joi, 12 martie 2020

Un partid condus de iresponsabili, impotenți și lași



Când Sică Mandolină, zis și Ludovic Orban și-a pus pe masă  mandatul de… premier desemnat, pentru a și-l păstra pe cel de premier interimar, mi-am spus că era inevitabil de vreme ce CCR tocmai anunțase că nominalizarea sa este o încălcare a Constituției, încălcare pentru care văd că autorul ei  nu e taxat nici măcar verbal, așa de ochii lumii.
Când  în locul lui a fost nominalizat cel mai refuzat ministru, al fostului guvern Mandolină, sub pretextul că se dorește scoaterea României din starea de neguvernare, domnul Iohannis declara:
” – Am dorit sa deblochez repede situatia creata, am convocat consultari, am desemnat un premier si, surpriza neplacuta, PSD a inceput sa tergiverseze procedurile in Parlament. Au trecut cele 15 zile in care conform regulamentului ar fi trebuit sa se faca un vot. Nu s-a votat si atunci am intrat in riscul unui blocaj total in Parlament.

– Pentru a depasi acest blocaj, premierul desemnat, Ludovic Orban, si-a depus mandatul si pentru astazi deja am convocat consultari cu partidele parlamentare. Noi nu ne dorim sa blocam Romania. Noi ne dorim sa mergem mai departe si sa rezolvam problemele tarii, sa rezolvam problemele romanilor.

– Asadar, dupa consultari, am decis deja sa fac o desemnare, pentru a misca lucrurile in asa fel incat sa nu ne blocam politic. Am decis sa desemnez pentru pozitia de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Citu, actualmente ministru al Finantelor Publice, care se va prezenta, sper, intr-un timp scurt in fata Parlamentului cu o echipa guvernamentala si cu un program de guvernare.

Categoric, la acea oră nimeni nu credea ceea ce spune domnul Iohannis, toată lumea știa că l-a numit pe Cîțu tocmai pentru că era cel mai incompetent și mai contestat chiar și refuzat din toată lista de miniștri a a PNL, și că numirea sa , exact ca în celebra scenă cu ”propunerea”  lui Vasile din Las Fierbinți ca ministru era făcută la mișto, așa cum spunea prefectul: ”l-am dărâmat(era vorba de guvern)  pentru că nu-i format de oameni suficient de dobitoci, că nouă asta ne trebuie, dobitoci și loiali. Din punctul meu de vedere tu ai fi perfect ca ministru al transporturilor( a se citi prim ministru) . Eu de ce m-am gândit la tine că te pricepi? Tu nu trebuie să faci nimic, doar stai acolo și semnezi. Noi îți dăm, tu semnezi…”
Acum e adevărat că scena bătea apropo la dărâmarea guvernelor lui Dragnea, dar politica și oamenii sunt aceiași fie că vorbim de PSD sau de PNL, aceleași calități sunt cerute ”la angajare”.
Ce spunea Cîțu după nominalizare ? Păi zicea cam așa : Mulțumesc pentru încredere. Vom face lucruri fantastice pentru TOȚI românii” , exact ca în poezia micului comunist: ” Jur cu mană pe fundiță și cu fundul pe oliță, c-o să fac o treabă mare, pentru clasa muncitoare
Deci Iohannis desemnează ca premier un om –printre altele-loial, care să semneze ce spune el, inclusiv demisia. Și Cîțu așa a făcut. Când a apărut sau s-a îngroșat criza cu coronavirusul iar partidele parlamentare, în plină campanie electorală, dorind pe de o parte să pozeze în partide responsabile și grijulii,  pe de o parte fiind sigure că PNL își va rupe gâtul și în două luni va fi istorie, au anunțat că vor vota guvernul, Iohannis, Mandolină și Vasile, pardon Cîțu au realizat că e groasă și că vor sucomba subit și iremediabil, că gluma nu a ținut și că sunt șanse să se îndeplinească ceea ce ei au promis dar nu au vrut, adică formarea unui guvern aprobat de parlament. În acest moment cu câteva ore înainte de votul din parlament care RISCA SĂ ACORDE PNL DREPTUL DE A GUVERNA DEPLIN PENTRU A PUTEA LUA MĂSURILE NECESARE COMBATERII RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI CĂ DESPRE ALTCEVA NU POATE FI VORBA,  Cîțu e ”sfătuit” să demisioneze și el din funcția de premier desemnat, dar nu din cauza deciziei CCR ci în contra ei. Spune el într-o postare pe FACEBOOK,că demisionează pentru că e un om de partid și gestul lui trebuie interpretat prin contextul prin care trece astăzi România”. Ce a vrut să spună cu asta? Bineînțeles că nu va explica niciodată, dar este clar pentru oricine că a realizat pe de o parte că nu e capabil să facă față crizei, dar și că văzând întorsătura de intenții a partidelor, Iohannis a decis să pună un alt premier, nu unul la mișto ci unul care să și poată face ceva pentru a nu pierde  voturile dar care să nici nu le afecteze lor imaginea. Un om care sa muncească pentru ei dar să piardă singur. Pentru asta au nevoie de un acar Păun de care să nu le pară rău când va fi sacrificat, pentru că mai mult ca sigur acesta va pierde bătălia cu virusul, oricât de competent va fi, pentru că NU ARE CU CE.
Dar după ce că dovedește că e laș și incompetent, Cîțu dovedește din plin că este și prost, pentru că a declarat că a demisionat pentru că este normal ca președintele partidului să fie prim ministru, ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE CCR A DECLARAT CĂ NUMIREA LUI ORBAN ESTE NECONSTITUȚIONALĂ. Celentano, nu mai întreba, ăsta chiar e prost. Citiți și vă lămuriți:
Florin Cîţu
3 ore ·
Un mesaj important pentru români.
Astăzi am luat decizia să-mi depun mandatul de Prim-Ministru desemnat Președintelui României.
Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România.
Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile.
Cred cu tărie că pentru a avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru.
Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi (si dupa decizia CCR)
Cu responsabilitate, transparență și profesionalism am luat această decizie.
Este o decizie la care am reflectat mult în ultimul timp urmărind evoluția situației prin care trece România astăzi.
Rămân la finanțe. Avem multă treabă de făcut pentru perioada dificilă care urmează.
Mulțumesc pentru încredere și susținere.”
Ei bine, știrea a enervat și pe cei din PNL, pentru că toți au realizat că acum PNL și-a dat arama pe față, e vizibil pentru orice prost că liderii lor, de fapt liderul lor, Iohannis și-a bătut joc de ei că de țară și-a bătut joc de la bun început dar pe ei nu i-a interesat, și că de data asta s-a depășit orice urmă de bun simț. Rareș Bogdan este foarte vehement dar, lingușitor, poate în speranța de a fi el desemnat noul premier, declară că e sigur că Iohannis nu a știut nimic și că chiar și el a fost luat prin surprindere. Da, și el e prost, sau face pe prostul pentru că replica lui Iohannis că ” GESTUL LUI CÎȚU ESTE UN GEST RESPONSABIL” dovedește nu numai că știa de decizia lui Cîțu, dar o aprobă și apreciază, considerând că așa trebuia făcut. Cine crede că Iohannis nu știa, ori e cel mai prost român ori e Dragoș Bogdan. Să fie un pleonasm ?
Deci a doua propunere retrasă. Și țineți cont, nici asta nu a fost respinsă de Parlament, ba chiar avea șanse să treacă. DECI PARLAMENTUL ÎNCĂ ARE DREPTUL DE A RESPINGE DOUĂ PROPUNERI. De data asta Frânarul  și Mandolină nu mai pot spune că vor să guverneze dar nu îi lasă PSD, nu, în nici un caz, ESTE VIZIBIL FAPTUL CĂ ei vor să dirijeze, să dea amenzi, să SE FACĂ CĂ GUVERNEAZĂ, fără a-și asuma însă răspunderea, pentru că sunt convinși că își vor frânge gâtul.
Ce va urma?
Cu așa iresponsabili, incompetenți și lași, se poate întâmpla orice. România a încăput pe mâna unor I-RE-SPON –SA-BILI, cum ar spune domnul Iohannis. Bine, nici cei dinaintea lor nu au fost îngeri, dar ceea ce au făcut Iohannis și Orban depășește imaginabilul. Este de altfel absolut sigur că cel puțin jumătate din electoratul PNL a decis în seara asta să nu își mai voteze propriul partid. Bineînțeles că pe Iohannis nu îl mai interesează, el s-a ales, el mai stă la Cotroceni încă 5 ani, nimeni nu va încerca să îl clatine, dacă pică PNL-ul va găsi el alți cățeluși care să îl lingă în cotroceanul dos care să fie ”partidul meu” și va reporni lupta pentru un ”parlament al meu”, indiferent cu cine. Iar dacă nu va reuși va trece din nou la aplicarea frânelor pentru blocarea legilor care nu îi convin cum a făcut pe toată guvernarea PSD.
Pe cine va nominaliza acum? A spus Cîțu pe cine, nu mai e nici un dubiu, îl va nominaliza pe.....
Un partid condus de iresponsabili, impotenți și lași

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.