miercuri, 27 mai 2020

Ce fac generalii romani?


Amanare
Ieri, 26.05.2020,In sedinta comuna a Comisiilor de munca si aparare de la Camera Deputatilor, pe proiectele privind modificarea L223, deputatul Victor Paul Dobre de la PNL, membru al comisiei pentru aparare, a solicitat amanarea discutiilor pe cele doua proiecte, pe motiv ca MAI, parte invitata la discutii, ca si MApN, ar fi trimis punct de vedere si… acesta nu a ajuns la Comisie. Presedintele sedintei, domnul Solomon a fost „intelegator” si a amanat discutarea proiectelor. Deci PNL si PSD isi dau mana in proiecte comune. Sa vedem daca in favoarea sau defavoarea pensionarilor militari. Asta vom sti numai dupa ce se vor finaliza documentele si votul. Pana atunci putem doar specula sau discuta …”pe surse”. In acest sens, se poate specula ca cineva a fost sa zicem „impresionat” de … efectele prevederilor si a solicitiat timp pentru a-si stabili pozitia. In mod cert, initiatorii proiectelor, in special Lupescu, nu par chiar asa de bucurosi si banuiesc un joc comun PNL/PSD , dar inca nu se stie in ce directie. Pana la urma se va lamuri si asta.
Se cauta un punct de vedere
Ce este ciudat totusi, este ca, conform solicitarii, MAI ar fi trimis un punct de vedere separat pe unul, sau ambele proiecte, dar acesta nu ar fi ajuns la comisii. Sa intelegem de aici ca MAI are alt punct de vedere decat cel al guvernului, care a trimis deja punct de vedere de respingere a ambelor proiecte ? Daca guvernul a trimis puncte de vedere, MAI si MApN nu fac parte din guvern, punctul de vedere al Guvermului nu a fost discutat in sedinta de guvern? Cum a trecut un astfel punct de vedere peste cele doua ministere fara acordul acestora, ele fiind cele vizate de proiecte? Nu ca nu ar fi posibil ca Guvernul sa isi dea cu stangul in dreptul,ca doar e expert, dar parca prea nise intampla toate numai noua. Este ceva putred, foarte putred aici, ori in punctul de vedere trimis de Guvern, ori in aceasta amanare. Adevarul este ascuns, situatia sta altfel dar deocamdata nu stim cu ce scop.
Cum se justifica functiile ?
Cum la MApN s-a instituit OMERTA si nu se mai dau comunicate si declaratii decat privind misiunile NATO si slujirea intereselor partenerului strategic, ma intreb de ce mai sunt platiti purtatorul de cuvant si ditamai Directia Informare si Relatii Publice sau de ce structuri precum CPS mai au pe stat personal care se ocupa de Relatiile Publice daca relatia cu pensionarii militari si solicitarile acestora sunt directionate catre Curtea de Conturi? Sugerez conducerii MApN, intrata oricum in restructurare, sa revada si aceste functii, in special la CPS inclusiv cea de conducator al acestei structuri, pentru ca pare a fi prea mare si nejustificata. Ma indoiesc ca e nevoie de un general pentru simpla activitate de pasare a responsabilitatii, inclusiv de Ce fac generalii romani?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.