luni, 23 martie 2020

”Specialiștii și coronavirusul”


Am intrat în ”etapa a treia” a luptei împotriva coronavirusului, eu aș spune chiar a patra pentru că iată, avem deja doi decedați din cre unul, nu neapărat din cauza, din cu sprijinul larg al celor care au datoria să lupte împotriva virusului. Din știrile prezentate în media, pacientul din Craiova, indiferent de vârsta lui, fusese internat în spitalul de boli infecțioase Craiova cu probleme la plămâni, medicii ceruseră efectuarea testului, iar cei de la DSP( un specialist” care probabil primise ordin să nu consume testele pe oricine, că ”e rare și scumpe” a refuzat efectuarea verificării, deși simptomele erau caracteristice iar vârsta pacientului se ”mula” pe categoria de risc sporit. Nu știu dacă o zi, două, trei, în plus sau în minus ar fi salvat viața (pentru o lună, două, trei, a unui bolnav de cancer) dar știu că s-a întârziat din cauza unei decizii criminale. Cel care a decis sau refuzat verificarea pacientului la virus la prima cerere se încadrează în articolul care incriminează fapte de zădărnicire a luptei împotriva epidemiei  trebuie nu numai destituit ci și cercetat penal pentru crimă. Indiferent că omul mai avea oricum de trăit o zi sau două, gestul este tot criminal. Mă întreb dacă parchetul s-a sesizat, sau se sesizează numai când apar pe fluxul media ciorne de măsuri” drastice” care până la urmă răsuflă ca o gogoașă? Auzi domnule, trebuie să avem grijă la răspândirea de știri care sunt la fel de periculoase, ca și virusul. Se pare că acest post de televiziune a îmbrățișat tactica guvernului care ia măsuri mai drastice în lupta împotriva celor care îndrăznesc să spună lucrurilor pe nume și să arate deficiențele luptei guvernului împotriva răspândirii virusului (prin lipsa mijloacelor tehnice privind identificarea și izolarea celor infestați) decât împotriva virusului, a răspândirii acestuia și a celor care încalcă măsurile ( slabe și total ineficiente)  necesare, nu doar impuse, sau anunțate. Dintr-o dată, răspândacii guvernamentali au trecut la treabă, propagând și propăvăduind ca principal dușman pe cei care vin cu ”fake-news” care pentru ei e similar cu critica la adresa activității guvernului, demonstrând că pe guvernanți nu îi interesează lupta împotriva virusului ci împotriva oponenților, iar scopul nu este salvarea vieții cetățenilor ci salvarea voturilor și a campaniei electorale.
Aseară a avut loc prezentarea celui de-al doilea set de măsuri ” drastice” luate de guvern. Cu o zi înainte transpirase știrea că se va restricționa, dacă nu cumva chiar interzice deplasarea românilor. Pentru mine e clar că acest ”fake news” a fost eliberat (poate ca și virusul) de cei care l-au produs pentru a testa reacția boborului. Cum reacția a  dar rezultate, după ce s-a dat o ușoară dezmințire, ieri seară  dezmințirea a fost dezmințită printr-o nouă ”ordonanță militară” adică exact ceea ce guvernul nu poate da decât în ”starea de asediu” cu atât mai mult cu cât ministrul Vela este sau a a fost doar OSB în armată, nu și ofițer activ. Cu toate astea, domnul Vela continuă să se considere mare comandant de oști și dă ordonanțe militare cu măsuri civile. Știți ce este CIUDAT? Ciudat este că NU EXISTĂ ÎNCĂ O DEFINIȚIE A ORDONANȚEI MILITARE dar pentru orice om cu capul pe umeri, aceasta se dă de către un comandant militar și vizează trupele și/sau măsuri MILITARE. Din fericire nu suntem în această situație, dar din nefericire unii se împăunează, vor să pară ei mai fioroși și să fie luați mai în serios. Ne aflăm în fața unui fake- authority. Vela vorbește despre emiterea unui document nedefinit în lege deci cântă după ureche.
Ce a adus nou și extraordinar această nouă ordonanță? Nimic nou, ne aflăm în fața aceleiași impotențe, incompetențe și lipse de măsuri efective, realiste, se umbă cu jumătăți de măsură, cu false intenții și false autorități. Măsurile de ” interzicere” nu există, restricțiile sunt confuze, interpretabile, se dau puteri burtoșilor din poliția locală să dea amenzi. Asta este tot ce este de reținut din această ordonanță. Iar ”rugămintea domnului Arafat este pur și simplu de neconceput: ”rugămintea noastră pentru toți, chiar dacă ordonanța militară emisă astăzi  recomandăm unele măsuri în timpul zilei, totuși considerați –le ca și cum ar fi fost obligatorii”.    Cum adică, ”ca și cum? ”  Păi ne jucăm de-a ordinele ? Domnilor dragi, o ORDONANȚĂ MILITARĂ nu cuprinde rugăminți sau recomandări, cuprinde ordine clare și precise, care trebuiesc executate.  Dacă un ofițer  ar fi dat un astfel  de  ”ordin” de acțiune militarilor, aceștia i-ar fi întors spatele. Ne place să ne lăudăm și să semnăm ”ordonanțe militare”  dar habar nu avem ce înseamnă asta, ce presupun ordinele militare și când și de către cine se emit. Asemenea ”recomandări” sunt specifice conducătorilor slabi sau incompetenți, cărora le e frică să își asume răspunderea și să emită măsuri nepopulare, care practic urmăresc cu totul altceva decât rezolvarea epidemiei și limitarea și eradicarea virusului. ACTUALA CONDUCERE SE POARTĂ ”CA ȘI CUM” AR LUPTA ÎMPOTRIVA VIRUSULUI, CA ȘI CUM AR GUVERNA, CA ȘI CUM AR ȘTI CE E DE FĂCUT, CA ȘI CUM I-AR INTERESA SOARTA ROMÂNILOR, CA ȘI CUM AR DA ORDONANȚE MILITARE. JALNIC COMANDAMENT, PAPAGALI VOPSIȚI.
Despre celelalte măsuri ce să mai spun? Privitor materialele necesare în spitale, după 3 luni de la apariția virusului, domnul Arafat ne anunță că:
  1. A fost operaționalizat Centrul Național de Conducere și de Coordonare a Intervenției. Păi până acuma ce au făcut, au lucrat on line, au fost în carantină?
  2. Continuă din partea MApN, construirea și instalarea spitalului ROL 2. Tot armata săraca, cu nesimțiții ăia care nu știu decât să coasă nasturi și să culeagă porumb.
  3. Pe 19 martie s-a semnat un ordin de înființare a unui Comitet al Responsabililor Zonali  de specialitatea terapie intensivă. Până acuma nu a fost cazul, acuma a părut virusul.
  4. Știe că a fost o problemă cu livrarea  materialelor de protecție din lipsa acestor echipamente în stocuri, dar și alte țări s-au confruntat cu această problemă, nu numai România.  La această veste, mie mi-a crescut inima și m-am simțit mai apărat împotriva virusului. Gândul că și capra altora este pe ducă a acționat asupra mea ca apa vie. Cine spunea că Arafat nu e român la origine ?
  5. Acuma poate să spună, fără a fi învinuit de fake-news, că IGSU a semnat toate contractele subsecvente în urma acordurilor cadru, încheiate de ONAC și acuma se trece la livrarea materialelor care au fost prevăzute în anexa  OUG 11/2020. (ordonanță emisă pe 11.02.2020.) Au trebuit mai mult de 35  de zile ca să fie semnate actele de achiziție, nu de livrare, cum spune domnul Arafat, pentru că materialele trecute acolo în anexă, nu au ajuns încă în țară, deci mai beșeaua cu livrarea despre care vorbește doctorul. Iar dacă te uiți pe lista din anexă te apucă… dracii: este vorba de 50 de izolete, 200 de ventilatoare, când nouă ne lipsesc 1200, 200 de monitoare medicale, 150 de filtre pentru camerele de izolare și alte materiale, ca mănuși, măști, SCANERE TERMICE, 35(?????????????) etc. Atâta au considerat ”specialiștii ” din guvern, recte domnul ministru al sănătății, Costache că sunt necesare. Că tot veni vorba de el, ați sesizat că nu mai apare pe post? L-a pus pe secretarul de stat să se bată cu coronavirusul el stă la căldurică. De ce ? Simplu, dacă iese nasol dă vina pe Tătaru, și îl destituie, dacă e de bine , iese în față și culege laurii, primind o clinică privată la pensionare. Probabil a raportat necesarul pentru spitalul Polisano din Sibiu, de celelalte spitale nu îl interesează.   
  6. Ca să fie livrarea mai rapidă, vor fi folosite avioanele militare pentru preluarea materialelor. Deci până la urmă și-a revenit, mai întâi trebuie preluate materialele și abia apoi livrate către spitale, farmacii, etc.
Nu mai comentez măsurile trecute în ordonanță, nu au făcut altceva decât să îmi confirme amatorismul și gargara domnului Orban și teama de a lua măsuri cu adevărat efective, de teama pierderii voturile chiar cu riscul pierderii de vieți omenești care au început să curgă ca țuica, câte o picătură.
Ministrul economiei domnul Virgil Popescu  un alt membru  al guvernului, ne-a  anunțat ca din această criză a învățat că nu trebuie să ne mai bazăm economia pe import și că nu e bine să cumpere din China pentru că uite ce s-a întâmplat din cauza Chinei.  Cu prima concluzie sunt de acord, trebuie să înțelegem că produsele strategice trebuie produse în țară și să fie sub monopol de stat, și e vorba de agricultură, silvicultura, piscicultură, apicultură, industria alimentară, industria chimică, energetică, farmaceutică pe produse cel puțin la nivelul anilor 80,  pe cât posibil militară (măcar praf de pușcă) și produse de consum sanitar. Deci practic să ne întoarcem la ceea ce producem la nivel mediu, dacă nu de vârf, până în 89.  Dar a doua concluzie este total deplasată. Cum adică, noi nu avem acum produsele necesare luptei împotriva virusului pentru că avem relații cu China, sau pentru că nu avem? Păi, avem relații economice cu UE, care depășesc de câteva ori cele cu China. România desfășoară cele mai  multe  exporturi  cu  principalele  economii  ale  Uniunii Europene: Franța, Germania, Italia și Regatul Unit absorb 57% din exporturile de bunuri și servicii din România către Uniunea Europeană și 44% din totalul exporturilor (adică aproximativ  37,2  miliarde  de  euro  pe  parcursul  anului 2018), rezultând totodată un excedent comercial de 3,8 miliarde de euro în raport cu aceste țări. Principala piață europeană pentru producătorii români de bunuri reprezintă Germania. Privind în perspectivă exporturile de bunuri, România pare dependentă de evoluția principalei economii din Europa (Germania). Datele oficiale arată că la finele anului 2018, de exemplu, Exportul şi importul României se desfăşoară, cu precădere, cu statele europene (87,8% din total export şi, respectiv, 88,5% din total import). Comerţul intracomunitar (cu cele 27ţări membre ale UE) reprezintă o pondere de 76,7% la export şi de 74,8% la import. Ce vrea mai mult domnul ministru? Ase reține că în cele 26% extra-comunitare intră și SUA, statele arabe, și toate celelalte țări, nu doar China. Practic, nivelul importurilor chinezești reprezintă valoric  5,3% din totalul importurilor românești. Nu o spun eu, sunt studii și situații oficiale . Eu știu că Directiva nr 1 a partenerului strategic este eliminarea Chinei di rândul partenerilor comerciali ai României, dar nu trebuie uitat că și importurile SUA din China ating suma de 269,4 miliarde dolari iar ale României de 4 , 4 miliarde. Deci despre ce vorbim? Statistic vorbind concluzia domnului ministru este un fake-news, pentru că situația aceasta ca și ”ajutorul” dat de Europa României și celorlalte state lovite de virus este nul, UE  ÎȘI  NU POATE AJUTA PROPRIILE  STATE și chiar le-a dat liber la deficit bugetar, pe principiul ”scapă cine poate”,sau  fiecare cu a mă-sii. Dimpotrivă, China este cea care se oferă și are puterea și materialele cu ajutorul cărora putem lupta, dar nu vor guvernanții, ei se laudă și ne scot în față ”protocoalele” pe care le semnează și le-au semnat în ultimele zile, dar care se poate să fie onorate când va fi prea târziu. Se poate trage concluzia că concluzia trasă de domnul ministru este nu numai neproductivă ci total contraindicată și periculoasă, pe lângă faptul că este un fake-news.
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23088456-harta-interactiva-cat-exporta-romania-lume-cat-importa-din-fiecare-tara-vezi-state-balanta-export-import-negativa.htm
Fake objectives versus fake news
”Realitatea plus” consideră că principala problemă a României este fake-news-ul  și că trebuie să se lupte împotriva acestor zvonuri și informații ”neoficiale”  cu accent pe cele care susțin că guvernul nu se achită de sarcini. În emisiunea de duminică după amiază, s-a discutat cu mânie proletară despre aceste știri false care au contaminat mediile de socializare și fac mai mult rău românilor decât virusul însușii deoarece panichează lumea. Atât de panicați sunt românii de aceste ”fake –news” și coronavirus încât străzile continuă să fie pline de oameni de toate vârstele, iar  sâmbătă,  profitând de vremea bună au ieșit să se lupte cu știrile false la ”una mică” la grătare, în ”poiana lu Iocan”. De fapt să fiu sincer, la gradul de inconștiență al românului, un pic de sperietură privind mersul coronavirusului, nu i-ar strica. Și în lupta lor în a demonstra că tot ce face guvernul e bine,  iar cei care vin cu știri alarmante și scenarii apocaliptice și cer teste, măști, mănuși și măsuri real de protecție e rău, au invitat în studio, ”cei mai mari specialiști”.
Gabriel Oprea, a fost invitat la Realitatea Plus să vorbească despre fake-news si coronavirus. Să îți cadă falca și alta nu. Păi ce poate să spună Oprea despre Coronavirus? Dacă ”specialistul” Oprea a ajuns să fie întrebat ce e de făcut în această criză, înseamnă că suntem condamnați. Cere domnul Oprea  ” să vină armata” pentru că au jurat să apere țara. ” Mai are el niște sloganuri cu care vom alunga Coronavirusul : ”Cu Dumnezeu înainte”, ”vom învinge ”. Ca element de noutate,  a trecut de la  interesul național, la securitatea națională, probabil cu bătaie la doctoratele în securitate națională pe care le-a acordat pe ochi frumoși și copy -paste.
Cam toate emisiunile de pe respectivul canal au fost orientate pe combaterea știrilor considerate false  de Palatul Victoria. Dacă nu ar fi fost dat afară din PSD marele guru al postului, acum alta era politica canalizării ”REALITATEA Plus.”
Ei, acum că tot vorbim de știri false să facem o scurtă incursiune în scenariile apărute privind originea și scopurile virusului.
  • Virusul a fost lansat de oculta financiară, de cei care conduc din umbră, templieri, rockefeleri, Soroiști, etc, pentru a destabiliza lumea, pentru a reorganiza polii de putere, pentru a scăpa de bătrâni și a mai dilua populația pentru că nu mai eu ei loc de noi.
  • Virusul a fost lansat de chinezi ca să lovească în SUA și UE pentru că nu vor să le cumpere Huawei și ca să cumpere ei firmele occțidentale care vor falimenta.
  • Virusul a fost lansat de ruși, care –iată- au foarte puțini infectați, se poate spune că nu au, raportat la populația ei, pentru a destabiliza economia Europeană care i-a impus sancțiuni economice și a-i face să revină la sentimente mai bune. Iar ei le vor acorda câteva mâini de ajutor.
  • Virusul a fost lansat de SUA care a vrut să.....

”Specialiștii și coronavirusul”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.