joi, 19 februarie 2015

Stiri lungi pe scurt


elena da cu mopul  Elena Udrea, bună pentru puşcărie
Bun pentru Parlament, nepotrivit pentru PNL
Varujan Vosganian proaspătul scăpat de urmărire prin votul înlăcrimat din Parlament, a fost nevoit să îşi dea demisia din PNL. La o primă privire ar parea absurd să ceri demisia, aşa cum a făcut-o blonda de la PNL, unui om pe care colegii de partid l-au considerat bun pentru România. Dar în România nimic nu mai este suficient de întreg pentru a nu fi întors pe dos. Cererea de demisie a doamnei Gorghiu ne arată că a efectuat cu succes saltul de poziţie. Din purtător de cuvânt al PNL a devenit purtător de sabie a lui Iohannis. La mai mare! Nu vă întrebaţi cine conduce PNL-ul, e inutil.
România lucrului prost organizat
Aflat în vizită oficială la Paris, acolo unde ICR şi Ambasada Romană îi pregătiseră aşa de bine şi de “transparent” activitatea încât trimiseseră invitaţii cu caracterizări cu tot, domnul Iohannis s-a gândit să pună bomboana pe colivă. Şi cum nu a găsit coliva iar bomboane nu i-a dat nimeni, a pus haina pe maşină. În felul ăsta  parizienii au aflat cam cum cu ce şi cu cine se mănâncă diplomaţii României. De gestul domnului preşedinte nu mă mir, şi eu aveam la liceu profesori care veneau şi îşi aruncau haina pe categră, sau pe prima bancă, dar de diplomaţi care să trimită invitaţii la evenimente cu caracterizări cu tot nu am mai auzit nicărieri. Asta înseamnă România lucrului bine făcut dar prost organizat.
Bună pentru Puşcăria
Elena Udrea, proaspăt chiriaşă a unei garsoniere situată în sediul Arestului Central al Poliţiei Bucureştiului, a solicitat dreptul de a-şi renova camera. Nu ştiu care este răspunsul pe care îl va primi, dar este interesat de aflat motivaţia gestului său. Cum să interpretăm cererea, ca o intenţie de blondei de a adăsta o perioadă mai lungă în locaţia respectivă, sau ca primul pas pe drumul acţiunilor “caritabile” şi purtării exemplare care să ducă la micşorarea pedepsei? Vă daţi seama cum ar suna raportul : “ încă din primele zile de detenţie, petenta Elena Udrea a cooperat cu organele, şi chiar a avut iniţiative comunitare, vopsind şi dezinfectînd arestul poliţiei.” Propun vopsirea pereţilor în roz, culoarea preferată a Elenei şi eventual un felinar la poartă. Nu contează culoarea, portocaliu, verde, albastru, eventual sub formă de măr, felinar să fie. Acuma să vă spun sincer, am început deja să lucrez la cererea pentru angajarea Elenei Udrea ca zugrav după ce va avea drept de muncă, vreau să fiu primul. Sper să nu rămân cu casa nezugrăvită, în ea îmi pun speranţa. Pe de altă parte Elena se simte cam singură şi a cerut judecătorilor să îi aducă încă câţiva prieteni să o pună măcar de un şeptică. Numai că judecătorii nu se grăbesc. Or fi ştiind ei ceva. Ceilalţi încă nu prezintă pericol şi mai pot fi lăsaţi liberi.
Ponta, Victor Ponta
Premierul 004, numit aşa după numărul guvernelor pe care le- a păstorit, domnul Ponta, Victor Ponta a plecat în vizită la Washington pentru a discuta cu şeful CIA şi oarece mărimi de prin Pentagon. Este inutil să menţionez că vizita nu are nici o legătură cu recentele scandaluri dintre şefii SRI şi CCR sau Elena Udrea, cu scandalul amestecului serviciilor secrete româneşti, păstorite cu competenţă de Big Sister CIA, în alegerile prezidenţiale, sau cu legăturile strânse cu super glue dintre SRI şi DNA. Nu, nu are nici o legătură, aşa cum nici discuţiile nu au avut nici o legătură cu interesele României. Premierul 004 a fost invitat să discute despre schimbarea insignei sale de la 004 la 005 şi ce anume trebuie să facă pentru asta. După experianţa coabitării dintre Băse şi Ponta, se pare că Marele Licurici a ajuns la concluzia că cea mai bună metodă de menţinere sub stare de sclavie a românilor şi de obedienţă a palatelor româneşţi este păstrarea stării de incertitudine şi arătatul pisicii. Se spune că la vizitele lui Ponta, pe biroul celor cu care se întâlneşte ar fi postate fotografii cu Iohannis, iar la vizitele lui Iohannis, fotografii cu Ponta. Reţeta este garantată. Gurile şi mai rele spun că domnului Ponta i s-ar fi dat “just in case” rezultatele unui “referendum” pe marginea bazelor şi comendamentelor americane pe teritoriul României. Rezultatul este 100% în favoarea implementării acestui obiectiv, toţi responsabilii americani au votat pentru, iar un eventual referendum în România este astfel garantat.
Război, nu pace
Acum două zile liderii Ucrainiei, Rusiei, Germaniei şi Franţei s-au aşezat la masa “tratativelor” pentru a cădea de acord pe idea păcii în Ucraina. Este deosebit de interesant, pentru că vorbim de pace dar nu recunoaştem că avem râzboi. Despre război toată lumea vorbeşte la viitor. De ce nu se vorbeşte despre război? Pentru că conflictul din Ucraina este un conflict intern iar dacă i s-ar da numele de război, ar trebui să se admită că este un război purtat de un guvern împotriva propriilor locuitori. În acest caz s-ar pune întrebarea cine e agresorul şi dacă ne uităm unde se poartă acesta este clar şi cine este agresorul. Pe de altă parte dacă este un război intern, se mai pune întrebarea ce caută Rusia, Franţa şi Germania la “ negocieri”. Aceste ţări ar fiputut fi în cel mai fericit caz mediatori dar nu negociatori ai conflictului.De ce Poroşenko nu cere o rezoluţie ONU şi trupe ONU în zonă? Păi răspunsul este clar, nu doreşte asta, sau nu este lăsat să dorească asta. Cine l-a pus acolo vrea război, nu pace. Dar asta este politica, se întinde cum vrea ea. Bineînţeles că, lăsată în afara negocierilor deşi este principala răspunzătoare de  situaţia din Ucraina, SUA râiază, bate step şi dă acatiste ca Poroşenko să nu cedeze şi să nu cumva să accepte pacea pentru că s-ar duce dracu toţi banii pompaţi cu atâta trudă de la maidan încoace. Putin nu are cum să îşi lase conaţionalii măcelăriţi dar nici nu vrea să întindă coarda. El ştie că Poroşenko de mult nu mai reprezină interesele ucrainienilor, aşa cum militanţii proruşi nu reprezintă numai interesele lor sau ale populaţiei din zonă. Practic asistăm la o bătaie între câini de luptă, ţinuţi de lanţ. Lanţul se lungeşte şi în curând câinii vor fi lăsaţi liberi şi vor ieşi în stradă. Atunci să te ţii încăierare.
Cioabă dă şah la Merkel
Regele Cioabă s-a dat cu grecii. Nu ştiu ce neamuri o avea pe la Atena, sau dacă are pe cineva în familie cu numele ăsta, dar s-a pus pe glume, cerând Germaniei despăgubiri pentru ceea ce au păţit ţiganii de pretutindeni în timpul celei de-a doua Cafteli Barosane. După cererile grecilor, uite că şi ţiganii îşi cer drepturi şi vor şi pensie mânca-ţi-aş. Nu ştiu dacă Germania o să se ţigănească, dar oricum Cioabă a luat-o înaintea guvernanţilor care deşi au documente justificative puse la dispoziţie de unul “G(hi)olban” , au declarat că nu ştiu nimic despre datoria Germaniei către România. Cioabă nu are decât plângeri şi totuşi s-a grăbit să ceară în speranţa că dacă pentru evrei s-a putut, trebuie să se poată şi pentru ei. De pierdut oricum nu pierde nimic. Hai os!
http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/varujan-vosganian-si-a-dat-demisia-din-pnl-259530.html/
http://adevarul.ro/news/politica/tripla-gafa-comisa-icr-paris-ambasada-1_54d7b176448e03c0fd684807/index.html
http://www.infoziare.ro/stire/1551882/Elenei+Udrea+nu+i+place+celula+in+care+sta:+Vrea+sa+vopseasca+gratiile+si+sa+tapeteze+peretii
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Victor+Ponta+s-a+intalnit+cu+directorul+CIA
http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/care-sunt-principalele-provocari-ale-negocierilor-de-la-minsk-367092

Stiri lungi pe scurt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.