miercuri, 12 februarie 2020

Poporul lui Țuțea



Am îmbuliynat-o!
În România s-a dat legea buliyngului. Legea interzice : „acţiunea sau seria de acţiuni fizice, verbale, relaţionale şi/sau cibernetice, într-un context social dificil de evitat, săvârşite cu intenţie, care implică un dezechilibru de putere, au drept consecinţă atingerea demnităţii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptate împotriva unei persoane sau grup de persoane şi vizează aspecte de discriminare şi excludere socială, care pot fi legate de apartenenţa la o anumită rasă, naţionalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală, caracteristicile personale, acţiune sau serie de acţiuni, comportamente ce se desfăşoară în unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale”.
Legea se referă la copii  și dorește să elimine persecutarea  unor copii mai defavorizați sau mai neajutorați, de către cei mai ”activi”, mai potentați sau mai ”ocrotiți”. Deci legea interzice copiilor să își mai bată joc unii de alții sau să se bruscheze unii pe alții. Legea încă nu prevede pedepse, că domnii parlamentari nu au știut ce pedepse să aplice, sau dacă pot să aplice pedepse, sau pur și simplu nu au vrut să se complice din lașitate,  și au dat liber imaginației profesorilor care vor face și  cursuri de ”recunoaștere a fenomenului”. Deci de aia nu puteau profesorii, învățătorii, educatorii să intervină până acuma în astfel de cazuri, pentru că nu aveau o lege care să interzică aceste fapte generatoare de traume și nu îi învățase nimeni să deosebească o palmă dată cu dușmănie de  una dată la mișto sau una dată la bâză. Dar de acuma  vor fi instruiți și vor ști toți. Dar copiilor cine le explică, că de fapt ei sunt cei care provoacă și fac astfel de fapte? Să nu îmi spună cineva că ei până acuma aveau convingerea că au voie să își umilească colegii,că este chiar recomandat, pentru că nu exista nici o lege care să interzică. Și să nu îmi spună cineva că acuma, dacă există legea, care însă nu are nici un fel de sancțiuni, deci fără repercusiuni asupra făptașilor, aceștia, cei care se cam dedau la astfel de ”plăceri”,  gata, se vor lăsa de sport. Asta s-o creadă cine vrea, eu nu cred, pentru că românul (și copilul românului e tot român)  nu respectă legile decât forțat. Ce,  scrie undeva ca nu ai voie să scuipi pe stradă?  Nu scrie, deci e voie nu? E frumos, e bine ? Nu e, cum nu e bine nici sa râzi de un coleg pentru că e mai… ”pămpălău” dar unii o fac, așa cum scuipă, sau mănâncă semințe pe stradă. O lege fără măsuri punitive, la noi la poporul despre care vorbea Țuțea după ce a ieșit din pușcăriile comuniste, este ca o frecție la un picior de lemn. Dar oare parlamentarii noștri când au făcut legea aia, au introdus în ea și faptul că legea îi protejează și pe profesorii care sunt ”îmbulinați”de proprii elevi ? Pe ei cine îi protejează, că am văzut în media atâtea cazuri de profesori bătuți, înjurați umiliți de elevi, de mi s-a acrit. Deci s-a dat o lege inutilă, care doar se face că pune ordine, dar de fapt decât definește un aspect, o faptă, și atâta tot. Pentru asta nu era nevoie de o lege , era suficientă o definiție în dex, căci atât va rămâne din ea, definiția.

Animale cu drepturi
Și mai avem noi niște legi date de românii lui Țuțea. Avem o lege privind protecția animalelor, avem parcă și ceva asociații care se ocupă de drepturile animalelor maltratate și dacă cineva este pârât că își bate calul sau un câine de pripas, primește amendă, rămâne fără animal dacă e al lui, e scos din drepturile de posesor de animale de companie sălbatice,  sau domestice.  Frații Cămătaru știu despre ce vorbesc. Deci împotriva celor care bat un câine se dau amenzi, se poate face pușcărie, sau da muncă în folosul comunității, dar când un copil este bătut sau batjocorit, e treaba profesorilor, chiar dacă vorbim de copii de 16-18 ani care deja sunt suficient de responsabili ca să nu se mai poarte iresponsabil. Se dorește scăderea vârstei la care un minor poate să își ia carnet de conducere, numai pentru a putea să își facă de cap pe străzi copii baronilor dar nu se gândește nimeni că dacă la 16 ani un minor poate conduce, atunci poate să își asume și responsabilitatea pentru faptele sale și să răspundă penal. Și mai avem noi o vorbă:” înainte de a da într-un câine, vezi cine îl ține de lanț”
Femeia, eterna victimă
Și încă mai avem și  niște legi făcute de parlamentarii poporului lui Țuțea, la fel de idioate ca cei care le-au făcut. Una dintre ele spune că dacă cineva e bătut măr și există martori, probe, înregistrări, dovezi de netăgăduit, rapoarte medicale, care dovedesc fapta, dacă persoana bătută (înspăimântată,  sau poate chiar incapabilă fizic sau psihic să mai reacționeze normal sau este chiar constrânsă de agresor)   nu face plângere, bătăușul scapă și poliția nu îl supără, că are drepturi și face plângere el. Asta se întâmplă, deși recent polițiștii, profitând de cazul Caracal, și-au tras dreptul de a intra peste tine în casă dacă au auzit ei sau vecinii un zgomot mai ciudat în casă care îi poate duce pe ei, cu mintea aia cât nuca și capul cât dovleacul, la ideea că se întâmplă o faptă antisocială și trebuie să salveze viața unei posibile victime. Aviz bătrânilor amatori de filme de groază, care nu au aparate auditive, puteți fi ridicați de pe fotoliu și duși la secție pentru că cineva a auzit țipete și împușcături la voi în casă. Și nu e o problemă că....

Poporul lui Țuțea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.