marți, 10 martie 2020

O țară jucată la păcănele


Nu voiam să mai scriu despre acest subiect, am scris suficient și, mai ales scriu destul alții, cei mai mulți pur și simplu ca să se afle în treabă.
Dacă m-am decis să reiau subiectul este pentru că iată, se confirm ce spuneam, referitor la incompetența, indiferența și inconștiența criminal a autorităților române care abia în ultimele zile s-au gândit să facă ceva.
Abia acuma  au realizat și autoritățile române că acest COVID 19 are pașaport pentru România. Deși virusul a apărut de acum aproape 3 luni, ai noștri guvernanți acuma au realizat că și noi ne putem contamina.
Abia acuma ai noștri guvernanți au început să se gândească la măsuri ”preventive” care pentru ei se limitează la măsuri de  autoizolare a celor suspecți sau infectați. Acum două săptămâni ministrul Polisano se lăuda că în toate județele sunt create în spitalele județene secții pentru internarea celor depistați pozitiv. Cu toate astea, la apariția primului caz, cel de la Târgu-Jiu, acesta a fost transportat la București. Deci minciună.
Abia acuma, autoritățile s-au gândit  că nu au măști, nu au ”izolete”, nu au teste pentru verificarea suspecților, nu au locuri de izolare, și ni se spune AZI, că se fac eforturi pentru aprovizionarea cu cele necesare, care vor veni peste cam două săptămâni.
Abia acum o săptămână au inceput să se facă publice oarece măsuri de ”luptă împotriva” virusului, dar toate țin de măsuri pe care trebuie să și le ia cetățeanul, care trebuie să fie și pacient și doctor, și organ de poliție. Organele oficiale guvernul, Ministerul Sănătății nu fac altceva decât să facă apel la cetățeni iar în cazul în care aceștia, inconștienți, poate la fel ca guvernanții, poate mai puțin, nu se conformează ”recomandărilor” sunt amendați sau li se întocmește dosar penal, indiferent că au fost sau nu infectați. Deci împotriva cetățenilor care nuiau măsuri de prevenție se face dosar penal, dar împotriva autorităților, miniștrilor și celor plătiți să se ocupe de sănătatea noastră, nu se ia nici o măsură, deși tot ce se întâmplă se întâmplă din cauza lor. Până acuma autoritățile ne-au umplut ecranele cu mesaje de liniștire, că la noi nu vine nici un virus, că e doar o gripă, că nu a murit nimeni la noi, că nu avem nici un caz, deci nici nu vom avea. Atitudine criminală, și totuși nimeni nu e tras la răspundere.
Abia acuma se pune problema filtrelor pe aeroporturi, la vămi, și impunerea carantinei pentru cei care vin în țară, deși virusul este prezent în aer de două trei luni. Până acuma autorităților le-a fost teamă să impună măsuri de carantină celor care intrau în țară, de teamă să nu facă oamen scandal și să nu piardă cumva voturi la alegeri pentru măsuri ”nepopulare”. Pe ei în interesau mai mlt voturile decât starea de sănătate a cetățenilor.
Abia acuma s-au gândit să cumpere și ei detectoare termice pe aeroporturi, dar la vămi nu. La sfârșitul săptămânii trecute am făcut o vizită de o oră unui prieten din Ungaria. La intrarea și ieșirea din vama Turnu-Arad, NICI MĂCAR O MĂSURĂ DE VERIFICARE, nimic, nici măcar inutila  declarație pe proprie răspundere că nu am fost în zone sau în contact cu cineva virusat, nici că ma doare ceva, sau am strănutat de trei ori în ultimele 24 de ore. Nimic, dar nimic, nici la noi la vamă nici la unguri. Și atunci despre ce vorbim? Nici măcar acuma nu s-au luat măsurile necesare, dar ne lăudăm că le-am luat.
Abia acuma televiziunile au început să ia în serios virusul, abia acuma au început să realizeze că de fapt acest virus ”mai puțin periculos decât gripa obișnuită” pentru că au murit până acuma 50 de gripă și nici unul de Coronavirus, trebuie luat în seamă pentru că:
  1. Nu se știe de unde a apărut și ce efecte are , pe ce termen și cum va evolua;
  2. Nu are un vaccin;
  3. Se răspândește foarte repede și nici nu se știe sigur prin ce forme;
  4. Are mai multe tulpini care dau efecte diferite;
  5. Nu se știe cu adevărat cum poate fi oprit. Au apărut fel de fel de informații ”pe surse” . Inițial s-a spus că au avut efect Tamiflu combinat cu medicamentele care se dau celor bolnavi de SIDA. Așa a dispărut Tamiflu de pe piață. Acuma a ieșit altă ”informație” conform căreia coronavirusul se previne și se combate cu vitamina C . A început deja vânătoarea de vitamina C și parcă vând că până mâine nu se mai găsește, deși Româna e plină de fructe și legume care conțin vitamina miraculoasă și sunt mult mai eficiente, căcisunt naturale, nu chimicale. Asta, dacă chiar s-ar confirma informația. Dar până să se confirme va mai veni un Breaking news care ne va trimite să cumpărăm cine știe ce căcăreze de capră de Sibiu, și uite așa va înflori și zona Sibiului din nou iar capra va fi beatificată, fie că e ortodoxă sau protestantă.
  6. Ne aflăm în fața unei necunoscute și faptul că a apărut nu se știe de unde, ”transformat” de la vietăți cu sânge rece, care nu au nimic comun cu omul. Acest lucru este cel mai  … periculos, indiferent de efectele sale, pentru că dacă e un produs de sinteză, indiferent de sursă, primele întrebări are ar trebui puse sunt CINE, CUM ȘI DE CE l-au produs și cu ce scop sau a fost eliberat. Dar nimeni nu se preocupă de acest subiect, nimeni nu caută sursa.
Abia acuma autoritățile au decis să oprească intrarea virusului în țară, cel puțin la nivel declarativ,luând decizia de a tine în carantină pe toți cei care vin din zone contaminate, că până acuma veneai, declarai că nu ai nici un virus în bagaje și treceai liniștit. Apoi, dacă se îmbolnăvea careva, începea ”munca de teren” cu verificarea ”contacților” o adevărată muncă de Sisif, care putea fi evitată dacă se impunea carantina din primul caz apărut în Europa.
Și totuși  nici acuma nu s-a făcut cine știe ce, pentru că :

O țară jucată la păcănele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.