luni, 25 noiembrie 2019

Bătălia proștilor


Nu  că m-ar interesa ce se întâmplă cu Viorica, sau cu PSD-ul, dar ce se întâmplă acuma în PSD sau mai bine spus declarațiile Vioricăi sunt de tot râsul.
Toată lumea știa că  PSD-ul va pierde alegerile iar unul din motivele pierderii este tocmai prezența ei în fruntea partidului. Un om care nu are nici măcar adeziunea tuturor membrilor de partid și filialelor proprii, nu poate emite șanse să câștige votul a jumate din electorat. Pe de altă parte, Viorica nu are nici una din calitățile necesare  unui lider real (despre care făcea vorbire și nemuritorul… Hagi), cu șanse de conducere și control a unei structuri. Ea a rămas lider de partid după debarcarea lui Dragoș, pentru ca a avut o pârghie cu care și-a constrâns colegii să o sprijine, și anume faptul că era prim ministru și a amenințat cu demisia guvernului, dacă va pierde șefia partidului, asta în condițiile în care deja fusese propusă drept candidat și dacă ea cădea, PSD-ul nu mai putea nominaliza pe altcineva. Deci Viorica și-a șantajat colegii ca sa   îi ofere candidatura, apoi i-a șantajat cu demisia ca să îi convingă să o susțină în continuare, cel mai recent în ședința CEx în care a plecat plângând din ședință pentru că o făcuse Manda proastă. Proastă nu a fost ea, proști au fost ei, toți membrii CEx care –au lăsat șantajați și au acceptat-o la candidatura pentru președinție, deși exista bănuiala că a bătut palma cu Iohannis, ca el să obțină procentajul necesar președinției țării, iar ea procentajul necesar menținerii la președinția partidului, recte, ajungerea în turul doi. Așa că bătălia din PSD este bătălia proștilor.
Ceea ce uimește însă cu adevărat este tupeul pe care continuă să îl aibă Viorica. Ea are –ca de obicei- două măsuri diferite în cântărirea faptelor și măsurilor.
Când vorbește despre rezultatele ei și măsurile ce ar trebui luate, întrebată dacă  își dă demisia, Viorica declară că ea este o luptătoare, că nu e momentul să slăbească unitatea partidului și sistemul de conducere. Când e vorba de rezultatele din teritoriu, consideră că cei care au rezultate slabe și nu au luptat pentru ”partid” trebuie să facă un pas înapoi, că ar trebui ca analizele să plece de acolo. Nu e totuși chiar așa prost valahul. Adică, zice ea,hai să îi eliminăm pe cei care nu au tras pentru mine și nu m-au vrut președinte nici la Cotroceni nici în Kisselef, apoi, după ce îi înlăturăm și îi înlocuim cu oameni care mă susțin, votăm dacă e cazul să să fiu schimbată și eu. Perversă mică !!!
O altă perversiune a Vioricăi constă în interpretarea  rezultatului. Se laudă ea, că uite a preluat partidul după alegerile europene cu 23% voturi și l-a adus  35 %, deci mai mare decât cel de la europene.  Dar e normal ca procentual să aibă mai mult, pentru că voturile nu s-au mai împărțit între 10 candidați (partide) ci doar între două, așa că era normal să ia și voturi anti –Iohannis care la europene și în primul tur s-au dus către independenți, sau candidații USL, PMP, Plus, Pro România, ALDE etc. Ca urmare, aceste voturi nu sunt ale PSD, nu sunt ale ei, sunt pur si simplu voturi venite din partea celor care NU ÎL VOR PE IOHANNIS mai mult decât nu o vor pe ea. Căci aici s-a ajuns, am ajuns nu doar să votăm negativ, să dăm un antivot, am ajuns să facem un calcul pe cine urâm mai mult, sau cine merită mai puțin. Biată țară.
Până una alta, justificarea Vioricăi nu se susține, adevărul este  altul, mult mai dureros: trecând peste numărul de votanți proprii, din interiorul partidului, care a fluctuat din diverse motive interne sau externe, din non-combat sau antipatii, grav pentru PSD este că la vot au participat mult mai mulți votanți, cam cu un milion mai mult decât la precedentele alegeri, iar acești oameni, în proporție de 90% au votat împotriva ei. Deci ea și PSD-ul nu au reușit să trezească și să convingă oamenii, iar cei treziți s-au trezit cu spatele la ea, iar asta este numai vina ei în principal și a instabilității din partid în secundar.
Și pentru că certurile din partid nu au fost suficiente, a mai dat un motiv de scandal intern. Încercând să arate ce a făcut și cum a întărit ea partidul, alianțele și a crescut numărul de votanți, Viorica a anunțat în premieră o .. ilegalitate, ba nu, două: cică a semnat protocoale de susținere  cu asociații și sindicate (???????) iar președinții acestora, prin protocolul semnat, au ajuns vicepreședinți cu drept de vot în CEx-ul PSD. Bă ești prost? Aici se ridică 3 probleme mari, cât coafura ei:

Continuarea in Cuiul Catarii 
Bătălia proștilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.