luni, 16 februarie 2015

KOVERTA


kovertaMotto:
Oamenii se tem de consecinţe în 4 situaţii:
1. Când au făcut ceva ce nu trebuiau să facă
2. Când nu au făcut ceva ce trebuiau să facă.
3. Când nu ştiu ceva ce ar trebuie să ştie
4. Când ştiu ceva ce nu ar trebuie să ştie.
O tempora ..
Cât timp Elena Udrea a furat, a şantajat, a dat şi primit mită, a profitat de obedienţa justiţiei pentru că se afla în graţiile cucului de la Cotroceni, toate televiziunile şi televizionistele îi admirau genţile, pantofii cu tocuri, costumele de baie, blugii, infatuarea, pretenţiile, mofturile şi îi cântau în strună. Nimeni nu i-a blamat pe cei care îi pupau tălpile sau dormeau cu fotografia ei la cap. Era pe val iar „lumea bună” o invidia sau admira. Acum când Elena Udrea forţată sau sinceră, cu interes sau fără, din disperare sau răzbunare, se „confesează”, scoţând la suprafaţă toate ilegalităţile comise de ea sau cei care îi cântau în strună, când denunţă şi se autodenunţă la cerere sau din proprie iniţiativă, când în sfârşit spune adevărul despre acea perioadă, aceeaşi lume, dar exact aceeaşi lume, aceiaşi procurori care au acoperit-o, aceiaşi jurnalişti care îi întindeau preşul roşu, aceiaşi colegi de partid, aceiaşi epigoni, acum o calcă în picioare în dulcele stil dâmboviţean. De ce oare? Răspunsul e simplu: pentru că dacă spune tot, nici unuia nu îi va fi bine.
Persona non grata
Acum tot ce face ea este rău, deşi spune adevărul, tot ce dezvăluie este imoral, pentru că vorbeşte despre lucruri, fapte, persoane care sunt încă la putere şi dacă cineva ar investiga toate cele câte spune, dar mai ales ştie Elena Udrea, am rămâne fără clasă politică, ceea ce nu este bine pentru”democraţie” este un „atac la statul de drept din România”dar, mai ales, „se va crea un vid politic” tocmai acum în prag de război şi România nu are nevoie de aşa ceva. Din aceste motive, dezvăluirile lui Udrea trebuie să înceteze, gura ei trebuie închisă, sau măcar vocea să nu i se mai audă. Dacă tot ce spune Udrea s-ar verifica măcar,  ar fi posibil să rămânem fără şefi de partide, de servicii secrete(şi aşa nu ave), ai justiţiei, miniştri, parlamentari, poate Parlament  şi aşa ceva nu se poate, aşa că trebuie neapărat închisă, ţinută departe de presă, de ochii lumii, de cei care vor să audă, şi care s-ar putea revolta şi ieşi în stradă să ceară socoteală celor care până acum au slujit-o şi acum o condamnă, nu pentru că o condamnă, ci pentru că au sprijinit-o şi acoperit-o atâta timp, mergând mână în mână sau concurând-o. Pentru a-şi atinge scopul s-au făcut 3 cereri de trimitere în arest, 3 nu una, nici două, tocmai pentru fi siguri că din 3 una va fi acceptată, atât de mare este disperarea şi teama.
Under… cover
Asta este România, iar cei care pretind că o salvează, de fapt vor să astupe rahatul, vor să bage gunoiul după uşă, vor să pună lacăt adevărului. Poate părea paradoxal să ascunzi gunoiul după uşă, pretinzând că faci curăţenie şi poate în orice ţară civilizată aşa ar fi privit acest proces dar nu în România. La noi justiţia închide pe cel ce spune adevărul incomod, pentru a nu mai fi auzit şi de alţii. Ceea ce se întâmplă acum nu este justiţie, este acoperirea furtului, menţinerea unei clase politice desfrânate, corupte care sub pretextul pedepsirii unei persoane corupte -care trebuie judecată fără îndoială pentru tot ce spune şi nu spune că a făcut dar a făcut- de fapt urmăreşte muşamalizarea şi acoperirea faptelor celor pe care această persoană îi denunţă. Legea, aceeaşi lege făcută de aceeaşi politicieni corupţi, încurajează delaţiunea, pâra, sifonarii şi turnătorii, reducându-le pedepsele sau chiar scăpându-i de puşcărie, dar- pentru că la noi există mereu un dar- numai acolo unde ea, justiţia, sau ei, justiţiarii, sau cei care îi dirijează, vor. Nu poţi turna când vrei, pe cine vrei cum vrei. Dacă faci asta, eşti turnător jegos,pleava societăţii, informator, delator, colaboraţionist, turnător. Dacă o faci însă atunci când vor, despre ce şi cine vor procurorii, eşti un cetăţean model care ajută la stârpirea corupţiei. Capisci? Când nu faci aşa, eşti o persoană care nu prezintă încredere, un element antisocial, inamicul public numărul unu şi trebuie musai să fii închis, ca să nu se mai audă ce spui. În astfel de cazuri în ţările cu tradiţie se instituia Omerta. La noi, se instituie Koverta.
P.S. Umblă un zvon că săptămâna care vine, pe lângă încătuşarea Pleşcoiancei va mai aduce şi demisia interimarului de la SRI. În acest sens săptămâna asta s-a tăiat atâta hârtie prin instituţia cu sediul pe strada Libertăţii, încât s-ar fi putut tipări manualele şcolare ale ministrului educaţiei. Apropo, cine spune că există minuni numai în Caracal? Şi SRI-ul are sediul tot pe strada Libertăţii, ca şi puşcăria din Caracal.
KOVERTA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.