luni, 17 august 2020

Campanie sub steag fals


Mare știre mare, ”știri pe surse” și televiziuni partizane PNL anunță cu surle și trâmbițe marea veste mare pentru militari: ”PNL somează PSD să adopte noua lege a pensiilor militare, susținută de ministrul apărării. Ciolacu boicotează interesele militarilor români.” Care nouă lege a pensiilor militarilor români, de unde o nouă lege a pensiilor militare? Din curul Stanii, cum spuneau bătrânii. Despre ce nouă lege e vorba? Despre amărâtul PLX 199 pe care PNL îl  consideră mană cerească pentru militari, cu amendamentele MAI ȘI MApN,  băgate pe sub nasul lui Mocioalcă în comisia de apărare a CD și votată cu  supușenie de Solomon și acceptată de Băhnăreanu, Dogaru și Coarnă. Băhnăreanu a făcut chiar lobby pentru a fi aprobate amendamentele MApN,  Dogaru și-a dat acordul când a fost întrebat în Comisia pentru Muncă de Solomon, la finalul votului, Coarnă mai șmecher a plecat în timpul ședinței dar nu a zis nici pâs după ce proiectul a fost votat în cele două comisii, pe el interesându-l doar OMM  pentru cei care ies la pensie.
Bineînțeles, amendamentele propuse de experții MApN din DGFC și DRPCVP nu dau nimic militarilor, am mai comentat și analizat proiectul, rĂMÂn la aceeași părere că e o păcăleală, o țeapă de zile mari, dar, se pare că Ciucă a fost convins de experții săi, de blatul lui Dogaru și Băhnăreanu, că proiectul este ok, așa cum fusese inițial convins  și că CPS are dreptate în privința indexării, până la controlul Curții de Conturi. Că a greșit s-a convins prea târziu și mă tem că și de data asta, când va realiza că noul proiect de modificare, (nu de schimbare a legii pensiilor cum susțin unii jurnaliști) nu a adus nici o reparație pensiilor militarilor.
Un alt jurnalist ”mare apărător” al militarilor, domnul Radu Tudor, titra acum 2 zile, când a apărut comunicatul cu Curtea de Conturi, pe pagina sa de blog, ” MApN, mesaj de ultima ora privind reactualizarea pensiilor militare” dovedind ori o crasă necunoaștere a termenilor ori o intenție de manipulare de dragul manipulării sau cu alte scopuri. Am încercat să îi explic că în comunicatul dat de MApN privind procesul CPS cu Curtea de  Conturi nu e vorba de reactualizare, el o ține sus și tare că el știe mai bine, că eu dacă susțin altceva sunt securist. S-a umplut media de specialiști militari, nu mai ai loc de ei.
Comunicatul apărut pe știri pe surse nu e nici el corect, în primul rând pentru că nu e vorba de o nouă lege a pensiilor ci de o modificare a unor articole din vechea lege a pensiilor militare și în al doilea rând pentru că e ca în bancul cu Volga și bicicleta,  nu e o Volgă e o bicicletă și nu se dă, se ia. Dar nu ai cu cine să  vorbești.
Însă important aici nu este știrea, nici dacă se dă sau se ia ci cum se manipulează prostimea. PNL se folosește de acest proiect, inițiat, CULMEA, de pesedistul Leș, adoptat de Solomon și alți deputați PSD modificat de gulerații de la MApN și MAI care au suit în barca PNL, pentru că proiectul nu mai conține decât motivarea, deci staniolul  din proiectul lui Leș, în rest este...
Campanie sub steag fals

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.