sâmbătă, 23 mai 2020

Aria cercului Vioricăi și perimetrul lui Mandolină



Guvernul Mandolină 3 conduce destinele românilor de ceva vreme. Pe lângă ”greaua moștenire” primită de la guvernele PSD care au moștenit-o de la Guvernul Cioloș care le-a moștenit de la Ponta, care le-a preluat de la Boc, care le-a …. moștenit de la Ștefan cel Mare, cel care a spus că Moldova nu e a lui sau a urmașilor lui ci a lui Iohannis cu spitalul din Suceava cu tot, guvernul de cântăreți (după ureche) a mai avut ghinionul să fie contemporan și cu COVID 19, ale cărui origini se pierd, așa cum spunea nenea Cercel, în negura vremurilor, căci a ajuns pe pământ înaintea hunilor și chiar a dacilor liberi. Unii spun că de fapt Tăblițele de la Tărtăria vorbesc despre Coronavirus.
Când am spus că acest guvern conduce destinele românilor nu am vrut să insinuez că ar conduce așa cum Titi Aur conduce o mașină, ci așa cum un bețiv ar conduce o bicicletă, adică ține de ghidon și încearcă să își păstreze echilibrul. După epuizarea celor două luni de brambureală prin situația de urgență, cu ordonanțe militare neconstituționale care au avut un singur scop, respectiv sporirea bugetului prin amenzi astronomice, Orban a trecut ” gradual ”  la măsuri de relaxare. Relaxare a minții, care oricum era relaxată. Cică România a trecut de la starea de urgență la starea de alertă deși logic ar trebui să fie invers. Dar ce contează, în țara în care toate sunt cu fundul în sus, de ce ar fi altfel în situații critice?
De ce au decis Iohannis și Orban să decreteze starea de alertă? Simplu, pentru a putea continua jaful la nivel instituțional, pentru a putea să își pună în funcție, fără examene, șefi de sală ca șefi de spitale, pentru a putea da contracte fără licitație slugilor de partid care depun plângeri comandate la procuratură, pentru a putea împrumuta la dobânzi exorbitante bani pe care nici 20 de generații de acum încolo nu le vor putea acoperi. Suntem pe primul loc în Europa la rata dobânzilor, dar Cîțu se laudă că are cea mai mare creștere economică în primul trimestru, adică Ianuarie-Martie, când încă nu intrasem în criză. Cum a crescut economia? Din .. consum, că altfel nu avea cum. La noi cresc doar datoriile, dobânzile, amenzile și consumul. Atât.
Deci spuneam că după starea de urgență, România a adoptat starea de alertă, pentru că era nevoie să se mai strângă niște șuruburi, bani negri pentru alegeri cusute cu ață albă, amenzi și lațuri. Numai că prevăzători, guvernanții nu au declarat starea de alertă  așa cum era ea prevăzută în lege, pentru că dacă făceau asta, ar fi însemnat ca după 30 de zile, sau 90, să treacă la următoarea fază, starea de normalitate, iar ei nu vor. Păi cum își mai fac ei de cap dacă nu mai pot face … derogări de la lege? Așa că un cap luminat a inventat ”starea de alertă maximă”. Fiind maximă, este clar că sub ea trebuie să se mai găsească câteva, cel puțin una normală și una minimă, dar nimeni nu garantează că nu va putea  să apară și una minusculă, sau chiar invizibilă, în caz că interesele de partid o cer. Deci, starea de alertă maximă nu este doar așa o expresie fantezistă, fără un scop precis, ea ne introduce în familia stărilor de alertă, familie care nici ea nu are nici o bază constituțională, cum nu au avut nici ordonanțele militare date de Vela, dar ce mai contează, abia ne-am obișnuit cu încălcarea Constituției, de ce ne-am opri tocmai acum?
Ei bine, pentru că la legislație și logică am dat chix, mandolinarii au decis să arate cât de tari sunt în matematică. Una din măsurile stabilite de HG 394/2020 este cea referitoare la deplasarea în afara .. orașelor. În mărinimia lor, guvernanții au introdus la declarație o arie extinsă în ”motivul deplasării în afara localității” și anume zona metropolitană.  Numai că, pe lângă faptul că mulți oameni de la țară în special, habar nu au ce e aia, iar alții, chiar cu știință de carte nu știu care anume localități sunt incluse în zona metropolitană, mandolinarii au decis să dea ”lămuriri” pentru luminarea minților întunecate și așa a apărut  un document care nu se știe încă dacă este ordin, precizare, instrucțiune, sau ce o fi, semnat de domnul Raed Arafat, emanat de Ministerul de Interne, mai concret, Centrul Național pentru Conducerea și Coordonarea  Intervenției, având numărul de înregistrare 134464 din data de 21.05.2020.
Acest brav document care se vrea lămuritor, de fapt ne bagă în ceață, pentru că spune că  zona metropolitană ar fi ”teritoriul administrativ al Municipiilor, precum și O ZONĂ DE 30 KM CA PERIMETRU ÎN JURUL ACESTOR UNITĂȚI ADMINSTRATIV TERITORIALE, dar nu mai mult de limita județului”. Celentano, unde ești?
Cine poate să îmi explice, ce înseamnă sau cum se calculează această suprafață în sistemul Mandolină?
Se calculează 30 de km de la epicentrul municipiului sau 30 km de la marginile municipiului, pentru că câțiva km în plus sau în minus, pot costa câteva mii de euro.
Apoi, cei care au introdus sintagma ”30 de km ca perimetru” au noțiuni de matematică? Ei știu ce e aia perimetru?
Pentru cei care au uitat, reamintesc că ”Perimetrul este suma lungimilor tuturor laturilor unui poligon”
Aparent toată lumea ar gândi, ”ce mare lucru, e clar, 30 de km împrejurul ”muncipului”, dar nu este așa, pentru că asta ar fi .. raza, ceea ce ar duce la un diametru de 60 km. Dacă ar fi spus raza, era clar, puneam compasul în centru orașului, la km ZERO trăgeam în cerc cu raza de 30 km și vedeam cât mă ține lanțul. Dar când a spus perimetru, mandolinarul a spart borcanele.  Apoi, acest perimetru de 30 km de unde se calculează, de la centrul sau de la extremitățile municipiului?
Hai să facem o simulare.
  1. Presupunând că domnul Vela, sau Arafat nu mai contează care, a spus perimetru dar s-a gândit la rază, atunci e clar, se trage un cerc cu raza de 30 km din centru orașului și gata, ai aflat până unde te miști. Eventual se măsoară raza, de la marginile orașului. Dar care ar fi perimetrul acestui cerc? Conform formulei de calcul, perimetru cercului este 2πR Deci, dacă raza ar fi de 30 km, perimetrul ar fi egal cu 2 x 3,14 x 30 = 128,4 Km. Dar dacă ar fi așa, nu ne-am înscrie în textul documentului, pentru că perimetrul nu ar fi de 30 km ci mult mai mare.
  2. Presupunând că mandolinarul s-a gândit cu adevărat la perimetru și nu la rază, dacă P = 30 km, rezultă că raza ar trebui să fie de

Aria cercului Vioricăi și perimetrul lui Mandolină

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.