duminică, 23 februarie 2020

Eroina de la Voluntari


Doamna primar Firea Gabriela e ca pendulul lui Foucault.
 Acum 3 zile i se confesa lui Lucian Mândruta, care nu mai stia cum sa o scarpine in coarne si se victimiza, spunând ca ia in calcul varianta de a nu mai candida la postul de premar, pe motiv ca cica boborul cand ie cu ea când nu ie, când vrea taxe, când nu vrea, când vrea garduri când nu vrea, iar ea… e debusolata, nu stie ce sa le mai dea si nici nu merita sa se sacrifice pentru asa oameni. Pai sa le dea masini inmatriculate in Suedia, sau macar placutele de inmatriculare, ca asa s-au obisnuit romanii.
Nu a trecut ziua și Gabitza o intoarce ca la Ploiesti si anunta ca „Firea candidează 100%”. Ca Firea o intoarce dupa fazele lunii, nu e de mirare, e de inteles e ceva astral, nu se poate opune, dar ce sa faca bietii bucuresteni? Ce sa faca barbatii, sa mearga la vot dupa ciclul lunar al doamnei? Sau ce sa faca bucurestencele, sa isi regleze propriul ritm după cel al premăritei, ca englezii ceasurile dupa Big Ben ?
Iote, vine cate un Irsop ceva pe strada sa te intrebe cu cine vrei sa votezi, ca sa stie ce sa publice ziarele privind optiunile de vot ale boborului. Ce sa zica ei, pe cine voteaza, ca daca candideaza Gabi, poate ar vota-o pe ea, dar daca cumva nu candideaza, cum sa spuna ca o voteaza, ca se fac de ras daca spun ca voteaza pe cineva care nu candideaza. Mare dilema.
Da io zic ca totusi lumea să conteze ca candideaza, dar sa nu o voteze… asa impaca si capra si varza.
De ce zic eu ca candideaza? Pentru ca tot domnia sa a declarat ce anume o intereseaza si de ce ar candida sau de fapt sigur candideaza. Pentru ca i-a spus cineva : „Tu ia măsura asta, pentru că este foarte bună pentru oraș, vei pierde alegerile, dar vei rămâne erou”. Deci oameni buni stimati bucuresteni, lasati grija apei calde, a centurilor de ocolire, a taxelor, a traficului, etc etc, pe doamna Firea o intereseaza sa ajunga erou. Daca nu poate primar, măcar erou sa ajunga nu ? Daca pentru asta bucuresteanul trebuie sa isi rupa telescoapele prin gropile Bucurestiului, sa faca frigul ca pe vremea lui Ceasca, sau să plateasca taxe, ea se sacrifica si nu mai coandideaza, dar sa ii garanteze cineva, daca se poate, ca o sa planga lumea după ea, ca ii face cineva statuie si ca o vor ruga peste un timp sa ii scape de … dezastru. Pai o statuie in centrul capitalei si lumea sughitand la usa ei sa o duca in primarie, nu e de ici de colo. Da-le dracu de proiecte, promisiuni, angajamente, ea sa fie declarata erou, sa aiba si ea ce povesti la nepoti.
De fapt problema e mult mai prozaica. Cunoscutii si cunoscatorii zice ca  si-a facut doamna socoteala ca e posibil sa regrete perioada cand se plangea ca Dragnea sau Dancila nu ii dau bani de acatiste la catedrala mantuirii neamtului.   Daca PNL-ul sau USR-ul vor castiga capitala, sau chiar daca ea ar castiga alegerile pentru primarie dar ceilalti vor castiga primariile de sector si guvernul, va trebui sa isi schimbe numele in Rain Woman sau fiica ploii, in varianta româna.
Deci cei care vor sa isi stabileasca concediile in primavara-vara asta dupa cum candideaza doamna Firea ot Pantelimon, sa stea linistiti, cu ea sau fara ea, soarta lor e aceeasi pentru ca si pe ea o intereseaza soarta bucurestenilor cat ii intereseaza pe bucuresteni cine sta in gazda la Cotroceni. Daca cineva credea ca ea este cea care stabileste directia de deplasare si traseul bunastarii bucurestenilor, se inseala. Doamna Firea de fapt penduleaza spanzurata de un fir subtire  ca panza de paianjen,  intre ambâț și indiferență. Ea nu este nici macar acul din varful bilei, ea este doar bila, iar semnele pe care le lasa in nisipul bucurestilor nu sunt urmarea actiunii ei, ci a miscarii ”pamantului”. Ea doar oscileaza, atat.   Astept cu interesa sa vad cand vor fi planificare alegerile locale, ca daca vor fi fixate in perioada asta a lunii, in jurul datei de 20, va fi jale mare, este posibil ca in ziua alegerilor doamna Firea sa anunte ca renunta la candidatura si sa te tii tragedie.

Eroina de la Voluntari

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.