vineri, 5 iunie 2020

Gata controlul


Azi, 05.06.2020 a luat sfârșit, oficial, conform răspunsului trimis de Curtea de Conturi, solicitantului care a făcut sesizarea privind activitatea CPS a MApN controlul efectuat la CPS a MApN pe tema neincluderii indexării din 2016 în procesul actualizării din 2017 dar și a altor aspecte privind mânuirea fondurilor de către CPS.
De fapt corect spus ar fi că a luat sfârșit cel de-al doilea control, pentru că așa cum a răspuns CPS solicitării domnului general Gropan, pe data de 15 mai a luat sfârșit primul control. În urma acelui control se părea (din informațiile pe care le dețineam la acea dată), că se va pune înplată indexarea, ca la MAI și se căutau soluții financiare pentru a se plăti toți banii restanți, într-o tranșă. Așa știam eu, dar nu am putut spune, pentru că nu eram sigur și nu am vrut să dau speranțe deșarte, fără o certitudine. Și bine am făcut.
Ei bine, după primul control, odată ajunse concluziile la Curtea de Conturi,cineva s-a .. speriat de amploarea ….celor constatate și s-a decis trimiterea unei alte comisii, din alt departament al Curții de Conturi, nu cel care făcea de regulă controale la acest minister, deci nu din același departament care făcuse primul control.
De ce așa? De ce al doilea control, de ce din alt departament? Șeful Curții de Conturi a constatat că scârțâia ceva la roțile unse sau neunse ale celor care bătătoriseră drumul caselor de pensii sectoriale, sau din contră aceștia refuzaseră uleiul și fuseseră prea scrofuloși la datorie? Asta nu știu  și chiar dacă aș ști, nu aș putea spune fără probe, iar probele… vor sta ascunse indiferent despre ce variantă ar fi vorba. Acum fiecare interpretează și crede ce vrea.
Cert este că a avut loc al doilea control care oficial s-a încheiat azi, dar încă de ieri, controlorii nu s-au mai prezentat la CPS, deci practic controlul se încheiase cu o zi înainte, sau ieri au fost la…Gata controlul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.