sâmbătă, 7 februarie 2015

Arde Barak(a)


Hakim-Zamili
Codruta Kovesi este chemată la Băsescu la Cotroceni. După ce se termină întrevederea pleacă. Se întoarce după 10 minute şi întreabă:
-Domnule preşedinte, nu mi-am uitat cumva ochelarii aici? Băsescu spune:
- Nu, nici nu i-ai avut, chiar m-am mirat că ai venit fără ei.
- Ok, -zice Codruta- înseamnă că i-am uitat la SRI. Mi-i aduce Florin diseară!
Codruţa contraatacă
Cât a stat doamna Udrea în banca ei, a stat şi dosarul Bute pe tuşă, cu un singur vinovat, Obreja. Cum a sărit Elena la gâtul iubitului Florel, cum a ieşit şi dosarul din nou pe rol. Justiţia română este neimplicată politic, curată şi independentă, pe cât de independentă este şi doamna Kovesi. Udrea trebuia cercetată de mult în dosarul Bute dar a fost lăsată în pace pentru că nu prezenta nici un pericol şi era numai bună de şantajat. Acuma gluma se îngroaşă aşa că trebuie scoase la suprafaşă toate dosarele care au legătură cu blonda. Poate dosarele sunt pe bune, nu contest temeicia nici unuia, dar momentul “înfloririi” acestora nu poate să nu te ducă cu gândul la ceea ce se întâmplă politic în ţară. Din acest moment Udrea poate să strige că este cercetată politic, iar doamna Kovesi poate spune că dosarul Bute este unul penal, amândouă doamnele au dreptate.Ca aşa-i în justiţia română, aşa cum spunea maestrul Zegrean.
Conflict diplomatic sau adevăruri supărătoare?
Deputatul irakian Hakim Zamili, care conduce comisia de apărare şi securitate a Parlamentului din Bagdad a cerut primului ministru să oprească procesul cumpărării de armament românesc în valoare de 300 milioane de dolari de către ISIS, cu finanţare oferită de o ţară vecină Irakului. Această ţară ar putea fi Arabia Saudită, fidelă şi ea partenerului nostru strategic. După ce luna trecută se spunea că armele folosite în atentatul din Franta proveneau din România iar SRI-ul nu a dat nici o declaraţie, iată o altă surpriză despre care SRI nu ştie nimic, dar vrea să ştie ce culoare au chilotii mei. Şmecheri americanii ăştia… ii pun pe români să dea arme teroriştilor pe care îi şcolesc ei. SRI tace, nu ştie nimic, cum nu a ştiut nici de închisorile CIA din România despre care ştie toată lumea occidentală. Este interesant însă că deşi am fost puşi să ne distrugem toată industria de armament pentru a putea cumpăra la mâna a doua armele şi tehnica partenerului strategic, nu a fost falimentată şi fabrica de Kalaşnickovuri. De ce oare ? Păi ghici ciupercă. Dacă nu mai sunt fabrici de armament “rusesc” în NATO, cu ce arme să mai lupte “teroriştii”, cu arme americane? Nu e frumos, nu dă bine la imagine. Aşa însă, cine vede la tv teroriştii cu kalasnikovuri, fără a vedea şi ţara de fabricaţie sau calibrul, va fi ferm convins că aceştia sunt înarmaţi de duşmanul rus. Bună socoteală! Ştiu ei americanii de ce îşi înarmează elevii cu “arme ruseşti”. Iar România, ca de fiecare dată cade pe locul doi. Indiferent de măsurile şi declaraţiile diplomatice care se vor lua, de scuzele şi negările care vor curge, ca şi în cazul închisorilor CIA, România va fi din nou văzută ca un prea plecat supus al CIA, mâna cu care SUA scoate castane din foc.
Bineînţeles până la urmă se va lăsa cu o dezminţire, eventual cu o demisie, dar hai să fim serioşi. Dacă mister Hakim ar fi spus că a auzit el că România ar fi dat sau ar intenţiona să dea ceva arme nu ştiu cui, poate nu l-aş fi crezut, dar când vine cu cifre şi cu sursa de finanţare, nu mai vorbim de zvonuri, vorbim de surse.
Pax Americana
Administraţia de la Washington are în vedere trimiterea de armament de foc forţelor fidele guvernului Ucrainian în lupta acestuia împotriva cetăţenilor ucrainieni de naţionalitate rusă din Estul Ucrainei. Nu ştiu dacă şi aceste arme vor fi fabricate tot în România sau doar vor tranzita România, dar nu se poate să nu ne lipim noi şi de asta, pentru că suntem experţi în căzut cu fundul în .. par.
Obama încă mai studiază dacă e cazul să trimită – oficial- sau nu armament, probabil aşteaptă să vadă reacţia internaţională la această veste, sau aşteaptă să fie rugat, sau să se ofere România să trimită, prin conducătorii ei supuşi, dar eu cred că în câteva zile vom avea o decizie oficială.
Nimeni însă nu îşi pune întrebarea ce caută SUA să intervină şi să sprijine una din părţi aflate în conflict intern într-o ţară străină. După toate definiţiile şi tratatele internaţionale asta se numeşte amestec în treburile interne ale unei ţări. Păi atunci, dacă americanii au tot dreptul să trimită armament ucrainienilor pentru a lupta cu ucrainienii de naţionalitate rusă din Ucraina, cine va opri Rusia să îşi apere conaţionalii din Ucraina atacaţi de o ţară străină total de Ucraina? Există cumva cetăţeni ucrainieni de naţionalitate americană în Ucraina şi nu ştiu eu? Unii ar spune că de la euromaidan încoace da, există, dar eu nu cred. Oricum ar fi, normal ar fi fost ca SUA şi întreaga lume civilizată să ceară dezarmarea ambelor părţi, să conlucreze la instiuirea unui acord de încetare a focului, eventual să ceară o rezoluţie ONU şi trimiterea unei misiuni ONU în zonă. Aşa ar fi normal, dar nu pentru Obama. Obama instigă la război, sprijină şi internaţionalizează conflictul, înarmează părţile deşi nu are absolut nici un drept să se amestece întrun conflict intern în care un guvern îşi agresează şi bombardează proprii cetăţeni pe motive de naţionalitate.
UPDATE:
Şi ca treburile să fie ok, oficialii ucrainieni mobilizează cetăţenii de naţionalitatea română din Ucraina pentru a-i trimite să lupte cu ruşii. România nu protestează ca în cazul armelor din Irak. În Ucraina preşedintele Poroşenko a dar ordin să se „reglemeteze” călătoriile bărbaţilor cu vârste între 20 şi 60 de ani pentru că aceştia refuză să meargă la un război pe care nu îl dorec. Oficialii români se fac că nu văd şi nu aud, pentru că rzboiul din Ucraina este blagoslovit dorit şi întreţinut de Big Brother.  Mâine partenerul strategic  va cere ca românii din România să meargă să lupte în Ucraina şi nimeni nu va protesta, pentru că românii stau cu capul în nisip.
http://www.ziuaveche.ro/international/geopolitica/sua-vor-sa-trimita-armament-kievului-258830.html/
http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/investigatii/lumea-justitiei-2/rudel-obreja-si-elena-udrea-facuti-ko-de-procurorii-dna-in-gala-bute-258833.html/
http://www.mediafax.ro/externe/deputat-irakian-grupul-stat-islamic-cumpara-armament-din-romania-ambasadorul-roman-neaga-acuzatiile-13798697
http://www.iraqinews.com/features/zamili-asks-abadi-intervene-stop-isis-purchase-ammunition-romania/
http://www.ziare.com/international/ucraina/razboi-in-ucraina-rezervistii-fug-de-mobilizare-in-romania-ce-masuri-a-luat-guvernul-1346011
Arde Barak(a)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.