miercuri, 12 august 2020

Tăblițele de la Casa de Pensii a MApN – partea-ntâia


Secretele .. Zeilor
Pe net circulă sau este repus în circulație un ”secret” care nu mai este secret și o scriere care deși se spune că a fost descifrată, nu a fost citită de nimeni. Este vorba de Codex Rohonczi, un document aflat prin Ungaria dar despre care se spune că ar conține o scriere a dacilor, ceva între latina vulgară, scrierea persană și… limba dacilor. Citisem despre acest document cu ceva ani în urmă, dar nu am găsit nicăieri o versiune ”tradusă”. Nu e prima scriere secretă de pe teritoriul României, în aceeași categorie intră și tăblițele de la Sinaia, descoperite pe un șantier regal, când s-a construit reședința regală de la Sinaia , tăblițe de aur despre care unele surse spun că ar fi fost topite  la ordin înalt, pentru a finanța construirea domeniului regal, dar s-au păstrat totuși –zice-se- niște copii în plumb ale acelor tăblițe, dar nu toate. Cert este că nici despre ele autoritățile nu dau nici un semn și nici nu se încearcă oficial descifrarea lor, sau probabil s-a reușit dar NU E ÎN INTERESUL cuiva să se spună ce conțin. Nu mai dezvolt teoria, deși ar trebui ca românii să facă presiuni să își afle istoria, cât încă nu se vor trimite și aceste documente spre a fi cercetate de Institutul Wiesel pentru a se vedea cât au suferit evreii daci  pe timpul lui Burebista și cum i-a marginalizat Zalmoxe.
Și mai există un document sau mă rog, o scriere încă nedescifrată din România actuală, renumitele Tăblițe de la Tărtăria, despre care nu mai e nevoie să scriu, deși și aici există controverse și teorii pe care românii încă nu au reușit să le accepte sau descifreze. Așa suntem noi, mai grei de cap.
Ei bine, toate aceste enigme, scrieri, cu timpul se vor pierde în negura timpului, istoria, cu sau fără aceste scrieri va merge înainte, poate peste 5, 50, 500 de ani nimeni nu va mai ști că aceste scrieri au existat șă că au suscitat sau surescitat interesul cuiva, fie el istoric, lingvist sau amator de teorii a conspirațiilor. Unii spuneau că istoria Românilor a început acum 2000 de ani. Alții spun că scrierile de la Tărtăria au 7000 de ani, un pisic Pontos spunea că istoria românilor a început în 1918, fiecare cu propria lui percepție. Probabil nimeni nu va sesiza după un timp că am rămas fără istorie, fără date istorice sau fără scrieri.
Codex Impenetratus
Cu toate astea, sunt ferm convins că vrem-nu vrem, un alt document a început deja să ia locul acestor scrieri și să frământe istoricii, o altă scriere a devenit deja enigmatică și celebră, capul de afiș al enigmelor românilor și deja au curs tone de… tonner pentru descifrarea acestei scrieri, este vorba de ”Scrierile de la CPS” așa cum sunt cunoscute și care tind să devină celebre dar și misterioase, documentele rezultate în urma controlului Curții de Conturi la CPS  a MApN. Este vorba nu doar de un document, ci de mai multe, adică sesizarea sau sesizările făcute privind aplicarea actualizării din 2017, raportul de control al curții de conturi, Decizia Curți de Conturi, contestația CPS privind Decizia, Răspunsul la Contestație și în curând pe ecran lat și în culori, izman-color, plângerea CPS la TMB sau ICCJ privind raspunsul la Contestație. Ei bine,  cred că aceste documente vor deveni secretele cele mai bine păzite ale Istoriei Românilor, pe care autoritățile le vor ține ascunse în beciurile istoriei fără nici o șansă de a fi dezvăluite. Ce Tărtăria, ce Sinaia, ce Rohonczi, vax albina, alea sunt bagatele. Cel mai bine păzit, ascuns și indescifrabil, greu de atins, de văzut, de citit, de descifrat document,  a devenit acest set de documente care pot fi numite Tăblițele de la CPS, sau Codex Impenetratus.
Acum ceva timp postam pe pagina mea, răspunsul Curții de Conturi la întrebările mele privind acel control. Prin mai, primisem un altul.
Răspunsul este încă vizibil pe pagină. Deoarece Curtea de Conturi și-a justificat tăcerea pe spinarea unor norme de ordine interioară care totuși nu justifică nerespectarea legislației privind accesul la informații, dar cu care ei se cred intangibili, mi-am spus să încerc și la poarta CPS și am trimis săptămâna trecută o cerere de informații având la bază aceeași lege privind liberul acces la informații, solicitând nu documentele pe care știam că oricum nu  le poate și nu dorește  să le pună la dispoziție onor CPS a MApN. Am cerut cu totul altceva, și anume:
  1. Cate comisii au controlat CSP si care au fost obiectivele controalelor;
  2. Cand a fost finalizat controlul final;
  3. Care au fost neregulile  constatate si recomandarile facute.
  4. Daca  Decizia Curtii de conturi a fost contestata de structura dumneavoastra, si daca da, cand;
  5. Ce masuri ati luat pana la aceasta data in vederea punerii in aplicare a dispozitiilor si recomandarilor Curtii de Conturi;
  6. Decizia 4/2020 a Curtii de Conturi, in situatia in care aceasta nu a fost contestata.
Doar ultima întrebare solicita un document al Curții de Conturi, în situația în care acesta nu fusese contestat și astfel s-ar fi aflat în poziția de document final și definitiv.
Ei bine, iată că am primit răspunsul de la Înalta Poartă, răspuns care pe lângă faptul că nu răspunde la nici una din celelalte 5 întrebări care nu solicitau un document ”secret” mai este și copiat, deci lipsit de originalitate și total în afara subiectului, pentru că eu solicitasem să știu când a avut loc controlul, când s-a încheiat, ce nereguli au fost constatate, pentru că de la Curtea de Conturi aflasem că fuseseră constatate nereguli și se emisese decizie, document care se emite NUMAI CÂND SE CONSTATĂ NEREGULI, ce măsuri s-au luat pentru remedierea neregulilor, și dacă CPS a contestat Decizia.
Iată răspunsul primit de la CPS a MApN:

Tăblițele de la Casa de Pensii a MApN – partea-ntâia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.