duminică, 29 martie 2020

Români, țineți-vă respirația!


Probabil am mai scris această anecdotă de pe timpul lui Ceaușescu, dar o rescriu pentru că bate al dracului de bine pe situația actuală.
Se spune că Ceaușescu făcea o vizită ”incognito” pe străzile și piețele românești , ca să vadă cum trăiesc românii. Era dimineața, ora la care copii mergeau la școală,  tinerii la muncă, iar pensionarii.. la cozi. Nu se știa când sau ce vine, dar ei se așezau cuminți sau își lăsau plasele cu sticle goale la rând și se retrăgeau la o  țâgară și un banc șoptit  cu Ceaușescu. Trece Nicu cu mașina și vede coadă la un magazin.
-La ce stau oamenii la coadă aici- întreabă Ceaușescu ? Cățeii văd că pe magazin scria lactate și îi răspund
– La lapte tovarășe  președinte.
 – Păi de ce întreabă Nicu, ce nu este lapte în țară? Avem cel mai bun șeptel  din CAER.  Să fie aduse imediat două tiruri cu lapte, NU VREAU SĂ MAI VĂD OAMENI STÂND LA COADĂ!
 Merge mai departe, alta coadă la o măcelărie. Aici Ceaușescu întreabă i se răspunde și dă ordin: Să se aducă două tiruri de carne și mezeluri. Nu vreau să mai stea românii la coadă!
 Merge mai departe, altă coadă la o cofetărie.
-La ce stă lumea la coadă?
 –La Ciocolată tovarășe președinte, i se răspunde.
–Dar de ce, întreabă el, nu avem fabrică de Ciocolată, Kandia nu mai produce? Să se aducă două tiruri de ciocolată!
În final ajunge în fața unei alimentări, lume la coadă.Ceaușescu întreabă la ce stă lumea la coadă și i se răspunde că la portocale. Cârmaciul stă câteva secunde pe gânduri apoi strigă!
-V-am spus că nu vreau să mai văd români în picioare la coadă? SĂ FIE  ADUSE DOUĂ TIRURI DE SCAUNE !
Cam așa a făcut și cârmaciul de azi cu medicii și pacienții care strigă după teste: Nu au teste, să fie aduse măști și combinezoane,  că noi nu avem livezi de teste. Nu zic nu, sunt bune si măștile și combinezoanele, dar degeaba, dacă nu știi cine e infestat și nu separi bolnavii de sănătoși.
Și mai este o anecdotă care se potrivește cu situația actuală.
Bulă era la școală și în timpul orei, scapă un pârț  care desfundă nasul întregii clase. Învățătoarea întreabă cine a fost nesimțitul,  colegii îl indică pe Bulă și acesta este scos afară din clasă. Odată ieșit afară din clasă, Bulă se scarpină în cap nedumerit și apoi începe să râdă. Trece pe lângă el directorul și acesta îl întreabă de ce nu este în clasă. Bulă îi spune. Atunci directorul îl repede:
  • Și de ce râzi nesimțitule ?
  • Păi cum să nu râd domnule director? Doamna  învățătoare în loc să mă pedepsească pe mine i-a pedepsit pe colegi. Eu am ieșit afară la aer curat, iar ei au rămas cu mirosul . Nu e de râs ?
Și aici avem o similitudine. De afară ne vin zeci de mii de oameni virtuali infestați cu coronavirus, care din lipsă de teste  sunt băgați în țară fără a se vedea cine are virus sau nu, toți laolaltă în aceeași clădire, posibili purtători cu oameni sănătoși. În două săptămâni e imposibil să nu își transmită virusul în timp ce merg să își ia mâncarea, chiar dacă sunt în camere separate. Dacă unul e bolnav, este posibil să dea virusul celorlalți chiar și în ultima zi din cele 14 și chiar dacă  după două săptămâni de sejur pe banii statului nu au fost pozitivi, virusul poate să se dezvolte după ce aceștia ies din carantină și se consideră sănătoși și atunci… să te ții bucurie.
Pe de altă parte, de la graniță până la locul de încartiruire, să zicem de la Nădlac sau Kogălniceanu până la Craiova vini escortați, dar cu mașinile personale sau chiar mașini ale  autorităților, dar tot opresc la un Peco, undeva pentru necesități fiziologice tot își mai cumpără o cafea, o apă, un biscuite și hopa infestarea. După ei vin în magazin sau popas și alții care habar nu au cine a trecut pe acolo și cum nu a dezinfectat nimeni după ei, iar avem o bucurie. Cei care au bucuria să culeagă în acest mod virusul, habar nu au că sau de unde l-au luat și la ”ancheta” epidemiologică  vor spune cu cine s-au întâlnit băgând în carantină oameni nevinovați.
În timpul ăsta GRANIȚELE SUNT PENETRATE PE TOATE GĂURILE, NAVAL AERIAN ȘI TERESTRU, LEGAL ȘI ILEGAL DE OAMENI CARE VIN EXACT DIN EPICENTRUL CORONAVIRUSULUI,  NU MAI POT FI NICI BĂGAȚI ÎN CARANTINĂ, PENTRU CĂ NU MAI SUNT LOCURI, NU SUNT TESTAȚI, CUM NU AU FOST TESTAȚI NICI CEILALȚI,  PENTRU CĂ NU AVEM TESTE ȘI VOR UMPLE ȚARA, DE VIRUȘI APOI NE VOM ÎNTREBA CUM A FOST POSIBIL, CĂ NOI NE-AM LUAT TOATE MĂSURILE, NE-AM IZOLAT ÎN CASE, NE-AM CONFECȚIONAT MĂȘTI, NE-AM SPĂLAT PE MÂINI CÂT PENTRU TOATĂ VIAȚA.
Guvernul de mameluci al lui Orban acționează ca tovarășa învățătoare. Pe noi ne ține în arest la domiciliu, iar dacă ieșim suntem pedepsiți cu amendă sau închisoare,  iar celor care vin cu virusul le dau drumul să se plimbe fără a-i testa, zicând că îi trimit la autoizolare, iar dacă ies din carantină, li se mai dau două săptămâni de sejur plătit de stat, adică de noi.  Zi să mori tu Sică, că astea sunt măsuri de om normal la cap!!! Păi pe cetățenii de etnie rromă, sau țigani cum își spun între ei,  nu îi ții în casă nici cu tancul sovietic și marea majoritate a celor intrați sunt din categoria asta. Ce facem ținem oamenii sănătoși și nevinovați în casă și lăsăm pe străzi pe cei cu virus? Asta e treabă tovarășe învățător? Ei o trag și noi o mirosim? Nu e mai simplu și mai puțin costisitor, să îi ții pe ei închiși și să lași oamenii normali să meargă la muncă, să nu moară economia? Prea târziu nu e, dar cu condiția să aduci teste și să testezi oamenii.
Prin Mehedinți, nici acum, după ce avem exemplul spitalelor rămase fără doctori, personalul medical de la ambulanțe plânge după teste, după ce un coleg de-al lor a fost găsit pozitiv dar cei de la DSP,dirijați de partid, nu sunt de acord să îi testeze, pentru că nu cere protocolul. Protocolul stabilit de ei spune că dacă nu ești fluture nu faci testul, chiar dacă ai intrat în contact cu un cetățean purtător, decât după ce nu s mai poate face nimic cu tine.
Spitalul din Suceava căruia prin Octombrie 2019 Iohannis îi planta copăcei cu Flutur și Rîmbu a fost scos din circuit tocmai de infatuarea și cumetria dintre menigiăr și partidul aflat la guvernare. În loc să se preocupe de testarea și protecția medicilor, menigiărul de ocupa de testarea soției sale și a domnului Flutur.
Nici după cele întâmplate nu s-a remediat nimic, se merge pe principiul câinii latră caravana trece și multă lume se întreabă, pe bună dreptate, dacă nu cumva lucrurile sunt lăsate așa cu bună intenție?  Păi cum să spui că lupți împotriva virusului când tu îl lași să intre în țară, ba mai și organizezi, pe aeroporturi militare, deci cu circuit închis, departe de ochii lumii, aducerea în țară sute de posibili infestați pe care îi trimiți apoi pe roți în județele de baștină pentru că prefectul de Constanța nu mai vrea să îi cazeze în hotelurile arondate și care primesc bani buni de la guvern, pentru carantină? Aici se urmărește furtul banului public,nu sănătatea cetățenilor. Tot furtul banului public se urmărește și prin contractele încheiate între Consilii județene, Direcții sanitare,  instituții de stat și firme de doi bani cărora li se dau milioane de euro ca să aducă măști care ar fi costat de 5-7 ori mai puțin dacă ar fi fost făcute  de oameni cinstiți.
Se mai întreabă oamenii de ce se dau zeci de milioane de euro pe combinezoane  (de altfel necesare, nu zic nu) și nu se cumpără și, sau mai multe teste, căci degeaba dai combinezon unui medic dacă acesta este neverificat este infestat și neștiind,  dă virusul familiei, prietenilor, colegilor. Trebuie să fii inconștient, imbecil sau pur și simplu rău intenționat, criminal să trimiți ”în linia întâi” cum le place lor, politicienilor și știriștilor să spună, medici personal medical, asistenți, brancardieri, în primul rând netestați și neprotejați. TESTAREA ESTE MULT MAI IMPORTANTĂ DECÂT PROTECȚIA, pentru că degeaba protejezi un medic împotriva unul pacient sănătos  dacă  îl trimiți infestat la muncă.
De ce nu se cumpără mai multe teste? Răspunsul este simplu: Pentru că testele având regim special nu pot fi comercializate de firme de partid care comercializează alcool, ele pot fi luate decât prin rețeaua sanitară  la prețurile oferite de vânzător, nu se poate aranja prețul, nu iese șpaga, nu se fac bani. Așa că guvernanții preferă să se facă că fac ceva cumpărând prin firmele lor și ale cunoscuților lor mănuși, combinezoane, dezinfectanți, mănuși, viziere, pe care le cumpără la prețuri exorbitante prin SRL-uri de doi bani care produc profit celor care semnează contractele. Și mai spun domnii că luptă împotriva virusului sau a celor care se opun combaterii virusului. Să îmi fie cu iertare dar îmi face impresia că ne-cumpărând teste și ne-testând oamenii, introducând în continuare oameni în țară, cărora le facilitează plecarea și transportul tot pe banii noștri, dându-le liber la o ”autoizolare” de ochii lumii, GUVERNUL LUPTĂ PENTRU ÎMPRĂȘTIEREA VIRUSULUI, NU PENTRU COMBATEREA LUI.
Și mai luptă guvernul cu mare forță, împotriva celor care spun adevărul, un adevăr care nu convine.
Același guvern se laudă cu măsuri și este gata să dea ce de-a patra ordonanță militară deși toată lumea le-a spus că Vela nu are dreptul să emită ordonanțe militare. În mod cert, vor urma noi restricții pentru aceiași oameni nevinovați. Ni s-a spus să nu mergem mai mult de 3 persoane, să păstrăm distanța de 3 m unul de altul, să nu ne mai vizităm bătrânii,  să nu mai ieșim din casă decât în anumite situații, testările se fac numai dacă ești leșinat, tușești, strănuți, ai temperatură  deci mai ai un pic și mori. Probabil  la următoarele ordonanțe o să urmeze alte condiții și restricții, o să fim anunțați că
Români, țineți-vă respirația!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.