sâmbătă, 20 iunie 2020

Hai să ne bălăcim ….


Lupul paznic la stână
Nu știu cum facem noi militarii, rezerviștii, pensionarii, de ne tot lăsăm conduși (la tăiere) de lupi îmbrăcați în haină de oaie. Parcă e un blestem, ori chiar nu avem printre noi lideri adevărați, ori nu știm să-i depistăm și alege, ori asta a fost și este armata României, plină de lideri de mucava, oportuniști, ghiocei, iresponsabili, trădători.
Vineri, 19.06.2020, la sediul MApN a avut loc o întâlnire a ministrului , alături de care a fost și domnul colonel Roșu, unul dintre casapii pensiilor militare, însărcinat acum cu ”repararea nedreptăților” în condițiile în care este este unul din cei care a dus la aplicarea acestor nedreptăți, din funcția de jurist al CPS, cel care a condus și dirijat ”politica de apărare” a măgăriilor aplicate militarilor, printre care și aplicarea actualizării din 2016, cea pentru care a fost efectuat recent un control al Curții de Conturi, control care se părea că nu se mai termină, împins până la extrem tocmai pentru a depăși termenul de prescripție. Domnule, este culmea, cum poți avea încredere să pui să rezolve problema nedreptăților tocmai pe unul din cei care au contribuit din plin la realizarea lor? Păi cât de prost să fie domnul Roșu sau domnul Jianu, cunoscuți ca artizanii politicii de batjocorire a pensiilor, din interiorul ministerului, să vină acum și să spună ” fraților, am greșit, fraților, v-am înșelat, fraților, v-am furat, tăiat, mâncat din pensii!!??” E absurd, e prostesc, e aiurea. Și totuși cei doi sunt mereu chemați și puși în fața delegaților rezerviștilor și recomandați drept cei puși să le rezolve problemelor, menținuți pe funcții din ce în ce mai mari și apoi avansați pentru modul în care au „gestionat” problemele create chiar de ei. E cinic pur și simplu, să  chemi mielul să îi faci dreptate și să îl pui în fața lupului. E la fel de cinic să primești o plângere privind activitatea Casei de Pensii și să o dai spre rezolvare ”Casei de Pensii” adică celui reclamat, care în loc să o rezolve, o îngroapă în aberații și judecăți care neagă esența instituției armatei. Pentru ce există audit la MApN, pentru ce există Comisie de Control a MApN? Vă amintiți întâlnirea lui Dragnea cu aceiași reprezentanți ai Forumului Structurilor asociative? Vă amintiți că și el a promis că rezolvă nedreptățile? Vă amintiți pe cine a numit el responsabil cu ”rezolvarea” problemei” ? Pe prietena Olguța, cea care comisese delictele. Am crezut inițial că este o pedeapsă pentru Olguța, dar a fost o pedeapsă pentru noi. EXACT LA FEL A PROCEDAT ȘI DOMNUL MINISTRU ACUM. I-a pus pe Jianu și Roșu să ”repare” ceea ce au stricat, iar aceștia bineînțețles că nu sunt atât de proști, ei încearcă să acopere, să lungească boala sau ”să se revizuiască, primesc,  dar fără să se schimbe nimic” în sfântă tradiție caragieleană.
Sinecuri
Toată această mascaradă însă nu ar fi completă și eficientă fără o mână de ajutor consistentă, constantă și la fel de ”amabilă” a unor lideri de asociații,  care pretind (ca marea majoritate a lor) că luptă pentru binele ”alegătorului”, când de fapt luptă pentru binele lor propriu trăgând sfori, umblând după sinecuri, insinuându-se în toate structurile posibile, în conducerile tuturor asocițiilor care înseamnă ceva, numai și numai pentru a nu scăpa nici o posibilitate de a se propulsa drept mare specialist, luptător, reprezentant al ”rezervei”. Scopul acestor oameni este să prindă și ei ceva de ros, ceva de ici, ceva de acolo, nu contează cât, pic cu pic se face marea, dar să fie mereu în lumina reflectoarelor, să fie mereu la masa bogaților, joviali, afabili, săritori, plini de ”inițiative” dar și de … titluri  și funcții, prin consilii directoare, secretariate, comisii, comitete. Și nu numai că le vânează dar le și înființează colaborând cu cei care știu foarte bine că dacă vrei să omori un proiect, formezi o comisie care să îl ”pună în aplicare”.
Pagina mută
În primul rând vreau să menționez, pentru cei care vor căuta să afle ceva oficial, că despre această întâlnire, pe pagina MApN nu se spune nimic, deși altă dată nu s-ar fi pierdut ocazia să se popularizeze o astfel de inițiativă. Dar e tăcere și la capitolul media și la secretariatul MApN care ar fi trebuit să bifeze această întâlnire la rubrica ”activități” ale ministrului. Dacă cauți în agenda zilei de 19.06.2020 a ministrului nu găsești nimic, în ziua aia a avut pauză. Probabil această întâlnire nu a fost suficient de importantă pentru a fi menționată, s-o fi petrecut în pauza de cafea a ministrului și a fost inclusă în acea pauză. Spune și asta ceva. Nu o să înțeleg în ruptul capului ce atâta secretomanie privind activitățile care au loc privind pensiile militarilor. Vine un control al Curții de Conturi să verifice activitatea CPS și de două luni NU NI SE SPUNE NIMIC. DAR NIMIC. E secret de stat? Asta nu face decât să alimenteze presupunerile și speculațiile cum că problemele ar fi grave, poate chiar penale și se încearcă MUȘAMALIZAREA lor. Așa să fie? Dacă e așa, e grav.
Întâlnirea
Acum, având situația de ansamblu lămurită, să ne întoarcem la meandrele concretului. Spuneam că ieri s-au întâlnit la sediul ministerului, domnul ministru Ciucă, domnul colonel Roșu, locțiitorul șefului ”Departamentului ”
Pentru Relația cu Parlamentul și Calitatea Vieții Personalului”, Colonel Valeriu ROȘU, lupul din fața stânii și Generalii Băhnăreanu, Bălăceanu și, invitat pe ultima sută ca să fie mimată  transparența, col Tudor Marian, președintele ROMIL.
Domnul Băhnăreanu, care se pare că a fost inițiatorul întâlnirii, este, după cum se știe președintele ANCMRR și președintele –la această oră cu mandat încheiat- al Forumului structurilor asociative. Domnul general Bălăceanu Virgil, nu știu în ce calitate a fost prezent, adică care din ele, nu că nu ar avea niciuna, dimpotrivă, este șef al AORR, vicepreședinte la ANCMRR, membru ROMIL și al multor alte asociații care mai mișcă, pe tabla destul de îngustă a asociațiilor militarilor activi și în rezervă, mai este domnia sa membru în nu știu câte consilii, comitete și comisii, care ”s-a ales” peste tot, unii spun că ar fi și consilier al ministrului,  dar ce se știe sigur este că dorește cu ardoare să fie numit în fruntea ”rezervei”,  a rezerviștilor fie ei voluntari sau nu, numai șef să fie. Și nu e întâlnire la care domnia sa să nu antameze problema rezervistului voluntar, rezervei, face regulamente, orice, numai să prindă scaunul. Adevărul e că nici domnului Băhnăreanu nu i-ar strica această funcție dătătoare de firfirei dar și de …onoruri și băgări în seamă, dar au un candidat redutabil în persoana unui alt general, mult mai galonat decât ei, care chiar a instituit sintagma ”forța de rezervă”. Le urez succes în această ”luptă dreaptă” pe care o duce fiecare pe la spatele și pe spinarea asociațiilor pe care cică le reprezintă.
Revenind la întâlnire, aceasta a avut ca scop… nu se știe ce, a urmărit nu s-a spus ce și s-a concretizat nu se știe cum. Adică ne-am adunat ca să nu ne risipim. Sau abordat subiectele :
  • controlul de la CPS
  •  ordonanța de urgență inițiată în noiembrie 2019, așa zisa Ordonanță Ciucă
  • Situația indexării din 2016, cu cele două proiecte aflate la Comisia pentru Muncă a CD
  • Situația …. suprataxării pensiilor speciale și atacarea acesteia la CCR
Dar conform unora s-ar mai fi discutat și problema rezerviștilor voluntari, dar asta numai în capul lor, adică cât unii vorbeau despre pensii, în capul unora se învârtea problema rezervistului voluntar, un proiect eșec al MApN pe care totuși conducerea MApN nu vrea să îl abandoneze, așa cum CPS nu vrea să abandoneze modelul propriu de aplicare a actualizării din 2017, pentru ca e greu sa recunoști ca ai greșit (dacă ar fi numai greșeală ar fi bine).
Să le luăm pe rând, deși mare lucru nu e de spus: 
Hai să ne bălăcim ….

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.