miercuri, 20 noiembrie 2019

Completare la datele privind mersul Ordonanței


În completare la datele privind discuțiile dintre reprezentanții MApN și reprezentanții Forumului, revin cu unele completări și precizări:
  1. La plecare participanții au primit câte un exemplar cu documentul convenit dar au decis s[ nu publice nimic pana nu au un răspuns oficial de la factorii decizionali. Nu știu ce înseamnă asta pentru ei, dacă așteaptă până ce ministrul va accepta varianta și o va înainta celorlalte structuri cărora li se aplică Ordonanța, dacă asta înseamnă până se aprobă ordonanța în ședință de guvern sau până este publicată în Monitorul Oficial. Poate președintele Forumului va spune măcar ce anume au convenit în numele rezerviștilor pe care îi reprezintă. Oricum, acesta trebuie să înțeleagă că și celelalte asociații și militari, care nu fac parte din Forum dar și proprii membri cărora li se aplică ceea ce au decis ei au dreptul să știe ce anume au discutat și convenit indiferent că este aprobat sau nu, sau tocmai pană nu e aprobat, ca să se mai poată face ceva în cazul în care sunt probleme  neclare sau chiar contrare intereselor rezerviștilor, scăpate vigilenței participanților. Îmi cer scuze pentru informația (incorectă) dată ieri, că participanții ar fi plecat fără o ciornă (copie)  a documentului convenit  dar așa fusesem informat sau am înțeles eu greșit, cine știe ?
  2. La discuția din data de 19.11.2019 pe mesele participanților așteptau niște propuneri despre care nu discutaseră cu o zi înainte care aveau unele surprize printre care și introducerea unui punct de referință în calculul pensiei, un fel de înlocuire a coeficientului propus de Leș în proiectul său, care menționa ceva de o anexă la OUG care să cuprindă datele privind punctele de referință pe grade și funcții. Cineva a întrebat cui aparține proiectul respectiv, cui aparțin acele propuneri, dar surpriză, nimeni nu a știut, pentru că nimeni nu a răspuns. Probabil veniseră din cer, iar asta confirma varianta OZN-urilor despre care vorbea cândva un ministru al apărării. Au mai fost câteva întrebări legate de acel proiect, printre care ce reprezintă acel punct de referință, în ce bază a fost stabilit și unde este anexa cu … valorile. NIMENI NU A FOST ÎN STARE SĂ RĂSPUNDĂ. S-a dat un răgaz de lămurire, reprezentanții MApN au ieșit să delibereze, să găsească răspunsuri dar s-au întors fără ele. Nu vreau să știu ce ar fi făcut ministrul cu ei dacă era acolo iar ei ridicau din umeri asupra unor documente pe care tot ei le înmânaseră participanților la discuții. Mie îmi miroase a dinamitare a intențiilor ministrului dar și o nouă prostire a rezerviștilor, pusă la cale de aceiași oameni care au stabilit scoaterea indexării din 2016 din actualizare și introducerea pensiei suplimentare în baza de calcul a pensiei. Domnule Ministru, veți admite așa ceva ?
  3. Până la urmă, toată ziua au discutat pe baza acelor propuneri și s-a convenit introducerea acestora în proiectul convenit pe data de 21.08.2019, urmând ca ”specialiștii” din MApN, adică cei care au introdus modificările la lege 223 în ordonanțe, să lucreze și să introducă și anexa în proiectul de ordonanță iar apoi să îl dea structurilor din celelalte ministere. Trecând peste faptul că asta poate dura până la sfintele calende, cine îmi garantează că modificările nu vor acționa, ca și celelalte de până acuma, care mai mult au luat decât au dat, de vreme ce SUNT ÎNTOCMITE DE ACELEAȘI MINȚI  și probabil chiar cu același scop de păcălire? DE ACEEA SOLICIT MINISTRULUI APĂRĂRII SĂ ORDONE PUBLICAREA PROIECTULUI pe principiu Transparenței decizionale pe pagina MApN, ca să poată să ia la cunoștință toți cei interesați de vreme ce modificările vin din partea unui necunoscut iar specialiștii din minister nu știau cui aparțin.  
  4. Termenul final al ordonanței ar fi undeva pe la.....
 Continuarea, pe Cuiul catarii
Completare la datele privind mersul Ordonanței

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.