luni, 2 februarie 2015

Victor Ponta Birlic ne îndeamnă la Cardit

Motto:
“Giacardea, cardea
Victor ne taxa
Ordonanţe da
La mişto!”
Doua-lozuri
 Victor Ponta Vânătorul
În căutare de bani şi imagine Victor Ponta a devenit penibil. Absurdul ordonanţelor şi măsurilor pe care le ia, propune sau sugerează devine din ce în ce mai flagrant, acestea sunt din ce în ce mai lipsite de logică dovedind nu doar o degringoladă totală ci şi o alterare a judecăţii care merge de la măsuri hilare, care lovesc sănătos în bunul simţ până la măsuri care bat la poarta ilegalităţii.
Nu o să mă refer la politica internă din partid, unde pe de o parte spune că va da afară din partid pe toţi cei care au probleme cu justiţia, dar pe de alta îl reprimeşte în partid pe Şova care este cercetat de DNA. Asta e treaba lui internă din partid unde are dreptul să fie penibil şi aplaudat să se tăvălească în ce noroaie vrea şi să spună apoi că are costum Armani pe el. Problemele devin periculoase când confundă ţara cu partidul şi cetăţenii cu ghioceii din subordine. Victoraş chiar crede că poate spune orice, poate face ce vrea deşi simte că i se apropie funia de par şi simte fierul rece al ghilotinei mângâindu-i gâtul. Numai un asemenea sentiment, de sfârşit de rost, poate da astfel de reacţii şi propune ceea ce propune domnul Ponta, cel care a reuşit să devină urât şi antipatizat la fel de mult ca Băsescu, aşa zisul duşman, dar coabitant şi mentor în ale nesimţirii politice. Dar dacă imaginea lui Băsescu s-a erodat în 9 ani, poate 7, a lui Ponta a avut o rapiditate care rivalizează cu a renumitului Coyote din desenele animate.

Să facem o scurtă prezentare exemplificatoare:
Victor Ponta Haiducul
A izbucnit scandalul francului Elveţian, o problemă a unor cetăţeni care în dorinţa de a plăti mai puţin au făcut împrumut într-o monedă convenabilă la un moment dat, care însă a avut o evoluţie inversă prognozelor lor. Nimic ilegal, până aici, nimic nou pe piaţa bancară, cotele valutelor fluctuează, a face investiţii sau împrumuturi bancare mizând pe o anumită monedă este un risc pe care ţi-l asumi când intri în astfel de afaceri sau contractezi un împrumut. Cum însă domnul Ponta e cu lama ghilotinei la gât, a simţit nevoia de capital politic şi şi-a manifestat solidaritatea cu cei care s-au înşelat singuri, cerând Băncii Naţionale să intervină. Ce putea să facă Banca Naţională, în afară de a constata că nu este nimic ilegal în toată treaba asta, deci nu are cum interveni. A interveni într-o asenemea situaţie ar fi însemnat un abuz dacă nu chiar o ilegalitate. Domnul Isărescu, un alt politician versat şi pervers iese pe post şi spune că nu poate face nimic dar dă o explicaţie de tot râsul. Domnia sa spune că nu poate interveni pentru că dacă ar interveni ar pierde băncile o grămadă de bani. În felul ăsta domnia sa spune clar românilor ale cui interese le apără. Toată lumea ar fi crezut că ale României şi românilor dar domnia sa spune clar că le apără pe ale băncilor private. Ar fi fost suficient să spună că nu poate interveni pentru că este la mijloc un contract legal între două persoane şi legea nu îi dă dreptul să intervină cu atât mai mult cu cât contractul nu conţine nici o înşelătorie şi nici o clauza nerespectată de către bănci. Punct.
Victor Ponta Zapciul
În goana sa,  după bani de data asta, acelaşi Victor Ponta iese pe post şi spune că ar fi bine dacă cetăţenii care lucrează în afara graniţelor ar plăti măcar câte 10 euro statului român. Pentru ce, nu spune. Dacă ar fi spus că aceştia conform legii ar trebui să plătească un impozit şi se sustrag de la el, aş fi înţeles, dar domnia sa nu spune aşa ceva. Ne spune doar că sunt 3 milioane de români afară şi dacă fiecare ar da câte 10 euro ar avea şi el la buget o grămăjioară de bani, eventual la rezerva de stat a guvernului pe care apoi să o dea popilor care i-au făcut campanile la alegeri. Ia de la cei care nu l-au votat şi dă la cei care i-au cântat în strană. Mă întreb oare cum o să se numească această taxă, taxă pe infidelitate, taxă pe nesupunere sau taxă de răzbunare? Mai spune domnia sa că vezi doamne aceştia nu plătesc contibuţie la pensie şi la sănătate în ţară, dar nu spune că plătesc acolo unde stau şi lucrează, dacă se referea la cei care lucrează cu contract. Dacă însă se referee la cei care lucrează la negru atunci nu pot decât să constat că domnul Ponta cere taxă de protecţie, să îi lase să lucreze în continuare. Are cumva evidenţa lor? Dacă da de ce nu îi dă pe mâna autorităţilor? Este însă curios alt aspect. La alegeri, în diaspora au votat 378.811 şi conform legislaţiei europene, numărul alegătorilor corespunde cu numărul celor cu drept de muncă. Deci, au votat doar 378.811 de români în afară. Dacă ne luăm după cifra domnului Ponta, înseamnă că la alegerile din Noiembrie au votat doar 12% din românii cu drept de vot, sau domnia sa vrea să îi pună să plătească impozite sau taxe şi pe cei care nu au drept de vot, sau drept de muncă. Problema este complicată, pentru că dacă avem 3 milioane de români în afară şi au votat doar 12% ori ceilalţi sunt fără drept de vot ori şi-a bătut joc de ei la vot neasigurându-le posibilitatea să voteze la aproape 90%, ori cere impozit de la copii. Domnule Ponta, oricum am lua-o tot aiurea este, dar nu e prima oară.
Victor Ponta  Carditorul
– Dar ca treaba să fie clară, domnul Ponta mai dă o ordonanţă de râsul curcilor, pe cât de absurdă, pe atât de ilegală şi fără rost. Dorind să pozeze în apărătorul fiscalităţii, când de fapt este apărătorul penalilor din partid, domnul Ponta inventează o lege care va face să vorbească Europa despre noi. Domnia sa îndeamnă românii să nu plătească banii la magazine, deci să ia marfa dar să nu plătească, dacă nu li se dă bon fiscal. O tâmpenie mai mare nu putea să facă domnul Ponta. Nu ştiu cui aparţine această idioţenie dar merită premiul pentru cea mai cretină idee, pentru că:
1. Nici un vânzător nu îţi dă bonul de casă până nu plăteşti, deci nu ai de unde să ştii dacă îţi va da şi bon fiscal sau nu. Nu poţi lua marfa dacă nu plăteşti, aşadar îndemnul la furt este inutil.
2. Dacă un eventual cumpărător ar reuşi să ia marfa fără să plătească, deci fără să primească nici un bon, ar fi pe loc învinuit de furt şi dat pe mâna autorităţilor, pentru că nu are cum dovedi intenţia vânzătorului de a nu da bon fiscal.
3. Să presupunem că un vânzător nu vrea să dea bon fiscal după ce a bătut bonul de casă iar cumpărătorul pleacă cu marfa. Imediat vânzătorul bate bonul fiscal şi alertează poliţia. Omul e prins, arestat, vânzătorul spune că acesta a refuzat să ia bonul, care poate fi plantat oriunde, şi astfel omul fără dovezi întră în puşcărie pentru furt.
4. Art 228 CP SPUNE: Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.(2) Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane. Cine dă o astfel de Ordonanţă o dă împotriva Codului Penal dar şi a Constituţiei care apără dreptul de proprietate.
5. Ce fac micile buticuri sau magazine de cartier care nu au nici pază nici camere de luat vederi? Se trezesc devalizate. Cum a putut ministrul de interne Oprea să accepte o aşa dobitocenie? De ce însă mă mir? La el orice este posibil.
6. O altă tâmpenie este îndemnul de a suna la 112 dacă nu primeşti bon fiscal. În felul acesta domnul Ponta dovedeşte că nu cunoaşte legea şi nu ştie în ce condiţii se poate suna la acest număr de urgenţă şi îşi bate joc şi de acest serviciu care poate fi blocat de idioţii care se iau după idioţeniile lui Ponta.

Victor Ponta Conducătorul
Ce este curios însă este nu că Ponta sau mai ştiu eu cine a avut această idee de doi bani,  ci faptul că s-au găsit şi alţi membri ai guvernului care să aprobe şi să o susţină. Dacă astfel de capete ne conduc, direcţia către care mergem este apocaliptică.
Iată cum guvernul Ponta emite legi nu doar inutile ci şi instigatoare la comiterea de infracţiuni.Venind de la un fost procuror, fost avocat, fost doctor, nici nu poţi comenta prea mult.   Cine vrea  să urmeze sfaturile şi decretele lui Ponta o face pe pielea lui, ca cei care au făcut împrumuturi în franci elveţieni sau ca cei care au sărit dintr-un partid în altul la ordin, crezând că legile se fac după ureche.
Văzând toate aceste lucruri nu poţi să nu te întrebi dacă premierul Ponta o face din răzbunare, la mişto, aşa de necaz că i se va lua ciolanul peste o lună două, ori Dumnezeu i-a luat minţile ca lui săracu Birlic în două lozuri. Nici nu ştiu ce variantă să cred .

Victor Ponta Birlic ne îndeamnă la Cardit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.