miercuri, 17 iunie 2020

Puking news


Vai de capra noastră
 Așa cum am spus în nenumărate rânduri, guvernanții iar ne-au blocat pensiile. A fost votată cu 99,99% legea privind impozitarea progresivă. Chiar s-a înregistrat un consens aproape unic în istoria ultimilor 31 de ani de democrație a furtului românului de către stat, toate partidele istorice sau isterice reprezentate în Parlament au votat cu mic cu mare.
Am înțeles eu că unii se bucură. Trebuie musai să fie români, căci numai românii se pot bucura unul de răul altuia sau mai clar, când văd că altul e bătut, furat, înșelat, castrat, închis, pedepsit, indiferent dacă are o vină sau nu. Cică s-a făcut dreptate. Ce dreptate e asta? Ce e drept în a lua din dreptul dat cuiva? Nu că ne-am tâmpit de tot. S-a umplut țara de Celentani, Firicei, Dorei și Brânzoi, botaniști de profesie care la fiecare episod al vieții lor iau câte o scatoalcă și fie că o sesizează fie că nu, dimineața se scoală din pat gata să primească alta  uitând-o pe ultima. E și asta o virtute, un mod de a supraviețui.
Deci, așa cum spuneam, toți parlamentarii au căzut de acord că pensiile militare sunt și ele speciale, deși parcă mai ieri, penelistul Orban, alături de ministrul Ciucă, pesedistul Mocioalcă alături de domnul Leș, USR-istul Lupescu, adevărat, cam singur prin partidul său, spuneau că au ajuns la concluzia că pensiile militare nu sunt ”pensii speciale” și nu se va atinge nimeni de ele. Nu mai caut prin media declarațiile. Ce rost mai are? Când îi spuneam domnului ministru Ciucă că e mințit și că  i  se aruncă gulgute, spunea că nu știu eu ce vorbesc, că nu e așa, că a fost asigurat că nu se atinge nimeni de pensiile militarilor, dimpotrivă, vor fi făcute reparațiile așteptate. Uite că s-au făcut. Domnul Roman tocmai a spus că s-a făcut dreptate, s-au reparat nedreptățile, se ”egalizează pensiile”. Da, dar în jos, nu în sus. Uraaaaaaaaaaaaaaa! Am vrut egalitate, vom avea egalitate. Peste câțiva ani, un șofer de ”ales al poporului”,  după un mandat de 4 ani de șofereală va avea pensia mai mare decât un comandant de batalion, în timp ce un mecanic TAB va avea picioarele cât un copil de 4 ani, sfârtecate de minele din Afganistan sau mai știu eu de unde. Astea sunt reparațiile promise. Și ai noștri se bucură, că uite a leșinat capra vecinului, fără să vadă că a lor e moartă și îngropată. Ne merităm capra.
Mascarada continuă
Vă mai amintiți acordul prenupțial dintre Ponta și Băsescu? Vă mai amintiți cât de lovit se dădea Antonescu când acesta a fost deconspirat spunând că nu trebuia să fie semnat de Ponta, deși acesta îl semnase în prezența lui , iar el tăcuse mâlc? De atunci încoace astfel de acorduri s-au tot semnat între președinție și PSD, între PSD și PNL, chiar și de Dragnea care a semnat primul acord pentru a-l carota pe Geoană, pe al doilea ca să îl dea jos pe Ponta iar pe celelalte ca să se mențină în libertate. Schimbarea prim miniștrilor PSD de către Dragnea a fost tot rezultatul unor astfel de acorduri semnate de aceștia peste capul și pentru capul lui Dragnea. Viorica a semnat și ea ceva ca să se mențină ca prim ministru și catindat la președinție, lucrând astfel nu doar în defavoarea propriilor alegători dar și împotriva propriului partid. Și uite așa PSD-ul a pierdut pas cu pas tot, trecând de la putere în opoziție, dar o opoziție de ochii lumii, căci de fapt  s-au înțeles cu PNL să își păstreze rolul de partide de prim rang. Teama de USR, dar și de Ponta  le-a făcut să bată palma pentru că dacă USR crește iar Ponta ia din electoratul PSD, există riscul ca unul din ele să cadă pe locul 3. Așa că peneliștii și pesediștii se fac că se ceartă, dar la vot votează împreună. Așa a fost și cu noua stare de alertă pe care pesediștii și chiar Ponta se lăudau că nu o votează, că nu se mai justifică, că guvernul trebuie să vină cu argumente solide, dar după ce Guvernul i-a ”anunțat” că prelungește starea cu 30 de zile, s-a lăsat liniște în tribune. Între timp a căzut și încercarea de coagulare a stângii, inițiată de Ciolacu, acest Stănculescu pesedist, pe motiv că nu se poate. Ponta păcălit de Ciolacu? Nu credeam să văd, dar când visele o iau înaintea judecății, se poate. Oricum, dacă cineva se așteaptă la ceva bun de la clasa politică românească, să își cumpere tutun. Totul e o mascaradă. Până și Firea s-a trezit spunând că l-ar … accepta pe Nicușor Dan la viceprimar, că are oarece calități, dar de subordonat al ei, nu de primar. Aici are dreptate, are calități de cățeluș ținut în lesă, atâta vreme cât i se dă osul cerut.
Nu vă legați la cap dacă nu vă doare
Au luat televiziunile foc, cică e mare scandal mare, cineva vrea să îl dea jos pe Isă de la conducerea BNR, se citează din declarații și dosare de colaborare, ce să o mai lungim, mare surpriză mare. Aiurea. Foc de paie. Că Isă a fost colaborator al securității se știa încă dinainte de a se naște, nu e o noutate nici pentru clasa politică, nici pentru media și nici chiar pentru cei care
Puking news

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.