marți, 24 februarie 2015

Pensiile militare şi grijile lui Ponta


Ponta -prioritati 2015
De când Duşa a ieşit pe post în celebrul interviu dat ziarului DC News, pensionarii militari au luat foc. Mirajul apariţiei unei noi legi a pensiilor militare a aprins minţi, speranţe imaginaţii şi mă tem că în curând va aprinde şi lumânări.
Cacealmaua
Ca de fiecare dată când guvernul vrea să îşi bată joc de o anumită pătură socială sau să învrăjbească oamenii, să le dea de lucru sau să le îndrepte atenţia către altceva decât ce trebuie să vadă cu adevărat, şi acuma momeala a prins. Ca lucrurile să fie mai “veridice” viceprim-ministrul Oprea, naşul premierului şi adevăratul conducător al ministerului pe care pretinde că îl conduce Mircea Duşa, a convocat la guvern pe data de 13. 01.2015 nişte miniştri şi reprezentanţi cuminţi ai militarilor şi, cu teamă, şi sindicalişti din poliţie, ca să le bage sub nas un proiect de lege care vezi Doamne ar fi avut toate avizele ministerelor şi ar fi dorit ei să fie introdusă în Parlament pe 2 Februarie, ca să nu mai sufere bieţii pensionari. Întâlnirea ar fi trebuit să se termine cu aplauze prelungite şi osanale slinoase din partea participanţilor.
Ghioceii
Reprezentanţii asociaţiilor din armată, adica ai SCMD şi ANCMRR, chiar s-au întrecut pe sine, lingând cu conştiinciozitate mâna care le-a dat L263, luându-le dreptul la pensie militară. Ceilalţi, sindicaliştii din Poliţie, unii cu caschete pe cap alţii fără, au dat pas şi au îndrăznit să se uite pe proiectul care deşi pretins avizat nu avea pe el nici o ştampilă, nici o semnătură, nici un aviz şi să spună că e ceva în neregulă cu proiectul. Imediat au fost admonestaţi şi întrebaţi cine le-a dat voie să vorbească. Aceştia spre cinstea lor au spus că oamenii pe care îi reprezintă şi astfel au mai urmat câteva întâlniri, pentru că nărodul nu era dispus să dea ochii cu norodul. Şi aşa au mai apărut modificări, amendamente, dar care s-a spus că nu pot fi băgate în proiect pentru că acesta ar fi deja avizat şi GUVERNUL SE GRĂBEŞTE CU ACEST PROIECT, NU VREA SĂ ÎL MAI ÎNTÂRZIE CU RETRIMITERI LA MINISTERE.
Cei doi ghiocei de la apărare au luat poziţia calului care bea apă şi s-au grăbit să anunte triumfător că au reuşit să învingă hydra şi să obţină de la guvern TOATE revendicările dorite, fără a prezenta însă articolele aşa cum au fost obţinute. Este adevărat , unele cereri au fost “ acceptate” dar cu aplicabilitate după ani de zile, sau “ după caz” sau în cadrul altui act normativ, ceea ce ar duce la o prelungire cu cel puţin 5 ani a aplicării începând de la momentul vorbirii. Asta înseamnă manipulare şi dezinformare, dacă e cineva care nu ştia cu ce se mănâncă termenii.
Priorităţile
Pe un material anterior, arătam că totul e o cacealma, că în Programul Legisativ al Guvernului pe anul 2015, legea pensiilor militare apărea ca intenţie de supunere aprobării guvernului, pe undeva prin Decembrie 2015, deci nici gând să fie introdusă în Parlament în Fe-martie măcar. Această intenţie este întărită de un alt act guvernamental, numit LISTA PRIORITĂŢILOR LEGISLATIVE ALE GUVERNULUI PENTRU PRIMA SESIUNE ORDINARĂ A ANULUI 2015. În acest document nu apare până în Iunie nici o intenţie de abordare a unei legi militare.
Am crezut eu, că documentele fiind întocmite pe la sfârşitul anului trecut, nu sunt fierbinţi, nu au fost actualizate, între timp probabil au apărut modificări. Dar surpriză, domnul Ponta a apărut pe 2 Februarie în faţa Parlamentului şi a prezentat cu guriţa lui în faţa Camerei Deputaţilor, Priorităţile de Guvernare ale primului semestru al anului 2015. Materialul poate fi accesat de orice român care ştie să apese o tastă şi poate fi înţeles de orice om cu capul pe umeri. Din acest material orice om care are cel puţin un neuron va înţelege că ÎN DATA DE 02.02.2015 DOMNUL PRIM MINISTRU VICTOR PONTA NU AVEA NICI O INTENŢIE SĂ SE GÂNDEASCĂ MĂCAR LA UN PROIECT AL LEGII PENSIILOR MILITARE, PÂNĂ LA JUMĂTATEA ANULUI, INDIFERENT CE SPUN DUŞA, OPREA, ILIESCU SAU DOGARU.
În bătaie de joc
În ziua în care Duşa promisese că va introduce legea în Parlament, domnul Ponta, în bătaie de joc,  prezenta în faţa deputaţilor intentiile sale pentru prima jumătate anului. Dacă cineva vede acolo ceva despre pensiile militare sau măcar ceva despre armată, în condiţiile în care bate războiul la uşă, atunci eu sunt Ninus, iar nevastă-mea Semiramida. DEŞTEPTAREA OAMENI BUNI, LĂSAŢI VISELE ŞI VEDEŢI REALITATEA. Cei doi din fruntea ANCMRR şi SCMD, FAC JOCURILE MINCINOŞILOR DIN CONDUCEREA GUVERNULUI ŞI VĂ ABURESC.
Grijile lui Ponta
Citiţi documentul şi veţi vedea că domnul Ponta este preocupat de exploatarea zăcămintelor, de “independenţa energetică” prin exploatarea gazelor de şist şi otrăvirea apelor, de legea minelor pentru scumpii investitori de la Roşia Montana şi alte afaceri şi interese ale licuricilor, în speranţa că astfel îşi va mai păstra tronul.
După ce aţi citit documentul din linkul recomandat deschideţi şi televizoarele şi vedeţi care sunt problemele domnului Ponta, ce se întâmplă cu cumnatul, cu prietenul Ghiţă şi veţi vedea de grija cui nu poate dormi domnia sa. Doar nu credeţi că în plin scandal cu zgpmot de cătuşe, pe el în interesează starea pensionarilor militari. Lăsaţi-vă de glume, râde şi Nerro, măcar vorbiţi în şoaptă, nu vreau să facă pe el de râs!
Oare de ce?
Se pune întrebarea, atunci de ce a apărut această gulgută acuma? Să fie de vină faptul că nişte pensionari militari ajutaţi de nişte judecători verticali din Piteşti şi Bucureşti au obţinut executarea Casei de Pensii a MApN şi MApN, pe motivul neaplicării unei decizii judecătoreşti cu câştig de cauză pe revenirea la L-164? Să fi fost atât de parşivi miniştrii noştri încât să facă tot acest scandal care reînvrăjbeşte rezerva militară, numai pentru a ascunde această gravă problemă a ministerului şi eventual a le astupa gura petenţilor pe ideea că li se va da o pensie militară cum au cerut? Nu ar fi exclus. Dar dacă ar fi aşa şi Dogaru ştie, făcând jocul lui Oprea îşi trădează propriile filiale şi proprii sindicalişti pe care se jură că îi apără, mâncându-le şi cotizaţiile pentru asta. Partea proastă este că pe lângă cotizaţii,  le mănâncă şi drepturile şi speranţele. Şi când mă gândesc cât de fidelă i-a fost filiala Piteşti domnului Dogaru parcă îmi vine să mă zgârii eu pe ochi.
Oricare ar fi scopul acestei intoxicări şi manipulări dovedită şi prin lipsa oricărui reprezentant al guvernului la întâlnirea din data de 13.02.2015 de la Parlament cu liderii unor asociaţii ale pensionarilor din Sistemul Naţional de Apărare, prezenţa domnului Ponta la întâlnirea cu reprezentanţi CIA arată ce îl doare pe el acuma: jocurile din serviciile secrete şi dosarele penale. Armata mai are de aşteptat, ARMATA NU FACE PARTE DIN PRIORITĂŢILE GUVERNULUI PÂNĂ ÎN DECEMBRIE 2015 cel mai devreme.
http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/02/07/proiectul-legii-pensiilor-adevaruri-si-perspective-8677
http://www.drp.gov.ro/download.php?781ebf5d4db758682a9662fff53374be
http://www.drp.gov.ro/download.php?cba9100e604e6556dc301a378d9890c5
https://medium.com/@VictorPonta/un-nou-mod-de-conlucrare-intre-parlament-si-guvern-cateva-prioritati-legislative-c7e7d3566b0f
Pensiile militare şi grijile lui Ponta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.