sâmbătă, 21 martie 2020

Joaca de-a lupta cu coronavirusul


Ce se întâmplă în România ultimelor zile ar părea de râs dacă nu ar fi dramatic și dacă nu ar putea costa vieți omenești pentru care ar trebui să plătească exact cei care modifică prin ordonanțe de urgență codul penal, adică ceea ce au strigat 600000 de luminițe în Piața victoriei că nu trebuie să se facă, că ia lumea foc. De ce unii nu aveau voie să facă asta iar alții susțin că numai așa se putea, nu o să înțeleg.  Una din două, ori nu mai există principii  ci doar oportunități și interese meschine, ori cei care ne conduc acuma sunt mai corupți și mai perverși decât cei pe care i-au dat jos. Acuma însă nimeni nu aprinde luminițe în piața Victoriei.
Uite arestul la domiciliu, nu e arestul la domiciliu
Ieri,  în nici 12 ore, românii au trecut de la agonie la extaz și iarăși la agonie.
Pe la ora 9.30 dimineața, în media s-a … insinuat un document semi-oficial, adică întocmit de oficiali dar aruncat pe piața liberă ”pe surse, pentru a testa reacția boborului. Documentul spunea cam așa :
”În temeiul art. 8^2 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu Hotărârea nr. 3 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), Grupul de suport tehnico – științific funcționează ca organism de suport tehnic al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), sens în care hotărârile acestuia sunt supuse spre aprobate CNSSU.
Având în vedere extinderea infecțiilor cu SARS-COV 2 la nivel național, în data de 20.03.2020 membrii Grupului de suport tehnico – științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, au discutat măsurile necesare a fi luate în scopul prevenirii răspândirii infecției.
Membrii au decis următoarele:
Art. 1. (1) Sunt interzise deplasările persoanelor în afara domiciliului/reședinței cu următoarele excepții:
deplasarea între domiciliu și locul de muncă, atunci când activitatea profesională este esențială, și nu poate fi organizată sub formă de lucru la distanță (cu prezentarea unei Adeverințe permanentă de la angajator, anexată) sau deplasare în interes profesional care nu poate fi amânată (cu ordin de deplasare de la angajator),
consult medical de specialitate care nu poate fi amânat;
deplasare pentru cumpărături de strictă necesitate la unități comerciale din zona de domiciliu,
deplasare pentru asigurarea asistenței pentru persoane în vârstă, vulnerabile sau pentru însoțirea copiilor;
alte motive care justifică urgența, cu detalierea explicită a traseului declarat, pe baza declarației, completate în prealabil, pentru a putea fi prezentată autorităților de control.
deplasare scurtă, lângă domiciliu, pentru desfășurarea de activități fizice individuale, în aer liber, cu excluderea oricărei forme de activitate sportivă colectivă,
deplasare scurtă, lângă domiciliu, legată de nevoile animalelor de companie,
(2) Deplasările menționate la lit. b) – f) sunt permise doar pe baza Declarației, anexă la prezenta hotărâre, completată în prealabil.
(3) Este permisă deplasarea persoanelor însoțite de copii minori sau prezența copiilor minori în autovehicul, alături de părinți/bunici, atunci când nu pot fi lăsați singuri sau cu alta persoană care să-i supravegheze.
Art. 2 Persoanele au dreptul de a-și alege locația în care vor domicilia pe perioada în care se mențin restricțiile de deplasare și au obligația de a informa, motivat, secția de poliție de care aparțin, cu 48 de ore înainte, în situația în care decid, motivat, schimbarea acesteia.”
Nu mai comentez amatorismul propunerii și lipsa de claritate a măsurilor, nespecificându-se cine, când pe ce criterii eliberează adeverințele, lăsând bietul cetățean la cheremul milițienilor locali, acei burtă –verde  care dacă nu ar avea mașini de serviciu nu ar fi în măsură să prindă nici un melc. Practic  autoritățile noastre au auzit că așa ceva se propune a se face în Italia și pentru că sunt conștienți că vom avea și noi aceeași soartă, e bine să facă la fel, ca să se laude apoi că a luat măsuri ”înainte de a ajunge în situația lor”. Propagandă și atâta tot. Cum italienii au avansat doar ideea în presă, dar nu și planul concret și cum îl vor duce la îndeplinire iar ai noștri nu sunt în stare să gândească, și  ciorna noastră este neterminată lipsită de soluții concrete așa cum a fost furată, doar ca idée.
https://www.money.ro/breaking-news-sunt-interzise-deplasarile-persoanelor-in-afara-domiciliului/
După numai 2 ore  de testare a reacției populației pe grupurile de socializare și a mediei, grupul de suport tehnic este … ușor contrazis de grupul de comunicare condus de același Arafat, care ne anunță să stăm liniștiți că e vorba doar de o ciornă, (ei îi zic draft, ca să pară mai cosmopolit, mai sofisticat ) și că nu e nimic bătut în cuie, nu e încă aprobat, dar bine că le-am spus unde au greșit, vor căuta să …se mai gândească până înțeleg și ei cum e cu coronavirusul.
”Grupul de Comunicare Strategică a precizat că documentul apărut în presă și distribuit masiv pe grupurile de WhatsApp, potrivit căruia urma a se interzice deplasarea persoanelor în afara domiciliului/reședinței, este doar un document de lucru, care nu a fost aprobat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific și nici nu a fost înaintat spre aprobare CNSSU (Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență), organism abilitat să ia decizii în acest sens.”
Publicat pe 20.03.2020 la 11:40
https://www.profit.ro/stiri/social/un-decret-care-interzice-in-romania-deplasarile-in-afara-domiciliului-resedintei-a-fost-lansat-in-spatiul-public-guvernul-precizeaza-ca-este-un-draft-neaprobat-19309777
Acuma că totul a fost rezolvat, oamenii au fost informați cu ceea ce îi așteaptă, apoi reașezați la locurile lor, se poate trece la aprobare și aplicare cu mutarea virgulelor pe ici pe colo, prin punctele neesențiale și nimeni nu va mai putea spune că nu a fost avertizat și chiar consultat. Cam așa se întâmplăși cu consultările care au loc pe tema pensiilor militare, între  conducerea MApN  și asociațiile pensionarilor militară, că despre rezerviști mai vorbește decât Bălăceanu care vrea să se pună în fruntea unei structuri care nu mai există.
Și uite că până la urmă suntem anunțați că măsurile sunt discutate, vor face obiectul aplicării, dar .. nu se știe când și nici cum, depinde de evoluția situației. Este mai mult decât evident faptul că guvernul este în blocaj,  nu numai că nu au cu ce dar nici nu sunt în stare să stabilească o strategie pe termen scurt, mediu și lung, acționează pompieristic, prioritățile se schimbă de la oră la oră, deciziile se schimbă după cum bate vântul, declarațiile se bat cap în cap. Asta se întâmplă la nivel ”strategic” în capul celor puși să conducă lupta. Mai mult, în punctul 7 al comunicatului prin care suntem ”liniștiți” că măsurile încă nu au fost puse în aplicare, suntem anunțați căInspectoratul General al Poliției Române a sesizat DIICOT cu privire la săvârșirea infracțiunii de distribuite de informații nedestinate publicității, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 304 Cod Penal, faptă pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.”  Deci în afară de închiderea gurii celor care informează oamenii cu ceea ce au de gând să facă ”comandanții”,  nimic concret, nimic constructiv, decât pedepsirea … celor care prezintă ștri, nu false, că nu era o știre falsă ci știri care nu convin autorităților, asta deși cenzura încă nu a fost trecută ca măsură  în starea de urgență și nici interzicerea libertății de opinie.
Nu știu dacă domnul Vela a aflat până la urmă ce are dreptul să emită, ordin de comandant, ordin de ministru sau ordonanță militară. Chestia e că săracul nu este nici comandant, nici militar și nici măcar ministru.. Doar se laudă cu această demnitate, dar nu acționează și nici măcar nu reacționează ca un ministru de interne. Propun să fie numit ofițer, sau măcar subofițer … de serviciu pe Palatul Victoria, doar așa va putea emite și el ordonanță militară. La așa mod de acțiune  ce ar putea face subordonații săi? Păi nu poți să acționezi corect în baza unei organizări și decizii aiuristice. Ca atare, și la nivel ”tactic”, lucrurile se aplică așa cum sunt stabilite de sus, adică după ureche. În situația raportată ieri privind cazurile confirmate de coronavirus, apare și un caz nou la Craiova. Cum ne spunea nouă domnul ministru al sănătății și domnii Cercel și Arafat că se face preluarea și transportarea celor confirmați bolnavi? Toată lumea a văzut la tv demonstrativ primele cazuri, cu izoletă, costume de protecție la toți cei care interveneau, mănuși, măști, mai ceva ca marțienii. Cum a avut loc preluarea noului caz de la Craiova ? Priviți imaginile:
Îți pui plasele acolo… nu le ții în mână, că te contaminezi…
Hai, hopa-sus…singurel că ești băiat mare !
Gata, totul e în ordine salvarea e ca și infectată..
Dii Bathore!
Precizez că imaginile nu sunt trucate și s-au petrecut ieri. Persoana ridicată a locuit în același centru de carantină cu cel luat cu două zile înainte  și se așteaptă și alte cazuri. Sper să fie singurele, dar e greu de crezut că cei aproape 20  de oameni cazați împreună  în acea locație nu s-au atins , nu s-au așezat pe aceleași scaune , nu au interacționat, nu s-au întâlnit măcar când mergeau să își ia pachetele cu mâncare nu orfi făcut o șeptică, un popa-prostu.  Nu mai vorbesc de cei le aduceau mâncarea sau le luau gunoiul, care dorm într-o  pensiune vecină și care  veneau îmbrăcați ca și cei care i-au ridicat pe  cei bolnavi.   Ce explicații dau autoritățile văzând aceste imagini care spun totul? Oare nu vi se pare că cei din imagini se încadrează în noua ordonanță de urgență care prevedea modificarea art 352 CP și anume punctul 2 , care pedepsește : ”nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase dacă fapta a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli cu închisoare de la 1 la 5 ani.”?  Dacă o singură persoană poate să afirme că așa cum reiese din imagini, s-a acționat ca la carte  pentru împiedicarea răspândirii virusului, eu îl mânânc. Priviți imaginile, nu tu echipament de protecție, nu tu izoletă, la unii nici măcar mănuși sau măști, pacientul este lăsat să urce singur în salvare cu pungile de plastic contaminate în mână, domnul de la pompieri îi arată unde să urce ca să poată contamina salvarea, toți se uită, inclusiv polițianul și jandarmistul care stau acolo 12 ore călcând pământul contaminat de mașinile și pacienții ”eliberați”. Așa s-a întâmplat și acum două zile cu celălalt pacient ridicat din aceeași locație. De atunci și până azi nu a venit nici una din mașinile alea care ni se arată la tv că spală parcurile, aleile, drumurile, trotuarele să curețe zona prin care au circulat cei doi bolnavi și și circulă zilnic locuitorii din zonă, ducând virusul în propriile case. Autoritățile stau în birouri și socotesc de câte voturi au nevoie ca să rămână la butoane. Ce spuneți domnule Vela, ce spuneți domnule Arafat, ce spuneți domnule Orban, mergem înainte nu ? Împreună vom reuși. Da, împreună veți reuși să îmbolnăviți toți românii.
Știri ”îmbucurătoare”
Dar hai să terminăm într-un ton mai optimist. Avem și vești bune.
Vetaaa, hai cu Izoletaaa
Suntem anunțați că MAPn (Armata, iar armata, această … slujitoare bătută la timp de pace  pentru că e nesimțită și are pensii ”speciale” și pusă la frecat podeaua în situații de criză) a reușit să.....
Joaca de-a lupta cu coronavirusul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.