STIRI FIERBINTI

traian-basescu-a-promulgat-legea-de-ratificare-a-acordului-romano-american-pe-scut
china-pompeaza-in-r-moldova-95-milioane-de-dolari
romania-trimite-o-fregata-in-zona-golfului-aden
esec-in-parlamentul-de-la-chisinau-r-moldova-nu-are-presedinte/?
erou avansat
revistapresei.hotnews.
presedintele-kazahstanului-nursultan-nazarbaiev-decretat-starea-urgenta-orasul-petrolier-janaozen.
kelemen-hunor-udmr-nu-tradat-niciodata-partenerii-guvernare
cesaria-evora-incetat-din-viata-varsta-70-ani.htm
boc-guvernul-isi-va-asuma-raspunderea-pe-comasarea-alegerilor-si-promovarea-judecatorilor
marea-britanie-euro-va-pica
tudor-gheorghe-va-fi-desemnat-doctor-honoris-causa-al-universitatii-din-craiova
axa-basescu-videanu-udriste-
ce nu ne spun guvernantii


statul-ii-confisca-un-milion-de-euro.
Cine_ii_sapa_groapa_lui_Vadim
Viperele_ataca_din_cauza_caniculei
Politia_vrea_sa_puna_stop_inmatricularilor_in_Bulgaria
Unda_verde_pentru_Rosia_Montana_Gold_Corporation


TUŞA NU E CA MATUŞA
Doamne , ce iti e si cu neamurile astea. Unele iti produc bucurii, unele motive de ingrijorare. Daca Tuşa Tamara a fost mana cereasca pentru domnul Nastase, Tuşa Adriana da batai de cap nepotilor Boc si Oprea. Ia uitati-va si dumneavaostra ce i-a dat prin cap Tusei Adriana sa le faca cadou domnuilor sus amintiti :

MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Doamnei Laura Codruta Kovesi, Procuror general,
Subsemnata Tuşa Adriana - Diana, domiciliată (...), în calitate de deputat ales în Colegiul Uninominal Nr. 1 Brăila, formulez prezenta
PLÂNGERE PENALĂ
împotriva făptuitorilor:
BOC EMIL, ce urmează a fi citat la adresa din Piaţa Victoriei, nr. 1, sector 1, Bucureşti şi
OPREA GABRIEL, ce urmează a fi citat la adresa din Strada Izvor, nr. 110, sector 5,
pentru săvârşirea infracţiunii de prezentare, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, faptă săvârşită în calitate de membru al Guvernului, în exerciţiul funcţiunii, infracţiune prevăzută şi pedepsită de art. 8, alin 1, lit b din Legea nr.115 din 28 iunie 1999 privind responsabilitatea ministerială.
MOTIVELE PLÂNGERII:
în fapt, în data de 7 iunie 2010, în cadrul şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului cu prilejul angajării răspunderii Guvernului asupra Proiectului de Lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor (PL-x 368/31.05.2010. după adoptarea de către Parlament -Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 441 din 30 iunie 2010), în calitate de prim-ministru, făptuitorul BOC EMIL a prezentat, cu rea-credinţă, plenului reunit al celor două Camere date inexacte ce vizau proiectul de lege asupra căruia Guvernul urma să-şi angajeze răspunderea, date care au determinat adoptarea actului normativ sus-menţionat. Redau mai jos un fragment din declaraţiile făcute: "Acest proiect de lege va conduce la recalcularea pensiilor speciale. Aşa cum am declarat public de mai multe ori, în cazul pensiilor militare, din recalcularea lor pe baza procedurii prevăzute de această lege, pensiile, care sunt până în 3000 de lei vechi, nu vor fi afectate în urma recalculării. Şi e vorba de marea majoritate a pensiilor. Celelalte pensii mai mari, evident că vor suferi o scădere în cadrul pensiilor militare, la care m-am referit. "

Declaraţia integrală este anexată prezentei sesizări, putând fi vizualizată şi pe site-ul oficial al Camerei Deputaţilor (http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=6842&idm=2&idl=l)

Totodată, în data de 15 septembrie 2010, prezent în plenul Camerei Deputaţilor la dezbaterea Proiectului de Lege privind sistemul unitar de pensii (PL-x 323/2010, după adoptarea de către Parlament - Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010), BOC EMIL, în calitate de prim-ministru, a reluat şi întărit afirmaţiile făcute cu câteva luni înainte, susţinând încă o dată aceleaşi date inexacte în faţa plenului ce urma să decidă prin vot adoptarea sau nu a proiectului de lege:

"După cum ştiţi, a fost adoptată Legea nr.119/2010. Această lege a început procesul de integrare a pensiilor speciale în sistemul unitar al pensiilor, prin recalcularea acestora. (...) La fel am spus şi atunci că, în condiţiile recalculării pensiilor militarilor, pensiile sub 30 de milioane de lei vechi nu vor scădea, afirmaţie care a fost şi rămâne valabilă, "

Declaraţia integrală este ataşată prezentei sesizări, putând fi vizualizată şi pe site-ul oficial al Camerei Deputaţilor (http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=6890&idm=6&idl=l)

Aşa cum reise din cele expuse mai sus, în vreme ce se afla în exercitarea atribuţiilor de prim-ministru astfel cum sunt stabilite prin Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, făptuitorul BOC EMIL a susţinut mai întâi în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, iar mai apoi în plenul Camerei Deputaţilor faptul că prin recalcularea pensiilor militare în baza legislaţiei propuse spre adoptare Parlamentului, pensiile militare, care sunt până în 3000 ron, nu vor fi afectate. După cum reiese din stenogramele celor două şedinţe, în niciuna dintre declaraţiile făcute BOC EMIL NU a făcut referiri la anumite condiţionări legate de durata stagiului miliar sau de dovedirea acestuia de către pensionarii militari pentru păstrarea cuantumului de 3000 ron

In ceea ce priveşte intenţia cu care a fost săvârşită fapta ce face obiectul prezentei plângeri, ea poate fi lesne de sesizat dacă coroborăm declaraţiile celor doi făptuitori BOC EMIL şi OPREA GABRIEL. Astfel, cel din urmă, răspunzând (adresa nr. SG 1239/23.03.2010) în calitate de Ministru al Apărării Naţionale interpelării nr.741/a din 22.02.2010, adresate de domnul senator Vaier Marian, recunoştea faptul că avea cunoştinţă de efectele actului normativ adoptat, respectiv că "vor fi afectate toate pensiile aflate în plată". Citez mai jos din adresa nr.SG 1249 din 23.03.2010:

"La solicitarea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prin programul informatic asigurat de Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, au fost efectuate simulări pentru determinarea cuantumului pensiei în cazul aplicării metodei de calcul a pensiilor conform noii legi. Pentru toate situaţiile care au fost analizate, cuantumul pensiilor obţinut prin aplicarea prevederilor proiectului de Lege privind sistemul unitar de pensii publice a fost mai mic cu un procentaj cuprins între 19 şi 69% faţa de cuantumul pensiilor stabilite conform actualei legislaţii. In consecinţă, apreciem că vor fi afectate toate pensiile aflate în plată, cât şi cele ce urmează a fi stabilite după intrarea în vigoare a noii legi."

In aceste condiţii, având în vedere dispoziţiile art. 13 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor conform cărora "primul-ministru conduce Guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuţiilor legale care le revin" este greu de crezut că făptuitorul BOC EMIL nu avea cunoştinţă de rezultatele acestor simulări făcute de Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, la solicitarea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

In ceea ce priveşte efectele aplicării actelor normative, realitatea a infirmat complet declaraţiile făcute de făptuitor. Cuantumul pensiilor, inclusiv al celor sub 3000 ron, a fost redus aşa cum se poate observa din datele puse la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale pe site-ul propriu:

TABEL NR. 1 cu datele procesate pe baza adeverinţelor de venit până la 18.01.2011, pentru recalcularea pensiilor militare sub 3.000 lei ale beneficiarilor cu o carieră militară completă, TABEL NR. 2 cu datele procesate pe baza adeverinţelor de venit până la 18.01.2011, pentru recalcularea pensiilor militare sub 3.000 lei ale beneficiarilor cu o carieră militară incompletă, TABEL NR. 3 cu datele procesate pe baza adeverinţelor de venit până la 18.01.2011, pentru recalcularea pensiilor militare peste 3.000 lei ale beneficiarilor cu o carieră militară completă, TABEL NR. 4 cu datele procesate pe baza adeverinţelor de venit până la 18.01.2011, pentru recalcularea pensiilor militare peste 3.000 lei ale beneficiarilor cu o carieră militară incompletă (http://www.mapn.gov.ro/pensii_militare/index.php)

    In ceea ce-1 priveşte pe cel de-al doilea făptuitor, OPREA GABRIEL, în data de 19 aprilie 2010, prezent în plenul Senatului României la dezbaterile referitoare la Proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii, în calitate de membru al Guvernului, a prezentat, cu rea-credinţă, plenului Senatului date inexacte asupra proiectului de lege ce se afla în dezbatere. Redau mai jos câteva dintre declaraţiile făcute cu acel prilej :
- "Pentru armată o lege strâmbă este mai grea decât un război drept. Prin urmare, nu pot fi de acord cu nicio măsură care duce la scăderea pensiilor militarilor şi ale celor din sistemul de siguranţă naţională. România nu are nevoie să dea din ce în ce mai puţin celor care dau totul, inclusiv propria viaţă pentru ţară. Tocmai din acest motiv nu putem fi de acord cu prevederi care duc la inechităţi prin tratarea asemănătoare a unor categorii socio-profesionale care nu sunt deloc în situaţii asemănătoare. Armata nu face grevă, dar asta nu înseamnă că putem face abstracţie de efectele pe termen lung pe care o lege inechitabilă le-ar putea avea asupra sistemului de siguranţă naţională. "
- "(...) recalcularea pensiilor militare aflate în plată ar presupune o perioadă de 15 ani pentru consultarea statelor de plată aflate în diferite arhive în ţară, o spun specialiştii. Mai mult, aplicarea noii legi ar însemna pentru instituţiile din cadrul sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională un efort bugetar suplimentar de aproximativ 2,5 miliarde de lei numai pentru anul 2011. Toate argumentele legate de pensiile militarilor şi ale celor din sistemul de siguranţă naţională au fost prezentate în dezbaterile din comisii. "
-"Ca membru al Guvernului, sunt perfect conştient de constrângerile bugetare pe care le avem în această perioadă de criză. Inclusiv la nivelul Ministerului Apărării Naţionale efectele dificultăţilor economice se resimt din plin. Am făcut reduceri de cheltuieli până aproape de limita de avarie în toate zonele de activitate ale ministerului, dar reducerea pensiilor militare, pensii şi aşa destul de mici, care se plătesc din bugetul Ministerului Apărării Naţionale, este o măsură care înseamnă să-i mai sacrificăm o dată pe cei care, slujind sub drapel, au dus o viaţă plină de sacrificii."

     Declaraţia integrală este ataşată prezentei sesizări, putând fi vizualizată şi pe site-ul oficial al Senatului (http://senatonline.ro/article-19-04-2010-190402.html sau arhiva înregistrări video https://www.senat.ro/Start.aspx. şedinţa din data de 19 aprilie 2010)

      Aşadar, făptuitorul OPREA GABRIEL, în vreme ce se afla în exercitarea atribuţiilor de ministru aşa cum sunt stabilite prin Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, a susţinut în plenul Senatului României cu prilejul dezbaterilor referitoare la Proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii, faptul că proiectul supus aprobării Parlamentului NU face referire la pensile militare, acestora aplicându-se un cu totul alt tratament juridic. Mai mult decât atât, făptuitorul a precizat, invocând calitatea sa de ministru ce coordona exact activitatea persoanelor la care se făcea referire, cadrele militare, că "nu pot fi de acord cu nicio măsură care duce la scăderea pensiilor militarilor şi ale celor din sistemul de siguranţă naţională".

    După cum se poate observa din stenograma de şedinţă făptuitorul OPREA GABRIEL NU a precizat nimic referitor la durata stagiului militar sau la necesitatea dovedirii acestuia de către pensionarii militari si nici la încasarea sau nu a compensaţiilor băneşti de către persoanele trecute în rezervă înaintea îndeplinirii vârstei de pensionare. Declaraţiile făcute cu prilejul dezbaterilor în Parlament au fost însă infirmate chiar de către făptuitor prin poziţiile sale oficiale ulterioare aplicării actelor normative. Dealtfel, chiar pe site-ul Ministerului condus de făptuitor se află tabele cuprinzând situaţia recalculării pensiilor militare şi cuantumul acestora în urma recalculării.

    In ceea ce priveşte intenţia, răspunsul dat în calitate de Ministru al Apărării Naţionale de făptuitorul OPREA GABRIEL la interpelarea nr.741/a din 22.02.2010, adresată de domnul senator Vaier Marian, prin adresa nr.SG 1249 din 23.03.2010 dovedeşte că făptuitorul cunoştea faptul că "vor fi afectate toate pensiile aflate în plată".

  Pe cale de consecinţă, prin declaraţiile făcute în mod repetat şi nerespectate ulterior de către cei doi făptuitori BOC EMIL şi OPREA GABRIEL s-a adus un grav prejudiciu nu numai siguranţei naţionale a statului roman, dar şi credibilităţii unor importante instituţii ale statului, în speţă Guvernul şi Parlamentul României.

Reamintesc faptul că declaraţiile celor doi făptuitori, menţionate mai sus, au fost făcute în cadru oficial, reprezentând angajamente instituţionale şi nu păreri personale ale unor indivizi lipsiţi de autoritatea cu care au fost investiţi.

   Totodată, de o gravitate excepţională sunt urmările produse prin adoptarea acelor două acte normative, fapt corelat şi cu comportamentul administrativ defectuos şi management deficitar al funcţiei publice a celor doi făptuitori: demobilizarea unei categorii profesionale importante, în speţă militarii rezervişti, cu alte cuvinte tocmai a celor care ar trebui să răspundă prompt şi cu dedicaţie unor chemări din partea statului în cazuri de necesitate sau situaţii excepţionale (război, cutremure, inundaţii etc). In acest fel s-a produs de facto un atentat asupra siguranţei naţionale, în momentul de faţă autorităţile statului roman aflându-se în incapacitatea de a evalua gradul de securitate şi de funcţionalitate a unor categorii vitale pentru buna funcţionare a statului;autorităţile române şi-au asumat o adâncire a lipsei de reformă din sistemul juridic prin instituirea unor proceduri de natură să ducă la blocarea instanţelor şi la creşterea costurilor aferente actului de justiţie. Astfel, s-a neagat valoarea unor principii de drept universale şi s-a patentat o "lipsă de respect" la adresa instanţelor din România din partea unei alte puteri a statului, respectiv Executivul; făptuitorii au adus grave prejudicii unor instituţii fundamentale ale statului tocmai prin faptul că şi-au asumat lovirea de nulitate a propriilor declaraţii şi a actelor oficiale subsecvente acestora. Responsabilitatea funcţiei publice a fost ignorată de către făptuitori, aceştia neavând o reprezentare corectă asupra consecinţelor vorbelor şi actelor proprii; statul roman poate ajunge într-un blocaj instituţional prin suprasolicitarea şi lipsirea de reglementări corecte a aparatului administrativ din cadrul unor instituţii ce au competenţe în procesul de aplicare a legii.

în drept, fapta constituie infracţiunea de prezentare, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prevăzută şi pedepsită de art. 8, alin. 1, lit. b din Legea nr.115 din 28 iunie 1999 privind responsabilitatea ministerială coroborat cu art. 41 C.pen..
In susţinerea plângerii, anexez următoarele documente:
- stenograma şedinţei Senatului din data de 19 aprilie 2010 (https://www.senat.ro/Start.aspx, arhiva înregistrări video, şedinţa din data de 19 aprilie 2010 -http://senatonline.ro/article-19-04-2010-190402.htmn

- stenograma şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului din data de 7 iunie 2010 cu prilejul angajării răspunderii asupra Proiectului de Lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul
pensiilor (http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=6842&idm=2&idl=l)
- stenograma şedinţei Camerei Deputaţilor din data de 15 septembrie 2010 referitoare la dezbaterea Proiectului de Lege privind sistemul unitar de pensii (http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=6890&idm=6&idl=l)
- situaţia recalculării pensiilor militare în urma adoptării Proiectului de Lege privind sistemul unitar de pensii, aşa cum a fost prezentată pe site-ul Ministerului Apărării Naţionale  (http://www.mapn.gov.ro/pensii militare/index.php)
- Interpelarea nr. 74l/a din data de 22.02.2010 adresată de domnul senator Vaier Marian adresată Ministrului Apărării Naţionale
- Răspunsul Ministerului Apărării Naţionale la interpelarea adresată de domnul senator Vaier Marian Nr.SG 1249 din data de 23.03.2010

25 ianuarie 2011
Tuşa Adriana - Diana
Deputat Colegiul uninominal nr. 1 Brăila
Doamnei Procuror general,
Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

SI O INTREBARE : SA FIE ASTA O URMARE A PROPUNERII DOAMNEI INVATATOARE ADRIANA IRINA ANGHEL  ADRESATA PE POST POLITICIENILOR DIN OPOZITIE? NU M-AR MIRA. TOT FEMEILE  ......Domnul Vasile Ghimpu  a trimis un mail cu urmatorul continut :

"In aceasta dimineata am sunat la pensii militare/M.Ap.N. telefon 021.319.58.58 int.2837.


Intrebari:
- daca pensiile militare au fost recalculate si cand le vom primi?
- cand vom primi deciziile?

Raspuns:
- pensiile militare au fost recalculate astfel:
- la cei care au trimis adeverintele - la o parte din acestia, pana unde s-a reusit, pe baza datelor din adeverinte;
- la cei care nu s-a reusit dupa salariul mediu brut pe economie;
- la cei care nu au trimis adeverinte - dupa salariul mediu brut pe economie;
- pensiile vor fi primite la timp ca si pana acum;
- noile decizii de pensii se vor primi in timp, nu mi s-a precizat un termen " sa stau linistit ca se vor primi". S-a spus ca este un birou cu expedierea noilor decizii. Se pune intrebarea: de ce nu au trimis noile decizii odata cu talonul de pensie???!!!
Concluziile mele:
- nu se tine cont de nicio o hotarare judecatoreasca;
- umilirea noastra continua si mai mult ca pana acum;
- se cauta spolierea noastra pentru a nu mai putea sustine finaciar procesele in instante;
- probabil, ca trimiterea deciziilor se va prelungi cat se poate de mult pentru ca actiunea in instanta se fie cat de mult intarziata caci numai pe baza deciziei poti face contestatie - cred eu!!!!
- banii din urma pe care, sper eu sa-i castigam in instanta, ii vom primi, daca ii vom mai primi, la pastele cailor ca si profesorii;
- mai am si altele dar ma opresc aici."

Concluzii la concluzii. Indiferent ce hotarasc judecatorii, Boc face ce vrea el.PENTRU AVOCATII SCMD

Am primit de la domnul Ilie Marian  o informatie  de interes pentru toti cei ce vor depune contesatii la CMZ-uri in baza adeverintelor . Studiati Ordonanta 33 din 30.01.2002, in speciaal articolele 1, 5 si 7 , care fac referire la CE TREBUIE SA CONTINA O ADEVERINTA. Contestaitiile  pe care le veti trimite , trebuie sa faca referire si la acest lucru. De asemenea sunt puncte ce ar trebui trecute si in capele de acuzare in instanta .
 Cititi :

Ordonanţa nr. 33 din 30/01/2002

(Ordonanţa 33/2002)
Publicat în Monitorul Oficial nr. 88 din 02/02/2002
privind reglementarea eliberării certificatelor şi adeverinţelor de către autorităţile publice centrale şi locale

În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României şi ale art. 1 pct. IV.6 din Legea nr.751/2001 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă.

Art. 1. - Autorităţile publice centrale şi locale eliberează certificate şi adeverinţe numai în cazurile în care
situaţiile sau datele a căror confirmare se cere rezultă din documentele deţinute de acestea.

Art. 2. -
(1) Prin certificat în sensul prezentei ordonanţe se înţelege documentul prin care se confirmă exactitatea sau
realitatea unui fapt ori se atestă o anumită calitate în vederea valorificării anumitor drepturi de către persoana care solicită eliberarea acestuia.
(2) Prin adeverinţă în sensul prezentei ordonanţe se înţelege documentul prin care se atestă un drept sau un
fapt.

Art. 3. -
(1) Certificatele şi adeverinţele se eliberează numai la cererea scrisă a persoanei sau a persoanelor îndreptăţite ori a mandatarului acestora şi numai în situaţia în care confirmarea, respectiv atestarea dreptului sau faptului, le privesc în mod direct.

(2) În cazurile în care reglementările legale în vigoare permit eliberarea certificatelor şi a adeverinţelor fără
prezentarea cererii scrise, eliberarea acestora se face ca atare.

(3) Certificatele şi adeverinţele pot fi eliberate şi mandatarului persoanei sau persoanelor îndreptăţite.

Art. 4. -
(1) Autorităţile publice centrale şi locale care eliberează certificate şi adeverinţe vor reţine copii de pe
documentele eliberate.
(2) Certificatele şi adeverinţele eliberate sunt semnate de către conducătorul autorităţii publice centrale sau
locale sau de către împuterniciţii acestuia, după care se va aplica ştampila instituţiei.

Art. 5. - Certificatele şi adeverinţele eliberate vor conţine, în mod obligatoriu, pe lângă situaţiile sau datele a
căror confirmare sau atestare se solicită, şi menţionarea documentului din care rezultă acestea.

Art. 6. - În cazul în care eliberarea certificatelor şi a adeverinţelor este supusă plăţii anticipate a unor taxe
stabilite prin reglementări legale, în cuprinsul acestora se va face menţiune cu privire la sumele încasate, precum şi la modalitatea de plată.

Art. 7. - Nerespectarea prevederilor prezentei ordonanţe de către persoanele abilitate să semneze certificate
sau adeverinţe atrage răspunderea disciplinară, contravenţională, materială, civilă sau penală, după caz, conform dispoziţiilor legale în vigoare.

Art. 8. - Pe data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe se abrogă Decretul Consiliului de Stat nr.86/1950 referitor la reglementarea eliberării certificatelor, publicat în Buletinul Oficial, Partea I, nr. 32 din 1 aprilie1950.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE
Contrasemnează:
Ministrul administraţiei publice,
Octav Cozmâncă
Bucureşti, 30 ianuarie 2002.
Nr. 33.


DECLARATIA DOAMNEI LUPU, SEFA DIRECTIEI FINANCIAR CONTABILE

vineri, 10 decembrie 2010


Şeful Direcţiei financiar-contabile din Ministerul Apărării Naţionale, general de brigadă Maria Lupu, precizari de ultima ora! UPDATE
Peste 70% dintre pensionarii militari aflaţi în plată au completat formularele necesare

obţinerii adeverinţelor de venit, în vederea recalculării pensiilor militare
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 decembrie, ora 20:29) - Realizator:

Cornelia Mihăilă - "Actualitatea militară"
Realizator: Vă aduc noi informaţii de interes pentru pensionarii militari. Până la această dată, peste 70% dintre pensionarii militari aflaţi în plată au completat formularele necesare obţinerii adeverinţelor de venit, în vederea recalculării pensiilor militare. Vă reamintim că, potrivit prevederilor Legii nr.119 din 2010, procesul de recalculare a pensiilor se încheie în ultima zi a acestui an. Pentru încadrarea în acest termen, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale au fost luate măsuri excepţionale pentru ca procesul obţinerii adeverinţelor de venit de către pensionari să fie simplificat. Astfel, ministrul apărării naţionale a aprobat Ordinul nr. M101, stabilind responsabilităţi clare structurilor de specialitate din Ministerul Apărării Naţionale. Vă reamintim că Legea nr.119 prevedea ca acest efort al obţinerii datelor să revină exclusiv pensionarilor militari. Conform acestei legi, pensionarii militari ar fi trebuit să se deplaseze la fiecare unitate unde au lucrat de-a lungul carierei militare, pentru a solicita adeverinţe de venit. Odată cu Ordinul M 101, procesul a fost mult simplificat. Detalii despre acest subiect ne oferă şeful Direcţiei Financiar-Contabile din Ministerul Apărării Naţionale, general de brigadă Maria Lupu.Maria Lupu: Ordinul ministrului apărării naţionale vine în sprijinul pensionarilor, simplificând la maxim acest proces, astfel încât ei să nu mai fie purtaţi pe drumuri. Întreaga activitate se desfăşoară prin centrele militare zonale, judeţene şi de sector. Mai mult, ministrul a dispus luarea unor măsuri extraordinare pentru simplificarea procesului, cum sunt: dotarea cu echipamente tehnice moderne pentru fotografierea şi introducerea datelor necesare obţinerii adeverinţelor de venit, implicarea a peste 5.000 de oameni în acest proces. Până la această dată, peste 70% din pensionarii militari aflaţi în plată au completat formularele pentru obţinerea adeverinţelor de venit necesare recalculării pensiilor, numărul acestora fiind în creştere. Circa 20.000 de adeverinţe au sosit deja la Direcţia Financiar-Contabilă pentru recalculare şi emiterea deciziilor. Pensionarii militari au înţeles că recalcularea pensiilor este în favoarea lor, aşa se explică şi numărul foarte mare de pensionari care se prezinţă la centrele militare, la unele dintre acestea creîndu-se, în ultima lună, o oarecare aglomeraţie. Subliniez încă o dată, pensionarii cu o carieră militară completă, care au primit o pensie de până la 3.000 de lei, să nu fie îngrijoraţi că prin recalculare le vor scade pensiilor. Aşa cum ministrul apărării naţionale a arătat în repetate rânduri, unele dintre aceste pensii chiar vor înregistra creşteri.
Realizator: Aşa cum prevede Legea nr.119 din 2010, adeverinţele de venit din care lipsesc date vor fi completate provizoriu cu salariul mediu brut pe economie. Pe măsura identificării documentelor doveditoare, centrele militare vor completa aceste date în regim de urgenţă. Acolo unde există situaţii în care adeverinţele nu sunt completate cu toate veniturile realizate, pensionarii militari vor primi drepturile cuvenite retroactiv. La fel stau lucrurile şi pentru cei care s-au prezentat la centrele militare mai târziu, iar timpul rămas la dispoziţie pentru procesarea datelor este foarte scurt şi pentru ei calculul se va face pornind de la salariul mediu brut pe economie, urmând ca, pe măsura procesării datelor, şi aceştia să primească retroactiv drepturile cuvenite.
Maria Lupu: Referitor la unele sentinţe, prin care s-a pronunţat suspendarea aplicării Hotărârii de guvern nr.735/2010, Ministerul Apărării Naţionale a solicitat, în mod expres, punctul de vedere al Guvernului României. Potrivit punctului de vedere emis prin Secretariatul General al Guvernului, suspendarea operează doar pentru reclamanţii din proces. În ceea ce priveşte anularea prevederilor actului normativ menţionat, hotărârea judecătorească nu poate produce efecte decât după ce aceasta ar rămâne definitivă şi irevocabilă. Ministerul Apărării Naţionale respectă hotărârile instanţelor judecătoreşti, precum şi actele normative în vigoare pentru apărarea drepturilor militarilor activi, în rezervă şi veteranilor de război.

SI ACUMA IMI PERMIT SA POSTEZ O CORESPONDENTA INTRE DOMNUL GALATEANU DE LA FILIALA SECTOR 6 SI DOAMNA COBUZ., PENTRU CA AVEM AICI REACTIA LA CELE SPUSE DE DOAMNA LUPU.

sâmbătă, 11 decembrie 2010

LUARI DE POZITIE DUPA INTERVIUL DNEI. GENERAL LUPU

Comunicare prin Email a doamnei Vicepresedinte Lt.col. (r) Cobuz Elena:

1. Lt.col. (r) COBUZ Elena, Vicepresedinte (folosim acest prilej sa o felicitam pentru avansare):

Am citit cu mare atentie aberatiile dnei. Lupu. Este vorba de un act normativ - HG 735, care este atat suspendat, cat si anulat. Si care (suspendare si anulare) se aplica tuturor. Indiferent ca place sa nu cuiva. De ce a trebuit doamna sa intrebe Guvernul, nu stiu. O sentinta judecatoreasca se aplica si atat. Nu se cer consultatii de la partile din dosar. Sa nu uitam ca Guvernul a avut calitatea de parat in acest dosar !

Punctul meu de vedere este acelasi cu al dlui. av. IEPURE si e scris in oricare din cele trei adrese inaintate sub semnatura dlui. presedinte DOGARU celor trei institutii care platesc pensiile militarilor si politistilor.

Elena COBUZ

2. Dl. Col. (r) Alexandru LICA, avocat in Baroul Bucuresti

Doamna vicepresedinte,

Am primit, de la un cunoscut, mesajul domnului Galateanu, care v-a fost adresat si dumneavoastra, in legatura cu interviul acordat de d-na g-ral Lupu.

Cunoscutului meu i-am raspuns dupa cum urmeaza:

Sentintele de suspendare sunt executorii de drept si au efect asupra tuturor militarilor. Efectele se intind pana la ramanerea irevocabila a hotararii de anulare a HG. 735. Prin urmare, deciziile de pensie care se vor emite acum sunt nelegale. Vedeti pe site-ul SCMD scrisorile adresate ministrilor. Expresia "erga omnes" inseamna extinderea efecturlui suspendarii asupra tuturor militarilor, politistilor etc. In opinia noastra, pozitia Secretariatului Guvernului este gresita. Pentru clarificare, va rog sa cititi art 14 alin 1 si 4 ,art 15 alin 3 si 4 din Legea nr. 554/2004. Observati ca recursul impotriva sentintei de suspendare suspenda in continuare executarea actului. Asta inseamna propozitia "Recursul nu este suspensiv de executare". Adica, nu suspenda suspendarea. In ceea ce priveste efectul anularii unui act administrativ normativ, potrivit art 23 din aceeasi lege hotararile sunt general obligatorii. Totodata, in contencios administrativ, anularea unui act are efect retroactiv. Asta inseamna ca HG 735 nu poate fi legala la Bucuresti si nelegala la Cluj. Chiar si intr-o asemenea interpretare absurda, nimic nu ne opreste sa invocam nelegalitatea HG. 735 prin actiunile individuale de contestare a deciziilor de pensie, pe cale de exceptie. Si asa vom proceda in cazul celor care doresc contestarea deciziei la tribunal.

Va trimit mesajul pentru informarea dumneavoastra.

Cu respect, Alexandru Lica
NOTA MEA: Asa cum am promis in solicitarea noastra, am postat raspunsurile primite pentru care adresez multumiri ! Raman valabile celelalte intrebari cuprinse in aceeasi solicitare:

1. Ce planuiti sa intreprindeti
2. Ce facem ? Stam cu mainile in san ?
3. De ce nu iese nimeni in media sa contracareze punctual elucubratiile doamnei general LUPU ?
4. Conducerea centrala ce spune ?
VICEPRESEDINTE SCMD FILIALA SECTOR 6

Col. (r) Costel GALATEANU


CHIAR ASA , CUM RAMANE CU CELALALTE INTREBARI DOAMNA COBUZ? CA VAD CA STITI SA RASPUNDETI PRIN ALTII. DAR DUMNEAVAOSTRA , CONDUCEREA SCMD CE FACETI ?

ACESTA SA FIE MISTERUL ?
Stirile din spatiu nu mai prididesc . Ai zice ca e concurs . Nu se raceste bine una si apare alta . Nu se termina comentariile privind un fenomen , ca oamenii de stiinta , analistii si institutele de cercetare dau iarasi de lucru cu alte descoperiri, noutati si fenomene .Dupa cacealmaua cu cea mai tanara gaura neagra , o alta stire ne catapulteaza in spatiu . A fost descoperita o noua planeta E adevart, nu in sistemul nostru solar, nici macar in galaxia noastra , ci undeva la capatul galaxiei, dar ESTE PRIMA PLANETA DESCOPERITA IN AFARA GALAXIEI NOASTRE, undeva la marginea Caii Lactee.
Planeta , ceva mai mare decat Jupiter care este cea mai mare planeta a sistemului nostru solar, orbiteaza in jurul unui soare pe cale de dezintegrare. Cele doua corpuri ceresti, fac parte din asa zisul Curent Helmi, un grup de stele ramase in urma devorarii minigalaxiei din care faceau parte, de catre Calea Lactee acum aproape 9 miliarde de ani .

Stirea este importanta deoarece este vorba de prima planeta descoperita in afara galaxiei noastre, fapt imposibil de realizat pana in rezent datorita marii distante fata de celelalte galaxii. Noua planeta a fost numita HIP 13044b si a fost descoperita cu ajutorul telescopului Observatorului La Silla din Chile, observator apartinand Laboratorului European de Sud .
Se mai spune despre noua planeta ca ar trebui sa fie foarte fierbinte , datorita distantei mici la care orbiteaza fata de steaua sa dar este un mister cum s-a format deoarece nu s-au detectat elemente solide si foarte putine mai grele decat Hidrogenul si Heliul la suprafata Stelei in cauza.

Stirea poate fi citita in intregime pe http://news.yahoo.com/s/afp/20101118/ts_afp/usspaceastronomyeuropegermanychile_20101118204119
Asadar, asa cum spuneam , incep sa apara stiri , care de care mai ciudate si se pare ca lucrurile se precipita . Dupa cum spuneam si in precedentele mele articole “Cat de neagra e gaura neagra “ si “Bomba fasaita de la NASA” se pare ca totusi nu asta era stirea pe care NASA se pregatea sa o serveasca la momentul initial . Si nici aceasta cu noua planeta . Stirile se vor precipita , Aceasta este – dupa parerea mea de nespecialist – doar uvertura.
Sa asteptam” the main event “ Dupa cum a inceput, se pregateste ceva mai interesant decat atat.


GUVERNUL FRANTEI A DEMISIONAT
Eu nu mai inteleg nimic . Asa brusc , fara tam tam mare , fara injuraturi, fara certuri , poc. demisioneaza . Astia sunt neseriosi .
Detalii aici


TRADARE SA FIE , DAR S-O STIM SI NOI !
CNSLR  FRATIA  SI  UNPR  AU SEMNAT UN PROTOCOL.

Domnul Oprea a reusit sa ii abureasca pe cei din CNSLR SI SA LE SPUNA SI LOR PROBABIL CA NU LE VOR FI MICSORATE PENSIILE . Daca la SCMD nu s-a prins , uite ca altii au inghitit hapul . Ce le-o fi promis omul cu privirea catre cer ? Carul Mare ?

UNPR si CNSLR-Fratia au semnat un angajament privind salariul minim ...Marţi, 9 noiembrie 2010 15:27, Ziarul: Monitorul sv


Presedintele UNPR, Marian Sarbu, si cel al CNSLR-Fratia, Marius Petcu, au semnat, marti, un angajament comun privind stabilirea salariului minim pe economie la 750 lei si revenirea salariilor in sectorul bugetar la nivelul de la 30 ...
Stire preluata de pe http://www.stiriazi.ro/ziare/cuvinte/stiri-despre/fratia-sarbu/DOLIU NATIONAL - A REFUZAT SA MAI RAMANA INTRE NOI,
MONUMENTUL  NATIONAL ADRIAN PAUNESCU

Inima bardului  oltean a cedat supararilor cauzate de ultimii ani de tiranie  pe care nu a mai putut sa o suporte . Inima sa mare , care a alimentat inimile noastre cu mandrie nationala si dragoste de tara cu cantece si poezii nemuritoare nu a mai vrut sa il tina legat de  o lume lipsita de respect si valoare .
VA RAMANE  ACOLO, LANGA VLADIMIRESCU, BRANCUSI, LANGA FRATELE BALCESCU, SA NE PRIVEASCA , SA NE DOJENEASCA , SA NE TRAGA DE MANECA .
DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA .


Legea sistemului unitar de pensii: amendamentele Comisiei de muncă a Senatului


Vineri, 29 octombrie 2010
Preluare de la http://www.legestart.ro/stire-Legea-sistemului-unitar-pensii-amendamentele-Comisiei-munca-Senatului-1779.htm
Comisia din Senat pentru muncă, familie şi protecţie socială a fost sesizată spre dezbatere şi întocmirea raportului cu Cererea de reexaminare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice. Comisia a aprobat marţi, 26 octombrie, o nouă formă, cu amendamente. Reamintim că şi în Comisia pentru egalitate de şanse, legea a fost avizată favorabil, cu amendamentul prin care se stabileşte vârsta de pensionare diferenţiat: 60 de ani pentru femei şi 63 de ani pentru bărbaţi.
Legea urmează să fie dezbătută în plenul Senatului, în calitate de primă cameră sesizată.
Dintre amendamentele acceptate de Comisie, reţinem:
● Se reglementează pensia, nu sistemul. Sistemul nu este întreg şi nici unitar, atât timp cât rămân în afara pensiile avocaţilor, ale personalului clerical şi asimilat acestora, iar pensiile militare nu pot fi integrate în acest sistem.
● In ce priveşte principiile care guvernează noua lege:
- Comisia propune să se înceapă enumerarea cu principiul solidarităţii sociale deoarece, în cadrul pensiilor publice, acesta este principiul întemeietor şi care diferenţiază pensia publică de pensia privată.
- Se introduce, de asemenea, un principiu nou, principiul neretroactivităţii. Introducerea acestui principiu va avea ca efect respingerea articolelor referitoare la recalcularea pensiilor aflate în plată la data intrării în vigoare a noii legi.
- Se elimină principiul obligativităţii, atît timp cât avocaţii, personalul clerical şi militarii nu contribuie obligatoriu deşi obţin venituri.
● Stagiul de cotizare este redefinit ca fiind perioada de timp pentru care s-au datorat şi plătitcontribuţii de asigurări sociale la sistemul public de pensii, precum şi cea pentru care asiguraţii cu declaraţie individuală de asigurare sau contract de asigurare socială au datorat şi plătit contribuţii de asigurări sociale la sistemul public de pensii. Motivarea ţine de faptul că nu se pot acorda prestaţii sociale fără plata contribuţiilor; altfel, s-ar crea discriminări faţă de cei care au asigurare voluntară şi salariaţi.
● S-a adoptat eliminarea militarilor din sistemul public. Aceste perioade constituie vechime în serviciu şi sunt elemente de calcul specifice sistemelor ocupaţionale de pensii. S-a apreciat ca necesară menţinerea în vigoare a Legii nr.164/2001 privind pensiile militare de stat şi a Legii nr.179/2004 privind pensiile de stat şi alte drepturi de asigurări sociale ale poliţiştilor, care îndeplinesc criteriile specifice de bază prevăzute de reglementările comunitare, pentru încadrarea unui sistem de securitate socială ca sistem ocupaţional.
● Excedentele anuale ale bugetului asigurărilor sociale de stat pot fi utilizate în anul următornumai pentru plata prestaţiilor la care CNPP este obligată legal sau la reconstituirea fondului de rezervă; s-a înlocuit, astfel, de către Camera de muncă, formularea anterioară potrivit căreia excedentele ar putea fi folosite “potrivit destinaţiilor aprobate prin lege, după regularizarea cu bugetul de stat, în limita sumelor primite de acesta…”, pentru a se respecta principiile organizării şi funcţionării sistemului de pensii.
● Incadrarea locurilor de muncă cu condiţii deosebite, în domeniul apărării naţionale, al ordinii publice şi siguranţei naţionale: s-au introdus paragrafe noi prin care se prevede că avizele pentru condiţii deosebite de muncă pot fi reînnoite până la data de 31 decembrie 2015, pe baza planurilor de normalizare a condiţiilor de muncă elaborate de angajator, în caz contrar urmând să se retragă automat autorizaţia de funcţionare.
● Vârsta standard de pensionare este propusă la 60 de ani pentru femei şi la 64 de ani pentru barbaţi (în locul vârstei de 65 de ani atât pentru femei cât şi pentru barbaţi, după cum prevede legea retrimisă în Parlament). Atingerea acestei vârste se realizează prin creşterea vârstelor standard de pensionare, conform anexei nr.5 la lege.
● Stagiul minim de cotizare, astfel cum a fost aprobat de Comisa de muncă, ar urma să fie de 10 ani (în loc de 15 ani, aşa cum prevede legea în forma trimisă la Parlament), atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi. Atingerea acestui stagiu se realizează prin creşterea stagiului minim de cotizare, conform eşalonării prevăzute în anexa 5 la lege.
● Stagiul complet de cotizare ar urma să fie de 30 de ani (în loc de 35 de ani, cât se prevede în legea în forma retrimisă la Parlament), atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi. Atingerea acestui stagiu se realizează prin creşterea stagiului complet de cotizare, conform eşalonării prevăzute în anexa nr.5 la lege.26.10.2010


O noua incercare a SCMD de pastrare a statutului de militar in Romania
Comisa Juridica a Senatului, analizand solicitarea Presedintelui Romaniei de rediscutare, inainte de promulgare, a Legii nr. 124 privind sistemul unitar de pensii publice si constatand existenta a multiple temeiuri constitutionale, legale si care tin de prevederile Regulamentului Senatului a hotarat, cu majoritate de voturi, rediscutarea pe ansamblu a respectivei legi.
In acest context SCMD a redactat propunerile de amendamente pe care le-a depus la Comisia pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala si la Comisia pentru Munca, Familie si protectie Sociala din Senat.
Speram ca membrii celor doua comisii sa-si insuseasca aceste amendamente, sa le cuprinda in “”avizul favorabil”” si respectiv “”raportul de admitere”” si sa le sustina cu toata forta si convingerea in Plenul Senatului.
Este o ultima ocazie pentru senatorii Romaniei, indiferent de culoarea lor politica, sa dovedeasca ca au inteles ce reprezinta statutul de militar si politist si ca doresc ca tara noastra sa fie in continuare alaturi de marea familie a tarilor membre NATO si UE, unde am ajuns cu mari sacrificii.
SCMD le ureaza cele mai bune si curate ganduri si va urmari cu mare atentie votul fiecaruia, atat in comisii cat si in Plen.

Col. (r) dr. Constantin MONAC


SECRETAR GENERAL AL SCMD
INCREDIBIL!!!
Domnul Oprea a acordat cea mai mare distinctie militara domnului BOC, pentru aportul deosebit la distrugerea notiunii de militar , a demnitatii militarilor , incalcarea in repetate randuri prin legi aberante a drepturilor cadrelor militare active si in rezerva , desfiintarea statutului cadrelor militare bagatelizarea cuvantului onoare si demnitate militara .
Asta e , cei trei demolatori se felicita si isi acorda unul altuia onoruri pentru contributia la desfiintarea societatii romanesti

Conferinta de presa a SCMD


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Comitetul Director

Adresa: Bucuresti, Bd. Poligrafiei, nr. 4, Sector 1, cod postal 013705

E-mail secretariatscmd@yahoo.com Site http://sindicatulcmd.blogspot.com Telefon fix : 0216683467, Mobil : 0725562223, Fax : 0318177371

Cont:BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410, Cod fiscal:26096263

Bucuresti, 23 octombrie 2010
Vineri, 22 octombrie 2010, orele 10.30, la restaurantul "La Gill", a avut loc Conferinta de presa a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

In cadrul conferintei, s-au prezentat, spre documentare si informare

PUNCTUL NOSTRU DE VEDERE - Solutiile SCMD pentru revenire la statul de drept, la democratia constitutionala in Romania

SCMD SI OPERATIUNEA "VALERIU CARP”
Luni, 25 octombrie, intre orele 11.00 - 15.00, se desfasoara in 3 puncte din Capitala (Cotroceni; Ministerul Administratiei si Internelor si Curtea Constitutionala) si in intreaga tara, in orasele de judet, "Opreatiunea Valeriu Carp" - actiune de protest fata de dezastrul economic, social, spiritual si uman, in care actuala putere a scufundat tara.
Militarii in rezerva si in retragere din toate structurile sistemului national de aparare, membri si simpatizanti ai S.C.M.D. vor comemora jertfele inaintasilor, afirmandu-si hotararea de a continua traditia pentru apararea independentei, suveranitatii, integritatii teritoriale a Romaniei si democratiei constitutionale.
Birou de presa


Cu deosebita consideratie,
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate

e-mail: secretariatscmd@yahoo.com

Participare pe 27 . 10. 2010
Filiala Dolj a SCMD a decis sa participe la demonstratiile ce vor avea loc in Capitala pe data de 27.10.2010 cu ocazia dezbaterii motiunii de cenzura . S-au inscris pe lista participantilor un numar de 47 de sindicalisti . Intalnirea participantilor la 05.30. la Mc Donald.  Plecarea autocarelor va avea loc la ora 05.45.
La ora 10.00 va incepe activitatea in fata Palatului Victoria, pana la ora 11.00. Dupa aceea se va merge in mars la Palatul Parlamentului unde se va sta pana la votarea motiunii . Alte detalii , pe masura ce vor fi obtinute .
Neacsu Marin


ULTIMA ORA

 Se pare ca in problema intalnirii dintre Filiala Dolj a SCMD si Domnul Ministru Oprea , a fost o sincopa . In urma unei discutii avute ieri cu presedintele filialei , situatia a fost prezentata putin diferit fata de varianta expusa acum 2 zile . Dansul a afirmat ca nu a respins intalnirea ci a conditionat-o doar, ceea ce a fost -poate- interpretat ca o respingere . Lucrurile au fost -se pare- reparate in urma discutiei de ieri, caci astazi va avea totusi loc o intalnire intre cei doi presedinti . Domnul Ministru Oprea Gabriel a inclus pe agenda sa de lucru cu ocazia vizitei la Craiova - printre alte activitati- si o intalnire cu Presedintele filialei Dolj a SCMD .ASTEPTAM CU NERABDARE REZULTATELE .
S-a intocmit o lista de probleme ce vor fi inaintate domnului Ministru
Publicat pe 16.10.2010

Catre


Uniunile sindicale judetene ale celor 5 confederatii sindicale,

Stimati colegi
Conform celor convenite in reuniunea comuna a Birourilor Executive ale celor 5 confederatii sindicale, s-a stabilit urmatorul program de actiuni.
Ø In datele de vineri 8 octombrie 2010, 15 octombrie 2010 si 22 octombrie 2010, se vor picheta in fiecare judet si in municipiul Bucuresti, in comun, sediile partidelor PD-L, UDMR, UNPR. Organizarea actiunilor este in sarcina persoanelor desemnate de catre fiecare uniune/filiala sindicala judeteana. Numar minim: cate 100 persoane/sediu de partid


Ø In datele de vineri 8 octombrie 2010, 15 octombrie 2010 si 22 octombrie 2010, se vor picheta in fiecare judet si in municipiul Bucuresti, in comun, locuintele parlamentarilor din partidele PD-L, UDMR, UNPR si minoritati. Organizarea actiunilor este in sarcina persoanelor desemnate de catre fiecare uniune sindicala judeteana. Numar minim cate 5 persoane/locuinta de parlamentar.
Reprezentantii celor 5 confederatii sindicale vor participa la intalniri cu grupurile parlamentare ale tuturor formatiunilor politice: PD-L, UDMR, UNPR, PSD, PNL si minoritati, in vederea comunicarii revendicarilor comune si clarificarii pozitiilor acestor grupuri fata de acestea.
In 22 octombrie 2010 se va face o evaluare a rezultatului actiunilor de mai sus si in functie de acesta se va decide modul de actiune in continuare. In caz de insatisfactie a rezultatului obtinut se pot decide:

Ø Actiune in Bucuresti in fata Parlamentului cu solicitarea de demitere a actualului Guvern care este incapabil sa rezolve situatia
Ø Intreruperea voluntara a lucrului in Romania.
Se solicita o actiune comuna sustinuta de toti membrii confederatiilor
IMPREUNA VOM REUSI !

Acest anunt a aparut pe pagina principala a SCMD . FARA NICI UN COMENTARIU, FARA NICI O INDICATIE , FARA SA SPUNA DACA SCMD DORESTE SAU RECOMANDA PARTICIPAREA  LA ACTIUNI COMUNE , FARA NIMIC . Adica , noi v-am informat , ne-am spalat pe maini, faceti cum vreti , noi nu avem nici o obligatie fata de celelalte sindicate , nu avem nici un protocol semnat , nu ne implicam , voi faceti cum vreti . ASA VEDE DOMNUL DOGARU SINDICATUL , LUPTA SINDICALA .
CREDE CA E BURICUL PAMANTULUI, CA NU ARE NEVOIE DE NIMENI SI NU ARE OBLIGATII FATA DE NIMENI .
EUROPENI, VI SE PREGATESTE CEVA!!!!

Prietenii nostri de peste balta , cei care nu au reusit sa prevada , previna , preintampine si evite cele doua -singure - mari dezastre din istoria lor, -ma refer aici la Pearl Harbour si 11 Septembrie cu toate sistemele lor de securitate , toti agentii si toate antenele si satelitii de spionaj, uite ca au reusit acuma sa depisteze nu unu ci mai multe atacuri teroriste , nu intr-un singur loc , ci in mai multe . Asta da evolutie . Am citit stirea si ma intreb ca prostul, cum au reusit?
 Acuma , ca sa fiu  cinstit, trebuie sa admit ca totusi " ceva  ceva " au stiut ei -asa cum spun unele documente si pareri nu tocmai straine -si de dezastrul de la Pearl Harbour si de atacul din 11 Septembrie, dar .. nu era in interesul nimanui sa dea pe post, si mai ales nu era in interesul lor . Dupa ambele evenimente , marile companii americane , -in special cele de armament si tehnica militara au inflorit ca civilizatiile disparute , ca sa parafrazez niste clasici in viata . Ei bine , ce se intampla acuma ? Sadam a murit, Obama "se ascunde "asa de bine ca "nu stie nimeni pe unde e ", amerianii il cauta in Afganistan printre culturi de marijuana si hassis , pazite strasnic de viteaza armata americana care la randul ei e pazita de armatele NATO, iar Euro incearca sa iasa din criza "imprumutata " de la unchiul Sam . Cum economia Europei da semne de revitalizare , s-au gandit prietenii de peste garla sa ne dea " de lucru " si ne anunta ei ca au " depistat " ptiu ca era sa spun pregatit niscai atacuri la adresa  "batranei doamne ". Sa zica ei zau cu limba scoasa ca nu stiu nimic altceva si "teroristii "nu sunt pregatiti in bazele americane cum au fost si cei ce au lovit gemenii si arhivele pentagonului . Eu unul , de la Pearl Harbour incoace nu mai cred  ca ei cred in ce scrie pe dolari ,ei  cred
doar in hartiile facute de masoni, ca nu degeaba le poarta insemnele .
Dar ca prieteni buni, ne avertizeaza ca ni se pregateste ceva .
Luati aminte si invatati cum se declanseaza un nou razboi impotriva unui nou inamic. Vietnam, Coreea ,Irak, Bosnia , Afganistan , Iran si iarasi Coreea . Nimic nu scapa ochiului vigilent al prietenului nostru ."Ferice "de noi ca suntem " paziti" de americani si le-am pus pamantul la dispozitie . Unii s-au apucat sa isi faca buncare. Oare de ce ?
PE CE PUNEM PARIU CA URMATOARELE ATENTATE VOR FI "ORCHERSTRAT"E DE IRANIENI ?
PS.Si nu este ciudat, ciudat de ciudat, cum "apar" ca din intamplare unele "mesaje" ale lui Osama , exact cand trebuie ca sa sprijine si sa intareasca "temerile " lui Sam ?Cum o reusi omul asta sa tot scoata inregistrari si nimeni nu il gaseste ? "CLASA CONDUCATOARE  IN TOPUL RUSINII

Conducatorii nostri dragi, de la presedinte la partide politice, incluzand parlamentul si guvernul sunt cei mai ... neiubiti dintre romani !Romanii s-au cam saturat de ei si ii plaseaza acolo unde le e locul .. la coada
preferintelor
Armata e pe podium medalie de bronz , in spatele Pompierilor si Bisericii .AFGANISTANUL LOVESTE DIN NOU
Politica de supunere a armatei romane intereselor americane  face noi victime . Soldatii nostri isi varsa sangele din nou  pentru traficul   CIA cu droguri din Afganistan .
Toate tarile si-au redus efectivele in Afganistan , unele si le-au retras definitv, noi le marim pentru a imprastia sangele soldatilor nostri prin desertul Afgan. Amanunte AICI

SCMD  trebuie sa ia atitudine si SA STRANGA SEMNATURI PENTRU RETRAGEREA TRUPELOR ROMANE DIN AFGANISTAN
SINDICATELE DAU SEMNE DE DESTEPTARE

Sindicaliştii organizează proteste comune . Liderii vorbesc de o acţiune cu 70.000-80.000 oameni
MAI MULTE ...
BASESCU

CERE EXPLICATII IN CSAT


Marko Bela


Avertizează că UDMR ar putea ieşi de la guvernare:
PD-L a intrat în derivă

« MAI are un nou ministru:


Traian Igaş


Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării


Joi, 30 septembrie a.c., începând cu ora 13.00, la Palatul Cotroceni, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de preşedintele României, Traian Băsescu. Această şedinţă face parte din categoria şedinţelor ordinare care se convoacă trimestrial, conform legislaţiei în vigoare.

Data privind desfăşurarea şedinţei Consiliului pentru trimestrul al III-lea al acestui an a fost stabilită la începutul lunii septembrie şi adusă la cunoştinţa membrilor CSAT în data de 13 septembrie a.c..

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse tematici referitoare la:

• Mandatul României privind Summit-ul NATO de la Lisabona (19 – 20 noiembrie 2010);

• Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării;

• Aderarea României la spaţiul Schengen;

• Analiza Strategiei Naţionale de Ordine Publică în vederea supunerii documentului dezbaterii publice;

• Strategia de dezvoltare a aviaţiei în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor;

• Activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale.


Departamentul de Comunicare Publică
Preluare de pe InfoMondo Militar .