Ponta se știe pe cine a scalpat, despre Dogaru știu deocamdată doar sindicaliștii, cei 1800 care au mai rămas din cele 22 de mii de acum 3 ani. Și totuși Dogaru încă vorbește în numele a sute de mii de rezerviști sau milioane de membrii ai ”societății civile” așa cum Ponta vorbește în numele celor 7,5 milioane care au votat la referendum. Ponta i-a mazilit pe Geoană, Vanghelie și Geoană pentru că au îndrăznit să pună în discuție demisia lui sau a lui Dragnea, Dogaru a desființat o filială, filiala sect 4 București a încercat să instituie el o altă conducere a filialei dar a fost huiduit de oameni așa că le-a închis dreptul accesul la pagina de blog. Apoi a făcut același lucru cu filiala sectorului 6 al cărui birou , ales democratic de Adunarea Generală a filialei a fost suspendat, sau demis ilegal și abuziv tot pentru motivul că i-au pus la îndoială autoritatea și competența, au îndrăznit să îi ceară demisia. Amintesc aici și suspendarea la fel de abuzivă a domnului Constantin Monac și doamnelor Ana Winzer și Elena Cobuz tot pentru ”nesupunere”. Acești satrapi politici nu au frică de nimic, mizează pe bunul simț și lehamitea celor abuzați sperând că cu timpul se vor plictisi și vor ceda așa cum au cedat mulți de-a lungul timpului, poate și din cauza lașității dar și slugărniciei celorlalți colegi din alte filiale.

Abureli
În ceea ce privește caracterul celor doi, se poate spune că aceștia simt la fel, gândesc la fel, mint la fel, manipulează la fel. Vă mai amintiți când Ponta mergea mână în mână cu Antonescu și promitea că va repara toate nedreptățile guvernării Boc și că vrea ca UDMR să nu mai șantajeze guvernele sau să înceteze migrația politică? După ce a ajuns premier a dat cu piciorul lui Antonescu și a adus UNPR-ul și UDMR-ul la guvernare pentru că îi era mai ușor să îi conducă și controleze decât un partid ca PNL. La fel a procedat și domnul Dogaru care a refuzat să încheie un protocol la nivel național cu USL, deși îndemna filialele să o facă la nivel local. De ce a refuzat? Pentru că nu voia ca presat de sindicaliști să ceară și să obțină de la Ponta rezolvarea problemei lefii pensiilor, așa că a preferat să organizeze proteste ”împotriva lui Băsescu” în fața palatului Victoria, enervându-l pe Ponta, apoi să îl facă să semneze pe genunchi o hârtie prin care accepta să intre la discuții cu sindicatul, anexând apoi hârtia la alte cereri despre care Ponta nu avea habar lovind astfel în el exact când avea nevoie de sprijin, la referendum. Apoi după câștigarea puterii de către USL început să se laude cu prietenia lui cu ministrul apărării de atunci Dobrițoiu, și cu faptul că mai are câțiva miniștrii la degetul cel mic făcându-i pe sidicaliști să creadă că el este omul număru unu și numai prin el pot rezolva ceva dacă vor să rezolve. Nu mai fac trimitere la Legea 241 propusă nu doar acceptată de el într-o variantă umilitoare și defavorabilă pentru rezerviști mergând până acolo încât a cerut parlamentarilor să renunțe la amendamentele care ar fi făcut ca legea să fie corectă. Practic a cerut și a insistat să se accepte o lege incorectă față de pensionari. Până aici a mers marele apărător al sindicaliștilor militari din rezervă.

Dușmanii personali devin dușmanii țării
Apoi a început să lovească în toți cei care mai încercau să facă ceva pentru revenirea la o lege a pensiilor militare, dezinformând, jignind, manipulând prin câțiva căței pe care îi favorizează trimițându-le fonduri deși nu mai au unii nici numărul de membri legal acceptați  pentru a ființa ca filială. Când filialele din București și Craiova s-au întâlnit cu Oprea pentru a iniția un proiect de lege care să repare L-241/2013, a sărit în sus, declarându-i nereprezentativi deși împreună reprezentau interesele a aproape jumătate din sindicaliștii plătitori de cotizație. Apoi la alegerile prezidențiale s-a amestecat efectiv în lupta politică contrar legii sindicatelor si statutului sindicatului, mergând până acolo încât a strâns semnături pentru unii candidați. După turul 1 a declarat că a bătut palma cu Ponta pentru obținerea legii pensiilor în schimbul sprijinului electoral. Altă încălcare a legii, altă minciună a lui Dogaru. A mai mințit  că legea urma să fie pusă în discuție în parlament, dar a fost scoasă de pe ordinea de zi. Minciună sfruntată. Am dovada scrisă a unui membru al secretariatului Camerei Deputaților, că legea nu a fost niciodată nici măcar în comisiile Parlamentare, dar să mai fie și pusă în discuția plenului. Iată ce mi-a  declarat domnul Mircovici ” În privința Proiectului de lege la care vă referiți,el este elaborat de MApN și este în circuit de avizare la celelalte structuri militare.Este blocat la MI.” Menționez că acest răspuns îl am de la domnul Mircovici, membru al Comisiei pentru Apărare a Camerei Deputaților, în data de 02 Noiembrie, deci după ce domnul Dogaru declarase că din surse sigure, este în discuții la CD și va fi aprobat. DE CE ÎȘI MINTE DOGARU SINDICALIȘTII ÎN HALUL ĂSTA? Cine îl ia la întrebări este desființat ca Birou, ca filială. Acum domnul Dogaru umblă cu telefoane la membrii filialei sectorului 6 să îi convingă să îl dea jos pe Tudor, să formeze alt birou care să îi fie fidel lui. Ce fel de om face asta? Dogaru.

Ultima manipulare
Recent a mai dat un comunicat pe blogul SCMD.
” miercuri, 3 decembrie 2014
Legea pensiilor militare de stat
Ieri, 02.12.2014, dl. Victor Ponta a facut turul grupurilor parlamentare, pentru a-si asigura sprijinul majoritar in vederea continuarii guvernarii.
La intalnirea cu grupurile PC, afirmatia d-sale, la interpelarea d-nei senator Cristiana Anghel, ca problema pensiilor militare a fost rezolvata, a provocat reactia dura a liderului de grup, dl. senator Dumitru Pelican: “Nu domnule Prim ministru, sunteti in eroare, este vorba despre Legea pensiilor militare de stat, care n-a intrat in dezbatere la Camera, desi a fost promisa. Oamenii astia, in loc sa fie dl. general. dl. colonel, dl. maior, etc, sunt in continuare dl. X, dl. Y, dl. Z. Este o bataie de joc nemeritata la adresa militarilor, si care continua”. Senatorul a cerut rezolvarea Legii pensiilor militare de stat in urgenta.
Sa fie dl. Ponta atat de naiv incat sa nu stie ca, fara avizul d-sale, adica al Guvernului, proiectul nu poate intra in dezbatere? Sa fi uitat ca a fost scos de pe ordinea de zi, pe 01.10.2014, cand dl. Ilie Sarbu, in inutila tentativa de a-si salva doi colegi senatori, vanati de DNA, a trimis Parlamentul in vacanta? A inteles macar acum ca intreruperea lucrarilor, exact cand a fost vorba despre Legea pensiilor militare de stat, despre proiectul legislativ pentru diplomati, grefieri, functionari publici, fosti parlamentari si despre ridicarea suspendarii platii indemnizatiilor la revolutionari, l-a vaduvit de peste 1,5 milioane de voturi?
Daca nici ieri nu a inteles, viitorul se arata sumbru. Si pentru noi, dar si pentru domnia sa! Cata vreme mai detine majoritatea in Parlament, asteptam indeplinirea promisiunilor facute in luna septembrie a.c.
Acestea sunt prioritatile, nu ce declara Vanghelie, Geoana, Sova sau ce viseaza Blaga, MRU, Boc, Falca ori Roberta Anastase!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU”
Din câte se vede iarăși promite-pentru a câta oară?-sindicaliștilor că el deține cheia succesului și a aranjat cu Ponta, singurul care le poate rezolva problema, dar numai  prin el. deci nu mai încercați altceva, cu altcineva, mai ales nu cu acel Dobrițoiu care acum nu îi mai este prieten, îi este dușman. De ce? Simplu: Ponta este cu un picior în groapă, nu îl mai prinde primăvara la Victoria. Acum, polițiștii sunt în grevă împotriva lui și a lui Oprea cel al cărui cur îl pupă de un an Dogaru și Pricină, deși Oprea, și nu Dobrițoiu a pus în practică L 263 și OG1/2011. Dobrițoiu a încercat să facă o altă lege, inițiase o comisie care a lucrat la proiect împreună cu asociațiile militarilor dar Ponta l-a schimbat repede, și l-a pus în locul lui pe Oprea, apoi pe Dușa și astfel proiectul lui Dobrițoiu a fost îngropat. Din cauza asta Dogaru văzând acum pericolul revenirii lui Dobrițoiu la apărare odată cu preluarea puterii de către opoziție, îi aruncă în spate realizările lui Boc. Acuma, când există pericolul ca sindicaliștii rezerviști să se alăture polițiștilor și celor care protestează împotriva creșterii RCA, și poate chiar să obțină legea, Dogaru nici nu negociază, dar  mai și intervine prin acest comunicat care doar aparent îl atacă pe Ponta, pentru că practic concluzionează că trebuie să așteptăm cât Ponta mai are încă majoritatea parlamentară, și apoi când nu o mai are, dar nici nu mai protestează nimeni, să ieșim și noi, poate pe 24 Ianuarie, poate pe 1 Mai, să protestăm, ca să mai scrie presa despre el și să se bage în seamă la tv. Așa se manipulează în stil Dogaru. Din toți cei care s-au ocupat într-un fel sau altul de problema rezerviștilor, cel mai nociv -și o spun cu toată responsabilitatea- a fost Dogaru, care nici măcar sindicatul nu l-a înființat pentru binele rezerviștilor, ci al lui, la îndemnul foștilor colegi din servicii. Sindicatul a fost practic înființat pe ochi albaștri cum se spune, cu grave, dar grave abateri de la legea în vigoare la acea dată, abateri la care cei care cei care și-au dat acordul au închis ochii, știu ei de ce și și Dogaru știe.

Vaporul se scufundă odată cu căpitanul
Cei doi despre care făceam vorbire la început, Ponta și Dogaru au nu doar aceleași obiceiuri și același caracter ci și aceeași soartă. Amândoi vor muri politic din cauza setei de putere și bani, din cauza manevrelor, vor sfârși singuri, fără prieteni, fără colegi, biete jucării stricate, foste păpuși de circ, circari cu faimă proastă, ducând și la decesul organizațiilor pe care le conduc și le vor trage în groapă după ei pentru că nici unul dintre ei nu concepe ca organizația să trăiască după ei sau fără ei. În ceea ce privește PSD-ul mai sunt șanse ca acesta să se salveze dacă se rupe de Ponta, dar SCMD va fi distrus de cel care l-a înființat și care nu acceptă că altcineva îl poate conduce în afară de el, acest Vadim Tudor al sindicatelor. Vai de ei rezerviști militari, în cine își pun speranțele. Îl rog pe domnul Dogaru să mă suspende, sau dea afară din sindicat pentru cele spuse aici și în alte articole dar să nu creadă că se va opri așa. Haideți domnule Dogaru, căutați un articol din Statut cu care să încercați să îmi astupați și mie gura, să vedem apoi ce spune instanța.
Doi oameni, un caracter, un destin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.